Lucky ofer zijn huis in de tuin

in de tuinHoi allemaal, vorige keer was ik jarig toen ik een blog had gemaakt en we hebben toch wel een super fijn tuinfeest gehad. Beetje meer zon was fijn geweest maar het was leuk en we hadden snekkies, catnipwijn, bitterballen en er was ook gezellige muziek zodat Oopa kon voordoen hoe de polonaise moet.

Er zijn veel vriendjes geweest en ook de poezels uit de buurt zijn gekomen. Deze zijn later ook nog eens terug geweest en eentje ging zelfs door het luikje naar binnen en zat in ons huis. Dit heeft mijn vrouw verteld want wij waren toen allemaal zo moe van het feestje dat we sliepen. Misschien maar goed ook want ik weet nog niet of ik dat wel echt zo fijn vind als er vreemde poezels in ons huis komen.

in de tuinFelicitaties

Ik heb voor mijn verjaardag heel veel felicitaties gekregen op Facebook dus dat was super leuk! Iedereen erg bedankt daarvoor en ook voor de kaartjes, het lekkere snoep en speelgoed! Loes had samen met haar vrouw een kaart gemaakt waar ik twee keer op sta! Een keer als de Lucky die ik nu ben, nu ik al 8 jaar ben en een keer als Lucky die ik was toen ik nog een kitten was. Toen was ik natuurlijk nog veel kleiner en vooral ook slanker dan nu. Mijn mensen zeggen dat ik nog wel altijd dezelfde snoet heb maar veel groter gegroeid ben. Ik eet ook nogal goed en graag dus dat is dan niet zo gek natuurlijk. Eten is denk ik mijn hobby die op de tweede plaats komt want het allerliefste doe ik slapen. Veel slapen bij voorkeur.

In de tuin

Mijn huis staat nu de hele dag in de tuin omdat het iets minder slecht weer is maar het is soms nog wel erg koud dus dan ga ik ook binnen slapen. Omdat er af en toe wel zon is, ben ik nu wel bezig om mijn winterjas uit te doen. Molly en de konijntjes zijn daar ook druk mee bezig. Ik was mijn vachtje nu meer dan anders zodat de losse haartjes er allemaal uit gaan want anders kriebelen die nogal erg. Mijn man heeft me daarbij geholpen deze week maar dat was ook nog ergens anders voor. Hij nam de borstel en heeft toen dikke plukken haar uit mijn winterjas gehaald. Als het dan echt warmer wordt, voelt dat fijner aan voor mijzelf maar de haren hebben nog meer nut.
De dikke plukken die mijn man eruit gehaald heeft met de borstel, heeft hij buiten op de stoep gelegd. Gewoon zo in de tuin. Hij wilde ook nog plukken bij Molly eruit halen maar die had daar geen zin in en liep snel weg. Nu moet ze binnenkort naar de borstelmevrouw maar dat zeggen we nog maar niet tegen haar want dat vindt ze namelijk nogal spannend. Daar krijgt zij dan een mooie nieuwe zomerjurk. Als ze daar klaar is, ligt er zowat een tweede Molly op tafel maar dan alleen van haren. Toch is Molly zelf dan echt niet kaal hoor want ze houdt er nog meer dan genoeg over.
in de tuinMijn man had ook bij de konijntjes haartjes uit het hok gehaald en op de stoep gelegd. Zij worden soms ook geborsteld maar halen er ook veel zelf uit. Toen alle plukken haar op de stoep lagen, gingen wij naar binnen. Eerst snapte ik niet zo goed wat de bedoeling van al die haren op de stoep was, maar nu weet ik het wel! Er kwamen namelijk steeds vogeltjes in de tuin om die haren mee te nemen. Zo zeg, dat was nog eens leuk om te zien! Zij nemen dan een pluk haar van mij of van de konijntjes mee en doen die in hun nestjes. Dat is zodat de eitjes die zij leggen zacht liggen en als er dan baby vogeltjes uit komen, zitten die ook lekker zacht en warm. Dat is nog eens een goed idee om te doen dus en dan worden onze haren dubbel gebruikt. Als ze nog op mijn lijf zitten, houden ze mij warm en straks zitten de vogels ook warm daarmee! Best nuttig lijkt me zo.

Warm

Ik denk dat zowat alle vogels in de buurt hier nu een nestje hebben met rode, witte, zwarte en bruine haren. Beetje door elkaar allemaal maar dat is vast niet erg. Zo heeft borstelen nut voor iedereen moet je maar denken! Ik vind het ook zo gezellig als er veel vogels in de tuin komen. Dan ga ik plat op mijn buik liggen en miauw ik zachtjes. Nu is dat laatste niet zo slim als je een vogel wilt vangen zeggen ze hier maar ach, alleen ernaar kijken vind ik ook al top.
Ik hoop dat het nu snel beter weer wordt en dat er veel kleine vogels bij komen. Er zitten al wel hommels en vlinders in de tuin. Die eerste soort zoemt zo gezellig, zijn net een soort mini brommertjes. En vlinders zijn gewoon mooi. Zucht… het duurt lang voor het voorjaar is dit jaar maar als het straks zover is, zal ik er zeker van genieten! Hoop dat jullie dat ook allemaal gaan doen. Misschien wordt het nu wel heel snel zomer moet je dan maar denken. En als je nu niet naar buiten mag, geen probleem. Lekker tegen het glas van de ramen aan liggen in de zon, is ook geweldig en vooral heerlijk warm. En van een warme vacht word je van binnen ook helemaal warm.

heel veel knuffels van Lucky

6 thoughts on “Lucky ofer zijn huis in de tuin

 1. Haai Luckyboy

  hier is Oopaaaaaaaa
  Ken jij mij?
  Wat zeg je Loes?
  Ben ik op het feest geweest?
  Ja natuurlijk ben ik op het feest geweest.
  Zonder Oopa geen feestje!
  Whaaaaa haaaaaa
  Hier wie gooo
  Pootje omhoog
  Pootje omlaag
  En zak is lekker deur!
  POOLOONAISEEEE
  Hikk
  Hoezo nou genoeg gefeest?
  Joe heff neffer genoeg feest!!
  Wat nou aan de buren denken.
  Denken die buren ook aan Oopa?
  Nou??
  Sjeek sjeek Luudwieg
  Boegie woegie….
  Whaaaaaa haaaaaaa
  Het leven is een heel groot feest!
  Zwieren en zwaaien….
  Loesie hup hup hup
  Wat nou feestje al 2 weken voorbij!
  Zeg dat dan…
  Ja ja ik gedraag me….
  NOT!
  Whaaaaaaaaaaa haaaaaaaaaa

  Polonaise

 2. Hoi Lucky,

  Ik hoop ook dat er meer zon komt, kan ik achter het glas in de zon liggen en dat is inderdaad super lekker warm.
  Ik geniet daar altijd zo van, en dan soesel ik ook heerlijk weg naar dromenland.

  Jou verjaardagsfeestje was super gezellig, dank je wel dat ik er ook bij mocht zijn.
  Heb de dagen erna wel lekker rustig aan gedaan, bijkomen en dromen over het mooie feestje.

  Geniet van deze zonnige dag, en hoop dat je lekker naar buiten kan nu de zon schijnt.

  Pootje van Tommy!

 3. Heee lieve vriend Lucky, wat een gaaf feest was het voor je ferjaardag!!, mijn vrouw zei dat ik daarna twee dagen heb geslapen, en dat kan best want wat een plesier hebben we gehad!, allemaal in pooloonesse lopen, en tikkertje spelen en snekkies eten en lekker bijkletsen, het was helemaal top!, gelukkig maar dat je groter bent geworden dan toen je kitten was, want dat hoor natuurlijk zo, stel je voor dat je nog net zo klein was, dat zau niet goed zijn!, zijn jullie allemaal ook zo aan het ferhaaren?, wat gesellig dat alle vogeltjes in de buurt floerbedekking hebben van jullie haaren!, vind jij vogels ook zo leuk?, ik ook!, maar je hebt helemaal gelijk dat vlinders het allerbiesonderst zijn!, ze dansen zo mooi, ik ga altijd een beetje meedansen, dan zau ik ook wel willen kunnen vliegen, maar hoe ik ook oefen het lukt me niet goed, ik kom steeds maar heel efentjes de lucht in, maar ik blijf het probeeren!!, wat zeg je het mooi, dat je van een warme vacht ook van binnen warm wordt, ja dat is helemaal waar, het foelt zo heerlijk aan!, ik hoop ook dat we nau ECHT lente krijgen!!, lieve Lucky ik stuur jau en je famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!, en ik heb voor jau en Molly en Dropje allemaal snekkies in jullie tuinhuis gelegd, voor de nijntjes is er ferse slaa, en voor je mensen heb ik een lente-taart gebakken, met aarbeijtjes en framboosjes, en natuurlijk slagroom!!

 4. Lieve Lucky.
  Dat was wel een super mooi gezellig feestje zo te lezen.Ik had jullie wel in de polonaise willen zien!!!
  En wat heb je een prachtig huis voor in de tuin.
  Heerlijk voor de lente en de zomer!!
  Ik vind het lief van je dat je je mooie witte en rode haartjes aan de vogels gegeven hebt.Wat zullen de baby vogels straks heerlijk warm liggen!.
  Zachte aai van Mia

 5. Miauw lieve Lucky,

  Ik vond het zo gaaf dat ik mee mocht feesten met de grote katers. Het was super gezellig met alle poezen uit de buurt. Hoe tof dat Oopa.Floris voordeed hoe je moest sjansen en dansen. Dat furtellen we niet door hoor.

  Samen met CW en tante Cato zijn we het feestje voor m’n grote broer aan het voorbereiden. Vrijdag wordt hij 8 jaar en dat gaan we vieren!!
  Jullie komen toch ook?!

  Koppie van Japie

  Pssst je tuinhuis is kattastisch

 6. Lieve Lucky,
  Wat fijn dat je zo’n geweldige verjaardag met een gezellig tuinfeest hebt gehad. Nog van harte gefeliciteerd. En acht jaar is een heel mooie leeftijd en dan ben je best nog lekker jong.
  Op de foto kunnen wij zien hoe je huis in de tuin staat. Heerlijk en lekker beschut is zo’n buitenhuisje. En als het een klein beetje regent kun je er ook prima in schuilen.
  Ben jij ook zo aan het verharen ? Cindel en Jillie hebben lange haren en die moeten altijd wat extra gekamd worden. Maar nu zelfs elke dag, want anders krijgen ze last van gekriebel. Maar ook Ivar wordt nu wat vaker gekamd en dat vindt hij heerlijk en dan zet hij zijn spinmotortje aan. Maar wat een goed idee om die haren buiten te leggen voor de nestjes van de vogels. Dat idee zullen we aan onze vrouw doorgeven, want dan komen er vast meer vogeltjes in onze tuin. Die kunnen wij dan goed bekijken vanaf onze vensterbank.
  Onze vrouw vertelde ons dat zij heel vroeger (toen ze nog bij haar vader en moeder woonde) ook een konijn had. En wanneer die aan het verharen was, werd hij wel eens met de stofzuiger geborsteld. Die had onze vrouw dan op de zachtste stand gezet en zo verdwenen alle haren gelijk de stofzuiger in. Dat konijn vond dat prima. Nou, dat zou ze bij ons niet moeten proberen, want wij houden al helemaal niet van het geluid van de stofzuiger. Zodra die aanstaat rennen wij gelijk naar boven.
  Lieve Lucky, wij hopen ook dat het snel echt lenteweer wordt. Vandaag was de zon er gelukkig wel. Jij bent vast vandaag lekker in de tuin en in je huisje geweest.
  Heel veel zachte kopjes van Cindel, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *