Bram over oude of nieuwe wiew

wiewLieve allemaal, soms is het weer kei raar en besluiten de wolken om ineens gewoon keiveel water te geefe en soms is het kei mooi weer alsof het gewoon zomer is. Dat dacht ik in de vorige blog ook. Nu is een beetje van alles wat. Van mij mag de echte zomer wel koome. Dan kan ik lekker buiten onder mijn struikje dutten.

Feesboek

Foor dat ik verder ga met de blog heb ik al mienister van gefoelige saake een melding over mijn feesboek. Mijn vrouw gebruikt het soms voor haar en haar snek. Nou ja, mijn snek maar dat mag ik dus niet meer zeggen van haar. Het is een hamsermeisje en géén snek. Volgens andere katermansen en poesemeisjes is het gewoon een snek. En daarbij was ik er eerst dus ik vind dat ik het recht heb op mijn feesboek. Maar aan de andere kant doe ik ook altijd saame dele. We zullen zien met dees snek. Oh nee, Yuki.

Nadenke

Afgelopen dag had ik iets. Ik weet niet meer welke dag het was maar ik kwam uit een dut toen ik na ging denke over de dag. De gewone dingen kwamen in mijn kop zoals eete en de bak maar ook naar buiten gaan en misschien een muis fange. Sinds ik seeniejoor ben doe ik voortaan nadenke ofer de dag. Als ik alles te snel doe dan zien mijn mensen dit en dan kan ik weer naar de witte jas en dat wil ik niet. Zij denken dat mijn hartje dan weer knettergek wordt en ik ook maar dat is niet zo. Zo foelt het niet voor mij.
Eerst ben ik gaan eete. Ontbijt is belangrijk en ik krijg altijd moes als ontbijt van mijn Ooma. Meestal is het kipsmaak met saus en soms met spikkelsaus. Dat is de beste. Na het ontbijt ga ik zeuren en haaibaaien voor aandacht en omdat ik naar buiten wil. Maar dees keer kon dat niet. Mijn manspersoon en Ooma moesten weg dus moest ik iets anders doen. Mila plagen kon ik niet want die was boven. Toen ben op mijn krabpaal gaan zitten. Boven op de hoogste plank. Dat is de fijnste plank. Op het oranje mandje na want daar ligt ik ook graag in. Nou wilde ik gluren of fieloosoofies doen maar mijn kop ging wat anders doen.

Wiew

wiewBoven op de paal lag een geel ding. Het keek me aan want er zaten ooge op. En het heeft ook een bek maar het kan niet eete. Er kwam een bekende geur vanaf. Eentje die ik heel graag ruik! Het is wiew wat er inzit. Ineens ging mijn poot van TIK tegen de wiewspeeltje aan. Mijn kop werd kei blij en mijn lijf deed mee. De wiew rook zo lekker. Het wiewding was ineens een prooi geworden.
Ik rook de wiew opnieuw en toen deed mijn andere poot TIK tegen het speeltje. Mijn lijf ging op mijn achterpoote staan en ik maakt een heuse stoere beweging wegens dit wiewspeeltje. Nu was ik grote leeuw die een prooi heeft gefange. BAM ging het met mijn voorpoot zo op het wiewding. En nog keer BAM met mijn andere poot. Toen gebeurde er iets. Ik was heel oer van binnen en ik als leeuw gaf dat wiewding een keiharde mep. KNAL ging het en het wiewding vloog van de paal zo de grond op. En ik erachter aan! Hier komen dacht ik in mezelf. Ik sprong in stappen van de paal af zo de grond op.

Haai

Daar zag ik het wiewding liggen en ik liep erop af als een sluipende leeuw. Toen rook ik het weer, de wiew. Mijn kop werd een beetje zacht en mijn oer ook. Ik wilde nog eefe ruiken aan dat ding. En toen ging mijn lijf ineens op de grond liggen langs de wiew. Met mijn voorpote pakte ik het wiewding vast en bracht het naar mijn kop. Daar kon ik heerlijk aan snoffen en likken. Ik wreef met mijn wang langs de wiew toen mijn mensen binnen kwamen. Ik was knetter haaai van de wiew want ik kon niet eens zitten. Mijn Ooma zei wiew‘Och, hij is weer high met dat vieze ding’ toen ze me zag. Welk vies ding dacht ik. Ik weet van niks. Lekker haai worden en rielekst zijn dat is het beste. Dan hoef ik niet naar de witte jas en heb ik toch was fijns gedaan.
Toen rook ik ineens verse fis lucht uit de tas komen die Ooma bij had. Kom Brammie, omhoog met die billen, even niet zo haaai doen anders krijg je geen fis. Mijn kop en lijf gaan alle kanten op en ik ben eigenlijk niet klaar met mijn verhaal maar het moet. Wegens de fis natuurlijk. Voor mij maakt het niet uit of het oude of nieuwe wiew is want daar gaat het over.
Zo zie je maar weer, oude wiew werkt net zo goed! En nou je best doen Brammie voor de verse fis! Fijn wiekent allemaal, vanavond is het weer swaaien naar onse sterren en tetteren we door voor freede overal.

6 thoughts on “Bram over oude of nieuwe wiew

 1. Hoi Bram,

  Oude wiew of nieuwe wiew het maakt allemaal niet uit vind ik, als je haai wordt is het super heerlijk toch.
  Maarja………een visje is ook lekker, dat is een moeilijke keuze lijkt mij.
  Enne…………Uki is toch een lieve hamstermeisje, misschien kan je er ook eens een leuk gesprekje mee hebben.
  Weet zelf niet eens hoe een hamster eruit ziet, want mijn baasje heeft alleen een vogel en vis als huisdier erbij.

  Pootje van Tommy!

  1. Heej liefe Tommy, wat koel dat jij ook fissen hebt! Echte verse fis is anders dan de fis in de bak. En verse fis is super lekker! Fijn wiekent pootje van mij Bram

 2. Haai Brammie kerel,

  Hier is Oopaaaaaaaa
  Wat zeg je Loes?
  Is Brammie kerel haai.
  Ja dat zeg ik toch!!
  Oopa zegt Haai Karel!
  Whaaaaaaaa haaaaaaaaa
  Keivette wieww
  Loes moet Oopa iets weten?
  Wat?
  Ouwe wieww?
  En wat moet Oopa met ouwe wieww?
  Hoezo snoffen?
  Daar doe ik nie aan…
  Zijn er poezedames?
  Hoezo draait het leven niet alleen om poezedames?
  Dat maakt Oopa zelf nog wel uit.
  Wiewwwtje vers
  Wiewwwtje oud
  Poezedames is waar Oopa van houdt!
  Whaaaaa haaaaaa
  Loes geef mij even die baal wiewww
  Oopa heeft er de wiewww in.
  Wiewwwwil surfaifff
  Wiewwwzoo mmmand….
  Jaawww jaawwwww
  WOopaaa gedwwwwaaagt zicwww
  Keiwwette swwips

  WwwOoopaaaa

  1. hahaha kneiter haai Oopa.. lekkere wiew! Alle wiew is lekker zolang je maar van de wereld bent met je kop…

 3. Heeeeeeee lieve Brammievlinderleeuw!!!, hier ben ik, je Kevermans!!!, wat een gesellige letters heb je gemaakt, en wat ben je toch een stoere leeuw die zomaar alles durft!, zo een geel ding heb ik ook, met een gesichtje erop, en ik wrijf er ook altijd met mijn kop over, en ik bijt erin, en ik lik eraan, terwijl ik eigenlijk bang ben voor wiew!, gek hè?, ik vind ketnippies heeeeel grieselig, maar dat gele ding vind ik helemaal top!, er zit een hele spesjale wiew in zegt mijn vrouw, uit Jaapan, zo heet het daar, waar dat is weet ik niet maar ik vind het heerlijk spul!, en ik hoop dat je ook fis hebt gekregen, dat had je zeker wel ferdiend omdat je zo goed dat gele ding WOESJ naar beneeden had gemept!!, over je feesboek ben ik nog aan het nadenken, over de hamser, ze ziet er heel lief uit en haar hoofd lijkt een beetje op dat van mij met die grote wangen, dus daarom denk ik dat ze geen snek is!, maar zeker weten doe ik het niet hoor!, lieve vlinder ik stuur jau en je vrouw heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, en voor jau doe ik er zachte tettertjes en neusjes bij!, ik ga straks Jafita ophalen en dan komen we naar je toe, er is zon fandaag, dan kunnen we lekker buiten spelen en dutten!, ik heb zelf een grote kom vismoes gemaakt en die neem ik mee, tot zo lieve 🦋🦁!, en ik zwaai fanafond ook naar de sterren, en ik tetter mee voor vreede!!!,

 4. Ha die Bram,
  Wij hebben eens op jouw facebook gekeken naar dat hamstermeisje. Inderdaad lijkt zij op een muis. Maar wij vangen geen muizen om ze op te eten, want wij komen niet buiten. Een keertje was hier een echte muis binnen, maar wij keken er niet naar en lieten onze vrouw het werk doen. Wij dachten dat onze vrouw die muis dan wel lekker op zou gaan eten, maar ze zette hem bij de voordeur buiten. Verder hebben wij nooit meer een echte muis gezien en dat hoeft ook niet, want wij krijgen hier genoeg te eten. En dat hamstermeisje heeft wel heel lieve oogjes, dus wij vinden haar toch wel een minihuisdier.
  Wat knap dat jij je rustig houdt omdat je anders bang bent dat je weer naar de dierenarts moet. Wij zijn ook senioren en wij doen het ook zo. Maar soms hebben wij ook ons wilde momentje en dat moet kunnen. Dus wanneer jij lekker high wordt van de wiew is dat echt niet erg, als je ook maar regelmatig rustig aan doet.
  Van je verhaal over vis krijgen we gelijk opeens behoorlijke honger. Onze vrouw begrijpt dat en ze gaat gelijk voor ons eten neerzetten.
  Dag Bram, tot een volgende keer. Veel zachte kopjes van Cindel, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *