Lucky ofer beestjes en beebies in de tuin

tuinHoi lieve vriendjes, hier ben ik Lucky weer. Deze keer ook gewoon weer op zondag. En vandaag is het als het goed is ook echt zondag want we hebben veel zon! Zouden ze deze dag daarom zo noemen? Ik vind dat erg fijn en ik denk dat het voor alle vriendjes die buiten komen zo is, toch? En als je niet buiten komt, dan kun je natuurlijk ook binnen op bijvoorbeeld de vensterbank gaan liggen als daar zon is want dat is altijd fijn.

Deur open

Omdat er nu eindelijk zon is, mag de deur naar de achtertuin wat verder open staan en als mijn mensen er zijn, zelfs de hele dag. Dit betekent dat ik niet meer door het luikje hoef en jullie snappen het al, dat vind ik veel fijner! Dus zit ik ook meer buiten en kan de zon op mijn vachtje schijnen. Nu was mijn man vorige week het gras in de tuin aan het plukken. Niet dat we nog een echt grasveld hebben want dat is nu min of meer een zandbak geworden, maar waar het eerst stond, groeit het nu nog een beetje. Ik was het er eigenlijk niet zo mee eens dat hij dat aan het doen was maar helaas kon ik hem er niet van overtuigen om ermee te stoppen. Hij stopte pas toen de kliko vol was dus we hebben nog wel wat gras over. Ik eet namelijk graag gras, ook al zeggen ze hier dan ik toch geen koe-beestje ben.

Tuin

We hebben ook een tuinhuis. Dit heet zo omdat het in de tuin staat maar ik denk ook omdat er spullen in staan die mijn mensen in de tuin gebruiken. Als ze dus gras weghalen of struiken knippen en zo. Nu had mijn man de deur van het tuinhuis open laten staan. Ik kan altijd om het tuinhuis heen lopen dus toen ik erachter uit kwam, zag ik dat de deur open stond. Ik ben een altijd nieuwsgierige katermans dus ik naar binnen toe om daar alles te inspecteren en te bekijken. Wat denk je? Doet mijn man de deur dicht…en toen zat ik dus opgesloten. Dat is me al eens eerder gebeurd trouwens, gewoon in huis. Gelukkig kwam mijn vrouw wat later ook naar buiten omdat ze me niet meer zag en toen had ik zachtjes gemiauwd zodat ze wisten dat ik in het huis zat. Ze deed snel de deur open en ik kon weer buiten. Dat was wel zo prettig hoewel ik me best een poosje kan vermaken daar binnen hoor. Soms zitten er spinnetjes of andere kleine beestjes maar ik kan vooral alles goed besnuffelen en dat blijft toch wel een grote hobby. Maar ik heb toch veel liever dat ze de deur open laten staan zodat ik erin en eruit kan als ik dat zelf wil.

Beestjes

Over beestjes gesproken, we hebben op dit moment niet alleen maar konijnen-vriendinnetjes in de tuin. Ik had het natuurlijk allang gezien voordat mijn mensen het zagen maar de afgelopen weken (ook toen het nog veel regende) waren er steeds merel vogels aan het vliegen en doken ze in de heg. Het was best raar, eerst waren ze met zijn tweetjes, toen was er steeds eentje en daarna waren ze weer samen. Ik snapte het niet zo goed maar mijn mensen hebben uitgelegd dat ze een nestje hadden gemaakt. Weten jullie nog van mijn haartjes en die van de konijntjes die gekamd waren? Misschien hebben ze die wel in dat nestje gedaan.

Kitten

Nu zijn de merels de trotse ouders geworden van baby’s! Ik weet waar ze wonen hoor in de struik maar mag er niet aankomen. Dat is soms best moeilijk als kater zijnde want ik hoor ze de hele dag kwetteren. Ik steek gewoon mijn kop in de struiken als ik ze hoor maar ga ook lange tijd zitten kijken totdat de grote vogel erin vliegt. Soms doe ik dat vanaf de tuintafel (altijd handig want dan kun je veel zien) maar ook wel eens in de struiken zelf. Ik vind het gewoon extra spannend nu om dat te doen.
tuinOmdat het ook nog best vaak regent, vinden de merels veel wormpjes voor hun kindjes. Denk dat ze vaak smullen daarvan en snel groot zullen zijn. Hopelijk zie ik ze dan ook eens allemaal samen in de tuin. Ik moet er alleen zelf toch niet aan denken om piertjes te eten. Dat lijkt me echt helemaal niks maar goed, ik ben dan ook geen vogel! Geef mij maar katten snacks, die kun je toch nooit genoeg krijgen! En als je goed eet, word je ook snel groot en sterk. Dat geldt niet alleen voor kittens en vogels maar voor alle diertjes. Ik ben ook heus ooit klein geweest, net als de vogels. Daarom heeft mijn vrouw er deze keer een foto bij gedaan van toen ik nog een kitten was. Ze zegt dat je nog goed kunt zien dat ik dat ben. Herkennen jullie mij nog wel nu ik zoveel groter geworden ben?

Heel veel knuffels van Lucky en draaien jullie mee met de pootjes dat er de komende tijd veel zon komt en blijft? Dat is voor iedereen toch fijn!

14 thoughts on “Lucky ofer beestjes en beebies in de tuin

 1. Haai Luckyboy

  Hier is Oopaaaaaaaa
  Ken jij mij?
  Oopa is wakkerrrrr
  Loes waar gaat dit over?
  Wat?
  Over beebies en wormen
  Geheimpje van Oopa
  Klap toe die bek Loedwieg
  Oopa heeft overal beebies
  Whaaaaaa haaaaaaaa
  Keivette sjips
  Wat nou wormen?
  Er wordt fatsoenlijk gegeten
  Hoezo gaat het over vogels
  Piep piep hier wie goo
  Bekkie omlaag
  Bekkie omhoog
  En draaien allemaal
  VOGELTJESDANS
  Geef Oopa een Piepsjoow alsjemeblieft
  Whaaaaaaaa haaaaaaaa
  Gekke worm

  De ballen

  1. Ha die Oopa Floris, dus u heeft overal baby’s? Allemaal Oopa’s in het klein dus? Dat lijkt me wel heel speciaal maar ja u was natuurlijk vroeger ook erg populair bij de poezendames. Misschien kunnen we eens samen de Vogeltjesdans doen of de polonaise? Allebei lijkt me ook wel een goed idee. Dus wormen eten vindt u ook niks? Ze lijken mij ook niet bepaald smakelijk moet ik zeggen maar de vogeltjes vinden ze duidelijk wel lekker. Ik geef toch wel echt de voorkeur aan katten snacks of een stukje vlees om eerlijk te zijn. Kopjes van Lucky

 2. Hoi Lucky,

  Er is buiten nu veel te zien hé. zal ook wel spannend zijn met al het nieuwe leven dat er rondvliegt en zo.
  Leuk om merels te bekijken, en zien hoe ze uitvliegen.
  Doe je ze ook vangen, nee toch?

  Trouwens wat een lieve en mooie foto van jou toen je nog kitten was, hoe oud was je op deze foto?
  Kan heel goed zien dat jij het bent, maar alleen wat kleiner.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi vriendje Tommy, op de foto waar ik nog een kitten was, was ik denk ik ongeveer zes weken. De foto is gemaakt door de mensen van het pleeggezin waar ik toen woonde. Mijn mensen zeggen zelf ook dat ik er nog steeds op lijk en een beetje dezelfde snuit had maar alleen toen veel kleiner was natuurlijk. Ik vang de merels niet hoor, dat is niet zo lief maar ik vind het wel heel spannend om naar ze te kijken. Ik vind het buiten nu veel fijner omdat de zon schijnt en het warmer is en er is ineens ook veel meer te zien. En ik denk dat de mereltjes er nog wel zijn maar misschien vliegen ze een dezer dagen wel uit. Gisteren zat ik binnen en waren mijn mensen er niet maar toen zijn ze niet weggevlogen in ieder geval maar het is wel heel leuk allemaal om naar te kijken. Ik was nog wel in de boom in de tuin hier geklommen om te kijken of ik ze dan beter kan zien trouwens maar ik kan er niet bij. Maar goed ook zeggen mijn mensen. Knuffels van Lucky

 3. Hoi Lucky
  Heerlijk hé de zon!?
  Wij genieten er ook van want dan kunnen we door de tuin rennen!!!
  Wij hebben vrouw geholpen met gaten maken om er nieuwe plantjes in te zetten…….en dan opeens komt er zo’n kronkelding naar boven!! Vrouw noemt dat een worm.
  Jaaaaa en je moet oppassen om niet opgesloten te worden in het tuinhuisje. Hier worden we wel eens opgesloten in de garage dan heeft vrouw niet in de gaten dat er een van ons nog in zit.
  En eerlijk……heel leuk is dat ook niet meer als je er te lang in zit!!!!
  Leuk hé om te zien dat je ook zo klein bent geweest……..wij snappen wel dat je man
  en vrouw verliefd op je zijn geworden!!!!
  En je bent niet veel veranderd hoor alleen maar wat groter geworden!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. hoi allemaal, dus bij jullie zijn er ook wormen in de tuin? Spannend hoor. Omdat het nogal veel geregend heeft zitten er nu extra veel zegt mijn vrouw dus dat is wel goed voor de merel vogels natuurlijk. Dat meehelpen met graven zou ik hier ook wel eens kunnen doen natuurlijk. Dat vinden mijn mensen vast fijn als ze plantjes in de grond willen poten.

   Nee, dat opgesloten zitten is voor eventjes niet zo erg maar het moet natuurlijk niet zo zijn dat je mensen je vergeten want dan is er niks meer aan. Dus dat gebeurt bij jullie ook wel eens? Rare mensen soms toch he? Maar omdat wij zo stilletjes kunnen lopen en sluipen horen ze ons dan denk ik niet maar ik wil er na een poosje toch echt gewoon weer uit hoor.

   Veel knuffels van Lucky en de rest voor jullie allemaal!

 4. Heee lieve vriend Lucky, wat een zonnige letters heb je gemaakt!, het is hier in mijn tuin ook een echte zondag, heerlijk hoor, het is al zo warm dat ik onder de planten ben gekropen, wat een afontuur had je meegemaakt, dat je vast zat in het tuinhuis, het lijkt mij grieselig, ik zau bang zijn denk ik, maar gelukkig dat je vrouw was komen kijken en dat je iets had gezegd en dat ze je had gefonden!, vind jij het ook zo handig dat de deur gewoon openstaat, en dat je niet door dat stomme luikje hoeft?, zo een luikje is zoooo moeilijk en ferfelend, ik vind er niks aan, en nau kan ik gewoon door de grote deur!, eet jij ook zo graag gras?, ik find het ook heerlijk!, mijn vrouw plukt wel eens mooie sprieten en die eet ik zo uit haar hand, lekker mals en sappig en fris, ik hau van gras!!, wat biesonder dat je kleine beebievogeltjes hebt Lucky!, ik hoop dat je ze binnenkort goed kan bekijken, en wat was je zelf een lieve kleine beebiekitten!, en nau ben je een lieve grote katerman!!, lieve Lucky ik stuur jau en je famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!, ik heb voor jau en Dropje en Molly allemaal snekkies neergelegd in de tuin, voor de nijntjes heb ik ferse slaa neergelegd en voor je mensen heb ik een frugtenflaai gemaakt, met aarbeijtjes, en lekker veel slagroom, daar mag jij vast wel van proefen!!

  1. Hoi Kever vriend, ja ik vind het soms buiten ook al lekker warm en in het weekend heb ik zelfs al in mijn eigen buitenhuis geslapen! Mijn mensen hebben er nu een zacht kleedje in gelegd zodat ik lekker liggen kan. Mijn mamapoes en zus mogen er van mij ook wel in maar die durven dat nog niet zo goed denk ik. Ik vind het veel fijner dat de deur nu open staat op een haakje want dan hoef ik niet meer door dat rare luik. Ik snap het nog steeds niet goed en vind het niet prettig om erdoor heen te gaan maar ja, soms moet je natuurlijk wel als katermans als het niet anders is.

   Ik ben blij dat mijn vrouw me toch gevonden had in het grote tuinhuis. Ik vind het niet zo eng als ik erin zit maar na een poosje heb ik daar toch wel alles gezien en besnuffeld en wil ik er liever gewoon uit kunnen. Er zit wel een deur in maar geen luikje en als ze dan de deur dichtdoen…tja, dan kun je er dus niet meer uit. Maar hard of zachtjes miauwen werkt vaak heel goed hoor want als je mensen je dan horen, komen ze wel even kijken.

   Gras vind ik erg lekker om te eten maar mijn mensen vragen me dan wel eens of ik geen koe ben? Zeggen ze dat bij jou ook? Ze denken dat ik dan van het roodbonte soort bent of zoiets…snap jij het nog? Ik eet vaak gras als ik buikpijn heb. Dat helpt dan heel goed maar mijn mensen zijn er niet altijd zo blij mee want daarna moet ik wel eens spugen. Dat doe ik uiteraard binnen en bij voorkeur op een kleed. Dat moeten zij dan natuurlijk weer schoonmaken dus daarom zijn ze er denk ik niet zo blij mee als ik dat doe. Maar echt he, gras is gewoon lekker en je kunt er ook prima mee spelen.

   Maar goed, er gaat niks boven een goede snack natuurlijk want die gekke wormen, die eet ik toch echt niet. Die laat ik liever liggen voor de merels. Dan worden hun kindjes ook snel groot. Ik hoop dat ik ze ook een keer van dichterbij kan zien. misschien als ze binnenkort ook zelf kunnen vliegen. Er liggen snekkies voor jou en Mickie in de struiken en op je mooie stoel met gaten. En voor je mensen zijn er choco snoepjes, lusten ze die?

   Knuffels van Lucky en de rest

 5. Lieve Lucky, wat heb je weer gezellig geschreven over jouw tuin en alle beestjes daar. Wat spannend hé die merelbeebies, als ze groot geworden zijn komen ze vast nog wel eens bij jou op bezoek. Wat heeft jouw mama een lieve foto van de kleine Lucky bijgevoegd, je bent nog precies dezelfde alleen groter. Pasa en ik wensen jou een zonnige tuinweek. Knuffels van Ina en Pasa.

  1. Lieve mevrouw Ina en Pasa, ja in mijn tuin is er nu gelukkig weer van alles te beleven. Als het regent, is er echt niet zoveel aan hoor maar nu hebben we gelukkig zon. Ik hoop echt dat de mereltjes in de buurt blijven wonen als ze straks vliegen kunnen want het lijkt me erg gezellig ze dan nog eens te zien. Ik was ooit echt een klein kitten he? Maar mijn mensen zeggen dat ik nu ook nog lief ben hoor, alleen veel groter. Met dezelfde snuit en ze herkennen mij altijd met gemak op alle foto’s. Veel knuffels voor jullie van ons allemaal!

 6. Lieve allemaal, morgen (dat is maandag dus) mag ik jullie lieve reacties beantwoorden. Iedereen alvast super bedankt!

  1. Tot morgen lieve Lucky!!, knuffels voor jau en je famielie van Kever!!

 7. Ha die Lucky,
  Wat een lieve babyfoto zit er vandaag bij jouw verhaal. Schattig, hoor ! En je lijkt er nog steeds op, alleen een beetje groter natuurlijk. Wij hebben hier ook babyfoto’s van onszelf, alleen van Ivar niet. Hij kwam pas hier wonen toen hij al 11 was. Maar onze vrouw is met hem naar de dierenfotograaf geweest en nu hebben we een heel fotoboek van hem, dus hij moet niet zeuren.
  Wat leuk dat jij zoveel plezier in je tuin hebt. Vooral met mooi weer natuurlijk en nu ook met jonge babyvogeltjes. Vandaag viel de zon een beetje tegen. Bij jou ook? Kijk je wel uit dat je niet in het verkeerde huis wordt opgesloten. Stel je voor dat je mensen dat niet gemerkt zouden hebben. Jillie loopt altijd stiekem mee in de badkamer waar ook een mensenbak is en het is al een paar keer gebeurd dat ze per ongeluk werd opgesloten. Dus zij begrijpt heel goed hoe jij je gevoeld moet hebben.
  Wat eten andere dieren soms rare dingen. Wormen, wij moeten er niet aan denken. Gelukkig krijgen wij hier ook gewoon lekker kattenvoer en ook lekkere snacks.
  Lieve Lucky, wij hopen ook op veel zonnige dagen en vooral dagen die niet te heet zijn. Heel veel zachte lentekopjes van Cindel, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw.

  1. Hoi lieve allemaal. Raar is dat he dat andere dieren heel andere dingen eten maar dat is dan de natuur zeggen mijn mensen en dat is maar goed ook. Ik hoef toch heus geen wormen hoor en ben vooral blij dat de vogels er zoveel eten. Dan worden de kleintjes immers ook snel groot. Vandaag is hier weer best veel zon maar het is niet zo warm maar ik ben al erg blij me de zon hoor. En de deur staat open zodat ik niet door het luikje mee hoef te gaan.

   O., dus bij jullie worden ook nogal wat foto’s gemaakt zeker? Dat vinden mijn mensen dan leuk maar soms heb ik er even geen zin in hoor. Van mijn mamapoes zijn ook geen foto’s van toen ze klein was helaas en van Dropje niet zoveel want die was bang toen ze hier nog maar het kwam wonen. maar dat is niet erg. Zo’n reportage met foto’s lijkt me wel heel mooi maar ook spannend om te doen.

   Ik ben ook wel eens opgesloten in de kelder….ook weer zoiets. En daar vermaak je je heus wel een poosje maar ik wil er dan toch ook echt wel een keertje uit natuurlijk. Snap goed dat Jillie dan ook wel weer de badkamer uit wilde natuurlijk. Zo heel de tijd alleen is ook niks aan. Dan ga je je toch ook wel een keer vervelen.

   Wij hopen hier ook op veel zonnige dagen met fijne temperaturen en wensen jullie die zeker ook toe! Veel knuffels van ons allemaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *