Lucky heeft thuis een aparte kalender

kalenderHoi lieve vriendjes, als jullie deze blog lezen is het bijna Sinterklaas. Ook wel Kattenklaas genoemd trouwens. Dit komt omdat Sinterklaas ook leuke cadeautjes voor katten, en trouwens ook voor andere dieren, kan komen brengen.

Cadeautjes zijn altijd leuk om te krijgen, verrassingen zijn ook prima wat mij betreft. Ik hoop dat alle beestjes (en mensen trouwens ook) iets krijgen wat ze graag willen. Dat hoeft niet groot of heel duur te zijn, maar gewoon dat ze weten dat er ook aan hun gedacht is. Ik hoop vooral dat alle beestjes een warm en fijn huisje hebben en dat ze gelukkig zijn. Daarom tetter ik ook nog steeds met onze vriend op de blog Kever mee voor vrede.

kalenderSinterklaas

Maar goed… Sinterklaas dus. Hij is hier al eerder geweest met zijn Pietjes want hij heeft voor iedereen in huis wat gebracht. Mijn vrouw vertelde al eerder iets aan ons over Adventskalenders. Nu wisten we toen nog niet wat dat precies was, maar inmiddels wel. In zo’n kalender zitten 24 aparte vakjes en achter elk vakje zit een verrassing. Van deze vakjes mag je er iedere dag eentje open maken, zo werkt dat met zo’n kalender. Maar misschien hebben sommigen van jullie er ook al eentje en weten jullie hoe dat moet? Je mag beginnen op 1 december en als het dan bijna Kerst is, heb je alle vakjes open gemaakt.

Kalender

Mijn man heeft een kalender met chocolade erin. Die is speciaal voor mensen want katten mogen geen chocolade natuurlijk. En mijn vrouw heeft er eentje met van die zakjes waarmee ze van water thee kan maken. Die lusten wij echt niet hoor maar goed…nu komt het beste nieuws. Mijn mensen waren in Duitsland boodschappen wezen halen en daar hadden ze een speciale kalender voor poezels! Je ziet mij ermee op de foto staan. Ook hierin zitten 24 vakjes en iedere keer zit er een snoepje achter of wat anders lekkers. Wat je krijgt, is iedere dag weer een verrassing maar we weten al dat er liquid snacks in zitten en jullie raden het al: die vinden we super lekker. We weten dit doordat er plaatjes op de achterkant staan dus hebben alvast gekeken wat er allemaal in zit. Maar welke dag je wat krijgt, dat weet je niet van tevoren dus dat maakt het extra spannend.
kalenderDe eerste dag hadden we een snack met zalm erin, die was echt heel erg geweldig en echt niet te versmaden. Hoop dat er nog meer van deze in zitten als ik eerlijk ben maar we wachten het maar af. We mogen nu iedere avond een nieuw vakje openen. Dat valt niet zo mee met kattenpootjes om te doen maar mijn man helpt me daarbij. Zo weet ik zeker dat er elke dag iets lekkers te halen is. We zijn erg verwend maar dat geeft niet zeggen ze hier. Dat hebben we verdiend. Ik vind alleen dat alle beestjes een warme huis met minstens een warme plaat en een zacht mandje verdienen en vooral ook veel liefde.
Als iedereen samen kan zijn met wie hij of zij wil, dan vind ik dat de allerbeste verrassing van allemaal. Zeker in deze koude maand trouwens. Wij hebben nu nog niet van die witte vlokken gehad die uit de lucht vallen en waardoor je tuin er ineens heel anders uit komt te zien. Misschien vanmiddag zeggen ze, dus we wachten maar af. Ik kan je wel vertellen: dan kom ik niet meer buiten hoor. Mij te fris aan de pootjes. Dan ga ik lekker binnen in een mandje liggen of in een doos. Ook altijd een top idee om te doen.

Knuffels

Heel veel knuffels voor iedereen en ik hoop dat jullie allemaal een fijne verrassing krijgen. Trouwens, fijn knuffelen is al heel goed en eigenlijk is samen zijn toch het beste dat er is? Met een snack erbij alleen nog net wat beter natuurlijk.

Lucky

8 thoughts on “Lucky heeft thuis een aparte kalender

 1. Lieve Lucky,

  oooh wat hebbie nou tog weer van zo een mooie en orriesjieneele kaadoo van jou mense gekreege. Van mij eigen ken ik zoies nie maar assie er sallum uit haal dan vin ik zoies wel een heele mooie kaadoo. Assie iedere dag jou lekkere snek heb dan is het presies zowals jij zeg. Zoies is nooit nie te fersmaade en het is een niewe woord van letters foor feesdaage.
  Is jou snek groot Lucky dattie kan deele met jou mamma Molly en jou zusje Dropje? Zij lus ook sallum en sneks. Mij vrouw zeg Loes zoies fraag jij tog nie. Maar selluf vin ik van wel weeges assie vriendjes ben mag jij alles fraage.
  En het is belangrijk foor Saame. Jij zeg het heel feel goed. Hoop dat iedereen ze warme mandje heb en knuffels en liefde en gesellig Saame. Maar assie liefer gesellig alleen ben is leefe ook goed. Maar warme poote is belangrijk en sneks en dattie vriendjes heb.
  Lieve Lucky dank jou wel van jou gesellige letters en het is ook naames mij vrouw en mij Zusje,

  zachte kopjes van mij eigen foor iedereen van jou faamielie en jou afentkaalenner,

  Loesje

  1. Hoi lieve Loes, zo’n kalender kan ik zeker aanraden hoor, dan krijg je iedere dag gegarandeerd lekker snoep en zeker de vissmaken gaan er hier wel in hoor. De kalender is zeker groot genoeg om met Molly en Dropje te delen, dus daar doen we dan ook gewoon samen mee. Omdat er zoveel sallum snacks in zitten, heeft mijn vrouw de kalender ook speciaal gekocht zei ze. Dat vind ik dan wel weer slim van haar.
   Je hebt gelijk hoor: als je liever alleen bent maar dan toch gelukkig dan is dat ook goed. Spinner die hier eerst woonde was ook het liefste alleen maar dan had ze ook warme pootjes, een warme mand en was ze happy. Dat is toch het belangrijkste. Ik ben zelf niet graag alleen, ik heb graag gezelschap. Dat kan van mensen zijn maar ook van de andere poezels of de konijntjes. Zolang ik maar niet alleen ben de hele dag, vind ik alles wel goed. En uiteraard op tijd een snack krijg. veel knuffels van ons allemaal voor jullie! Lucky

 2. Hoi Lucky,

  Wat leuk dat je een katkalender hebt gekregen, nog leuker is het dat je nu elke dag een sneckkie krijgt en dat je niet weet wat voor sneckkie.
  Dat is dan wel weer even spannend denk ik.
  Zelf heb ik zo’n kalender niet, want ik vind maar 1 soort sneckkie lekker en die zouden niet in die kalender zitten als ik het van jou zo hoor.

  Ik hoop ook dat alle katten/poezen en alle andere lieve dieren een fijn huisje met warme mand en onwijs veel liefde hebben, alleen zijn is niks niet leuk.
  Denk nu ook veel aan alle dieren die op straat moeten leven met dit koude weer, zo zielig.

  Daarom tetter ik met jou en Kever mee voor vreede.

  Pootje van Tommy!

  1. Ha die Tommy, welke soort snoepjes vind jij dan alleen maar lekker? ik lust veel verschillende maar ja…mijn vrouw zegt dan dat ik een veelvraat ben maar ach, het is toch altijd goed zeker wat je doet? en als jij maar een soort het lekkerste vindt, dan is daar ook niks mis mee hoor. Je hebt groot gelijk om de lekkerste te eten.

   Ik moet vaak aan diertjes in de kou denken nu hoor…en dan ben ik blij dat ik binnen in een warme mand of tegen de warme plaat aan kan liggen. Of onder een deken maar ik moet nog steeds goed leren hoe ik daar nu het beste zelf onder kan kruipen. Daar ben ik helaas niet zo heel handig in. Maar misschien komt dat nog wel een keer goed. Ik oefen gewoon steeds en Dropje doet voor hoe het moet.

   Veel knuffels voor jullie allemaal terug en neusjes van de konijntjes

 3. Hoi lieve Lucky
  Wat leuk hé zo’n adventkalender?
  Wij hebben hem niet maar gelukkig krijgen we wel elke dag snoepjes.
  Vrouw zegt 6 adventkalenders daar gaan we niet aan beginnen.
  We hadden wel vandaag een kadootje gekregen!!!!
  Voor ieder een grote wiewrol maar dan ook echt een grote!!!
  Dus we rollen nu met z’n vieren over de grond met onze rol.
  Vrouw vraagt wel of we alles heel willen laten wat in de kamer staat 😹😹😹😹
  Tica en Izzy doen niet mee zij liggen gewoon lekker rustig met de rol tussen de voorpoten!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Hoi lieve allemaal, ja snap wel dat je vrouw zegt dat ze niet aan zes kalenders kan beginnen maar misschien is het een idee dat ze volgend jaar er dan bijvoorbeeld twee of drie kiest? Dan kunnen jullie samen delen want dat gaat ook prima hoor. Maar zo’n cadeautje zoals jullie gekregen hebben is wel super tof natuurlijk. Daar kun je fijn mee rollen over de vloer en ach..als je een keertje wat raakt, dan kan je vrouw het toch weer overeind zeker ook? En er lekker rustig op liggen vind ik ook fijn. Dan ga ik er wel heel hard aan likken, doen jullie dat ook? Veel knuffels terug voor jullie allemaal van ons.

 4. Heeee lieve vriend Lucky, wat een mooie, zachte letters heb je gemaakt, en ik find dat je helemaal gelijk hebt, dat de allermooiste ferrassing zau zijn als alle beestjes een eigen huis en famielie hebben!, ik moet er niet aan denken om nau met het kauder weer buiten te lopen en geen huis te hebben… o dat zau ferschrikkelijk zijn, gelukkig hebben wij op de blog allemaal een fijn huis!, en wat een biesondere kaalender heb jij en Molly en Dropje gekregen, met snekkies, dat is veel mooier dan een kaalender met sjookoolaa of tee (bah, dat drinkt mijn vrouw ook, ik find er niets aan!), en hebben de nijntjes ook hun eigen kaalender, met wortels en slaa en hooi?, hier waren gisteren witte flokken, maar ik ben toch naar buiten gegaan, ik heb zoveel haaren, dat maakt mij niets uit, alleen had ik na een tijdje wel heel kaude ooren en voeten, toen ben ik snel in mijn mandje gekropen, bij de ferwarming, met een deekentje over me heen, heerlijk!, lieve Lucky ik stuur jau en je famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!, ik heb voor jau en Molly en Dropje een grote zak partiemiks gestrooid in huis, envoor de nijntjes heb ik ferse slaa neergelegd, en voor je mensen staat er warme sjookoomel met slagroom in de keuken, met peepernootjes erbij, en helemaal top dat je meetettert voor vreede!!

 5. Hoi Kever vriend, ik vind ook niks aan die witte vlokken die we gehad hebben hoor. Gisteren lagen er nog wat in de tuin en op de tafel buiten maar nu zijn ze allemaal weer weg en eigenlijk vind ik dat niet zo erg om eerlijk te zijn. Ik vind het dapper dat jij dan wel buiten gaat maar mij zul je er niet zien hoor. Ik vind die witte laag zo koud en mijn tuin ziet er dan ineens ook weer heel anders uit als anders. Is dat dan bij jou ook? Dat is toch raar he?

  De kalender is een succes want er zitten super lekkere snacks in, vooral liquid snacks en andere snoepjes die wij speciaal vinden. Tja, dat van de konijntjes is een goede vraag van jou…mijn vrouw had zich vergist en was vergeten er eentje voor hen mee te brengen maar nu krijgen ze extra veel groente die ze speciaal in de winkel voor de konijntjes gehaald hebben. En daarvan krijgen ze ook iedere dag iets dus dat is een beetje net zo als met de kalender natuurlijk.

  Nee, chocolade en thee…die hoeven wij hier ook niet hoor. Daar vinden we niks aan. Maar goed, als mensen dat nu lekker vinden. Dan moeten zij dat meer nemen en gaan wij voor de snekkies. En natuurlijk ook voor slagroom…die zit ook op de appeltaart voor jouw mensen en voor jou, Mikkie en Pokon zijn er snekkies in de tuin. Geniet ervan en veel knuffels van ons allemaal.

  PS< Molly moet volgende week naar de borstelmevrouw, dan krijgt ze een nieuw jurkje. Denk wel dat het haar mooi zal staan, denk jij ook niet? Zij heeft net zo'n dikke en warme vacht als jij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *