Doorus doet het jaar in foogelflugt

Hajoooooo iedeween. Wellekom bij me jaar in een foogelflugt. Uwes ken me… elk jaar bepraat ik het afgeloope jaar met uwes. Feel sieken. Feel regenboogdiere. Soms ook met mooie dingen die gebeurd sijn, maar ook furrdwietige moomenten.

Reegenboogbwug

Het begon al meteen na me foorige jeer in riefjoew. Mefrauw Caren en oom Binkie…
Sniksnik. Mefrauw Caren was plosseling oofer de reegenboogbwug gewandeld. En oom Binkie folgde haar een paar daage laater. Me frauw en ikke konde hut nie geloofe. Ikke font mefrauw Caren wief. Se font me neus so lekker gwoot. Kon se koesies op geefe sei se. Hihihihi. Mefrauw Caren en oom Binkie… we misse uwes nog stees. Ikke sal 12 deesember aan uwes denke. Sniksnik.
En toen kwam de follegenne sjrik. Me tante Zus wert ophaareens siek. En niet so een kwein beetje ook. Se kweeg een kattegwiep en was twee week errug siekies. Missjien was tante Zus so dwietig datte se oom Binkie aggerna wau. Gewukkig gweep frauwmamsie snel in en wert me wieffe tante weer beeter en we sijn saame al een paar keer belletjes weese tjekke. Hihihihi. Ikke mag dan op tante Zus haar sjauwders staan.

Faakansie

We waare dit jaar ook weer op faakansie wees. We ginge naar Mondo Verde. Ommedat me Oopa 21 wert mog hij ook koome fan Mamsie. Hadde we toen geweete wat we nu weete hat Oopa fan mij bes langer mooge bwijfe. Dan hat hij ook de kameeletietjes kunne sien. Ikke snap nog stees nie dat se die hobbels op hun rug dwaage. Oopa leerde de dieretuinkatjes en ons danse. Hihihi. Pootje naar links, pootje naar regs. En sjeeke maar. Oopa wert door onse tokkiedinnen naar huis gebwagt en wij bleefe nog een paar dage.

foogelflugtPootje

Op een dag zei mefrauw Bazooka dat tante Zooka ernstig siek was. Se hat al een paar daage pijn in haar reggeraggerpootje en ze moes naar de dokker. Die sei dat tante Zooka heel siek was en dat haar pootje er af moes. Tante Zooka bleef ongefeer een week bij de dokker om opnieuw te leere loopen. Tante Zooka was al een keer innefjoewt gewees, maar mamsie en ik fonde dat se opnieuw innefjoewt moes worde. Dit keer as overwinnaar fan een furrsgwikkelijke ziekte. Tante Zooka hep ook leere danse met 1 aggerpoot danksij oopa!!

Mij oom Kuzco, die bij me sjoonmoessie woonde, was weggewoopt. Me dappewe sjoonmoessie sei fanaf de eerse sekkontje dat hij weer thuis sau koome. Se sogt op stjaat. Een paar daagies. Ophaareens sag se hem op een sijt fan gefind katjes. Ooooh se reeste naar hem toe om hem weer thuis te bwenge. Oom Kuzco was auwt. Hij was net 17 jaar geworte toen hij in sijn mandje ging slaape en niet meer wakker wert. Sniksnik.

Oopa

Me oopa fierde sijn 21e furrjaardag bij ons in de diertjestuin. Oopa ging stees meer en meer aggeruit. Hij wert stees maagerder. Mij frauw kweeg op een dag een meeltje fan frauwmamsie dat oopa het hat opgegeef. Oopa sau naar regenboogland furrhuise. Me frauw begon te huiwe. Ikke kwam teege haar aanligge. Me faggie wert natter en natter. Frauw sei dat dit net so erg is alsof het haar eige lieffurd betrof. Frauw sei dat er een aksie moes koome. We hadde een footo die een mieniepooster sau worre. Ikke dooneerte me poesoopapoespop aan mamsie. Ikke hat fjoeger geen footo fan oopa en ik kweeg een pluusje sieperkat. Later kweeg ik wel een footoow. Ikke besloot dat poesoopapoes naar mamsie moes om haar te troose. Hoopeluk kuukelt poesoopapoes nergens af bij mamsie, want bij mij deet ie dat wel stees. Hihihihihi.
Me mamsie wert flak na Oopa ook nog siek. Sniksnik. Gewukkig lette frauwmamsie eggiewaar goet op en gweep se meteen in. Sjappoo foor frauwmamsie!!!
Me kweinkindere Daan en Dorus ginge furrhuizen. Ze waare bij me sjoonmoesie geboor en sij sei in de messenjergwoep op een dag datte se naar mefrauw Mia ginge. Se kweege een annere naam. Daan wert Ayidan en Dorus wert Rannoch. Zij zijn de koters fan me soon Valentino. Wat errug was was dat meteen hun kroonjuwelen afgepak werden. Wat mooi is… se mooge naar buite toe. Se heppe een pwaggig pjieffee buitenfurrblijf.

Hoedjes

Hat uwes ook weer so genoote fan de Hoedjessjow? Eers hat ik pijn in me oortjes, laater in me pootjes fan het zwaaje. Ikke zwaaite eksja hart naar me oopa, me ooma en me bwoertje Poppy. Iedeween droeg de mooiste hoedjes. Ikke hoop aween dat ik follegent jaar nie weer 8 miljoenmiljart hoedjes moet passen. Me oortjes doen altijt soon pijn.

Katerjoggies

Me tante Truke hat ook blij nieuws. Se hat 2 jonge katerjoggies in huis genoome. Chris en Cem uit Eindhoven. Frauw keek eg met oope oogies naar de footoo. 1 leek eggiewaar feel op mijn foorgangster ooma Katrien. Net soon gwappig lipje.

Reim

Ikke ben bijna aangekoom bij het eind van dit verslag. Tot ik opmijneens hoorde dat me kwiemienele tante Janou WEDEROM een stjafbaar feit hep geflik. Se hep weer wild loope poepe!! Gewukkig was er geen pliesie in de buurt!! Taute dwaaideur kwiemienele tante Janou!!
Uwes weet… Sinnekwaas is fansijndaag jaarig. Dus kan ikke nie anners dan in reim afsluite.

Wieffe Sinnekwaas, geef me gauw een noepie,
anners laat ik stjaks een geurig poepie.
foogelflugtIkke was hut heewe jaar ontsettend lief,
ikke hep nies gestoole, dus ikke ben geen dief.
Ikke ben ook altijt bwaaf bij mij Mamsie,
Dan hep se daaroofer nies te seure met haar wamsie.
En nu sluit ik het af met een heewe dikke koes,
Foor mij wieffe MammaLoes
Res mij uwes nog een kwiptiese ommesgrijffing te geefe foor de follegene keer.
Deese is pwoffesiejoneel sloper en organiesaator fan bewoep. (Suukses met raaje)
Dit was het foor deeze keer
Ik sluit af met een dikke koes
Foor mij MammaLoes
Toedeledokie
Dorus

Psssssssst… ikke ben er weer evve
Ikke wil een gehijmpie met uwes awemaal deele. Me mamsie sei me dat er met de kers ies gaa gebeure. SSSSSSSST hihihihihihihi. Niet teege mamsie segge dat ik dit geseg hep hoor. Anners mag ik niemeer geemen en poinken. Uwes moet de blog in uwes gaatje hauwe met de kers. SSSSSSST!!
HIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHI

10 thoughts on “Doorus doet het jaar in foogelflugt

 1. Hoi lieve Dorus,
  Wat heb je het mooi geschreven!!
  Het was een jaar met tranen van verdriet maar ook van het lachen!!
  Een jaar met waardevolle herinneringen die voor altijd in ons hart blijven zitten!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🥳😘

  1. Hajooooooo mefrauwtante ceciel pwus ses ooms en tantes en wekkere kipjes.
   Oooooooh het was soon furrdwietig jaar soms. Gewukkig sijn er tog ook leuke dinge gebeurt hihihihi.
   Uwes ook een dikke kwuffel tewug 🐾🐾

 2. Lieve Doorie, wat heb je een prachtig jaaroverzicht geschreven. Het was een veelbewogen jaar met verdriet maar ook veel vreugde. Zoals het leven is. Lieve Dorus, we kijken uit naar jullie kerstverrassing. Knuffels van Ina en Pasa.

  1. Hajooooooooo mefrauwtante ina en oom pasa

   Oooooooh ikke hoop eggiewaar datte follegent jaar wat fjolukker wor hoor.
   Knuffels tewug 🐾🐾

 3. Oooh mij beebie,

  jou Mamsie heb traantjes in ze oog weeges zofeel herinnerdinge van deze jaar. Groote ferdrietjes en groote gelukjes en zofeel wattie nooit niemeer gaa fergeete. Jij heb er zofeel mooie letters van gebruik. Jij ben eg waar zo een knappe riepotter en jij wor iedere jaar beeter.
  Mamsie moet nog stees heel feel dinge ferwerke mij beebie. Zoies gaa jou Mamsie nie in ze Wamsie zitte. Maar zij is ook blij met onse niewe geluk foor tante Truke en ook foor onse dappere dinnetje Zooka. Zij is zofeel sterk, iedereen is trots op haar van ze eigen. En Oopa heb haar nog één dansje leert en het heet Pootje naar rechs!
  En jij kan ook heel feel goed Reime maar jij gaa nie dinge ferklappe. Oooh Mamsie schrik erfan…
  Jeug van teegeswoordig…..
  Kommie nog wel help geefe en mij garnaaaale brenge, alstoeblief dank wel

  Koes koes van jou Mamsie

  1. Hajoooooooooooo mamsie fan me wamsie.

   Soms mis ikke me oopa bes nog wel. Hij sat ALTIJT in mij week. Sniksnik. Gewukkig dat oopa een telefoonlijntje font op de pinkelweide dat hij soms kan belle. Hihihihihi. Maar mammie? Uwes sei selluf dat ik ies mog segge oofer de kersemus!! As uwes wat saksentjes geef komp ik garrenaale bwenge.
   Koeskoes😽😽😽

 4. Hoi lieve Dorus,

  Wat is er een hoop gebeurd het afgelopen jaar. je hebt er weer een mooi overzicht van gemaakt. Bij ons was het het pootje van Zooka, maar ze danst wat af na de lessen in de zomer van Oopa. Ze laat ons vrouwtje ook weer regelmatig schrikken als ze tegen de achterkant van de bank springt als ze gepoept heeft. Dat doen we trouwens allebei altijd 😹😹😹😹😹😹

  We weten echt niet wie je volgende slachtoffer is. Maar we kijken uit naar de kerstverrassing (we zeggen niks tegen je mamsie!)

  Knuffeltjes Binti & Zooka 😽😽

 5. Hoi lieve Dorus,

  Wat een jaar was het toch weer, en wat heb je een super mooi overzicht gemaakt van afgelopen jaar, echt super.
  En wat zijn er helaas weer veel vriendjes en vriendinnetjes over de regenboog gegaan, in onze harten leven ze voort.
  En er zijn ook mooie dingen gebeurd zoals je al vertelde, daar halen we onze troost uit lieve Dorus.

  Zal niks zeggen over kerst hoor, maar ben wel enorm nieuwsgierig!

  Pootje van Tommy!

 6. Hoi Doorie,

  Wat een mooie letters heb je gemaakt. Er is feel gebeurd he. Miauw! Ikke kannie wachten tot de kersblog. Spannend!

  Pootje van Minnie.

 7. Lieve Dorus.
  Wat een prachtig jaar overzicht heb je geschreven.
  Als je het zo terug leest is er erg veel gebeurd in het afgelopen jaar.!!
  Ik ben heeeeeeeeel benieuwd wat er met kerst gaat gebeuren!!

  Dag Oopa Doorie.
  Ja wij benne dit jaar fehuis naar scullery girl.
  En daar woone we nu een al bijna een half jaar!!!
  Soms gaa de tijt so snel.
  Snieklaas is gewees en straks komp de kersenboom!!!Daar kijke wij errug naar uit.
  Scullery girl ook maar se seg” met angst en beefe.” We snappe nie so goet wat se bedoel.
  Wij sulle wel hellepe!We hebse de lessen fan uwes nie furgeete hoor!

  Dikke koes oopa van Aiydan en Rannoch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *