Lucky en Molly fertellen iets samen

Lucky en MollyHoi lieve vriendjes, deze keer wil ik samen met Molly wat vertellen dus ik hoop dat jullie dat ook leuk vinden. Ik wil eerst even iets vertellen over de tuin. We hebben de afgelopen weken dus gelukkig veel meer zon gehad en alles groeit hier als een speer dus dat is mooi. Op veel plekjes die eerst zowat kaal waren groeien nu plantjes en mijn mensen hebben er nog meer bij gekocht in de winkel. Daar hebben ze er super veel zei mijn vrouw maar weet je wat nog beter is? Ze verkopen er ook spulletjes voor dieren dus ze hebben ook meteen maar snekkies voor ons meegebracht. Daar heb ik als levensgenieter uiteraard weinig problemen mee.

Lucky en Molly In de tuin

Maar goed, die plantjes dus in de tuin. We hebben vorig jaar een nieuwe bak voor planten gekregen of liever: die heeft mijn man zelf gemaakt. Die bak staat dus echt midden in de tuin en daar is veel zon. Nu heeft hij deze plantenbak zo gemaakt dat er een mooie rand om zit waar wij dus op kunnen liggen. Dat doen we dan ook maar al te graag en we maken er allemaal gebruik van als je daar lekker kunt zonnebaden. Eerst zaten er in de bak alleen maar kiezelsteentjes. Daar ga je als kat natuurlijk niet op liggen want dat is niet echt prettig en ze voelen niet zacht aan. Maar nu hebben ze er grond bij gedaan en er plantjes in gezet. Er staat een roos in op een stok en daaraan kun je heel goed kopjes geven. Dat vindt mijn vrouw trouwens niet het beste idee want ze zegt dat ik lomp doe. Nu ja zeg…ik wil alleen maar lief zijn voor die stok en de blommen die eraan zitten hoor.

Plant

Het beste komt nog: nu er grond en plantjes in zitten, kun je wel zacht liggen. Dus dat doe ik als slimme katermans natuurlijk. Lekker doezelen in het zonnetje, beetje slapen en eigenlijk kun je ook alles goed zien vanuit die bloembak. Helemaal niks mis mee. Mijn mensen zeggen dat ik nu een heel bijzondere plantensoort ben. Ik ben helemaal geen plant hoor maar gewoon een dier want mij verkopen ze niet bij het tuincentrum. Ik zou immers onbetaalbaar zijn!
Nu mag Molly haar verhaal ook vertellen want zij heeft deze week nogal wat spannends meegemaakt. Jullie weten wel dat zij nogal een dikke vacht heeft, die goed geborsteld moet worden. Kijk, ik geef er niks om als ze me eens borstelen hier maar eigenlijk hoeft dat niet. Bij Molly daarentegen is het wel vaker nodig maar zij wil niet dat onze mensen dat zelf doen. Dat is niet zo handig maar goed, ze wil het gewoon niet. Dus moet ze zo nu en dan eens naar de trimsalon en dat was deze week ook het geval. Molly vertelt het zelf wel even.

Lucky en Molly Molly

Hoi allemaal op de blog, Molly hier. Nou, wat denken jullie? Pas was ik jarig en Loes en haar mevrouw hebben een hele mooie foto gemaakt van mij ter ere van mijn 12de verjaardag. Daar was ik natuurlijk super blij mee. Dus dan denk je als je jarig bent, ik krijg cadeautjes en lekkers. Nou, die kreeg ik ook maar vorige week had ik pech. Ik moest in de vervoersbox mee. Dus ik dacht nog, nee he, moet ik naar de witte jas? Ik heb veel verzet getoond en hard gemiauwd maar mijn man kende geen pardon en duwde me gewoon in de bak en daarna in dat ijzeren ding op wielen. We waren maar heel kort onderweg dus dat vond ik vreemd maar heb wel hard gezongen hoor zodat hij er een beetje gek van werd.

Mandje

Toen we er waren, zag ik dat we niet bij de witte jas kwamen maar bij de borstelmevrouw. Dat vind ik veel minder erg maar goed, echt blij was ik niet. Ze heeft me van voren tot achteren en van boven tot beneden geborsteld en nu ben ik dus wel heel veel van mijn dikke vacht kwijt en alle klitten die ik had, zijn er ook uit. Dat is super fijn en ik kan jullie nu ook mijn nieuwe look, inclusief luchtig en hip zomerjurkje laten zien. Op tafel bij die borsteldame lag zowat een tweede Molly, maar dan alleen haren. Ze wilde me ook wel wassen, tanden poetsen en nageltjes knippen maar daar deed ik niet aan mee. Die pedicure en zo, dat doe ik zelf wel. Daar kon mijn man ook een stokje voor steken, dus daar was ik wel blij mee. Goed bedoeld allemaal maar aan mijn kattenlijf geen polonaise hoor. Daarna gingen we naar huis en nu ben ik wel heel happy want al die klitjes doen geen pijn meer en ik kan soepel rennen. Na de horror editie van de blog van Dorus snappen jullie zeker wel dat ik niet de makkelijkste ben als ik in een mandje moet, maar goed. Voorlopig kan ik er weer heel lang tegen dus laat het mooie weer en de zon maar komen nu ik een nieuwe, modieuze outfit gekregen heb.

Lucky en Molly Zo, dat was wel spannend het wat Molly beleefd heeft he? Ze heeft me er al alles over verteld maar ik hoef niet naar die borsteltoestanden gelukkig. Veel knuffels van Lucky en de rest en tot de volgende keer.

Lucky

PS ik heb nu een kleedje in mijn zomerhuis. Het is fris gewassen en het ligt me toch lekker zacht. Nu kan ik er ook gewoon in slapen als ik dat wil. We draaien met de pootjes voor de poezels die ziek zijn en hopen dat ze allemaal snel beter worden.

12 thoughts on “Lucky en Molly fertellen iets samen

 1. Heeeej Lucky en Molly, wat een koel huisje heb je zo, dat wil ik ook wel. En wat is Molly weer knap geworden. Mila vindt dat het zo altijd hoort bij de meisjes. Me eigen heb geen idee van poesemeisjes. Nou nog een lekkere snek in je huisje Lucky 😀

  1. Ha die kater Bram, ja Molly ziet er top uit nu he? Ze ziet er anders ook altijd mooi en netjes uit maar zo met een luchtiger jurkje is natuurlijk wel erg fijn nu het eindelijk eens mooier weer geworden is. Mijn huisje is super he? Ik ben blij dat er nu een zacht kleedje in ligt want dat is natuurlijk veel fijner om op te slapen dan wanneer er niets in ligt. Ik vind het een top idee van jou dat ik lekkere snacks moet vragen als ik in het huisje lig. Dat ga ik denk ik meteen maar eens doen! Knuffels van Lucky en de rest voor jullie allemaal.

 2. Hoi Lucky en Molly,

  Wat een avontuur heeft Molly mee gemaakt zeg, maarre…………je ziet er wel super knap en mooi uit hoor.
  Pfiew! Pfiew!
  Jullie hebben een super mooi huisje gekregen, in de zomer komt hij vast goed van pas om er lekker in te liggen en alles in de gaten te houden of lekker in te slapen.

  Pootje van Tommy!

  1. Ha die Tommy, Molly ziet er goed uit zo he? Ze is zelf nu ook erg blij met haar dunnere zomerjas maar ze vond het echt niet leuk dat ze in de mand en in de auto moest. Daar heeft ze ook nog wel gelijk in trouwens want daar is helemaal niks aan. Ik mag nu ook iedere dag in mijn huisje liggen want als de zon schijnt, kan het buiten staan. het kan wel tegen regen maar het blijft natuurlijk langer mooi als het droog is en bovendien vind ik er met regen niks aan om buiten te gaan slapen. Dan blijf ik net zo lief binnen natuurlijk, net als jij. Veel knuffels van ons allemaal en we hopen dat jullie ook zon hebben nu!

 3. Haai Luckyboy

  Hier is Oopaaaaaaaa
  Doe joe noow mie?
  Loes….
  Loesie wie is die knappe poezedame op de piktjur
  Wie?
  Poezedame Molly
  Keivette sjips
  Ken jij mij meisje?
  Ik ben Oopa
  Saame dansen meisje?
  Wat zeg je Loes?
  Molly?
  Ja dat zeg ik toch!
  Hier wie goooo
  Buikje naar voren
  Buikje naar achteren
  MOLLENDANS
  Whaaaaaaa haaaaaaaaaa.
  Keivet meisje
  Hoolie Loes, knappe tsjik
  Wat?
  Ja natuurlijk zeg ik ook iets tegen Luudwieg
  Haai Luud hier is Oopa
  Uhm….
  Keivette menkeef heb je.
  Zo goed Loes?
  Oopa wil ook een uhm
  Zo’n ding.
  Hee Ludo Saame rokk en roll
  Oopa komt eraan
  Vroemmmmm vroemmmmm
  Keipoepie

  De ballen

  1. Ha die Oopa Floris, ja Molly is een mooie poezedame he? Ze wil best wel een dansje met u wagen hoor heeft ze gezegd en u mag hier natuurlijk ook altijd snekkies komen eten. Dan kunnen we met zijn allen samen in de tuin en als het wat minder mooi weer is, in het tuinhuis. Als het niet allemaal in mijn menkeef past, dan hebben we natuurlijk ook nog altijd een groter tuinhuis. U weet wel, dat waar ik pas in opgesloten zat maar we zullen er dan zeker voor zorgen dat zoiets niet gebeurt. We bouwen dan gewoon binnen een gezellig feestje en lopen samen de polonaise. Dat lijkt me zeer gezellig. Brengt u Loes en Zusje dan ook mee? Hoe meer katten…..en speciaal voor Zusje hebben we ook veel vogels in de tuin. Knuffels van Lucky en de rest

 4. Heee lieve mevrouw Molly, gefeeliesietettert met uw 12e ferjaardag!, de footoo van u met feesthoed is helemaal top, dat kunnen Loes en haar vrouw zooo goed!, en wat ziet u er weer fantasties uit met uw nieuwe haaren, en het foelt vast heel fijn, zo zonder klitten en knopen!, o wat lijken wij toch op elkaar, we zauden zo broer en zus kunnen zijn, dat zeggen mijn mensen ook, en misschien zijn we dat ook wel, dat kan best toch?, en logies dat u niet gewassen wilde worden, dat is nergens voor noodig, dat kan je als kat gewoon zelf!, ik stuur u heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van uw vriend Kever, en ik vind het helemaal top dat u ook op de blog bent!!
  Lieve vriend Lucky, gefeeliesietettert met je mamapoes Molly natuurlijk!, en gelukkig dat jij niet naar de dokter hoefde, of naar de trimster, want als je in je reismand moet dan weet je altijd al dat er iets gaat gebeuren…!, wat een mooie plek heb jij in de plantenbak, ik snap heel goed dat dat een fijne plek is, je ligt wat hoger en je kan alles zien, je ligt tussen de bloempjes en daar kan je aan snuffen, en de aarde foelt lekker koel aan je lijf, en gesellig dat je huis nau een deekentje heeft, nau is het NOG fijner!, groeit in jullie tuin alles ook zo snel?, ik vind het spannend, want alles is steeds anders, dat is zo biesonder, en ik hoop dat de zon nau heeeeeeeel lang blijft!, lieve Lucky ik stuur jau en je famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!!, ik heb voor jau en Dropje en Molly partiemiks gestrooid, voor de nijntjes nijnensnoepjes, en voor je mensen staat er fanielje ijs met aarbeijtjes, framboosjes, blouwe besjes en natuurlijk slagroom!!

  1. Hoi Kever vriend, ja jij en Molly zouden best wel broer en zus kunnen zijn he? Jullie lijken echt op elkaar. Hoe leuk zou het zijn als dat ook echt zo was he? Maar Molly wilde heus niet gewassen worden en ze wil ook niet dat onze mensen haar borstelen. Wassen kun je immers als kat ook prima zelf, dat ben ik zeker wel met haar eens trouwens. En ik ga ook niet zo graag in de reismand hoor…ik doe het dan wel maar eigenlijk moet ik dan altijd naar de witte jas als ik erin zit. Dat vind ik dus ook echt niet prettig.

   De plantenbak vind ik erg fijn. Soms liggen we er ook mijn tweetjes tegelijk op, dat past prima. Dan kun je allebei nog veel zien en op de grond liggen is best fijn. In onze tuin ziet het er nu ook steeds anders uit ja. Meestal komt er meer bij maar er gaan ook wel eens dingen weg maar dat doet mijn man dan met zo’n knipding. Dat noemen ze een schaar maar het is wel een heel grote en ook gevaarlijke schaar dus als hij daarmee doende is, dan ga ik binnen liggen. Wel zo veilig.

   Dank je wel voor de kopjes en alle lekkers, we hebben er weer van gesmuld. Voor jou zijn er nu heel veel kauwsticks en je mensen krijgen ijsjes in en hoorntje. Dat lusten ze hopelijk ook graag? En er kan uiteraard slagroom op zodat jij en Mikkie ook nog mee mogen snoepen!

   PS, Molly vond het wel erg spannend om op de blog ook wat te vertellen hoor. Ze is niet zo poesje de voorste en ook nog een foto erbij…pff…Maar ze heeft het goed gedaan toch? Knuffels van Lucky en de rest

 5. Hoi Lucky en Molly
  Wat heerlijk hé om op de plantenbak te liggen???
  Wij doen dat ook als onze vrouw er nieuwe plantjes in heeft gezet…….en mopperen wat ze dan doet!!!!!
  Maar ze snapt het niet…….kleine nieuwe plantjes moet je altijd in het begin warm houden anders gaan ze dood!!!!

  Molly wat fijn dat je vacht weer helemaal oké is!!!!
  Nu kun je weer zonder pijn rond rennen!!! Maar gelijk heb je hoor…….je nageltjes en wassen kun je heel goed zelf doen!!!!
  Gelukkig dat man ingegrepen heeft!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Hoi alle vriendjes daar bij mevrouw Ceciel. Jullie snappen het precies waarom je in een plantenbak moet gaan liggen, want anders krijgen al die baby plantjes het immers veel te koud. Dus ik houd ze net als jullie ook graag warm, ook al zegt mijn vrouw dat ik niet zo hard tegen de stokjes aan moet duwen.

   Ja, alleen de vacht vond Molly meer dan genoeg om te laten borstelen maar ze is nu wel heel happy dat al die akelige klitjes eruit zijn. Dat rent een stuk makkelijker en prettiger ook. Moeten jullie ook wel eens naar zo’n borstelmevrouw of meneer vraagt ze zich wel af…of is dat er ook voor Pippie en Dotje maar dan voor de veren misschien?

   Knuffels van ons allemaal

 6. Miauw mooie mevrouw Molly,

  Wat leuk dat u op de blog bent. Allereerst van katte gefelicimiauwd met uw furjaardag. Kent u mijn tante Cato? Die is net als u 12 lentes jong. En die heeft ook een enorme hekel aan gefrunnik aan haar jas. Ik ook trouwens.

  Ik moest even heel goed lezen. Een trimsalon klinkt als iets waar je kunt trimmen. Beetje rennen op een loopband en zwaaien met gewichten. Maar dat is dus helemaal niet waar. Er werkt een borstelmevrouw 🙀
  Van mijn tante Cato moet ik meowen dat dat echt heel erg is, dat ze zomaar uw jas pikken. Maar dat een licht en luchtig zomerjasje u beeldig staat.

  We laten Mo niet meelezen. Want dat bedenkt ze opeens dat het hoogste tijd is dat ook onze jas onder handen wordt genomen.

  Koppie van Japie en groetjes van mijn tante Cato

  1. Hoi lieve Japie en Cato, wat leuk dat jullie ook een antwoord sturen zeg. Een trimsalon om te trimmen dus…dat zou misschien ook niet zo’n gek idee zijn hoor want dan kan ik mijn buikje er een beetje aftrainen denk ik. Nu ja, dat hoort eigenlijk ook gewoon bij mij. Maar in de trimsalon voor katten (er kunnen ook honden komen trouwens) word je dus getrimd. En pikken ze zomaar je haren af…dat miauwde Molly ook wel toen ze thuis kwam maar nu is ze blij dat ze er vanaf is. Dat scheelt vooral lekker veel als het warmer weer wordt en we hebben nu zon, dus dat is goed. Molly houdt ook niet zo van gefriemel aan haar jas..ik geef er zelf niet zoveel om maar ze moeten niet door blijven gaan als ik er geen zin meer in heb natuurlijk.

   Hihi…heel slim om Mo niet mee te laten lezen want dan zou ze zomaar eens een borstelmevrouw (ik denk trouwens dat er ook wel borstelmeneren zijn) gaan zoeken voor jullie jasjes. En die zien er zo toch ook prima uit! Nee, heel verstandig van jullie om geen slapende baasjes wakker te maken in dit geval. Nu is de mevrouw hier wel lief hoor maar dat moet je dan ook nog maar afwachten natuurlijk. Ik ben allang blij dat ik niet hoef. En Dropje nog meer trouwens.

   veel knuffels van ons allemaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *