Bram heeft keukenpapier gevonden

keukenpapierLieve allemaal, waar de sleutelhanger is gebleefe is mij een raatsel. Mij kop heb geen flauw idee waar die heen is. Het ging zo kei snel. Ik hou ook van knuffels dus dat was goed dat ik er zoveel kreeg. Fandaag heb ik een ferhaal van me eigen in Brammiestijl gemaakt. Dat is wanneer je door mij oog kijkt alsof je mij ben. Het is kei wennen om zo’n ferhaal te maken. Ik hoop dat jullie hem leuk vinden. Me eigen heb altijd keiveel afonture thuis.

Op de rol

Ik sluip door het huis als een tijger, snuffel aan alle hoeken en gaten. Ik ben opzoek naar iets om te doen. Maar ik kan nog niks vinden. Totdat ik bij de tafel kom. Daar zie ik iets interessants. Op de tafel staat een nieuwe rol keukenpapier, met een velletje ervan afgescheurd. Het ziet er zo zacht en pluizig uit. Ik kan het niet laten. Ik spring eerst op de keukenpapierstoel en dan op de tafel en ga er bovenop staan. Wat een heerlijk gevoel! Het keukenpapier is warm en zacht onder mijn poote.
Ik begin te spinnen van genot terwijl ik met mijn poote rondjes draai op de rol keukenpapier. Het voelt zo fijn aan mijn zachte kussentjes. Ik duw mijn poote erin en laat ze er weer uit glijden. Het papier geeft een beetje mee en ik voel een lichte veerkracht. Het lijkt wel alsof ik op wolkjes loop. Ik ga even zitten en kijk er naar. Hoe kan dit zo zacht zijn? Misschien is het het wel iets fielosoofies. Mijn nieuwsgierigheid is beloond. Dit is echt het beste plekje in huis.
Terwijl ik geniet van mijn ontdekking, hoor ik mijn vrouw lachen. Ze heeft me betrapt! “Brammie, wat ben jij aan het doen?” zegt ze lachend. Ik kijk haar met mijn grote kateroog aan en geef haar een onschuldige oer mauw. Ze schudt lachend haar hoofd en komt naar me toe. Ze aait zachtjes over mijn kop en zegt: “Lieve Brammie, lekker zacht he, daar kan je best op dutten.”

Warm en zacht

Ik blijf nog even op de rol keukenpapier staan, genietend van het warme en zachte gevoel. Maar dan besluit ik dat het tijd is om verder te gaan. Ik ga daar straks wel op dutten denk ik. Ik spring van de tafel en loop naar mijn vrouw toe. Ze bukt zich en tilt me op in haar armen. Ik snuffel aan haar gezicht en geef haar een liefdevol kopje. Nou wil ik eerst een snek voordat ik verder ga en die krijg ik. Het is kipsmaak, mijn favooriet.
Samen verlaten we de keuken en gaan we naar buiten, mijn mooie tuintje in. Daar struin ik rond, mauwend als ik iets interessants vind. Van mij mag de zon altijd warm straale op mijn vacht wanneer ik buiten ben. Dat is zo fijn dan ben ik meteen rielekst. Ik hou van de warmte en lente. Maar in mijn achterhoofd zal altijd dat warme en zachte keukenpapier op de tafel blijven. Mijn klein geheimpje, mijn eigen plekje van zachtheid en trappels waar ik straks ga dutten.
Met een tevreden gevoel en warme zonnestraale wens ik iedereen een fijn wiekent. Ik tetter mee voor vrede en ik zwaai vanavond naar onze glinsterende sterren.

keukenpapierHoedjes

MamaLoes en Dorus doen weer de Hoedjessjoow in September. Het is op 19 September. Dees is eefe gekopieerd:
Wil u meedoen dan kan u een meeltje stuure naar: hoedjessjow@yahoo.com met u footoo(s) van u Sterrevriendje(s) en/of u vriendje(s) die in u huis woon. Zet u er duideluk bij Ster of Vriendje en ze naam. Leeftijd van u Ster is ook heel feel fijn. Hoe sterker u footoo hoe beeter, mij Doorie kijk of u footoo goed is.
Iedereen mag mee doen!

12 thoughts on “Bram heeft keukenpapier gevonden

 1. Haai Brammie kerel

  hier is OOPAAAAA
  Ken jij mij?
  Wat zeg je Loes?
  Moet ik dank je wel zeggen voor de oproep?
  Daar weet ik niks van.
  Niemand vertelt mij ooit iets!
  Wat nou hoedjes?
  Wie is hier nou in gesprek met Karel?
  Precies!
  OOPAAAAA!
  Keivette hoed Karel.
  Loes waar gaat dit over?
  Wat?
  Keukenrol?
  Hoezo pinkel ik daar altijd over?
  Daar weet ik niks van!
  Kees Oopa gaat een Pinkeldansje doen
  Pinkeltje op tafel
  Pinkeltje in de bank
  KEUKENROL!
  Whaaaaaaaaaa haaaaaaaa
  Oopa is nie gek!
  Hee Kerel
  Fijne Pinkeldagen

  De ballen

 2. Hoi Bram,

  Heb je nog op de keukenrol geslapen?
  Ze zijn wel lekker zacht inderdaad, je kan er ook leuk mee spelen denk ik, heb je dat al geprobeerd.
  De hoedjesshow is vet gaaf hé, heb ook foto’s gestuurd………….nouja deeltijdbaasje heeft dat gedaan.
  Wij kijken er altijd samen naar dat vind ik leuk en gezellig, en de hoedjes zijn ook zo mooi!.

  Pootje van Tommy

  1. Heeej Tommy, de keukenrol is super zacht! Dat slaap kei lekker. Goed dat jij dat ook al doet. De hoedjessjoow gaat kei mooi worden.

 3. Lief vlinderleeuwtje van me, ik stuur je fanmiddag letters!, o en je pluisige witte pooten passen zoooo mooi bij dat papier…, heeeeeeeel veel neusjes van je Kevermans!!

  1. Heeeeee lieve Brammievlinderleeuw!!!, wat een mooie letters heb je gemaakt, het was net of ik naast je stond en met je mee door je huis en je tuin liep, en naast je aan het papier foelde, zooo heee wat was het lekker zacht!, ik liep ook naast je in je tuin, heerlijk hè dat zonnetje!, ik lig de hele dag in mijn tuin te genieten, maar ik kruip straks naast je op het papier, eerst ga ik Jafita halen, en dan komen we naar je toe, en Milamuis past er toch ook nog bij?, ik heb snekkies met kipsmaak bij me, en ook natvoer met kipsmaak, dus we kunnen ook lekker smullen, en dan gaan we lekker met zijn allen dutselen!, tot zo lieve Brammievlinder!!, ik ben al onderweg en ik tetter zachtjes, hoor je me?, je Kevermans die je heeeeeeel veel zachte neusjes stuurt!!

   1. Heeeej liefe kevermansje, wij kunnen met z’n alle allemaal saame zijn overal! ooooo lekker ik hou van kipsneks. Ik maak de spikkelsaus en daarna doe brrrrroem brrroem en dan kom ik met milamuis naar jou… liefe kevermans de zon is lekker warm, bewaar je een plekje in de tuin.. ik tetter dat ik er aan kom…. De neusjes zijn al ondeweg

 4. Hoi Bram
  Hier Panda, Ik vind keukenpapier ook zoooooo fijn!!!
  Wat je zegt het is lekker zacht en rekt een beetje mee!!
  Toen ik nog een ukkepukkie was heb ik de keukenrol helemaal uitgetrokken en versnippert……..dat was echt zo leuk om te doen!!!
  Mijn vrouw was in de kamer en vond het opeens erg stil worden.
  Toen ze de keuken in kwam zei ze alleen maar “ohhhhhhhhh” 😹😹😹
  Dus je kunt veel meer ermee dan er alleen maar op liggen 😺

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Heeej Panda, dat heb ik nog nooit gedaan. Misschien moet ik dat ook eens doen. Het klinkt kei leuk. Zachte kopjes voor jullie en geniet van de zon!

 5. Lieve Bram, wat leuk dat je ons een inkijkje hebt gegeven in jouw leven thuis en wat je zo allemaal doet. Er is zoveel te ontdekken in huis hé Bram. Die keukenrol was super, zo lekker zacht hé.
  Knuffels van Ina en Pasa.

  1. Hoi liefe Ina en Pasa, dat wist ik niet eens maar keukenrol is ook lekker warm, dat zei Tommy. Zo leer we kei veel van elkaar. Zullen we met z’n alle op keukenrol saame zitten? Dat is gezellig.

 6. Wat een vreemd papier is dat, Bram. Dat heb ik hier nog nooit gezien. Ik ga op onderzoek uit. Zo’n zacht fluwelig velletje lijkt mij ook wel wat. Dank voor de tip.

  Koppie van Japie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *