Inhaal-knuffels wat zijn dat eigenlijk?

Inhaal-knuffelThuis krijg ik nou een bordje eete voor in de nacht, ook wegens dat ik nog steeds aan het aansterken ben, dat gaat langzaam als je een oudere katerman als ik ben. Maar daar gaat het niet ofer.

Doos

Het eete is lekker en dan moet ik uitbuiken, dus dan ga ik in mijn doos liggen van hè-hè, en gaape en een dutje gaat dan vanzelf. Deze week heb ik het al een paar keer gehad dat ik gewoon bleef slaape. Bijna helemaal de hele nacht door, echt waar.
Dan hoorde ik opeens op de trap het geluid van mijn vrouw, ze kwam naar beneden en ze zei tegen me: “Goedemorgen Bertje de dag is begonnen.”

Ochtend

Dus ik was meteen klaar voor mijn goedemorgen-knuffel.
En de snek.
En mijn ochtend-eete dat is ook een bord met lekker eete.
Daarna ging ik liggen op het krukje bij haar werktafel en toen helemaal opeens voelde ik: nou heb ik inhaal-knuffels nodig.
Die duren langer.
Die komen faak.
Die zijn ook van gewoon bij elkaar liggen, dat heet nabijheid zegt mijn vrouw.

Inhaal-knuffels

Dus inhaal-knuffels dat zijn ekstra knuffels bij de gewone van de dag.
Wegens elke dag heb je dus je gewone knuffels en als je die mist dan komen die de dag erna. Anders foel je je raar van binnen.
Als ik lang alleen ben moet ik ook saame-gefoel inhalen. Dan slaap ik zeker weten op bed, na het eete wil ik saame bankhangen en ik heb meer liefe woordjes nodig.
Inhaale doe ik nou niet meer met het eete, dat heb ik eerder uitgelegd, maar ik eet nou wel meer, dat is mijn gewoonte geworden. Ik moet nog steeds dikker worden alleen het lukt nog niet zo goed, ik weet ook niet waarom.

Maar inhaal-knuffels snap ik heel goed, en dat komt omdat ik van mezelf een knuffelkater ben, en helemaal nou ik een oudere katerman ben geworden. Ik find dat poosietief.

15 gedachten over “Inhaal-knuffels wat zijn dat eigenlijk?

 1. Miauw Bert dat klinkt zeker poesietief. Lekker feel knuffels krijgen. Ikke heb dat ook wel eens hoor. Dan ben ik bovenop het wasrek in slaap gefallen. En heb dan niet bij Frau geleege. Dan doe ik ook inhaal knuffels. Foor meself. Maar ook foor haar. Want aandagt krijge is altijd fijn. Ikke hoop dat je een sonnige dag hebt fandaag. Pootje van Minnie.

  1. hoi Minnie, ja dat is waar je hebt dan eigenlijk alletwee inhaal-knuffels nodig, je vrouw net zo goed, ik find het lief dat je ook aan haar denkt!!
   pootje van Bertje

 2. Lieve Bert,

  dank jou wel dattie ons allemaal zofeel goed uitleg wat jij bedoel met inhaalknuffels. Nu kan iedereen begrijpe wat inhaalknuffels is en waarom jij zoies foel in jou hart. Assie lang zonner jou vrouw ben dan mis jij het tog. Dattie jou knuffels mis en jou lieve woordjes en dattie Saame ben. Selluf heb ik ook tijd foor mij eigen noodig weeges dat ik ook Mantelpoes ben. Maar knuffels en lieve woordjes hoor bij jou gefoel dattie er mag zijn van wie jij ben. En dat jou vrouw jou eigen ook mis. Mij vrouw zeg alteit dattie ons mis assie nie bij ons kan zijn en zij wil ook inhaalknuffels weeges ze eigen gefoel. Jij heb heel feel gelijk Bert, inhaalknuffels is heel feel belangrijk en het is ook poosietief. Geluk is alteit poosietief,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje,
   het is ook wegens dat ik een knuffelkater ben dat is gewoon zo en daar schaam ik me niks voor, het hoort bij mij ook al zijn mijn voorpoote breed en oer. Wat is je vrouw eerlijk ofer haar gefoel dat ze dat durft te zeggen mijn vrouw foelt het ook zo alleen ze zegt het nooit op haar feesboek maar ik weet dat het zo is.
   Folgens mij doet iedereen aan inhaalknuffels,
   je Bertje

 3. Hoi Bert,

  Inhaalknuffels zijn volgens mij de allerfijnste knuffels die er zijn, daar wordt je heel blij van denk ik.
  En dat maakt je dag heel goed, dat is super fijn toch.
  Heb ook heel veel knuffels momenten met mijn baas, en dat vind ik heerlijk rielekst, zo kom ik de dag wel door hoor, net als jij.

  Pootje van Tommy!

  1. hoi Tommy dat kan best dat het de fijnste knuffels zijn, ik heb ook vaste momenten voor een knuffel en zonder knuffel heb ik een leeg moment dat foel ik dan heel diep van binnen dus dan moet het weer voller.

   pootje van Bertje

 4. Lieve Bert
  Gelijk heb je!!!!
  Wat je gemist hebt moet langer en intenser ingehaald worden!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

 5. Heee lieve Bert, je hebt gewoon een faste doosis knuffels noodig op een dag, zo zie ik dat, en als je dan in je doos hebt geslapen moet je knuffels inhalen, dat is logies, fooral ook omdat je een knuffelkater bent toch?, ik ook hoor!, als ik vind dat ik inhaalknuffels noodig heb ga ik heel zielig tetteren en bij mijn mensen zitten of staan en dan weten ze het meteen, ik denk dat knuffels eigenlijk nog wel belangrijker en fijner zijn dan eeten, daarom stuur ik jau ook een knuffel Bert, hij is van Kever!!!

  1. hoi Kever ik foel je knuffel dankjewel!! Een katerman knuffel dat is toch anders dan van een vrouw. Wat kun jij goed foor jezelf opkoome dat je weet ik mag fraage wat ik wil en dat is niet stom. Dat heb ik moeten leere maar nou kan ik het ook, alleen met eete en in de taksie dan wint mijn vrouw het anders ik,
   knuffel van katerman Bert

   1. Dankjewel Bert, je hebt helemaal gelijk dat katermanknuffels heel biesonder zijn!!

 6. Lieve Bert,
  Wij begrijpen het allemaal heel goed van die inhaalknuffels. Wij hebben gewoon heel veel knuffels nodig en zeker als je wat ouder bent. Als wij een knuffel nodig hebben in de nacht, gaan wij die gewoon vragen. Vooral Ivar doet dat. Hij geeft dan een stevig kopje aan onze vrouw en dan krijgt hij een knuffel en kruipt lekker bij haar onder het dekbed, Onze vrouw vindt dat niet erg, ze slaapt daarna gewoon verder. En als ze een keer lang weggeweest is, dan hebben we allemaal heel veel inhaalknuffels nodig.
  Lieve Bert, wij wensen je nog heel veel lekkere knuffelmomentjes toe. Veel zachte kopjes van Cindel, Jillie, Ivar en sterrenzusje Fenneke en een knuffel van onze vrouw.

  1. hoi Cindel, Jillie, Ivar en sterrenzusje Fenneke en jullie vrouw, wat knap van Ivar dat hij dat doet en ook dat hij weet: ik mag fragen om wat mijn gefoel wil, Kever doet dat ook thuis. Ik find het super dat jullie allemaal inhaalknuffels krijgen, dat kost heel feel tijd maar het is gewoon nodig, dat weet ik zeker,
   knuffels van
   Bertje

 7. Lieve Bert, ik vind dat zo’n mooi woord: inhaalknuffels. Zo fijn om te krijgen lieverd als je de gewone knuffels niet genoeg hebt gehad. Dat foel je van binnen, dat je ze nodig hebt. Ik vind het knap van je dat je nu meer eet, dat is goed voor jouw gezond. Pasa eet ’s nachts brokjes en ook wat natvoer dat hij heeft bewaard van de vorige avond. Hij is nog een jonge katermans met een grote eetlust. Seeniejooren eten niet zo veel meer. Geniet maar van jouw knuffels lief vriendje, knuffels van ons.

 8. Oh, wat een mooi woord, Oom Bert, inhaalknuffels. Ik wist niet dat ze zo heten.
  Als ik aan het eind van het dinker thuis kom, spring ik altijd op bed om heel dicht tegen mijn mens aan te kruipen. Dan friemelt ze met haar handen door mijn vacht en dat vind ik heerlijk. ‘Fijn dat je er weer bent, Japie’, fluistert ze zachtjes. Als ik dan op mijn rug draai, kriebelt ze heel lang over mijn buik. Eerlijk gemiauwd weet ik niet wie hier het meest van geniet. Misschien houden we allebei wel van inhaalknuffelen na een donker zonder elkaar.

  Koppie van Japie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *