Loesje vertelt over onse soomervakanzie…

soomervakanzie

Lieve allemaal vandaag op mij eigen Loesjesdag wil ik u iets meer fertelle over onse soomervakanzie. Mij vrouw heb mij eigen fertel, Loes jou soomer is foorbij. Daar sta jij dan met jou bek fol met jou tande.

Dan mag jij blij zijn dat jou dokter al jou tande heb getrokke. Dattie daar geen last van heb. Soms is leefe moeiluk, soms is leefe ingewikkeld. Dattie het nie kan folge en jou kop raak door de war. Bijfoorbeeld assie heel feel reege heb, dat jou waater met jou bak en al uit jou lucht fal en jou vrouw zeg Loes het is nu soomer. Ik zeg u eerluk, mij kop snap er niks van. Mij verkering Bert lig iedere dag op ze fensterbank en hij weet alles van ze zon. Maar hij zeg ook, Loes soms val jou zon in jou water en hebbie er niks meer aan. Dan hoefie assie het aan mij eigen fraag, nie op jou vakanzie te gaan. Jij loop jou heele dag met jou natte vagt, dat moetie nie wille.

Onze vakanzie

Maar er was meer, mij vrouw heb mij eigen op ze hoogte gehouwe van mevrouw Coorona. Jij denk zij is nu wel trug naa Sjienaa maar zij heb ons zofeel dwars geseete. Mij vrouw zeg, Loes jij hoef nie op jou vakanzie te gaan want jij mag nerges nie in.
soomervakansieU weet iedere jaar ga mij Doorie en ik van mij eigen op onse vakanzie weeges ze opfoeding. Maar assie nerges nie in mag dan kan jij beeter in jou denkpaal blijfe ligge. Jij wil jou jonge tog iets fertelle en laate zien. Foorige jaar heb wij Amserdam gesien maar wij was nog lang nie klaar. Misschien heb u nog herinnerdinge aan onse vakanzie? Dattie nog weet dat mij Doorie mij eigen mij oore van mij kop seur foor ze baanaane-eis. En foordat jij er errug in heb zit jij in jou bar in Amserdam waar jou baanaane jou daglicht nie kan ferdraage. Het was mij schrik van onse vakanzie maar mij jonge weet nu, jij kan beeter nie oferal somaar naar binne gaan. Jij weet nie wat jou eigen oferkom en van mij eigen ben ik een nette poesedame die al heel feel jaare verkering heb.

Soomer

Het was ook onse moeilukke soomer van onse vriendjes. U weet assie onse Hoedjessjoow heb gesien, feel van onse vriendjes ging ofer ze Reegeboogbrug. Dan hebbie geen zin om op jou vakanzie te gaan. Jij heb respek. Jij ga niet met jou poote uit jou flauwerpauweraauwtoo hange assie weet jou vriendjes heb ferdriet. En jij ga nie jou makkareele grille in slelei van geluk assie weet, iedereen heb het nu moeiluk.
Assie Moeder ben van al jou Sterre hebbie wel iets beeter te doen. Jij ben er foor jou vriendjes en jij leer jou Doorie dattie respek moet hebbe en geduld. Jij besta nie alleen foor jou eigen en jou vakanzie loop nie weg. En assie wel wegloop dan is jou vakanzie jou aandacht nie waard. Vakanzie is luukse en het is ekstra en mij Doorie kan erfan leere. Maar het hoef nie.

Ferrassing

Toen kwam tog onse dag dat mij Doorie mij eigen heb ofertuig. Wij ga ook deze jaar weer op onse vakanzie en het is folgende week. Jij kannie nee blijfe meeoowe. Alles is weer soomervakansieoope heb mij vrouw mij eigen fertel en er is iets met jou koode op jou teelefoon. Dat moet ik nog uitsoeke want jij moet jou eigen teegeswoordig goed foorbereide assie op jou vakanzie wil. Jij ga niemeer als jou eigen, jij ga als jou koode.
Waar wij naar toe gaan is onse ferrassing maar u mag wel weete, Amserdam heb ook feel meegemaak en zij heb wel ze lekkerse sMekdonnals. Jij moet alles meeneeme in jou oferweeging en ik zeg u eerluk. Buite onse land hoef nie foor mij eigen. Mij hart foel ze eigen nie prettig assie te fer van mij Bert ze fensterbank is. Jij wil tog kontak houwe met jou hart, anders foel ik mij eigen ferloore. En vakanzie heb tog al stres foor mij eigen want jij wor uit jou denkpaal gerukt en jij doe andere dinge dan gewoon. Hoop dat mij viskraam wel oope is en dat mij garnaaalebestelling in mij Doorie ze auwtoo pas. Dattie tog rust heb in jou kop.
Misschien wil u ons folgende week folge, onse vakanzie is nu onse herfsvakanzie en wij fertrek dinsdag twaalf oktoober. U ben allemaal van mij hart welkom om via mij Bert ze website of onse Feesboek met onse vakanzie mee te reise. Het is aamuusement en informaatief. En dit was ook mij pee-er want die moet jij wel maake.

Herfsvakanzieblog Loesje en Dorus
Van 12 oktoober tot en met 15 oktoober 2021
Op mij verkering Huiskater Bert ze website

Mij Doorie ze Feesboek: Balkonkater Dorus Katrien
En mij eigen Feesboek: Loesje Huispoes

Dank u wel

17 thoughts on “Loesje vertelt over onse soomervakanzie…

 1. Lieve Loesje,
  Wij zijn heel erg benieuwd naar jullie vakantieavonturen!!!!!
  Wij gaan ze zeker weten volgen…..we verheugen ons erop!!!!
  Onze vrouw zit te lachen en ziet jullie weer voor zich in de bananenbar!!!!
  Ohhhhh ze blijft maar lachen!!!

  Nou Loesje wij gaan het in ieder geval allemaal lezen!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve Panda, Moby, Dopey, Tica Belle, Izzy, Dotje, Pippi en mevrouw Ceciel,

   oooh bennie het nog nie fergeete van onse foorige vakanzie en onse Banaanebar. Oooh van mij eigen steig mij bloed nog naar mij kaak van mij schaamte. Maar jullie heb wel gelijk, mij Doorie en ik van mij eigen, wij maak zofeel mee op onse vakanzie. Jij kan alleen maar hoope dattie erfan leer mij beebie. Jij heb als mamsie toch jou feranwoordelukheid.
   Dank jullie wel dattie ons ga folge, ook naames mij Doorie,

   Ik heb nu wel mij spanning,

   Loesje

 2. Hajoooooooooo mamsie.
  Ooooooh so pannent he?
  Mamsie… waar gaane we heen? Toeeeeeee seg nau!! Hihihihi.
  Ooooooh ikke dag dat het een ijswinkel was hoor met dat banaantje. Maar we hatte tog een banaaneijsie ge-eet. Hihihihi.
  Koeskoes mamsie

  1. Oooh mij beebie,

   Mamsie is aan ze foorbereide en zij moet ze garnaale bestelle foor in ze auwtoo en ze spanning. Beloofie mamsie dattie nie zofeel hard ga scheure. Mamsie heb hoogtefrees.
   En doe jij jou eigen wasse dattie fris ben als mamsie jou kom haale. Nie jou pieke in jou faggie Doorie, jij ben nu een groote katerbeebie.

   Mamsie ferklap nog niks, het is mij ferrassing

   Koes koes van MammaLoesje

 3. Lieve Loesje,

  Kijk enorm uit naar de vakantieverhalen van jullie, heb er enorm veel zin in.
  En vorig jaar herinner ik me nog als de dag van gister, de banaantjes bar, wat was dat lachen zeg.
  had er zo graag bij willen zijn om je reactie te zien lieve Loesje.

  Maar nu komt er een nieuwe vakantieverhaal aan, vind het spannend hoor.
  Hoop dat alle garnaaltjes in de auto passen, en dat Dorus niet al te hard scheurt van zijn eigen. Hihihi.

  Pootje van Tommy!

  1. Lieve Tommy,

   oooh wat bennie een slimme jonge en dattie nog weet van onse baanaanebar en dat ik zofeel schrok van mij eigen. Jij ga met jou beebie en hij sleur ze mamsie oferal maar mee naar toe. Dan moet jij goed oplette Tommy want jij wil tog nie in zo een bar gesien worre. Van mij eigen eigen heb ik wel mij maanier en jij proobeer jou jonge zoies bij te brenge.
   Maar hij heb al ze eigen beebie dus mamsie kan meeoowe zofeel zij wil. Jou jeug van teegeswoordig heb ze eigen meening en willetje. Daarom is jou goede opfoeding belangrijk Tommy, daar werk ik nu aan.
   Dank jou wel dattie onse reis mee ga folge, van mij eigen ben ik in mij foorbereiding,

   Zachte kopjes van mij eigen,

   Loesje

 4. Hallo Lieve Loesje,

  Wauw jullie gaan toch met de flowerpower met vakanzie. Nou vrouwtje en ikjes zijn van de nieuwsgierig wat al jullie beleef gaan doen. Jullie kennende gaan weer veel avonturen krijgen. Ikke mag niet vakanzie, ikke moet huispassen voor vrouwtje, ze gaat morgen 9 dagen iedere middag poesjes oppassen en werken. Geef niks hoor, want vrouwtje en ikjes mogen toch nergens meer komen, wij hebben geen coode en die willen wij ook niet.
  Wij hebben een fijn huis en ikke een buitenverblijf, nou daar is voor ons al een mooie vakanzie hoor.
  Lieve Loesje doe je wel nog goed uitrusten en ook Zusje opdragen dat zij voor Oopa Floris moet mantelzorgen. Ik weet zeker dat je genoeg te eten mee neemt en anders kun je ook wel ergens anders visjes kopen hoor.
  Alvast van vrouwtje en mij fijne vakanzie, lieve groetjes voor Mevrouw Loesje en knufjes voor jou, Oopa Floris en Zusje. Poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   dank jullie wel van jullie ree-akzie en dattie onse vakanzie ga folge.
   Ik zeg jou eerluk Jip, van mij eigen lig ik liefer op mij denkpaal en dat mij vrouw mij eigen knuffels geef. Maar assie kies foor jou beebie dan moetie jou jonge ze goede opfoeding geefe. Hij moet leere van ze omgeefing en hoe ze weereld werk. Dat is belangrijk maar selluf heb ik wel ekstra tonijn en makkareele noodig foor oferleefing.
   Jij heb tog jou leeftijd die jij meeneem Jip. Mij beebie houw van scheure in ze flauwerpauwerauwtoo, selluf lig ik liefer op mij agterbank tusse mij garnaaale maar jij heb er niks ofer te zegge. Mij Doorie is wel heel feel slim, hij heb tog ze mamsie ze geene misschien?
   Jij heb zofeel groot gelijk dattie met jou vrouw in jullie mooie fooralteithuisje blijf en jij heb jou buiteferblijf. Dan hebbie niks meer noodig assie Saame ben en jij krijg jou lekkere snek Jip.
   Willie jou vrouw heel feel sterk zijn wense van ze neege daage dattie foor andere poesjes zorg en zij heb ze eigen werk. Dan is knuffele belangrijk Jip en daar hebbie nooit nie jou koode foor noodig.
   Jij krijg heel feel zachte kopjes van mij eigen en het is ook foor jou vrouw mevrouw Jip. Mij vrouw Oopa Floris en mij Zusje stuur het ook,

   Loesje

 5. Lieve Loesje vriendin.
  O wat leuk dat jullie toch nog op vakantie gaan en ons laten meegenieten van jullie avonturen.
  Ik weet nog heel goed wat jullie vorig jaar gedaan hebben.
  O,o die Doorie die maar bananen ijs wilde.Hij heeft het gekregen,maar niet in de bananen bar!!!!Ik heb samen met mijn scullary girl zo gelachen,al begrijp ik heel goed dat je als mamaloesje daar toch wel even het heel benauwd kreeg.
  Maar lieve vriendin Doorie kan goed rijden met zijn flowerpower auto al scheurt hij genoeg bekeuringen in de wacht…..wie weet wil hij nog wel auto coureur worden als pootballer niet lukt.
  Dan kan hij rondjes rijden op het circuit van Zandvoort terwijl jij daar bij de garnalen vissers langs gaat.
  Doorie is nu ook vader en getrouwd dus misschien wat rustiger geworden.Hij heeft van jou geleerd dat hij zich goed moet gedragen en een voorbeeld moet zijn voor Valentino.
  Ook heb je wel vakantie verdiend.Als moeder van alle sterren heb je weer een geweldige Hoedjessjoow gemaakt.Dat kost veel energie.
  Voor mijzelf hoef ik mijn huis niet uit.Ik vind het het fijnste als mijn scullary girl er is.En Dan jullie verhalen voor gaat lezen.
  Ik verheug mij er op Loesje!
  Heel veel zachte kopjes van mij,en ik heb in het dashboardkastje van de auto een zakje kibbeldingen met flowerpower gelei gelegd.
  Muzette

  1. Lieve Muzette,

   dank jou wel van jou ree-akzie en datte onse vakanzie ga folge. Het wor weer onse groote afontuur want jij weet, assie op jou vakanzie ga met jou jeug van teegeswoordig dan hebbie assie MammaLoesje ben jou swaart te ferduure. Mij beebie heb er nie zofeel erg in, hij is ook druk met ze eigen beebie en ze Jiekie en ze krulletang. Daar hebbie wel jou poot fol aan. Selluf moet ik orgaanieseere en het kost ook sentjes en ik doe mij garnaaale op mij tijd bestelle. Maar zeggie mij eigen nou dattie kibbeldinge in mij Doorie ze desjboordkassie heb geleg. Ooooh ik vinnut zofeel fijn en ik vinnut ook lekker. Dank jou wel, mij reis in mij Doorie ze flauwerpauwerauwtoo wor dan wel makkelukker. Jij weet van me eigen heb ik mij zeenuuwbuik maar assie flink kibbeldinge doe kan jij het foorkoome. Dank jou wel dattie mij eigen zofeel steun geef.
   Lieve Muzette hoe het ga zijn weet jij pas assie er midde in zit maar mij Doorie heb er zofeel zin in en het is ook foor ze opfoeding. Assie MammaLoesje ben kan jij jou eigen daar nie van dissesjeere.
   Lieve Muzette dank jou wel en van mij eigen heb ik stiekum nog mij baanaane bewaar en ze lig in sjelei van Amserdamse uitjes.. En het is foor jou eigen en jou vrouw mevrouw Skullarie gurl

   Loesje

 6. Lieve Loesje, wat heb je nu veel gezellige letters geschreven. En je hebt het als een heuse pee-er dame heel spannend gemaakt met een cliff-hanger: een aankondiging waarbij je net niet het tipje van de sluier oplicht. Ik vind het heel knap. En: volgende week dinsdag zit ik klaar hoor om met jullie mee op herfstvakantie te gaan. Ik heb er nu al zin in. Jullie ook?

  Vorige week heb ik bij jouw letters over de vakanzie van je vrouw nog op je reactie geschreven over het Blutsjeshuis. Misschien heb je door de vakanzie nog niet gelezen. Maar ik dacht ik zeg het toch maar dattie nie denkt, ik schrijf wat en nou seg Maria niks terrug.

  Selluf vind van huis weggaan een beetje dubbel. Leuk, maar ik ben ook wel een beetje een huismus hoor als ik het eerlijk zeg. Maar jij gaat het vakanzie avontuur weer aan met Doorie. Heel veel plezier, neem een ijs-pack mee om je visjes koel te houden en Muppet en ik sturen zonnetjes voor mooi weer. Met purrr en kopjes erbij, maria

  1. Lieve mevrouw Maria en Muppet,

   oooh heb ik u ree-akzie nie-meer gesien. Mij vrouw heb er niks nie van gezeg en zij zeg alteit Loes jij heb pos of jij heb meel. Misschien heb ze geslaape lieve mevrouw Maria en daarfoor mij eskuus want u weet, van mij hart maak ik alteit mij letters trug. Mij vrouw zeg dat wij nog ga kijke. Dank u wel van mij hart.

   Bennie ook best u huismus, u weet van mij eigen ben ik huispoes en mij vrouw zeg Loes misschien ben ik dan jou thuisvrouw? Zij geef ook niks om ze vakanzie assie buite onse land ofzo moet gaan. Selluf ben ik ook van mij hart mij liefste thuis maar. En nu kom mij groote maar lieve mevrouw Maria. Assie kies foor jou beebie dan hoor het bij ze opfoeding dattie jou jonge dinge fertel en laat zien van jou weereld. Maar hij heb foortaan ze eigen wil en hij scheur met ze flauwerpauwerauwtoo, assie MammaLoesje ben hebbie het swaar te ferduure. Maar wij heb ook feel plesier soms en ik doe mij eigen ook ferheuge op mij speesiejaale vakanzie garnaaale en jij maak er iets van. Die feranwoordelukheid foel ik wel in mij hart foor mij jonge en dattie assie laater mij groote katerman is nog eens aan ze mamsie denk.

   Nu mij hart weet dat u en mij dinnetje Muppet onse vakanzie mee folg foel ik mij eigen wel optiemissies. Dank u wel en ik doe u adfies met mij vrouw bespreeke foordat wij mij koffers pak.
   Zachte kopjes van mij hart en prrr prrrr,

   Loesje

 7. Lieve Loes, voor mij is het de eerste vakanzieblog van jau en Door!, was Door forige keer echt nog een beebie?, nau is hij al een grote jongen die zelf al weer papa is, ik vind het spannend dat jullie op vakanzie gaan, gaat Oopa Floris ook mee, en Zusje?, misschien zie ik jullie wel voorbij rijden in de flouwer pouwer outo, dan ga ik tetteren!, dat jullie mij horen en ik zwaai naar jullie, ik hoop dat je genoeg gaarnale mee kan nemen Loes, want je hebt vast veel eenersjie nodig, misschien kan je een aanhangwaagen mee nemen?, en anders kunnen jullie altijd bij mij langskomen en dan maak ik frietjes!, ik ga het folgende week elke dag kijken, en ik hoop dat jullie mooi weer hebben en veel leuke dingen meemaken, en juist als Moeder van alle Sterren is het belangrijk dat je ook fijne dingen doet en dingen die vrolijk zijn, komen jullie folgende zomer bij mij langs, in de tuin?, lieve Loes ik stuur jau en je hele famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en ik heb spesjaal voor jau frietjes gebakken en een hele berg gaarnalekroketjes, met maajonesse natuurlijk!

  1. Lieve Kever,

   dank jou wel van jou ree-akzie en dattie frietjes heb gebakke met mij garnaaalekrookette en maajonesse. Oooh nu kan mij buik enersjie krijge foor mij vakanzie.
   Lieve Kever het is jou eerse keer en dat is biesonder. Foorige jaar was mij Doorie nog ze beebie puuper, nu issie ies grooter gegroei. Maar heb ze hesses nou ook meer van ze ferstand? Hij heb nu wel ze eigen katerman en ze beebie Faaletienooo maar assie nie uitkijk kan Mamsie alles en iedereen opfoede. Dat moetie nie wille maar jou kleinebeebie moet nie in ze galg en ze rat blijfe hange. Ik zeg het faak teege mij jonge maar hij heb nog tefeel aadreenaaliene in ze poote en hij spring van ze hut naar ze her. Daarom is het goed Kever dattie jou jonge meeneem en ze opfoeding geef. Jij laat hem dinge sien en jij fertel hoe het zit. Maar als MammaLoesje hebbie het hart te haale soms, daar ben ik eerluk ofer.
   Misschien kom wij wel door jou tuin Kever, mij Doorie scheur alleen zofeel hard. Van mij eigen durref ik nie mij beloofd zijn doen dattie ons zie. Maar wij fertrek dinsdag en selluf denk ik dattie onse vakanzie moet folge Kever. Jij ben nog niew in jou tuin en op Bolle ze Landgoed, dan kan jij leere en jou erfaring opdoen.
   Maar wij doe wel swaaie als wij langs jou huis kom, ook al scheur mij Doorie nog zofeel hard.
   Vandaag trakketeer ik op mij baanaane-eistaart want er zit herinnerdingesaus bij, dattie proef hoe onse vakanzie mij foorige jaar was. En er zit saus van piestasj en sjooklaa oferheen. En foor Ooma is jou boodum speesiejaal van massepein. Boofeop lig raps van kouwstik en het is foor allemaal en Ooma,

   Loesje

 8. Lieve Loesje dinnetje, wat leuk dat jullie weer op vaakanzie gaan en dat wij dat kunnen volgen op jullie vaakanzieblog. We zijn zo benieuwd naar jullie afonturen en moeten nog steeds denken aan dat bananenijsje van Dorus. Wat hebben we gelachen. Wij wensen jullie een fijne fakanzie saampjes en geven jullie een doos paaling en zallum mee, de visboer komt het volgende week bij jullie brengen. Kopjes en knuffels van Ina en Floortje en manmens.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   ooooh ik zeg mij Doorie meteen, wij fertrek nie foordat u eigen visboer is gewees en mij koffer fol zit van ze paaling en zallummoote. Dan pas kan jij vakanzie fiere, want mij buik heb het alteit moeiluk assie ze fertrouwe omgeefing moet ferlaate. Jij weet nie wattie krijg onner jou weg en offie wel iets krijg. Assie jou koffers folprop kan jou nies gebeure. Dat is belangrijk lieve mevrouw Ina.
   Oooh dattie het nog weet van onse baanaane-eisje, van mij eigen was ik zofeel geschrokke. Jij wil jou beebie fasoenluk opfoede maar soms loop het anners lieve mevrouw Ina…
   Dank u wel dattie ons ga folge en met mij Doorie ze auwtoo fol van mij vissoorte kom onse vakanzie wel foor elkaar.

   U krijg mij zachte kopjes en het is ook foor mij dinnetje Floortje en u manmeneer,

   Loesje

 9. Lieve Loesje,

  O, wat spannend dat jullie weer op vakantie gaan. Wij weten alles nog goed van vorig jaar en hebben van de verhalen genoten.
  Wij komen eigenlijk nooit buiten. Eigenlijk alleen even wanneer wij weer naar de dierenarts moeten, maar dan gaan we met de auto. En om naar de dierenarts te gaan, daar zitten wij echt niet te verlangen. Want dat vinden wij geen leuk avontuur. Alleen Ivar is een tijd buiten geweest voordat hij bij ons kwam wonen, want hij was toen zwervend door de dierenambulance van de straat geplukt. Maar dat vinden wij ook al geen fijn avontuur.
  Wij hopen dat jij en Dorus wel leuke avonturen gaan beleven, waar wij dan weer met veel plezier over kunnen lezen. Wij zijn heel erg benieuwd.

  Een fijne vakantie toegewenst en veel kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

Reacties zijn welkom