Loesje vertelt over assie in jou schaaduuw zit

schaaduuw
Deze week wil ik u fertelle ofer mij wiekent toen de zon kwam. Jij kan het bijna nie geloofe want foorige week froor mij poote nog aan mij ferwarming vast.

Schaaduw

Ik zeg u eerluk, toen kon ik mij balkon niemeer vinde want alles was wit. Jij steek jou kop naar buite en jij ren hard weg. Selluf houw ik alleen van mij zon, soms ga ik naar mij zon kijke op mij balkon. Dan ben ik eeve buitepoes want mij balkon lig nie in mij huis. Dat moet u wel weete zeg mij vrouw. In mij wiekent scheen mij zon en toen heb mij vrouw de deur van mij balkon oope gezet. Toen ben ik eeve buitepoes gewees. Mij vrouw zeg Loes jij was wel sessefeertig sentiemeeter buite. Maak mij niks uit, buite is buite. Ik heb bij mij deur gezeete want ik moes wenne aan mij staatus van assie inees buitepoes ben. En ik heb ook op mij taafel gezeete. Buite foel anders, buite ruik anders. Dan hebbie tijd noodig want jij ben geen kitten meer. Toen keek ik om mij heen en jij weet nie wattie zie. Jij zie jou eigen schaaduuw!

schaaduwOp jou balkon

Daar zit jij dan met jou eigen schaaduuw op jou balkon. Toen heb ik wel eeve mij oog uitgekeeke en ik heb ook dinge uitgeprobeer. Jij maak het nie iedere dag van jou leefe mee, dattie saame met jou schaaduuw op jou balkon zit. Het was mij ge-waar-wor-ding van mij eigen donkere kant. Dan moet jij toch eeve goed gaan zitte want misschien ga jij het nooit meer meemaake. Ik dee omhoog kijke of mij schaaduuw ook mij baardje heb. Maar die heb ik nie kunne ondekke. Ik dee alle kante op kijke en ik dee gaape. Jij probeer toch offie jou schaaduuw kan ferleide. Misschien kan jij jou eigen schaaduuw te snel af zijn? Maar dan moet jij wel aan jou eigen toegeefe. Jij ben seeniejorpoes, jij kan jou schaaduuw niemeer ferslaan. Jou schaaduuw folg al jou beweeging in jou eigen, traage tempo. Het is als jou leefe met het fierus,  alles sta stil. Jij kan naar jou eigen kijke maar jij kom nie fooruit. Jij ben in jou schaaduuw van jou leefe beland. Dan schrik jij wel van zofeel konfrontaazie.

Moes denken

schaaduwToen ben ik op mij denkpaal gaan zitte want ik moes denke. Ofer mij ge-waar-wor-ding van mij eigen schaaduuw. Jij schrik er toch van, ik zeg u eerluk. Ik kende mij eigen schaaduuw nog nie. Jij denk dattie alles van jou selluf ken assie seeniejorpoes ben. Maar jou donkere kant steek zomaar ze kop op in jou zon. Jij heb er nie om gefraag en jij heb ook nog nie kennis mee gemaak. Jou zon geef het jou kaadoo. Mij vrouw zeg Loes misschien probeer jou schaaduuw jou wel iets te fertelle? Waar zou mij schaaduuw mij eigen nou iets ofer kunne fertelle? Mij schaaduuw ken mij eigen heelemaal nie. Het is mij eerste konfrontaazie met mij schaaduuw. Mij schaaduuw heb ze eigen gewoon te gedraage. Straks begin mij schaaduuw ook nog ofer mij buik. Dat mij deur te klein is en mij buik er nie op pas. Mij schaaduuw is mij dokter nie!

Jou schaaduuw

schaaduwVan mij eigen hoop ik wel dat er nog meer zon ga koome. Dat ik mij schaaduuw beeter leer kenne en misschien hou mij schaaduuw ook van saardiene of van kaabeljouw? Dan kan ik kijke of mij schaaduuwvis net zo lekker smaak als mij vis van mij visboer. Mij vrouw zeg Loes jij kan ook oferdrijfe. Maar mij meening is;  jij kan beeter oferdrijfe met jou vis in jou bek, als dat jou schaaduuw oferdrijf met jou buik op jou balkondeur. Dan krijg jij alleen maar kommentaar en dat moetie nie wille. Misschien kan ik mij zon op mij hart laate schijne, dat mij schaaduuw dan liefde foel. Jou schaaduuw heb ook warmte noodig. Mij erfaring is, jij moet ook lief kunne zijn foor jou eigen. Assie nie lief ben foor jou eigen kannie nie ferwachte dat jou schaaduuw ze eigen wel lief gedraag. Zo is het wel van ze eigen. Nu ga ik slaape want mij schaaduuw moet uitbuike. Mij vrouw zeg, Loes jij ben zò lief foor jou eigen. Straks passie niemeer in jou eigen schaaduuw. Dan kan jij maar één ding doen, jou balkondeur fervange,

Loesje

21 thoughts on “Loesje vertelt over assie in jou schaaduuw zit

 1. Hoi lieve Loesjedinnie. So stoer dat jij ff buitepoes was. En jou schaduw. Ik seg je eerlijk. Vanmijself heb ik wel eens twee schaduwen gehad. Toen schrok ik wel. En toen drukte Frau op een knopje en had ik geen schaduwen meer. Daar heb ik toen wel ff over nagedacht met een lekker snoepje erbij. Loes, feine dag vandaag en pootjes voor jullie alledrie!

  1. Lieve Minniedinnie,

   wat zeggie mij eigen nou, hebbie twee schaaduuw gehad van jou eigen. Ooooh Minnie en Dinnie. Daar moet jij heel feel snek bij eete Minniedinnie assie zoies moet ferwerke. Op mij balkondeur pas maar één schaaduuw maar mij vrouw zeg Loes dan moetie jou eigen niemeer zofeel te buite gaan aan jou makkareele. Maar assie buite ben wil jij jou eigen ook te buite gaan van jou eigen. Zo is het wel van ze eigen. Selluf moet ik nu wenne aan mij buiteleefe daarom ben ik nu weer binnepoes. Lieve Minniedinnie hoop dattie vandaag jou fijne dag heb met jou frau mevrouw Minniedinnie. Jij krijg mij zachte kopjes en het is nie van mij schaaduuw maar van mij eigen,

   Loesje

 2. Hajooooo mamsie.

  Ooooooh ikke fin hut sjo raar datte we een sjaaduw heppe. Hoe kan dat nau? Mammie… stjaks ben ik oppe ballekon oppesloot omdatte me mense me sjaduw naar binne haawe inne plaas fan ik 🙀🙀🙀🙀
  Mamsie.. hellup me😭😭
  Koeskoes

  1. Lieve Doorie van mamsie ze hart,

   Oooooh ik heb jou vrouw, mij eigen soolvrouw van mij hart al gefraag offie ook eete buite zet foor jou schaaduuw. Assie ze eigen dan fergis hebbie toch jou brokke. Maar beloofie mamsie jou schaaduuw ga nie poinke! Straks poinkie van jou eigen ofer jou balkon 🙀🙀🙀

   Koes koes van jou MammaLoesje

 3. Lieve Loesje, oh lieverd wat een spannend afontuur maakte jij weer mee op jouwbalkon met jouw eigen schaduw. Floortje vond het zo spannend en best wel een beetje eng, ze kroop dicht tegen me aan bij het voorlezen. Ik heb haar verteld dat jouw schaduw helemaal niet eng is. Ze gaat er nu over nadenken. Fijne dag nog lief Loesje dinnetje, kopje van Floortje met paalingsmaak en een knuffel van mij, Ina

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   ik zeg u eerluk, van mij eigen moes ik ook wenne van mij schaaduuw. Jij schrik er toch van maar assie jou tijd neem kan jij er wel aan wenne. Van mij eigen hoop ik dat mij zon veel ga schijne lieve mevrouw Ina. Dan is iedereen blij in ze hart en jij kan jou schaaduuw leere kenne. Wil u teege Floortje zegge dattie nooit nie bang hoef te zijn want zolang jij er selluf nog bij ben van jou eigen, heb jou schaaduuw niks ofer jou eigen te zegge.
   Dank wel dattie mij eigen zofeel steun geef en mij schaaduuw zeg het ook.
   Van mij eigen geef ik zachte kopjes en ik vin paaling wel mij lekkerse kopjes. Mij smaak vandaag is oktoopoesie en het is mij niewe faavooriet. Het is foor Floortje maar ook foor u eigen lieve mevrouw Ina en manmeneer,

   Loesje

 4. Hallo lieve dinnetje Loesje,
  /zo hee heb jij een schaduw dinnetje gekregen van de zon, nou dat is nog eens lief vind ik. Ik vind de zon ook heel fijn maar ik weet niet of ik een vriendje schaduw heb, nog niet gezien. Jouw schaduw is vast en zeker heel lief.
  Maar ik heb wel een tweeling broer als ik voor de spiegel ga zitten, maar het is een hele rare broer hoor, want alles wat ik doe doet hij ook, ikke vind hem een naäper en dat heb ikke hem al vaak gemiauwd. Gelukkig komt hij nooit mijn lekkere hapjes opeten, moet hij maar doen achter de spiegel vind ikke. Maar Loesje wat hebben we nu toch veel warme zonnetje om van te genieten, ikke ben nu veel buiten als vrouwtje tenminste thuis is en zal ik jou eens wat leuks miauwen: Er is een mama en papa koolmeesje in mijn tuin en die hebben een meesjeshuisje gevonden aan de boom, ze doen nu heel hard werken om om het huisje gezellig te maken. Vrouwtje heeft mij verteld dat als huisje helemaal klaar is ze gaan trouwen en er dan eitjes komen en daar groeien dan babymeesje in. Als ze groot genoeg zijn doet eitje krakkerdekrak en komen de meesjes uit hun eitje. Papa en mamamees gaan dan allemaal hapjes halen in de tuin en aan de baby’s geven en als ze groot genoeg zijn mogen ze uit hun huisje fladderen. Nu hoop ik el dat buurpoes niet aan mijn koolmeesjes komt en ze gaat vangen en opeten.
  Lieve Loesje als jij op balkon bent en jou schaduw komt eer gezellig bij jou zitten doe schaduw dan maar een kopje van mij aan hem geven. Voor jou een grote knuf van vrouwtje en natuurlijk ook voor Opa Floris en Zusje, lieve groetjes voor jouw vrouw. Kopjes en poot voor jou van je grote vriend Jip.

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   oooh wat hebbie mooie niews van jou koolmeesje en ze famielie. Jij maak nu zofeel mee Jip in jou fooralteitbuitehuisje en assie zofeel mooie zon heb kan jij geniete. Dan kan jij geniete met jou vrouw en jij foel jou zon op jou vagt Jip. Misschien ga jij ook jou schaaduuw zien of jij zie jou vrouw ze schaaduuw. Selluf moes ik ook wenne Jip, jij weet nie wattie zie assie jou eigen op jou balkondeur zie. Toen ben ik wel eeve stil gewees van mij eigen. Soms ben ik ook stil Jip. Dan moet ik denke ofer mij afontuur en dan groei mij erfaring.
   Hebbie jou Jippebroer foor jou spiegel Jip? Oooh ik vinnut mooi want twee Jippies is biesonder. Jou vrouw weet nie wattie zie Jip. Jij moet goed kijke achter jou spiegel Jip, dattie misschien jou ekstra brokjes vin. Want jou Jippebroer heb ook ze knor in ze buik. Misschien hebbie nie zofeel zin in ze brokjes als dattie van jou eigen heb. Jij weet nooit hoe jou Jippebroer ze eigen gedraag. Van mij eigen moet ik mij schaaduuw ook leere kenne. Mij vrouw zeg Loes, hoopeluk eet jou schaaduuw nie zofeel als jou eigen. Daar heb ze wel ze punt. Daar moet ik wel eerluk ofer zijn…
   Lieve Jip, hoop dat jij goed pas op jou koolmeesfamielie en dat jou buurtpoes ze eigen er nie mee bemoei. Mij adfies is jou Jippeleeew. Dattie zofeel brul dat jou buurtpoes ze eigen nie durref te laate zien.

   Jij krijg mij zachte kopjes Jip en het is ook van Oopa Floris en Zusje en ook van mij vrouw. En dattie jullie fijne wiekent heb,

   Loesje

 5. Wat dapper! Ik vind het echt heel mooi dat je buiten ben geweest, maak niet uit hoever. Dikke knuffel en koeskoes en kopjes en neusjes van je milaaameisje

  1. Ooooooh mij eigen Milaaaameisje van mij hart,

   lieve Milaaaatje jij begrijp mij hart en mij buik en jij foel dat mammavoeles nie alteit zofeel durref van ze eigen. Zij durf nie somaar seefe en tagtig sentiemeeter uit ze huis. Mij meisje begrijp ze mammavoeles in mij buik en mij hart is bij jou eigen. Alteit en ooferal mij meisje van mij Milaaaatje.
   Koes koes en kopjes en mij harde spin van mij hart,

   Jou Mammavoeles Loesje

 6. Hoi lieve Loes, wat een spannende letters heb je gemaakt, en ik kon op de footoos ook je schaaduuw zien, gek is dat, ik ga opletten of ik ook een schaaduuw heb, buiten is spannend hè, er kunnen hele gekke dingen gebeuren, dat weet ik toevallig, dus ik vind het echt heel dapper dat je zover op je balkon bent geweest! misschien woont je schaaduuw wel op het balkon?, dat het een buitenschaaduuw is?, het zonnetje is heerlijk vind ik, ik word er helemaal blij van, dat ik moet rennen en tetteren, mijn mensen moeten er om lachen, en ik zelf stiekem ook wel, goed dat je weet wat je moet doen als je niet meer in je schaaduuw past, dat je de balkondeur ferfangt, zo is het, ik krijg een nieuw deurtje voor naar buiten in de tuin, want ik pas niet door het deurtje dat er nau in zit, dus dan moet je het deurtje ferfangen!, maar nu nog even niet zeggen mijn mensen, nau ja!, weet je wat wel zo is? om een schaaduw te krijgen moet er zon zijn, net als met plezier en verdriet, dar hoort bij elkaar, maar ik vind plezier en zon wel veel leuker!!, lieve Loes je krijgt heeeeeel veel zachte kopjes voor jau en je famielie, en ik heb spesjaal voor jau een klodder ekstrafette smeerkaas achter mijn oor verstopt, het is van Kever!!!

  1. Lieve Kever,

   dank jou wel van jou klodder ekstrafette smeerkaas. Morge doe ik kijke of mij schaaduuw nog op mij deur pas want mij vrouw zeg, Loes jij knap straks uit jou schaaduuw. Nu is al donker Kever en mij balkondeur heb mij vrouw dicht gedaan. Zij zeg assie donker is hebbie geen schaaduuw, dan kan jij rustig slaape.
   Ik vinnut zoies gek Kever. Jij zit russig buite op jou balkon en jij kijk jou schaaduuw in ze oog. Dan schrik jij wel. Jij moet wenne maar jij heb zofeel gelijk. Jij kan jou schaaduuw nie zien assie jou zon nie heb. Jij kan jou geluk nog beeter foele assie jou ferdriet ook foel. En jou garnaaale smaak jou eigen nog beeter assie ook jou saardiene eet, of jou makkareele. Mij vrouw zeg Loes jij heb het allemaal noodig. Daar moet ik nog ofer nadenke op mij denkpaal. Want assie jou denkpaal nie heb hoef ik van mij eigen ook mij balkondeur nie. Mij vrouw zeg Loes misschien kannie dan jou loo-gie-kaa-paal aanschaffe. Maar mij vrouw heb tefeel van ze zo’n gegeete denk ik van mij eigen.
   Ooooh Kever krijgie jou eigen deurtje foor jou tuin. Het is jou Keverdeur. Mij erfaring is nu, assie zofeel mooie tuin heb ferdien jij jou eigen deur. En ik zeg jou eerluk, misschien pas ik ofer mij tijdje niemeer door mij balkondeur. Dan ga mij vrouw ferbouwe!
   Lieve Kever jij krijg mij flaflip met slagroom en het is ook foor jou mense en Ooma krijg er adfokaatje bij van mij hart,

   Loesje

 7. Lieve Loesje vriendin.
  Scullary girl moest je letters even uitleggen.
  Ik ken wel het woord schaduw.Maar dat ikzelf ook een schaduw hebben kan,dat wist ik niet.
  Kijk in de zomer hoor ik mijn scullary girl wel zeggen”Muzet ga toch uit de volle zon en ga in de schaduw liggen”
  Tja ik ben van het bakken en braden,dat weet je wel.
  Maar ik zie geen schaduw,dus kan ze zeggen wat ze wil,ik lig waar ik lekker lig.
  Mijn zus was van het “laden en leggen”,zoals ze altijd zei.
  Eten naar binnen laden en in de zon leggen met haar puikie.Maar zij lag blijkbaar wel in de schaduw en mijn broer ook,want scullary girl zei/zegt het alleen tegen mij…..
  Als het heel erg warm is,krijg ik zelfs verplicht binnen blijven(grrrrrr)
  Maar nu heb ik dus geleerd dat ikzelf ook een schaduw heb.Ik moet daar nog eens even over nadenken,hoe dat eruit ziet.Zou ik daar in kunnen liggen?Dan is mijn scullary girl ook tevreden.
  Lieve Loesje,dank je wel voor je duidelijke verhaal.Ik kan het mijzelf voorstellen,op mijn lig plek.
  Dan ga ik dromen van een warme zon,en hoe mijn schaduw dan misschien uit gaat zien.
  Dan weet ik dat vast voor de zomer komt!!!!
  Dank je wel voor je leerzame letters.
  Zachte kopjes met een bakje kibbeldingen.
  Van Muzette

  1. Lieve Muzette,

   dank jou wel dattie er zo goed ofer na heb wille denke, van jou schaaduuw. Ik zeg jou eerluk, selluf wis ik ook nie van mij schaaduuw maar opeens zittie er midde in. En mij schaaduuw was op mij balkondeur en jij weet nie wat jij zie. Jij kan jou bek zo gek trekke assie wil, jou schaaduuw heb er geen boodschap aan.
   Selluf lig ik ook graag in mij zon. Mij vrouw zeg kijk uit Loes foor jou oor, straks ferbrand jij jou oor. Maak mij eigen niks uit, assie lig dan liggie.
   Maar ik ga nooit fer van mij deur want jij weet nooit. Mij balkon is buite en daar moet ik nog wenne.
   Misschien kannie het proobeere Muzette, dattie in jou zon ga ligge en jij kijk offie kom. Jou schaaduuw. Dan kan jij nog bekijke foor jou eigen, offie blijf ligge of dattie zeg ik geef er niks om. Dan kan jij jou eigen ferplaatse of jij ren weg. Jou schaaduuw heb ze eigen te gedraage vin ik wel. Selluf ga ik proobeere met mij makkareele of mij saardiene. Misschien smaak mij schaaduuw makkareele net zo lekker. Dan hebbie er nog iets aan Muzette.
   Het was mij ge-waar-wor-ding van mij eigen en nu moet ik kijke of ik vriendjes kan worde met mij schaaduuw. Mij erfaring is, assie vriendjes ben hoefie jou eigen nie zorg te maake. Dan zorg jou schaaduuw foor jou eigen.
   Jij krijg mij zachte kopjes en ik zeg jou eerluk, jou kibbeldinge heb ik meteen opgefroote. Oooh jij weet mij eigen wel zofeel te ferwenne. Dank jou wel lieve Muzette.
   Foor jou eigen en jou vrouw, mevrouw Skullarie gurl heb ik mij groote bus slagroom. Dan kannie saame geniete in jullie wiekent. Liefs van mij eigen,

   Loesje

 8. Loes, wat een mooie letters heb je geschreven!!!!!
  En het klopt weer helemaal wat je zegt!!!
  Heb je zelf lief en dan is ook je schaduw lief!!!!!!!
  Geef liefde en dan ontvang je liefde!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve Panda, Belle, Tica, Moby, Dopey, Izzy en mevrouw Ceciel,

   wat zeggie het mooi van jullie letters in zofeel liefdevolle woorde. Mij vrouw zeg, Loes jou vriendjes heb jou gebrabbel zo goed begreepe. Zij snap jou eigen zo goed, dan kan jij alleen maar straale offie selluf jou zon ben. En assie jou eigen zon ben, dan bennie ook jou eigen schaaduuw.
   Hoop dattie allemaal jullie fijne wiekent heb en het is ook foor Pippi en Dotje want zij hoor er ook bij,

   Loesje

 9. Lieve Mamsie Tante Loesje wat hebse u een mooie schaduw. Ik hebsse nog geen schaduw gesien hier. Mamsie ik hebsse de Lente in mijn hoofdje en ik ben nu heel jief met Amber aan se peele. Maar u hoefse nog niet in de sjik te raakse. Ik ben nog niet eggies een gjote jongen. Hier doen ze lachen om mij omdat se segge ik ben een kjungel. Loef joe Mamsie

  1. Oooh mij lieve Sjoone zoon van mij hart,

   hebbie lente in jou krullies, oooh dan hebbie jou krullietang nie noodig mij lieve jonge. Bennie lief foor jou krulliemeisje Amber. Zo hoor het ook van jou maniere. Jij moet leere assie vriendjes ben met jou poesemeisje in jou huis dattie soms gek wor in jou kop. Dan kan jij onhandig zijn van jou poote en jou vagt schiet in ze seefehonnerd krullies tegeleik van ze sensaazie. Assie binne blijf hebbie nog geen last van jou boom en dattie moet sjudde mij jonge. Mamsie Tante Loesje heb ze erfaring met binne, zij weet daar groei geen boom. Dan hoef Mamsie Tante Loesje ze eigen nog nie zofeel zorg te maake, dattie ofer ze spanne sessedette makkareele weg moet werke.
   Doe jij foorsichtig mij lieve jonge en beloofie Mamsie Tante Loesje, jij waarschuuw mij hart op jou tijd. Dan kan Mamsie Tante Loesje in ze eigen schaaduuw ga zitte van ze schrik

   Koes koes Mamsie Tante Loesje

   1. Mamsie ik bejoofsjes ik doesse justig aan, want u moetse wel door je balkondeur passe. Mamsie ik hebjes nog 1 fjaagje waar sjijn blauwe pilletjes voors?? Ik hebse hier ggefjaasse en ik kreeg als antwoorsse Jiekkie die zijn niet foor jou en die mag jij niet.

Reacties zijn welkom