Wanneer een doos geen doos is of toch wel

doos

Ik blijf het zeggen: een dozenjongen ben ik niet. Daar kan ik niks mee. Gelukkig weet ik nou dat er ook andere katten zijn die hetzelfde foelen. Dus raar ben ik niet. Er is wel iets anders.

Flaanel

In de kamer heb ik al ik weet niet hoelang een doos staan om in te slapen. Eerst deed ik dat niet natuurlijk. Maar ik raakte aan de doos gewend ook omdat die naar thuis rook, dat controleerde ik af en toe, je moet als huiskater zijnde wel weten wat er in huis staat natuurlijk.
Mijn vrouw had er flaanel in gelegd, een hele stapel.
Na een tijdje had ik er genoeg van. Dus toen sliep ik weer gewoon op de bank.

Dekentje

Maar nou rook ik dat er een nieuw dekentje in lag, ik bedoel dat lag altijd ergens anders en nou was het in de doos. Zegt mijn vrouw: “Misschien wil je het proberen, Bertje.” En ik kreeg alvast een zachte knuffel.
Ja, als ze zo gaat praten en doen dan ben ik een watje van binnen. Dus ik in de doos. Ik dacht hoe foel ik me nou.
En toen wist ik het. Dit is helemaal geen doos meer. De voorkant is weg en de bovenkant ook. De zijkanten zijn minder hoog. Ik kon erin zitten en liggen zonder dat ik me opgesloten voelde. De lucht is ook gewoon dus niet dat ik eraan ruik en weet dat er iets vreemds in heeft gezeten.

Genoeg

Ik moest wel wennen. Want een dekentje op een plaats waar ik het niet verwacht dat doet iets met mijn gefoel. Daarom kijk ik op de foto zo ingespannen. Ik ben aan het foelen en aan het denken over het gefoel. Is dit een doos of niet. Wat doe ik hier eigenlijk. Zal ik een dutje gaan doen.

Na de foto had ik er opeens genoeg van. Misschien ga ik nog wel een keer daar liggen in die doos die geen doos is maar op de bank lig ik fijn en daar hoef ik nooit te wennen.

9 thoughts on “Wanneer een doos geen doos is of toch wel

 1. Hajooooo oompie.

  Nau… ik ga eggiewaar niet in een doos wigge hoor. Nee!! Doose zijn om te sjoope hihihi.
  Ikke bijt iedewe dag de doos inne keuke stuk. En de snippers puug ik weg hihihi.
  Pootjes🐾🐾

 2. Hoi lieve Bert, een doos blijft toch moeilijk, vind ik, ik had ook zo een doos met bijna alle kanten eruit, maar ik ben niet dom en ik weet: het is een doos!, dus heel af en toe als mijn vrouw er een snoepje ingooide ging ik dat snel pakken, maar ik at het niet op in de doos, wat ik wel leuk vond was toen er een stuk karton als een grote poort was gemaakt, dan gooiden mijn mensen balletjes eronder door en ik ging ze vangen, dat was spannend, maar een doos om in te zitten of te liggen, dat vind ik TE spannend denk ik, ik vind het dapper dat je er in bent gaan liggen, maar je hebt gelijk dat als de bank altijd goed ligt en je er niet aan hoeft te wennen, waarom zau je dan in die doos gaan?, dat heb ik met mijn schaapjes!, lieve kopjes voor jau van een katerman die ook niet in een doos wil, het is Kever!!!

  1. hoi Kever, dat met snoep heb ik ook gehad met een doos waarvan ik zeker wist dat het een doos was en ik pakte ook het snoep en dan meteen er weer uit, meer hoeft voor mij niet. Balletjes maken veel anders dan weet ik maar voor mij is het veel en een balletje en een doos, daar ben ik te veel seeniejor voor denk ik,
   pootje van
   Bertje

 3. Hallo Bert,
  Oeps had vrouwtje een poging gedaan om je in de doos te laten slapen, Jou een beetje kennen doe jij dat niet. Vind vrouwtje vast niet erg hoor, jij mag van haar zelf weten waar jij zit of slaapt en dat is nu zo een veilig gevoel. Hier in de kamer staat een superdesuper zachte/warme mand. Vrouwtje dacht mij daar mee blij te maken toen we naar ons voor altijd huis gingen. Nou Bert ik ga er ook niet in hoor, ik vind het wel prima dat de mand er staat maar misschien kan vrouwtje daar in gaan slapen en pik ik het grote Jippebed in. Zo zie je maar Bert dat we allemaal wel iets hebben waar we niet zo blij mee zijn om in te slapen. Maak er een fijne dag van op de bank en een knuffel van vrouwtje, poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, dat is waar als je gefoel zegt daar slapen of niet daar slapen dan doe je dat, zo doe ik het ook maar als mijn vrouw een liefe stem doet dan probeer ik het soms toch dan is mijn gefoel anders. Misschien ben jij daar gewoon flinker in!!
   poot van je vriend
   Bert

 4. Bert, we zien je diep nadenken!!!!
  Wij vragen ons ook af of het eigenlijk nog wel een doos is……..misschien is het nu een halve doos.
  En voelen en nadenken over het gevoel kun je beter op een echt vertrouwde plek doen!!!!!!
  Wij vonden het een super goed idee van jou om dat toch op de bank te doen!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi allemaal jullie snappen mij dat foel ik gewoon. Een halve doos dan kan ook. Maar dan weet ik niet welke helft telt de helft die doos is of de helft die geen doos is, het wordt steeds moeilijker!! Dus ik lig beter op de bank,
   pootjes van mij
   Bertje

 5. Lieve Bert, een doos is moeilijk, daar heb je gelijk in. Floortje gaat ook nooit slapen in een doos, ze gaat er altijd wel even inzitten, maar dat is ook alles. De bank en het grote bed, het logeerbed, haar mand en de oude reismand zijn veel veiliger. Dat vindt Floortje. En dat vinden wij prima lieverd, net als jouw frau. Fijne avond nog saampjes, kopje en knuffels van Ina en Floortje.

Reacties zijn welkom