Loesje vertelt ofer assie met iemand meeleef…

meeleef

Misschien denk u wel dat assie poes ben dattie dan nie zofeel denk aan een ander. Van mij eigen ben ik seeniejorpoes en dan heb jij veel erfaring van jou leefe. Selluf heb ik al best feel meegemaak al zeg ik het van mij eigen.

Jou hart

Dattie geluk foel in jou hart, bijfoorbeeld assie weet dat jou verkering tefreede op ze fensterbank zit en hij kijk naar ze straat. Dan weet jij, alles is goed en jij hoef jou eigen geen zorg te maake. Als mij broer Floris rustig lig te slaape en hij heb geen last van ze deemenzie meeleefwant hij is rustig. Dan hebbie van jou eigen ook jou fijne gefoel in jou hart. Jij ben er nie alteit bij van jou eigen en jij kan nie alles en iedereen in jou gaate houwe.
Maar assie weet dat iemand het moeiluk heb dan denk jij er toch aan. Jij leef mee ook al lig jij op jou denkpaal. Niemand kan zien wat jij denk en wat jij foel. Maar jij ben er wel mee beezig. Als mij vrouw ferdriet heb dan  kan ik van mij eigen mij rust nie vinde. Dan hellep mij saardiene en mij garnaaale ook nie meer of jij moet ze vers van jou visboer krijge. Dattie ze nie kan weerstaan van jou begeerte. Maar jij kom toch alteit bij jou gefoel terug als jou vis in jou buik zit. Dat is mij erfaring. Want assie om iemand geef dan kan jij eete wat jij wil, jou hart laat ze eigen alteit foele.

Mee geleef

Met mij vrouw mee leefe doe ik van mij eigen. So werk het assie saamewoon. Maar mij vrouw moet ook leere dattie op ze eigen poote ga staan. Dattie sellufstannig wor zeg maar. Daar werk ik nu aan want als poes wil jij ook jou vrijheid. En jij heb ook jou eigen vriendjes.
In mij afgeloope jaar heb ik van mij eigen al feel met mij vriendjes mee geleef. Jij schreeew het nie alteit van jou dak. Ik zeg u eerluk, selluf ben ik nog nooit op mij dak geklomme. Assie seeniejorpoes ben dan klim jij nie zo gauw meer op jou dak. Ik zou nie weete waar mij dak zit, dan kan jij klimme wat jij wil. jij vin het nooit. Dan kan jij beeter met jou poote op jou grond blijfe staan, in jou ree-aa-lie-teit. In mij eigen ree-aa-lie-teit heb ik selluf ook al feel mee leefe gehad. Dan foel jij in jou hart hoefeel jij geraak wor. En het heb mij eigen sofeel goed gedaan. Dattie foel jij hoor erbij en jij ben belangrijk. Jou hart wor er warm van. Jou saardiene smaak jou nog beeter.

Jou meeleefe

Assie jou eigen Feesboek heb krijg jij ook jou eigen vriendjes. Jij krijg jou band en jij hoor en jij zie dinge. Soms hoor jij mooie dinge bijfoorbeeld van mij vriendje Jip. Hij heb nu ze fooralteithuisje en hij heb ze eigen buite ferblijf. Maar hij heb er best lang op moete wachte, dan leef jij mee want jij weet wachte is soms moeiluk assie iets heel graag wil. Maar jij hoor ook moeilukke dinge. Mij Doorie heb twee weeke onder ze mense ze bed gezeete want hij heb schilders aan ze raam. En ze manmeneer moes misschien ze operazie. Dan leef jij mee want jij wil nie dat jou jonge zofeel bang is en dattie ze brokke laat staan. En mij vriendje Stokkie-Stefan moes inees naar ze dokter want hij heb iets aan ze rug. Dan leef jij mee en jij eet jou ekstra tonijn assie hoor dat alles goed is. Jij leef ook mee met al jou mense die ze vriendje heb ferloore want ferdriet foel jij door jou Feesboek heen. Jij weet jij kan niks doen maar jij kan wel meeleefe. En mij vrouw heb mij eigen fertel, Loes jou weereld is ferander, mevrouw Cooroona houw iedereen binne. Selluf heb ik feel erfaring met binne, assie binnepoes ben weet jij nie beeter. Maar foor iedereen die nie zofeel erfaring heb met assie binne moet zitte, ben ik wel opgestaan. Toen heb ik heel hard geblaase want assie geen prooteesie heb kan jij heel hard blaase. En het was teege mevrouw Cooroona want soms moet jij jou eigen wel laate hoore. Soms is jou prootest ook jou meeleefe. Dattie het nog meer foel en jij kom in jou akzie.

meeleefIn mij akzie

Vandaag wil ik ook in mij akzie koome en het is foor Mevrouw Alma. Zij denk alteit aan iedereen op mij Feesboek en zij geef knuffels en lieve woordjes via ze kompjuuter. Zij steun iedereen die het moeiluk heb en zij ga ook graag naar alle diere van Artus. Maar nu kan ze nie zo goed meer loope van ze zeere knie. Dan kan jij jou fijne dinge niemeer doen en jij ben niemeer zo atleeties. Nu krijg ze een operazie en ik heb heel hard geblaase. Want mij erfaring heb mij eigen geleerd, mevrouw Cooroona gooi oferal roet in ze eete. En assie toch erregus nie blij van wor is roet in jou eete. Maar assie heel hard blaas dan kan jij al jou roet zo wegblaase. Nou krijg Mevrouw Alma gewoon ze operazie en het is maandag al. Nu ga ik heel hard mij pootjes draaie en ik ga meeleefe met mij hart. Wil u misschien maandag ook eeve aan Mevrouw Alma denke. Dan heb ze meer rust en dan kan de dokter Mevrouw Alma ze knie maake. Mij hart foel, assie allemaal meeleef dan hebbie pas écht mee leefe. Saame leef jij veel meer. Lieve mevrouw Alma, het kom goed!

Loesje

19 thoughts on “Loesje vertelt ofer assie met iemand meeleef…

 1. Liefe Loesjedinnie, wat hebbie dat mooi geschreven. En wij gaan hier voor maandag pootjes en duimpjes draaien. Mefrau Alma is lief voor alle poese en katjes op Feesboek. Ikke hoop dat ze knie goed gemaakt wordt. Pootjes van mij voor jou Loesje.

  1. Lieve Minniedinnie,

   dank jou wel dattie mee pootjes draai en dattie duimpjes doe foor Mevrouw Alma. Zij heb het nu noodig foor ze operazie. Jij heb zofeel gelijk, Mevrouw Alma leef alteit met iedereen mee op ze Feesboek. Nu moet wij mee leefe. Dattie straks weer naar ze Artus kan want daar kan zij Mevrouw Alma nie misse.
   Dank jou wel Minniedinnie,

   Pootjes terug van mij eigen,

   Loesje

 2. Wij gaan ook pootjes draaien voor mevrouw Alma. Samen hebben wij 14 pootjes dus dat zijn er heel veel. Wij hopen dat de knie na de operatie dan weer goed is. 🍀

  1. Lieve Tjilla,

   oooh assie zofeel pootjes heb dan heb Mevrouw Alma heel feel mee leefe en zij heb nog meer steun foor ze operazie. Jullie zijn jong maar jullie hart zit op ze goede plek. Tante Loesje is trots op jullie, dank wel van mij hart,

   Mij zachte kopjes van mij eigen,

   Jullie Tante Loesje

 3. Hajoooo mamsiewamsie.
  Ooooh watte sjielig foor mefrauw alma. Ikke sjal maanedag pootjes dwaaie.
  Kwimt uwes op daake mamsie? Heppuwes dan ook sinnekwaas gesien? Ooooh poinkiepoinkiepoink. Ikke ben heel wief geweest hoor mamsie. En me jiekie ook!!

  Ooooh mamsie. Toen de sjillers er waren was ikke so bang sniksnik. En opmijeens sjijn er weer sjillers in me stjaat!! Aween een paar huise ferder. Ikke hoor se aween. En me man hoef gewukkig geen sneetje in sjijn puik.
  Koes koes mamsie

  1. Oooh mij beebie,

   Mamsie weet nie ees waar ze dak zit. Jou mamsie ga toch nie klimme offie nog ze kitten is. Mamsie kijk wel uit. Wie moet mamsie zien?Sinnekwaas? Mamsie ren hard weg…

   Maar mamsie is tros op jou eigen dattie lief is gewees. En jou Jiekie ook.. Mamsie denk erofer na want soms bennie ook poinkie poinkie…
   Maar assie maandag jou pootjes draai is mamsie gelukkig. Mevrouw Alma heb het nu noodig jonge. Foor ze operazie. Gelukkig hoef jou manmeneer ze snee nie in ze buik. Mamsie heb zofeel zorreg gehad. Eetie nou weer goed jou brokke mij jonge… Dattie groot en sterrek wor,

   Koes koes van jou MammaLoesje

 4. Lieve Loes vriendin.
  Jij bent altijd zo bezorgd en leeft met iedereen mee.Jij bent een super lieve poes tot in alle haartjes op je lijf en vooral je buik.
  Ik zeg het eerlijk,ik kan wat lastiger zijn in de omgang.Want ik ben eigenwijs……heel eigenwijs….{ zelfkennis heb ik wel..}
  Toch vindt mijn scullary girl mij de liefste Muzette die er is.
  Maar meeleven doe ik wel altijd.En natuurlijk ga ik pootjes draaien voor mevrouw Alma.Dat ze straks weer zonder pijn kan lopen.Want dat is belangrijk.
  Misschien helpt dan mijn eigenwijs zijn wel extra goed.Want ik WIL dat mevrouw Alma fijn kan lopen en blazen doe ik ook.Ik WIL dat mevr.Corona nu eens op gaat hoepelen.Want al is het gezellig dat mijn scullary girl nu meer thuis zit,het is voor heel veel mensen moeilijk dat ze niet kunnen doen wat ze graag willen doen.
  Zachte kopjes van Muzette

  1. Lieve Muzette,

   jij ben mij lieve dinnetje en jij leef alteit met mij eigen mee. Dank jou wel want jij foel het toch in jou hart. En jij mag eigewijs zijn van jou eigen. Mij erfaring is, assie eigewijs ben dan ben jij heel wijs van jou eigen. Dan ben jij goed beezig Muzette.
   En jij heb zofeel van jou eigen wil. Assie wil dat Mevrouw Alma beeter wor dan wor zij ook beeter. En ga ze knie weer hup hup doen zo dwars door Artus heen. Nu sla wij allemaal onse pootjes bij elkaar foor ze operazie en foor steun. Lieve Muzette dank jou wel en jij mag zijn wie jij ben. Jou vrouw is gek op jou eigen en jij blijf foor alteit mij dinnetje,
   Dank jou wel en jij krijg mij zachte pootjes en het is ook voor jou vrouw,

   Loesje

  1. Lieve Ollie en mevrouw Sabine,

   dank jullie wel foor mee leefe en steun. Mw Alma ze operazie kom nu goed en jij zeg het goed Ollie. Dat mevrouw Alma nu weer snel goed kan loope met ze knie. Dat is belangrijk

   Pootjes van mij eigen,

   Loesje

 5. Lieve Loes, wat ben je toch een prachtige poesendame, van binnen en van buiten. Je kunt al aan je mooie buik zien dat je een groot hart hebt. Want Bol heeft mij uitgelegd dat je hart in je buik zit. Dus dat is dan zo!
  Wij zullen maandag ook aan mevrouw Alma denken en hopen dat ze snel geen pijn meer heeft. En hopelijk kan ze dan over een tijdje weer goed lopen, en overal naar toe lopen waar ze maar wil.
  Mevrouw Alma leeft altijd met iedereen mee. We hebben toen Bolletje een ster werd een prachtige kaart van haar gekregen, zo lief. Dus dan is het logisch dat wij nu allemaal met haar meeleven!
  Lieve Loes, dank je wel voor je mooie verhaal. Je krijgt heel veel lieve groetjes, voor jou en je familie, van Cisca. (En sstt…. voor jou heb ik een schoteltje met een flinke klodder roomkaas!).

  1. Lieve mevrouw Cisca,

   Smikkk smakk mjammie oooh mij eksuuses maar assie mij eigen ferwen met roomkaas ga mij hart snel kloppe in mij buik. U zeg het goed en Bolle heb u feel geleerd van hoe onse buik in mekaar zit van ze hart in ze buik. Assie buikmaatjes ben dan weet jij dat. Bolle wis zofeel lieve mevrouw Cisca, hij was mij wijse vriend en hij blijf foor alteit mij wijse vriend. Maak nie uit waar jij ben want jou wijs zijn blijf in mij hart.
   Heb mevrouw Alma u ook zo een mooie kaart gestuur toen Bolle ze ster werd. Mevrouw Alma was Bolle ze groote fen en zij leef alteit mee. Nu heb ze selluf pootjes noodig en dat zij foel, iedereen leef mee. Mij erfaring is, mee leefe kom van twee kante van jou hart. Dank u wel dattie maandag aan mevrouw Alma denk. Zij is zo een groote, lieve vriendin van ons allemaal van mij Feesboek. Dank wel dattie haar nie fergeet en van mij eigen fergeet ik u nie. Want mij snorhaar is schoon van mij kaasklodder maar assie zachjes foel dan foel u kriebels. En het is van mij hart. Foor u eigen, meneer Jeroen en Ooma

   Van mij eigen, Loesje

 6. Hallo lief dinnetje Loesje, ik en mijn broers en zusje en mijn vrouw gaan duimen en pootjes draaien voor mevrouw Alma.
  Knuffeltjes van je dinnetje Kruimel

  1. Oooh lieve Kruimeldinnetje,

   dank jou wel dattie allemaal pootjes draai maandag. Dan hebbie een bende pootjes van mee leefe en van steun. Mevrouw Alma kan nu ieder pootje gebruike van ze eigen en het is ook foor ze knie en ze operazie.
   Nu kom alles goed, dank jou wel lief Kruimeldinnetje jij krijg mij dinnetjeskopjes en het is ook foor jou famieliebende en jou vrouw,

   Van mij eigen, Loesje

 7. Lieve Loesje, wat heb je weer mooi geschreven, je ben zo een verstandige, wijze en lieve poes. Natuurlijk gaan wij , dinnetje Floortje , manmeneer en ik maandag pootjes draaien voor mevrouw Alma. Zij leeft ook zo met iedereen mee, nu staan wij allemaal poot in poot en hand in poot om haar heen. Zij moet gewoon weer zonder pijn kunnen lopen en naar Artis gaan. Lieve Loesje, dinnetje Floortje stuurt jou een zacht kopje met zallumsmaak en fanieljevla, ik een zacht kusje op je mooie kopje.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   oooh zachte kopjes met zallumsmaak van Floortje raak mij hart en dank foor u lieve kus op mij kop. Soms foel jij jou eigen zo gelukkig assie zo ferwen wor. En dattie poot in poot en hand in poot sta saame met manmeneer geef mij hart nog meer blij zijn. Iedereen leef mee van ze eigen hart want iedereen geef om mevrouw Alma. Dat is belangrijk want assie mee leef geef jij troos en krijg mevrouw Alma ze operazie en kan zij straks weer huppele door Artis van ze geluk.
   U krijg mij zachte kopjes terug foor u allemaal van mij eigen,

   Loesje

 8. Lieve Loesje,
  Dank je voor je mooie schrijf, Ik weet heel goed dat jij veel op je denkpaal ligt te denker en zorgen voor al jouw vriendjes en dinnetjes. Het is heel belangrijk dat we er voor de andere zijn. Maandag doen vrouwtje en ikke heel veel duimpjes draaien voor Mevrouw Alma en als we dat allemaal doen gaat het helemaal goed komen en over een tijd kan zij weer goed lopen en nog meer gaan genieten van alle dieren in de dierentuin van Artis.
  Maar Loesje wij poezels zijn allemaal hele goede Buddy’s zegt vrouwtje, en als je maatjes hebt waar je mee samen woont zorg je daar ook voor. Kijk maar hoe goed jij voor Floris zorgt. Doe jij ook goed voor je zelf zorgen Loesje, want dat is ook heel belangrijk hoor. Vrouwtje stuurt heel veel zachte knuffels voor jou, Floris en Zusjes, lieve groetjes voor Mevrouw Loesje en poot en kopje voor jullie van vriendje Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   dank jou wel foor jou ree-akzie en jou mooie letters die jij maak. Jij ken mij eigen goed want jij weet van mij eigen lig ik veel op mij denkpaal. Dan kan ik denke ofer dinge in mij leefe en ofer mij vriendjes want jij bennie alleen op jou weereld. Van mij eigen weet ik, mevrouw Jip en jou eigen denk ook veel na en jij leef mee met al jou vriendjes. Dat is belangrijk Jip. Dattie mee leef in jou goede tijd maar ook assie het eeve nie zo fijn heb. Of assie naar jou dieredokter moet of jij krijg jou operazie. Nu moet wij onse pootjes draaie foor mevrouw Alma want zij heb ze moeilukke knie. Toen heb ze dokter gezeg, mevrouw Alma u krijg van mij eigen u operazie. Nu leef wij allemaal mee en mij hart is blij van jou steun en van mevrouw Jip.
   Assie saame steun dan hebbie nog meer steun Jip, dan kom alles goed,

   Pootjes van mij eigen en kopjes en lief zij van ons allemaal foor mevrouw Jip en jou eigen,

   Loesje

Reacties zijn welkom