Loesje over: het is vandaag Wereld Tonijn Dag

tonijn

Misschien heb u het niet in de gaate van u eigen maar vandaag is mij dag! Nu denk u misschien Loesje is jaarig, maar mij vrouw zeg van niet. Ze zeg dat ik pas over een tijdje jarig ben. Ik vind het goed want mij eigen jaar is nog niet om.

Mij dag

Toch kon ik niet slaape op mij bed. Ik lag bovenop mij vrouw maar mij buik kriebelde. Ik voelde honger, mij buik maakte mij knorgeluid. Mij vrouw sliep er gelukkig wel doorheen. In mij kop was ik onrustig, blij, ik voelde mij entoesjasme voor mij dag van vandaag. Mij vrouw heb het mij eigen verteld en zij heb het weer van me visboer. Vandaag is mij dag, vandaag is mij wereld tonijndag!

Mij beheerse

Assie een wereld tonijndag heb dan mag jij de hele dag jou tonijn eete. Van mij mevrouw vriendin met de bruine knot, kreeg ik mij eigen tonijn. Mij hart voelde mij ontroering. U kan mij tonijn op mij footoos zien en ook mij geluk. Nu kan ik mij eigen oefene met mij beheerse want mij footootonijn kan u niet eete.

Mij visboer

Mij vrouw heb ook mij visboer uitgenodigd, hij kom mij verse tonijn brenge. Mij kop en mij buik kunnen niet wachte. Van me eigen ben ik fen van mij visboer, hij heb mij lekkerste tonijn. Mij neus ruik mij visboer al van ver want hij heb ze eigen visseparfum. Dan kom ik van mij boove aangerend, draai ik rondjes om mij vrouw ze beene en kan ik heel hard spinne. Mij ene tand staat op scherp, mij ooge zijn groot. Soms doe ik zelfs miaauwe, als het te lang duurt voor mij eigen. Mij visboer is mij beste vriend, ik geef ook kopjes want hij kom wel spesiejaal voor mij.
Dan mag jij best een beetje van jou simpaatie geeve.

tonijnMij tand

U weet mij tand in mij bek heb ze beste tijd wel gehad, maar ik ben er toch zuinig op. Van me eigen wil ik geen proteesie, mij bek zou er niet teege kunne. Hoe moet ik dan mij tonijn eete assie steeds moet vechte met mij proteesie? Ik heb mij vrouw ook gezegd dat ik geen operazie meer wil van me bek.
Ik ben nu op mij leeftijd dat ik mij eigen keuze mag maake. En mij keuze zeg, Loes jij kan nog alles eete met jou ene tand, waarom zou jij dan jou bek laate verbouwe? Mij Bert zeg ook, Loes jij ben goed zo assie ben. Mij Bert heb ook erfaring met ze eigen operazie. Hij moest daarna aan ze sportbrokke! Van me eigen ga ik nooit aan ze sportbrokke. Ik vind er niks aan. Ik heb mij Bert gezegd, assie ze beu ben maggie ze best aan iemand anders geeve. Van me eigen kan ik alles eete, behalve sportbrokke! Mij ene tand zou er van af kunne breeke en dan hebbie jou pop wel aan het danse.
Soms moet jij wel voor jou eigen opkoome, mij Bert begrijp mij wel.

Mij tonijn

Mij visboer zeg Loes jij moet wel weete, jou tonijn wordt bedreigd! Mij hart schrok zo erg dat mij visgraat uit me bek viel. Bedreigd! Hij zeg Loes jou tonijn sterf uit assie niet uitkijk. Toen heb ik wel mij ekskuus aangeboode want jij wil geen ruzie met jou visboer. Hij heb zo een zware stem en hij heb groote hande. Dan kies jij wel een ei voor jou geld. Als poes moest ik er toch over nadenke. Mij hart wil foorzichtig zijn met mij tonijn. Assie uit ga sterve heb niemand er nog iets aan. En mij tonijn heb ook recht op ze eigen leeve. Jij kan niet alles wat zwem zomaar in jou bek steeke. Jij moet nadenke, ook al heb jij nog soveel begeerte. Vandaag is belangrijk, vandaag kan iedereen voor ze eigen stilstaan bij mij tonijn. Jij kan ook andere dinge eete en mij tonijn vandaag met rust laate.

Mij hart

Dan heb mij tonijn ze eigen feesje en kan mij visboer ze andere vis eindelijk aan ze straatsteene kwijt. Misschien wil mij vrouw voor mij eigen wel mij makkareel haale, of mij zalm, mij garnaaale of mij potvis. Mij buik zeg doe maar allemaal maar mij hart heb respekt. Het is belangrijk assie respekt heb en dat heb mij hart vandaag geleerd.
Respekt voor mij tonijn! Misschien wil u vandaag ook respekt hebbe. Assie allemaal respekt heb dan hebbie nóg meer respekt.
Mij tonijn verdien het!

Van me eigen eet ik vandaag mij kipkluif, ik geef mij goede foorbeeld.

Liefs van Loesje

12 thoughts on “Loesje over: het is vandaag Wereld Tonijn Dag

 1. Ha die Loesje, wat een verhaal over tonijn, wij krijgen er alle vijf water van in de mond. En die tonijn op de foto ziet er ook erg smakelijk uit, daar zouden wij wel in willen bijten. Hoewel een stukje kip vinden wel ook wel erg lekker, vooral Kruimel is er dol op. Als onze vrouw kip eet moet ze altijd oppassen dat Kruimel er niet mee vandoor gaat. Een keer is het Kruimel en Bikkel gelukt om een kippen pootje van vrouw haar bord te pakken, dat was een goede samenwerking. Bikkel leidde vrouw af en Kruimel kon zo het kippen pootje pakken. Slim, vind je niet? Respekt is belangrijk Loesje, ook voor ons eten. We moeten inderdaad zuinig zijn op onze tonijn, voor je het weet is het er straks niet meer. En het is soms ook wel eens fijn om eens iets anders te eten, zoals een lekkere kipkluif.
  Geniet vandaag maar ekstra van je lekkere eten, Loesje.
  Knuffels van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel

  1. Hallo Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel

   Ooooh hebbie jullie vrouw verras? Met ze kipkluif, oooh ik vind jullie slim en jullie werk goed saame.
   Van me eigen kan ik ook wild worde van mij vrouw ze eete. Dan ga ik bij ze bord zitte en soms probeer ik wel maar mij vrouw ken mij. Floris help mij wel maar hij is nu ouder, dan hebbie het niet altijd meer in jou gaate.

   Mij tonijn is mij allerlekkerste eete en nu heb mij tonijn ze eigen dag. Dan moet jij er wel bij stilstaan van jou eigen .Ik vind het wel belangrijk want assie alles in jou bek steek dan denk jij niet altijd na. Maar jullie denk ook goed na want jullie zijn slim van ze eigen jullie vrouw denk mee.
   Dank jullie wel dattie vandaag aan mij tonijn denk, Ooooh ik vind mij tonijn mij lekkerste om aan te denke,

   Liefs en pootjes van mij eigen voor jullie eigen en jullie vrouw,

   Loesje

 2. Hallo Loesje,

  Ojee Tonijnendag vandaag, mooi dat jij dat hebt uitgeroepen, maar ook dat je ons miauwt dat er helemaal niet veel tonijnen meer zijn, maar vrouwtje fluistert in mijn flapjes dat we helemaal zuinig moeten zijn met alle visjes in de zee, we eten er teveel en doordat er veel mensen heel verkeert omgaan met alles wat leeft op onze aardbol, verdwijnt er steeds meer.
  Ik heb tegen vrouwtje miauw gedaan dat ikke vandaag geen visje zal eten, nou is het wel zo Loesje dat ik meestal wat kipje eet uit een blikje van Almo en af en toe wat visje. Tja en dan natuurlijk die sportbrokken. Eerlijk hoor Loesje vrouwtje mag die brokken van mij wel opeten, ikke heb het ook wel wat zatjes. Maar ik ben doordat nu een slanke Jip ben en denk erom geen magere Jip, ikke voel mij wel veel beter en kan weer dingen die mij niet zo goed gingen. Ikke had door mijn artrose opstapjes nodig, maar nu spring ikke zo op de kast of tafel.

  Loesje door jouw schrijf geef jij iedereen aan het dierendenken dat we stil moeten staan of liggen mag ook, dat we niet zomaar alles in onze bekkie moeten laten verdwijnen. Er zijn ook heel veel visjes en garnaaltjes die speciaal gekweekt worden om door dieren en mensen gesmikkeld kunnen worden. Dan is het niet slecht voor moedernatuur.
  Loesje ikke zou haast weer knor in de buik krijgen, maarja ikke heb mijn ontbijtje al op en staan er die brokken.

  Ikke ga nu mijn taakjes doen en vrouwtje mee helpen met alle drukte. Binnekort hor je waarom vrouwtje en ikke het zo druk hebben.
  Fijne dag en smikkel maar van je kippetje, knufjes van vrouwtje en grote poot en kopje van je vriendje Jip

  1. Hallo Jip en mevrouw Jip ,

   Jip jij geloof het niet van jou eigen maar mij Wereld tonijndag is ze echte dag van ze eigen en het is vandaag. Mij visboer heb het mij vrouw vertel en zij zeg Loes, jij heb jou dag te pakke. Nou van me eigen pak ik niks, van me eigen ben ik bescheiden.
   Maar wij moet rezpekt hebbe Jip, jij heb het goed gezien en jou vrouw is altijd slim en lief voor alle diere op ze heele wereld. Ook assie zwem.
   Mij vrouw zeg het ook en zij leer mij wel rezpekt voor alles wat leef. Dan moet ik mij eigen soms beheerse Jip. Oooh ik vind het moeilijk.

   Jip jij mag jou sportbrokke best aan jou vrouw geeve. Jij ben nu atleeties en misschien spring jou vrouw dan over ze tijd ook op ze eigen kast.
   Misschien kan jij soms nog sportbrokke eete, dattie wel gezond blijf Jip. Ik voel mij eigen ook gezond van mij maatje meer.
   Mij kop is wel niewgierig Jip, van jou vrouw en wattie allemaal aan jou doen ben. Oooh jij doe ssssst dan heb ik ook mij rezpekt,

   Lief pootje van mij eigen voor jou en jou vrouw ,

   van Loesje

 3. Hoi Loesje goed geschreven hoor!
  Mijn Vrouwke vertelt ook vaker aan mij dat niet alles opgegeten moet worden wat in de zee zwemmetjes doet!
  Dus mijn Personeel geeft mij ook wel eens wat een beest op 4 pootjes, zelf eten zei dit niet maar ikjes wel.
  Als ik maar lekkere hap krijg en vooral veel liefde want dat laatste heb ik volgens het Personeel volgens hun als heel jonge Katerman niet zoveel gekregen later pas toen ik in Spanje ben opgevangen toen begon ik te begrijpen wat liefde is!

  Kopje van Ollie

  1. Oooh Ollie,

   liefde is jou allerbelangrijkste van jou geluk. Jou vrouw heb het goed gezien. Jij kan alles eete maar assie geen liefde krijg kan jij nooit gelukkig zijn.
   Jou vrouw weet wattie nodig heb Ollie.
   En jij krijg ook lekker eete en van me eigen krijg ik ook lekker eete voor mij buik.
   Van me eigen zeg ik, liefde voor jou hart en eete voor jou buik. Soms eet ik wel van mij geluk, dan doe mij hart ook mee Ollie.
   Maar vandaag heb ik mij rezpekt en mij liefde voor mij tonijn. Dan eet ik mij kip, want mij eigen weet wel. Morgen issie er weer mij dag,

   Liefs voor jou eigen en jou vrouw Ollie,

   van Loesje

 4. Lieve Loesje,
  Dat is nog eens knap en lief van je, dat je de vis waar je het meeste van houdt vandaag gewoon laat zwemmen. Zie je nu wel dat veel mensen een voorbeeld aan jou kunnen nemen! Je laat ons allemaal extra nadenken.
  Ik heb meteen aan mijn vrouw gevraagd welke smaak zachtvoer ik vandaag krijg, en dat was gelukkig kip! Ik krijg maar een heel klein beetje, maar ik wil op Wereld Tonijn Dag toch geen tonijn eten, ook al is het maar een beetje.
  Als we met z’n allen voorzichtig met de natuur omgaan, is er voor de katten die na ons komen ook nog wat over. Het is goed dat je ons aan het denken zet hoor, ik hoop dat je dat altijd blijft doen, want met z’n allen kunnen we best veel bereiken.
  Een heel lief zacht kopje voor jou, je broer en zus en je vrouw,
  Vlo.

  1. Ooooh Vlo,

   wat zeggie dat mooi. Dat wij ook na moete denke voor de poezebeeste die na ons koome in ze leeve. En jij heb gelijk. Dan moet jij jou eigen soms beheerse maar jij kan leere om jou eigen te beheerse. Voor mij eigen blijf beheerse moeilijk, maar assie nadenk ben jij wel goed bezig. Dan word jij wel bewus zeg mij vrouw.
   Vandaag staan wij stil bij mij tonijn Vlo , ik vind het belangrijk anders moet wij straks visse in ze leege zee. Dan heb niemand nog iets. En wij kan ook andere dinge eete.
   Oooh ertoe ook kip vandaag Vlo,

   Liefs van mij eigen voor jou eigen en jou vrouw ,
   van Loesje

 5. Oooooh loes, ikjes hep gewoon mijn toonein gegeet. Maar ik liet een klein hapje staan. Dan kan vrouw dat terug in de zee gooi zodat weer kan groei tot een eetbaar groot toonein.
  Ik lus wel kip, maar net aan het pootje hoor. Mijn kip komt uit heet waater en in stukkies. Oooooh zo lekker.

  1. Oooh Katterien,

   jij heb er toch ofer nagedach van jou hart. Dattie stukkies laat staan. Ik vind dat knap van jou begeerte. Van me eigen krijg ik vandaag mij kip en mij kalkoen zeg mij vrouw. Zij help mij wel.
   Oooh Katterien soms moet jij rezpekt hebbe maar dan hebbie het van jou eigen wel zwaar.
   Ik vind jou lief van jou stukkie tonijn,

   Sjeteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem Loesje

 6. Dag lieve Loesje, wat weet jij toch veel! Ik wist geeneens dat er een speesjale tonijndag was, maar nu wel. En wat een mooie tonijn heb je gekregen, ook al kun je die niet eten.
  Ik vind tonijn lekker, en zalm ook, en kip en konijn. Ik lust eigenlijk alles wel. Maar speesjaal voor tonijnendag ga ik vandaag geen tonijn eten. Als we met zijn alleen geen tonijn eten, blijven er een heleboel over, om in de oseaan te zwemmen en groot te worden!
  Ik denk dat mijn mensen dat wel goed vinden, want die eten alleen maar gras en wortels. Maar ja, een kat is karnievoor, zegt mijn vrouw. Dus wij moeten vlees en vis eten, anders worden we ziek. Ik vind het niet erg om vis en vlees te eten, ik vind het juist lekker.
  Omdat ze alleen maar gras enzo eten pik ik nooit eten van mijn mensen. Ik ben geen konijn, tenslotte. Alleen als mijn mensen sjips eten, lik ik er altijd snel eventjes aan.
  En ik vind het fijn dat jij respekt heb voor je tonijn! Daarom heb ik respekt voor jou! Dat je ook altijd aan anderen denkt, dat is prachtigmooi! Daarom ben je zo’n lief Loesje!
  Een heel lief kopje voor jou en Floris en Zusje en voor je vrouw, ook van mijn mensen , natuurlijk! En ook een klein kopje voor je tonijn, van Bolle.

  1. Oooh Bolle,

   dank jou wel voor wattie mij schrijf Bolle. En dattie vandaag ook denk aan mij tonijn en aan alle vis in ze oseaan. Van me eigen eet ik niet alleen mij tonijn, mij kop weet ook best iets van mij tonijn. Want mij vrouw zeg, jij moet wel weete wat jij eet. En mij visboer weet alles van mij tonijn en hij vertel mij alles. En mij visboer zeg Loes vandaag is mij Wereld tonijndag. Toen heb ik dat wel met mij vriende gedeel want assie iets weet wat belangrijk is moet jij het wel deele. Nu denk iedereen aan mij tonijn en dattie rekening moet houde met mij tonijn anders issie straks op..
   Wat zeggie nou, eet jou mense gras? Oooh ik vind er niks aan. Mij vrouw heb voor ons ook weleens gras in mij huis. Ik geef er niks om Bolle, mij buik wil het niet. Ik vind sjips wel lekker. Mij ene tand graai weleens stiekem van de sjips maar mij vrouw ken mij. Dan kom ik wel van mij koude kermis in mij huis. Soms is mense eete best wel lekker en ga mij buik knorren assie het zie.

   Bolle dank jou wel voor jou mooie schrijve naar mij eigen. Geefie jou vrouw en jou menseman mij zachte pootjes. En jij krijg mij zachte kopjes,

   van Loesje

Reacties zijn welkom