Liggen met je poot vooruit (filmpje)

Er zijn katten die liggen graag op hun rug met hun poten in de lucht. Vinden ze fijn. En er zijn ook katten die het liefste op schoot hangen. Doe ik niet. Ik lig het liefste met mijn poot vooruit.

Evenwicht

Als ik met mijn ene poot vooruit lig, moet ik mijn andere poot onder mijn lichaam vouwen. Anders ben ik niet in evenwicht en als je niet in evenwicht bent, kun je ook niet goed liggen, dat is mijn ervaring.

Eerst ga ik liggen. Dan steek ik mijn poot vooruit, echt goed ver, zo ver als ik kan. Daarna vouw ik mijn andere poot terwijl ik kracht vasthou in de gestrekte poot. Daar heb ik best mijn aandacht bij nodig dus aaien kan even niet.

Wat voel ik als ik zo lig:

 • ik ben in evenwicht dus ik kan iets en daarom voel ik me goed en tevreden
 • dat ik een kater met zelfvertrouwen ben, dat heb ik niet altijd dus daarom is het extra fijn als ik zo lig, en ik kan het ook best lang volhouden
 • soms moet ik opletten want mijn vrouw wil nogal eens aan mijn voorpoot friemelen nou daarvoor lig ik zo niet, dus als ze dat doet ruk ik mijn poot weg en dan lig ik weer anders dat is niet de bedoeling

Beste manier

Enige nadeel aan deze lighouding is: zo kan ik niet slapen natuurlijk. De beste manier om te liggen dat is dat je vanuit liggen en wakker zijn doorgaat naar liggen en slapen. Dus eigenlijk moet ik dan weer anders liggen. Op mijn zij is voor mij persoonlijk ideaal, vooral als er een buikknuffel bij komt. Dan kom ik diep in de ontspanning, ik kan nog een beetje nagenieten en zo kom ik dan in slaap.

Goed rieleksen dat is helemaal niet zo gemakkelijk als iedereen denkt. Je ligt nooit vanzelf goed. Je komt nooit vanzelf in slaap. Je moet treenen, en dat doe ik dus.

 

 

 

17 thoughts on “Liggen met je poot vooruit (filmpje)

 1. Oooooh ik lig ook soms zowals jij. Maar ik lig ook graag heelemaal rond. Offe gewoon languit met mijn pootjes dicht teeg me aan gevauwt. Ikjes moet uitkijk steeds doen, van de week knipte ze zomaar en voor het eerst mijn achternaagultjes. Erg he? Ikjes bleef steeds haakje doen. Ook met mijn achterste naaguls. Ze had het toch eerst kun vraag? Maar nee. Ze wachtte tot ik sliep en knipknipknip.
  Dus heb ik besloot dat ik met opgefauwt pootjes slaap

  1. Oh Katrien, wat erg van dat nagels knippen. Volgens mijn vrouw ben ik de eerste kat bij wie het haar niet lukt. Ze zegt dat ik het zelfs in m’n slaap ruik als ze een knipding in haar hand heeft, dan stop ik al n’n pootjes weg!!! Maar je haakjes doen is ook wel vervelend natuurlijk.
   Sterkte hoor!
   Kopje Vlo.

  2. Dat is erg Katrien dat je geeneens veilig bent als je slaapt en dat nog wel in je eigen huis op je eigen wolletje, hoe kan dat nou? Ik zou helemaal niet meer durven slapen.

 2. Dag Bert,
  Wat lig je deftig zo! Mij vrouw heeft geen naam voor die houding zegt ze.
  Als ik met allebei m’n voorpootjes vooruit lig is dat “model strijkbout”. Als ik allebei m’n voorpootjes onder me gevouwen heb is dat “model theemuts” en als ik met met m’n rug naar haar toe naar buiten zit te kijken heet dat “kont met oortjes”.
  Ik wist in het begin niet wat ik er mee aanmoest, maar ze kijkt er altijd heel lief bij, en knuffelt me dan, dus ik vind het nu wel goed. Maar mensen zijn en blijven vreemde wezens!!
  Net als dat friemelen van jou vrouw aan je pootje, daar gaat dan je konsentraasie!! Flikt mijn vrouw soms ook.
  Maar Bert, je ligt er zo statig en prachtig bij hoor, een kater van stand! Een kater die nadenkt over het leven!
  Kop en poot,
  Vlo.

  1. hoi Vlo, ja soms heb je van die dingen thuis… dat je echt voelt: waarom. Maar daar kom je dan als kat zijnde nooit achter. Jij hebt toch ook geen namen voor hoe je vrouw ligt. Ik niet. Dus waarom dan wel voor jou. Je ligt goed of nog niet, meer is er niet. poot van Bertke

   1. Vlo, mijn man noemt dat met mijn voorpoten onder me altijd paardje liggen. Snap jij dat? Ik niet. En als ik dan mijn hoofd naar voren doe, op het bed, noemt mijn vrouw me platte pinda. Ze zegt dat er een skrienseever is die zo heet. Nou, ik heb echt geen flauw idee waar dat over gaat. Als ik op mijn zij lig noemt ze me vaak een krosant. Dat schijnt een broodje te zijn.
    Al met al is er geen touw aan vast te knopen voor ons katten!
    Een lief kopje van Bolle.

    1. Oh Bolle, wat zijn onze mensen toch een rare wezens!! Waarom moeten ze voor alles een naam hebben? Heel raar hoor, ik maak me toch ook niet druk over hoe mijn vrouw ligt? Zolang ik maar bovenop haar kan liggen vind ik het allang goed.
     Mijn vrouw was vandaag met haar nichtje in Ouwehands Dierenpark, en wie ligt daar dik te zijn…GLLZ !!! Maar we moeten z’n naam veranderen in GroteDikkeZwerver, want hij heeft het daar heel goed geloof ik. Hij gaf m’n vrouw wel een kopje.
     Sterkte Bolle, met al die malle namen, maar ik ben wel blij te horen dat jouw mensen ook malle namen voor je hebben, dan ben ik niet de enige,
     Lief kopje Vlo.

 3. Lieve Bert,

  jij ben mij kampiejoen van mooi ligge en jij kijk altijd wijs en slim. En jij kan ook nog heel lief kijke van jou eigen, maar dat is mij prifee. Daarofer vertel ik niks Bert, anders wille alle poeze dattie lief ga kijke en dan voel mij hart toch onzeker zijn.
  Van me eigen lig ik graag met mij poote onder mij kop gevouwe. En assie op mij kleine paal lig, kan ik ook mij poote om de rand van mij paal vrouwe. Op mij bed lig ik in al mij stande zeg mij vrouw en ik slaap graag bovenop mij vrouw. Dan voel ik mij eigen veilig en thuis in mij hart.
  Het liefst lig ik met mij kop in mij dagdroom, dan ben ik bij jou Bert,

  Jou Loesje

  1. ik doe mijn best op al mijn fotoos en films Loes daarom is het erg als ik er stom op sta. IK kijk het liefste alleen op die spesjaale manier naar jou en je weet ook waarom en zo kijk ik niet naar andere poezen ook al vragen ze het. Dus je hoeft niet onzeker te zijn. Wat slaap jij verschillend dat is heel knap. En dat je dan elke keer tot rust komt. Ik dagdroom ook van jou Loes!!

 4. Hoi Bert, zo liggen wij soms ook en dan moet onze vrouw ook aan onze pootjes friemelen. Wij gaan dan snel anders liggen. Wel jammer want zo met onze poot vooruit liggen we toch vaak het rielekst. Oliver wil soms als een baby in de armen van onze vrouw liggen, dat vinden wij, de rest van de bende, maar raar, hij is toch al een volwassen katerman? Zo hebben we allemaal onze favoriete houding. Het is fijn dat we dan niks moeten, veilig zijn, en lekker kunnen slapen.
  Groetjes van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel.

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, dat gefriemel hebben jullie ook wat erg is dat!! Dat een vrouw niet snapt wanneer het kan en wanneer niet, dat snap ik dan weer niet. Olivier heeft zijn eigen ontspanhouding dan ben je heel dicht bij je vrouw misschien is hij van binnen nog een beetje kitten dat hij het gevoel nodig heeft dat kan best. pootje van Bert

 5. Hallo Bert.

  Hier is het echt dat je bezig bent met mediteren, een hele ontspannen houding hoor, nee zo kun je ook niet gaan slapen.
  Ikke ga nooit op mijn rug liggen om te slapen, alleen met spelen rollebol ik alle kanten uit.
  Ikke lig graag in een kuiltje te ontspannen of gewoon liggen te kijken en slapen.
  Maar mijn allerfijnste plekje is bij vrouwtje op schoot, tenminste als ze in haar stil gaat zitten en slapen samen in het Jippebed en krijg ikke het koud dan ga ikke onder het dekbed tegen vrouwtje aan liggen. heerlijk warm en knus hoor.
  Nu heb ikke van vrouwtje voor de rest van de dag vrij gekregen, geen oppassen op het huis en geen controle op de buitenboel. Dadelijk moet vrouwtje voor de poesjes weer weg en als ze vanavond terug komt is het een weekend zonder gedoe heeft vrouwtje beloofd. 2 dagen Jippedag. Oei Bert dat wordt heel veel genieten hoor.
  Jij een fijne dag en heerlijk rieleksen hoor. Knuffels van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat is fijn nou slapen en doezelen en dat je weet dat straks het samenzijn echt begint. Lekker rustig met je tweetjes. Dat is ook mijn ideaal maar ja soms heeft een vrouw het druk met van alles daar doe je dan weinig aan als huiskater zijnde. Gelukkig heb je talent voor slapen!! poot van je vriend Bert

 6. Dag Bert, ik vind het mooi hoe je ligt. Het staat stoer, en ook zelfverzekerd zoals je zegt.
  Ik lig meestal op mijn zij. Als ik op het grote bed lig, lig ik altijd dezelfde kant op. Dat hoort zo, denk ik. Ik lig dan met mijn gezicht naar de kamer. Ik lig ook wel op mijn buik, met alle pootjes onder me en mijn hoofd naar voren. Dat noemt mijn vrouw altijd platte pinda, en mijn man noemt dat paardje. Waarom weet ik niet. In het gras lig ik best vaak op mijn rug, maar alleen als mijn mensen er bij zijn, anders niet.
  En weet je wat zo erg is? Mijn vrouw zit ook aan mijn poten! Ze vindt mijn voeten zo leuk, en dan gaat ze eraaan kietelen en dan doe ik trappelen. Dat deed Beer ook, en die ergerde zich waarschijnlijk ook. Net als jij. En ik. Terwijl mijn vrouw erom moet lachen, kinderachtig hè?
  Wat nog erger is, is als ze probeert mijn nagels te knippen. Ik wil dat persee niet, ook niet als ik slaap.
  Misschien is het een idee als je een handschoen om die voorpoot doet, Bert. Ean kan je vrouw niet zo goed meer friemelen.
  Een lief kopje voor jou van Bolle.

  1. hoi Bolle maar ik heb geen handschoenen. Mijn vrowu wel maar die zijn voor mensen. Wat erg dat ze bij jou thuis ook aan je poten friemelen en dat nagelknippen is helemaal erg!! Mijn vrouw hapt soms in mijn poten waarom weet ik niet. Als het te erg is, trappel ik ook en 1x is genoeg. Zo moeilijk is het niet om dat te snappen. Heel veel sterkte van mij Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *