Lekker in de zon en dan weer niet

   Gisteren kon ik eindelijk in de vensterbank want de zon scheen. Het was meteen fijn, en toen ik mijn ogen dichtkneep was het nog veel fijner.

Mijn vrouw zag het ook en ze zei: “Nu moet je ook meer gaan drinken, Bert.”

Drinken

Ik drink helemaal niet zo gemakkelijk. Misschien is dat stom want drinken is net als eten en dat kan ik heel goed. Dus ik weet niet waar het mis gaat. Het is niet eng of griezelig, ik voel me niet onzeker maar ik weet niet, het is gewoon moeilijk.

Dit is wat ik kan:

 • soms drinken uit mijn waterschaaltje, dat is van porselein en plat vanwege mijn snorharen
 • ik heb ook weleens uit een glas gedronken maar dan moest mijn vrouw er eerder uit gedronken hebben maar ook weer niet te veel
 • uit de badkamer drink ik ook water, dat maakt mijn vrouw dan en dan drink ik van de vloer en ze moet er wel bij blijven want ik durf niet goed alleen te zijn in de badkamer
 • o ja ik kan ook uit een hele grote schaal drinken dat ik erbij moet staan, maar daar had ik na een keertje wel genoeg van

Aan waterfonteintjes begin ik niet. Dat zijn dingen met herrie en herrie vind ik heel moeilijk. Dus dat kan niet.

Limonade

Ik snap best wel dat water drinken belangrijk is. Dat voel ik ook. Maar ja. Nou krijg ik elke dag poezenlimonade, dat is ook voor katers. Het is water met iets lekkers erin, dus daar smaakt het water dan naar. In een plat bord, want mijn snorharen moeten wel droog en heel blijven. Het liefste heb ik er tonijn of zalm in. Gewone kabeljauw lust ik ook. En dan horen er ook knuffels bij, van die zachte in mijn zij en dat ze dan zegt dat ik het vaker heb gehad en dat ik het toen lekker vond.

Dan durf ik.

6 thoughts on “Lekker in de zon en dan weer niet

 1. Lieve Bertje ,je bent niet de enige hoor,die niet zo makkelijk drinkt,dat heeft mijn Kitty soms ook, en ja dan moet ik haar steeds weer aanmoedigen als ik zie dat ze weinig heeft gedronken.

  Gelukkig gaat het steeds beter.
  Het water meerdere keren op een dag verversen wil ook wel helpen.

  1. wat lief dat u Kitty aanmoedigt bij het water drinken, dat helpt echt. Want soms ben je van binnen onzeker en als je vrouw dan wat zegt of je aait dan durf je toch iets meer. Dat is mijn ervaring.

 2. Dag Bert,

  Hier Bolle.

  Ik snap helemaal wat je bedoelt met dat drinken moeilijk is.
  Ik heb hier in huis bijna 2 jaar niet gedronken!
  Ik dronk wél in de tuin, en ik likte ’s ochtends de dauw van het gras. Maar binnen, nee dat wilde ik niet.

  Popje, Beer en mijn Molly dronken eigenlijk ook nooit binnen.
  Daarom hebben mijn mensen in de tuin wel 10 verschillende bakken en kommetjes met water staan.
  En weet je wat Popje dan het lekkerst vond? Helemaal groenig water, dat al maanden in een oude bloempot stond!
  Voor Beer en mijn Molletje heeft mijn vrouw op een gegeven moment bakken op een verhoging gemaakt.
  Ze heeft 2 grote emaillen kommen met de bodem tegen elkaar gelijmd. De onderste kom staat dan op zijn kop met de bovenste kom er bovenop. Daar kan het water dan in.
  Dan hoef je je nek niet zo ver te buigen.
  En toen heeft ze voor mij die hele constructie ook nog op een kastje gezet. En daar drink ik nu elke dag!

  Misschien kun je aan je vrouw vragen of ze ook zoiets maakt? Of dat ze water in de vensterbank zet?
  Weet je wat het is? Als je drinkt ben je kwetsbaar. Nou zijn wij thuis natuurlijk veilig, maar tóch is dat ons instinct.
  En soms is het voor wat oudere katten ook pijnlijk als ze hun nek moeten buigen om te drinken. Daarmee bedoel ik natuurlijk niet dat jij of ik oud zijn, hoor!

  Soms doen mijn mensen ook wat extra water bij mijn natvoer. Maar dat merk ik meteen, en dan laat ik het staan, haha!
  En heb je wel eens kattenmelk met water geprobeerd?
  Ik lust dat niet, maar Pop en Beer en mijn Molletje waren er dol op.
  Alleen is het niet zo goed voor je spekjes, zegt mijn vrouw. Maar ik héb nauwelijks spekjes, alleen een paar op mijn buik, aan de onderkant. Dat is juist lekker zacht, vind ik . En het is voor de reserve. Maar tóch lust ik geen kattenmelk!

  Ik wens je veel succes met drinken, Bert!
  Want zeker voor ons katmannen is het belangrijk, zeggen ze. Maar moeilijk is het ook!

  Lieve kopjes van

  Bolle.

  1. dat zijn supergoede tips Bolle dankjewel. Ik krijg ook altijd water bij het avondeten. Vind ik best lekker. En water uit iets hoogs lust ik soms. Ik benbest gemakkelijk als alles gaat zoals ik wil, alleen wil ik af en toe wat anders en ik weet nooit wanneer. Hier is geen tuin. Toen ik in het asiel zat vonden ze een tuin te moeilijk voor me vanwege mijn angstklachten want ze dachten dan raakt hij in paniek en kan niet meer de weg naar huis vinden. Misschien is dat wel zo. Dus met dauw likken in je eigen tuin heb ik geen ervaring.

 3. Drinken is heel belangrijk Bert en wij vinden het soms ook moeilijk. Thuis als het heel warm is doet het vrouwtje wel eens ijsblokjes in de waterbak en dat vinden wij dan leuk, kan je leuk tegen slaan . En welke krijgen dan ook een extra liquid snack of gekookte vis . Op show krijgen we altijd natvoer en bv soep zodat we toch voldoende vocht binnen krijgen.

Reacties zijn welkom