Als je in huis moet helpen en je weet niet hoe

helpen in huis  Moet je als kat in huis meehelpen? Gisterochtend zei mijn vrouw: “Bertje, straks moet je meehelpen met het bed.” Ik dacht hoezo. Want ik wilde gaan slapen en volgens mij kwam er zon aan dus dan wil ik in de vensterbank.

Maar ja je woont samen dus dan moet je elkaar helpen. Dus ik ging wel mee.

Bed

Op Facebook las ik dat best veel van mijn vrienden ook thuis moesten meehelpen met het bed. De een ging zich dan onder de lakens verstoppen en de ander vond het leuk om het dekbed op te vangen en weer een andere vriend ging rollen. Wat superknap om dat allemaal te durven!! Toen voelde ik me weer onzeker. Dat ik misschien niet genoeg durf voor een kater. Maar ik doe mijn best en mijn vrouw  zegt dat ik goed genoeg ben zoals ik ben dus als ik zo blijf dan is het ook in orde.

Boven

Toen we boven waren, wist ik geeneens meer hoe het ook alweer ging met het bed en wat ik moest doen. Dus ik stond te staan. Ze ging tekeer met dekbedden en die gooide ze op het tapijt voor het bed.

Toen wist ik weer wat ik moest doen. Pauze laten houden. Ik sprong op het bed en ging liggen en toen keek ik haar aan.

“Je hebt gelijk Bertje,” zei mijn vrouw en ze ging naast me liggen en zuchtte. “Ik ben moe,” zei ze  en ze aaide me, zodat ik zachtjes begon te spinnen. Ik gaapte expres, dat is voor het fijn en voor de ontspanning.

Knuffels

Toen ze wakker werd, heeft ze me bedankt dat ik hielp om pauze te houden. En ik kreeg knuffels. Mijn taak is af, dacht ik, en ik liep naar beneden om op de bank verder te slapen. Ik voelde me wel tevreden. Pauze is belangrijk en ik had daarvoor gezorgd. Ja, als je samenwoont, dan moet je elkaar helpen.

(dit blog verscheen evenals andere blogs bij de Vereniging Kattenzorg)

3 thoughts on “Als je in huis moet helpen en je weet niet hoe

 1. Hoi Bert,

  Hier Bolle.

  Dat heb je goed gedaan, dat helpen met het bed!
  Je hebt je vrouw er aan herinnerd dat het bed is om op te slapen, en dat heeft je vrouw gedaan. Dan is jouw taak gedaan, en kun je bijkomen in de vensterbank.

  Ik help niet echt met dingen in huis, want dat vind ik te spannend.
  Het bed opmaken, dat durf ik niet.
  Veel te veel drukte, beweging en grote dingen die bewegen.
  Popje, die hier voor mij woonde, verstopte zich altijd graag onder het dekbed.
  En mijn Molletje kroop tussen de kussens die op de grond lagen.
  Grote Beer ging alleen even kijken, maar bemoeide zich er verder niet mee.
  Dus iedere kat is weer anders.

  Ik help weer met andere dingen: ik leg overal haar neer, ik geef over op het kleed (moeilijk, maar het moet tóch gebeuren!), ik smeer mijn eten in het vloerkleed.
  En ik geef kusjes aan mijn vrouw en was mijn man.
  En ik laat de buurkat naast mij op de bank slapen. Ja, hoe vind je dat?

  Mijn mensen zeggen dat ik erg zorgzaam ben.
  En ik denk dat jij ook goed voor je vrouw zorgt.
  Dat is toch ook belangrijk?

  Lieve kopjes van

  Bolle.

  1. ja Bolle ik hoop dat ik goed voor haar zorg. Dat is belangrijker dan in het huis helpen maar als binnenkater doe je er niet zoveel tegen geloof ik. Wat jij zegt over het bed snap ik heel goed. Die drukte. Wat knap van Popje en Molletje dat ze er zo mee aan de gang gingen, dan doe je er toch iets mee. Iedere kat doet weer wat anders dat is waar. En dat je de buurkat naast je laat slapen is heel wat, dat zou ik nooit durven. Poot van Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *