Een zwarte kat brengt juist geluk

  Een zwarte kat brengt juist geluk. Veel mensen zijn best bijgelovig, dat was gisteren op Facebook. Dat het vrijdag de 13de was en dat het ongeluk brengt net als zwarte katten.

Dat is helemaal niet waar, echt niet. Ik heb vrienden die zwarte kat zijn en die hebben heel veel liefde en kopjes te geven.

Geluk

Als je een zwarte kat ziet, dan moet je goed kijken. Dan zie je een vacht die op fluweel lijkt en dat betekent aaien, en aaien betekent liefde en ook geluk. Dus het wil zeggen dat er meer liefde in je leven komt, maar je moet zelf een beginnetje maken met opletten en aaien. Dus als u iemand leuk vindt, moet u iets doen zodat die ander dat weet.

Vooroordeel

Ik vind het oneerlijk dat mensen nare dingen zeggen over zwarte katten. Ze doen het alleen omdat ze dan even een spannend gevoel van binnen krijgen. Nou dan kun je veel beter gaan hardlopen dat doe ik ook. Dat voelt heel erg spannend.

Wit en rood

Als ik een zwarte kat zou zijn dan zou ik best bang zijn vanwege die nare dingen die mensen zeggen. Daarom schrijf ik er nou over. Ook om de anderen te steunen. Ik ben zelf rood met wit in mijn vacht of wit met rood, dat weet ik niet precies.  Het is lichter en donkerder rood. Niks aan mij is zwart anders ging ik mezelf nou voor de steun een zwarte kater noemen. Maar ja.

Veilig

Bijgeloof kan best leuk zijn, denk ik. Het is iets extra’s voor jezelf zodat je weet wat er gaat gebeuren of wat er juist niet gebeurt, zodat je je veilig voelt. Mijn vrouw heeft verteld wat mensen allemaal doen, van klavertjesvier enzo. Doe ik nooit. Maar bijgeloof mag nooit iets naars zijn over katten, dat vind ik.

7 thoughts on “Een zwarte kat brengt juist geluk

 1. Ooooooh bertje. Ik ben er helemaal emo van. Ik ben een trotse zwart/witte poezenprinses. Black is beautiful zeg ik altijd. Ik pas bij elk bankstel,elk kleur muurverf. En weet je wat het koelste is? Toen ik en mijn wolkenzusje verstoppertje speelde kon het personeel ons bijna nooit vinden. Dus daar blonken we echt in uit.
  Mijn personeel zegt altijd dat ,wij zwarte katten,heel lief zijn en we de mooiste vacht hebben. Ik knik dan met ja.
  Weet je nog mijn laatste vraag van de 10 van?
  Dat ging ook hier over.

  1. Ja Katrientje en het is ook belangrijk dat iedereen er steeds over kan lezen dat zwarte katers en poezen er gewoon bijhoren en goed zijn zoals ze zijn!!

 2. Ons vrouwtje is geboren op de 13e en die heeft niets met bijgeloof. Zij vind een zwarte kat prachtig en het liefst helemaal zwart. Maar het allerbelangrijkste vind ze het karakter.

  1. Dat vinden mijn vrouw en ik ook, dat de binnenkant belangrijker is dan de buitenkant, maar ik ben toch blij dat ze me knap vindt.

 3. Ik ben ook zwart. Met hier en daar wit maar vooral zwart. En ik ben echt heel lief en heus niet eng, ook niet op vrijdag de 13e.
  Mijn vrouwtje zegt dat ze helemaal verliefd op me is en mijn baasje ook.
  Dus ik begrijp er niets van dat er mensen zijn die zwarte katten eng vinden. Waarom dan?
  Ik vind alle mensen lief, wat voor kleur zo ook hebben. Als ze maar knuffelen, aaien en lekkere snacks geven😸

  1. hoi Fietje, wat ben je al een verstandige poes ook al ben je nog zo jong, dat je zegt dat je alle mensen lief vindt wat voor kleur ze ook hebben! Zo hoort het. En dan moeten mensen ook katten lief vinden ook al heb je een hele zwarte vacht of maar een beetje, of je bent rood met wit of weer wat anders.

 4. Wij hebben een zwarte kattin en ze is de liefste poes die we ooit hebben gehad, echt waar ! We zouden het verschrikkelijk vinden om haar ooit te moeten missen.
  Dus adopteer maar gerust een zwart poesje, vriendschap en liefde gegarandeerd!

Reacties zijn welkom