Krabpalen en klimbomen: het interview

Krabpalen en klimbomen: het interview  Krabpalen en klimbomen is die winkel waar ze die mooie meubels verkopen.  Maar waarom en hoezo? Ik mailde en Barth mailde terug.

Eerste vraag: hoe is de winkel begonnen?

Wij zijn ermee begonnen nadat wij de kat Jantje hadden gekocht bij kittenopvang Miauw. Zij kreeg zoveel reacties op de foto die ik hen stuurde van Jantje om te laten zien dat het goed met haar ging zittend op onze eerste zelfgemaakte krabpaal, dat er veel vragen kwamen van wie die krabpalen maakte en waar zoiets te koop was. Omdat de vragen bleven komen besloot ik er een aantal te maken en dat is nooit meer gestopt.

Mijn verkering Loesje heeft ook model Jantje. Maar Hoe weet u of katten een krabpaal of klimboom leuk vinden? Of heeft u  thuis katten die alles uitproberen?

Wij hebben thuis zelf inmiddels zes katten die als testpanel dienen. Nieuwe modellen gaan eerst naar huis en dan wordt gekeken hoe erop gereageerd wordt. En dat werkt prima.

Ja, dat snap ik. Het is ook slim. Hoe komt een krabpaal of klimboom aan zijn naam?

Loesje zit op model Jantje

Veelal zijn de namen van onze eigen katten. Soms hoor ik van klanten een leuke naam die in de collectie past. Zo is Koko een naam die is ontstaan nadat een dame twee katten had die allebei op het bovenste plankje van model Jantje wilde liggen. Zij belde mij op met de vraag of ik alsjeblieft een paal kon ontwerpen met twee hoge plankjes zodat ze van de ruziënde katten af was 🙂 Zodoende is dit model vernoemd naar haar kat Koko.
Het volgende nieuwe model gaat Bob heten, genoemd naar een kat waarvoor ik een krabpaal heb mogen maken.

O misschien komt er ook wel eens model Bert!! Maar ik woon klein. 

Miauw

Waarom steunt u eigenlijk de Stichting Kittenopvang Miauw? Dat staat op de site.

Omdat dit begonnen is naar aanleiding van de vraag door klanten van stichting Miauw vinden wij het niet meer dan normaal dat wij daarmee dan ook deze stichting steunen.

Ik zag een mooie rode kater op de site. Echt een fotomodel. Wie is dat?

De rode kater is op onze site is Willem, de oudste asielkat in ons team. Hij ligt ook op de allereerste krabpaal waarmee alles begonnen is. Onze andere katten heten Fonzie, Sjonnie, Roosje, Jantje en onze allernieuwste aanwinst Appie.

Appie

Misschien ook wel een leuk verhaaltje:

Appie is achtergelaten door haar mama op het terrein waar ik de boomstammen schoonspuit. Nadat ik ze heftig miauwend en uitgehongerd achter op het terrein hoorde, ben ik haar gaan voeden. Appie’s mama heeft zich nooit meer vertoond en ik heb haar ook nergens meer kunnen vinden, bij asiels e.d. Na de vierde dag kwam Appie steeds dichterbij en won ik steeds meer haar vertrouwen. Inderdaad, we noemde haar Appie maar het bleek een dametje te zijn. Pikzwart en superklein.

Niet lang daarna op een zonnige dag zette ik eten neer en zat ze gelijk bij mijn hand, ik kon ze zelfs met een vinger aaien. Aan het einde van die dag, waarbij ik overigens geen enkele krabpaal meer heb gemaakt maar alleen maar aan het spelen en kroelen ben geweest, was ze niet meer van plan om bij mij weg te gaan en volgde ze mij als een schaduw.

Na een kort whattsappje naar Marieke die binnen no time had geoordeeld dat dit was “ment to be” , is ze in onze familie opgenomen. En wat een dondersteen is deze dame nu, inmiddels de gangmaakster in huis!

Dankuwel voor dit interview. Ik vind het heel leuk dat het echt een kattenwinkel is met veel liefde voor katten!!

Naar de winkel: klik hier

Reacties zijn welkom