Winnie

Hoi Winnie!

Een klein wit poesje, nog maar een kitten van zo’n acht weken oud, had er genoeg van om in het asiel te zitten. Door moeilijke omstandigheden was ze er geboren en ook getogen.  En nu wilde ze een huis.

Ja, wat doe je dan als je nog maar zo klein bent? Antwoord: je doet wat je kunt, en dat doe je zo goed mogelijk. Winnie is een voor ons allemaal een voorbeeld.

Asiel

De achtergrond van Winnie is best moeilijk. Haar moeder werd hoogzwanger in het asiel opgenomen. Daar werden haar broertjes en zusjes geboren. Elk van hen vond een thuis. Haar moeder ging over de Regenboogbrug. Maar Winnie gaf niet op.

Miauwen

Op een dag kwam er een jonge vrouw het asiel binnen, met het plan om wat geld te doneren. Ze liep langs de rij met lege kooien, en dat was een goed teken. Leegte betekent dat er een thuis is voor de inwoner ervan. Maar er was nog iemand over. Iemand die keihard begon te miauwen, toen ze de jonge vrouw zag.
Meeeewwwww!!

Mewww!!

Ogen

Winnie miauwde zo hard en zo lang mogelijk en ze keek de vrouw zo intens mogelijk aan. “Ik ben het,” leek ze te willen zeggen, “en ik heb een thuis nodig, mag ik met je mee?”

Het werkte. De jonge vrouw werd meteen verliefd op Winnie en besloot haar mee te nemen naar huis. Ze moest wel in het kantoor de adoptieformulieren invullen. Toen Winnie de jonge vrouw zag weggaan, miauwde ze dubbel zo hard: “Laat me niet alleen!”

Thuis

Maar ze werd niet alleen gelaten. Binnen de kortste keren kwam de vrouw terug. Winnie mocht uit het kooitje en mee naar huis. Naar haar huis voor altijd.

Dat was best wennen. In het begin verstopte ze zich op een plank met boeken. Daar heeft ze drie uur lang alles bekeken en bestudeerd Toen besloot ze dat het in orde was en ze rende het huis door, alsof ze er al jaren woonde.

Knuffelen ontdekte ze ook. Al bij de eerste lange thuisknuffel durfde ze zich er helemaal aan over te geven.  Winnie had haar ideale thuis gevonden, en dat dankzij keihard miauwen.

(bron: Lovemeow.com)

 

2 gedachten over “Winnie wilde gewoon mee naar huis

 1. Hallo Bert,

  Ik mocht uitslapen van vrouwtje want vrouwtje heeft tot 2 jan. plotseling vakantie en doen wij het even wat rustiger aan. We doen de dagen zo van niks moet, maar alles mag. Vandaar nu pas een berichtje.

  Heerlijk verhaal over Winnie, Nou als ik een een hokje zou moeten zitten achter glas en al mijn broertjes en zusjes krijgen een gouden mandje, nou dat ging ik ook brullen als een welpjes leeuw. Ja, zie je Winnie is ook nog maar een kittentje, vandaar welpje.
  Maar gelukkig op een dag komt er een lieve vrouw en neemt Winnie mee naar haar huis. Jij kan het weten hoe het is om vanuit het asiel bij vrouwtje in haar huis te komen. Ja dan moet je aan alles wennen. Alles is vreemd en het ruikt ook zo anders. Slim dat Winnie in de boekenkast ging zitten, mooie uitkijkpost hoor en geweldig zij had het snel gezien en kon toen ook aan haar mooie fijne leven met haar vrouwtje beginnen. Nu zal hzij ook wel een mooie witte poes zijn geworden en veel knuffelen.

  Hopelijk komen er nog heel veel lieve mensen die het echt menen om een dier uit het asiel te halen en het voor altijd een thuis te geven.

  Nog even wat anders, vrouwtje heeft de Kerst boodschap van Julius voorgelezen en vrouwtje vond het zo ongelooflijk goed dat ze het onder haar FB vriendinnen heeft gedeeld, want zoiets moois moet door veel mensensnuiten worden gelezen vond ze.

  Voor nu ga ik weer verder met mijn vakantie in eigen huis en wensen wij jou en je vrouwtje een fijne dag met groetjes, knufjes. Van mij een stevige poot en kopje.

  Je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, toen ik in het asiel zat en mijn vrouw naar me kwam kijken, heb ik niet een keertje gemiauwd. Ik vond het moeilijk. Daarom is het ook zo knap dat Winnie zich wel liet horen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *