Kever heeft een mening over zacht zijn

Iets heel belangrijks dat ik van Loes en van mijn Brammie heb geleerd is dat je niet hard of boos of hoekig hoeft te zijn om sterk te zijn, dat zacht en gefoelig zijn misschien wel veel sterker is!, Loes en Brammie waren daar zelf het grootste foorbeeld van, en dat wil ik blijfen onthauden, dat is niet altijd makkelijk, voor mij niet en voor niemand denk ik, soms foel je je misschien boos en zau je wel willen krabben of blaasen, maar eigenlijk heb je daar niks aan, er komt alleen maar ruusie van, en dan moet je NOG meer gaan blaasen en dan komt er weer meer ruusie en dan moet je vechten, en wat heb je daaraan?, helemaal niets!

Pokon

Mijn mensen finden mij een zacht en lief jongetje, omdat ik heel veel van knuffelen hau, omdat ik nooit boos ben, maar fooral omdat ik vriendelijk ben tegen alle andere katten, ook als ze stiekem in mijn huis en tuin komen, want ja dat gebeurt hier dus weer, dat had ik

Pokon en ik

forige week al ferteld, Pokon komt bijna elke dag of afond wel een keer binnen in mijn huis en eet mijn eeten op, gooit mijn speeltjes door het hele huis en het ergste is nog wel dat hij aan mijn krabkartons krabt, en ook veeeeeeel harder dan ik dat doe, de flokken fliegen er gewoon vanaf!!

Eerst deed hij dat alleen als mijn mensen en ik lagen te slapen, ik werd steeds als eerste wakker van een geluidje en ging kijken, en ja hoor: Pokon!, ik fond het niet netjes, maar wat kon ik er aan doen?, ik maakte geen plumoo, ik blies niet en deed eigenlijk niets, ik liep hem achterna en keek wat hij deed, ik werd er wel nerfeus van, dat moet ik eerlijk zeggen, want het is toch MIJN huis, bofendien find ik dat fooral mijn krabkartons prifee zijn, en ook de speelgoedjes die nog van kater Vlo zijn geweest, daar ben ik heel foorsichtig mee maar Pokon bijt er gewoon in en dat hoort niet!

Buiten

Mijn mensen zetten Pokon weer naar buiten en deden dan het luikje op slot, en dat is nau elke nacht zo, want anders is Pokon heel snel weer terug, mijn mensen hebben al een paar keer iets feranderd aan mijn gaaas maar elke keer findt Pokon weer een nieuwe manier om er overheen te komen, het is gewoon een spelletje voor hem zegt mijn vrouw, dat is loogies want hij is nog jong, en omdat hij zo miniklein is dat mijn mensen hem met één hand op kunnen tillen kan hij bijna oferal doorheen en onderdoor kruipen.

Wachten

In de nacht kan Pokon nu dus mijn huis niet meer in, maar de rest van de tijd wel, ik find het niet altijd leuk dat Pokon dat doet, hij is veeeeels te druk voor mij, hij rent de hele tijd maar rond en ferstopt zich onder het bed of onder de tafel als mijn mensen hem willen optillen, hij blaast en krabt als mijn mensen hem prooberen op te tillen, hij tikt mij aan omdat hij tikkertje wil speelen, alleen wil ik dat helemaal niet!, één keer ben ik op mijn achterpooten gaan staan en pakte ik hem vast bij zijn nekvel, zoals een moederpoes zau doen, dat hielp wel efentjes, maar meestal ga ik maar op de grond liggen en wacht tot mijn mensen me komen helpen.

Mijn mensen zijn blij dat ik niet ga vechten, maar ze zeggen dat ik best een keertje boos mag worden, dat ik mijn grenzen mag aangeven, maar dat durf ik niet zo goed, ik ben nau eenmaal Kever, een audere jongen van bijna 12 jaaren met een ronde buik en een rond kaarakter.

Gelukkig hebben we nau een oplossing gefonden, iets dat bij mij en bij mijn mensen en bij Pokon past, ook al zei mijn vrouw wel iets over sjantaasje, maar ik weet niet wat dat is en ik find het een prima plan, want ik hoef niet meer nerfeus te zijn dat Pokon steeds mijn huis en mijn tuin in komt, Pokon kan toch op afontuur, en mijn mensen hoefen zich geen zorgen te maken dat ik nerfeus ben.

Oplossing

De oplossing is dat ik mijn mensen fertel dat Pokon in mijn huis of tuin is, mijn mensen blijfen héél rustig en tillen Pokon zo snel mogelijk op en zetten hem op het dak van het schuurtje, en op het dak krijgt Pokon dan een klein stukje kouwstik, en Mikkie ook als hij er is, en ik krijg natuurlijk in mijn tuin ook een stukje, en dat werkt!, Pokon rent vaak zelf al naar de ladder en gaat klaar staan om opgetild te worden, goed hè?, alleen komt Pokon nau soms mijn tuin in omdat hij een stukje kouwstik wil, maar ja, dat is niet zo erg, dat snap ik wel want ik lust zelf ook altijd wel een kouwstik.

En zo hoeft niemand boos te zijn en te blaasen, het is een oplossing die voor iedereen werkt, zonder ruusie, alleen Pokon blaast soms nog weleens als hij wordt opgetild, ik hoop dat hij van mij kan leren dat ruusie niet fijn is en ook niet noodig, net zoals ik dat van mijn vlinderleeuw en van Loes heb geleerd, en stel je nau toch eens voor dat iedereen dat zau leren… zau dat niet machtig mooi zijn?

****

Ik stuur iedereen die iemand mist lieve kopjes, ik stuur ekstra kopjes naar iedereen die ze noodig heeft en ik BLIJF tetteren voor vreede!!!

33 thoughts on “Kever heeft een mening over zacht zijn

 1. Oh my liefe Keverkuiken wat bennie toch een liefe katermansje. Jij snapt dees gefoeligheid zo goed! Het lijkt wel of je van binnen een echt Keversaurus bent. Zo zacht en lief maar ook een katermans, een echte heer. Mij liefe furkeer ik ben zo super tros op jou en jou liefe woorden. Dat jij geeneens doet plumoowe en blaase naar Pokon vind ik heel echt waar super dapper. Heel veel zachte neusjes van je milamuisje en ook voor je familie heel veel zachte kopjes en neusjes.

  1. Ooooooooo mijn lieve lieve muisje!, wat zeg je een boel lieve dingen, ik word er helemaal ferleegen van maar ook heel zacht in mijn hart, dat je tros op me bent, daar moet ik efentjes zachtjes van tetteren, zo blij ben ik daar mee!, maar het allerallermooiste find ik dat je zegt dat ik van binnen een echte Keversaurus ben, dat is het grootste kompliement dat er bestaat, omdat je lieve broer Brammie een Brammiesaurus was!!, en dat blijft hij voor altijd!, mijn allerliefste muisje, ik weet dat jij ook zacht en lief en friendelijk bent, en daarom horen we ook bij elkaar, maar jij bent ook dapper en stoer en slim en je weet goed wat je wilt, daar kan ik nog van leeren, en je hebt OOK nog zo een fantasties mooie oogen… o, ik bof zo met jau!!!, heeeeeeeeel veel zachte neusjes en likjes van je kuiken, en ik zorg dat je haaren niet door de war gaan want dat hoort niet!!!

 2. Goedemorgen Keverbaas 🔆🔆🔆. Wat een elegante oplossing hebben jij en je mensen bedacht om Pokon weer naar buiten te laten gaan. Pokon zelf begrijpt al goed hoe het werkt!
  Jij hebt zo’n rond karakter Kever; maar soms is ruzie maken wel eens lekker. Maar aan de andere kant
  is het ook doodvermoeiend en je krijgt er hoofdpijn van.
  Gisteren hadden we weer zwarte vogels in de tuin die Pom’s eten wilden stelen. Pom werd toen wel even kwaad hoor en probeerde de vogels te grijpen. Eén had ze er bijna bij zijn staart en die kwam ook niet meer terug.
  Vanmorgen heeft Sam omdat het Pinksteren is (niet dat wij daar aan doen ) haar pootjes gewassen.

  🍔🍔🍔 voor jou en je vrienden achterin de tuin. Ik heb er een liter Spablauw bijgedaan. Goed drinken met dit weer!
  Groet aan je mensen en voor jullie allemaal een goed weekend van ons,
  Kim en Sam en Pom.

  ☕ ☕ ☕

  1. Lieve mevrouw Kim en Sam en Pom, folgens mijn vrouw is Pokon een slim ventje en leert hij snel, fooral als hij er zelf belang bij heeft zegt ze, maar wat is belang nau weer?, nau ja het maakt mij niet uit als hij maar niet de hele tijd hier is!, o wat is Pom toch dapper, dat ze zomaar die grote vogels durft te fangen, folgende keer lukt het misschien dat ze er ECHT eentje helemaal fangt… en dan weten die vogels wie de baas is!, van mijn mensen mag ik best een keertje boos worden op Pokon, maar hoe doe je dat?, o en heeft Sam nau echte Pinksterpootjes?, ik heb gisterafond mijn voorpooten gewassen, en de rest doe ik een andere keer, veeeeeels te veel werk!, ik stuur jullie drietjes heeeeeeeeel veel lieve kopjes, en ik heb voor Sam en Pom zelf kouwstiks geknutseld, en voor u heb ik zelf rafioolie gemaakt, met lekker veel sous!, en nau ga ik snel de hamburgertjes eeten, dankuwel!, Mikkie en Pokon staan ook al klaar en sturen kopjes!!!

 3. Lieve Kever,

  wat een mooie letters heb je weer gemaakt en je hebt helemaal gelijk. Met ruusie los je niks op en dat hebben jouw Brammievlinder en Loes jou goed geleerd. Zij waren allebei zacht van aard en hebben dat als erfenis aan ons nagelaten. Jij bent ook heel zacht en je zegt het heel mooi. Jou kaarakter is rond. Als je een rond kaarakter hebt dan heb je geen scherpe hoekjes en kijk je met zachte ogen naar de wereld. Loes zei altijd bij een rond kaarakter hoort een rond leefeswerk en hoe ronder hoe beeter. Er zat veel wijsheid in haar leefeswerk en ik ben heel trots en blij dat ze daar iets van heeft kunnen verspreiden. En ook jouw Brammievlinder was als minister van gefoelige zaken een zachte jongen.
  Pokon moet dit nog leren Kever, hij is jong en speelt graag met de hoekjes van zijn kaarakter. Maar hij kan heel veel van jou leren. Dat er geen ruusie gemaakt hoeft te worden maar dat je Saame (met je mensen) kan zoeken naar een oplossing. En ik denk zomaar dat een oplossing met kauwsticks altijd werkt. Dat je Saame een stick deelt en Saame geniet. Dat is een prachtige, zachte manier van oplossen en smaakt toch veel beter dan ruusie.
  Ik denk zomaar dat jou Brammievlinder en Loesje daarboven heel trots op je zijn.
  Zusje en ik zijn dat zeker ook en Zusje vraagt of het ook met brokjes kan want daar is ze gek op….

  Zachte knuffel van ons,

  Mevrouw Loes en Zusje

  1. Lieve mevrouw Loes en Zusje, ik ben heel trots dat ik zoveel heb mogen leeren van Loes en mijn Brammievlinder, want ze waren allebei zooooo biesonder en zo zacht en gefoelig, en ik draag ze voor altijd in mijn hart, daarom is in mijn hart ook geen ruimte voor ruusie of boos zijn, en in mijn buik ook niet, mijn buik is net als het leefeswerk van Loes mooi rond en groot en zacht, en dat wil ik graag zo hauden, want zo weet ik altijd weer dat het belangrijk is om net zo zacht en rond van kaarakter te zijn, wie weet dat Pokon dat op een dag van mij kan leeren, want nu is hij nog best vaak aan het blaasen of krabben, maar als mijn mensen heel rustig blijfen is hij ook rustiger, het is een echt dondersteentje zegt mijn vrouw, maar hij is niet gemeen hoor, en weet u wat zo biesonder is?, Mikkie heeft hem ook opgefoed, hij heeft hem geleerd wat wel en niet mag op het dak, maar op een liefe manier, net zoals zijn papa Bolle Mikkie alles heeft geleerd!, o ik hoop echt dat Loes en mijn vlinder trots op me zijn, ik zwaai elke afond naar ze, en naar alle andere sterren, zodat ze weeten dat ze er altijd bij blijfen horen!, en natuuuuurlijk kan Saame deele en Saame een ruusie oplossen ook met brokjes, die werken net zo goed!!!, heeeeeeeeeeel veel lieve kopjes voor u en Zus en Oopa ⭐️ en Loes ❤️, ze zijn van Kever!!!

 4. Oh Kever wat heb je dat mooi beschreven. Ruzie en vechten is natuurlijk nooit goed. Vrouwtje’s vorige kat was een echte vechtersbaas en heeft zelfs wel eens een vechtabces gehad waarvoor behandeling bij de witjas nodig was. Sinds kort dul ik een schuwe raskat in mijn tuin die soms ook van mijn brokjes in de garage komt eten. Vrouwtje zegt dat ik lief voor hem/haar moet zijn omdat hij/zij overal wordt weggejaagd.
  Jij hebt een heel mooi karakter waar ik misschien nog wel wat van kan leren.

  Een aai van mijn vrouwtje en een kopje van Figo🐈‍⬛

  1. Heee lieve vriend Figo, wat knap van jau dat die kat in jauw tuin mag komen!, dat is altijd efentjes wennen, want het is toch JAUW tuin, ik moest in het begin ook aan Pokon wennen hoor, en ik wil niet met een andere kat in huis wonen, dat wordt me te druk, maar ik find het wel gezellig dat Mikkie en Pokon langs komen, en mijn vrouw zegt dat jauw vrouwtje misschien de dierenabulans kan bellen als die kat in je tuin geen eigen huisje heeft?, of findt hij of zij het gewoon gezellig bij jullie?, dat kan natuurlijk ook!, en ik find jauw kaarakter al heel mooi Figo, echt waar!, heeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je vrouwtje, ze zijn van Kever!!, en ik heb een stel likwit sneks voor je neergelegd!!

   1. Dank je wel voor de sneks ze waren heerlijk.
    Die kat die in mijn tuin komt heeft wel een huisje maar zijn huis heeft maar een heel klein tuintje. Vrouwtje hoorde gisteren dat hij bij bijna al de huizen in tuinen ligt waarvan de tuinen veel groter zijn. Hij is schuw omdat hij bijna overal weggejaagd wordt🙀 Maar bij ons mag hij komen hoor🐈‍⬛

    1. Fijn dat de sneks lekker waren Figo!, en gelukkig dat de kat wel een huisje heeft, want anders zau het zielig zijn toch?, maar het is wel heel ferdrietig dat iedereen hem wegjaagt, dus ik ben heel blij dat hij bij jau en je vrouwtje in de tuin mag komen, en ik find het lief van jau dat je er aan went, want dat is best heel moeilijk!!

 5. Lieve vriendje Kever,

  Wat ben je toch ook een mooie lieve zachtaardige katerman, ik kan zoveel van je leren en dat doe ik ook.
  Ruzie is ook niet leuk dat wil niemand en jij geeft daarin het goede voorbeeld vind ik, je hebt dat heel goed geleerd van Loesje en Brammievlinder.
  Speciaal voor jou heb ik al je lievelingssnecks onder het grote bed gelegd, als je wilt mag je het natuurlijk ook delen met Pokon en Mikky.
  Voor je mensen heb ik ranja en slagroom taart met veel slagroom in de keuken klaargezet.
  geniet er maar mooi van!

  Zacht pootje van Tommy!

  1. Heee lieve vriend Tommy, dankjewel voor je lieve woorden, maar folgens mij ben jij ook een hele lieve zachtaardige katerman en hoef jij helemaal niets meer te leren over lief zijn!, en ook als je wel eens boos bent is dat helemaal niet erg, mijn mensen zeggen dat ik dat best wel eens mag zijn en dat Pokon dat ook wel zau begrijpen, maar ik weet niet zo goed hoe je boos kan zijn!, zooo heee en dankjewel voor alle snekkies!, natuurlijk deel ik ze met Pokon en Mikkie, want dat zijn mijn tuinvrienden, ze roepen al Dankjewel Tommy!, en mijn mensen zitten al te smullen van al het lekkers en roepen ook Dankjewel!, lieve Tommy ik stuur jau en je mensen heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!, voor je mensen heb ik liemoonaade neergezet en een aarbeitjestaart met ekstraveel slagroom!, en voor jau heb ik een berg snekkies naast je mandje gelegd!!

   1. Lieve Kever vriendje,

    Dank je wel dat je mij ook een lieve zachtaardige katerman vind, en volgens mijn baasje ben ik dat ook.

    Dank je wel voor al het lekkere sneckkies, jammie jammie.
    Mijn baasjes zeggen dank je wel voor de liemonaade en de aarbeitjestaart met extra slagroom, ze smullen er heerlijk van.

    Pootje van Tommy!

    1. Ziejewel lieve Tommy, ik wist wel dat je lief en zacht bent!!, en fijn dat alles lekker was, want de zondag is om te smullen!!, kopjes van mij!!

 6. Hajoooooooo poomsie

  Oooooh sowwie datte ik so laat ben. Ikke was,aan hut bibbere. Me manmeneer hep dat kijkglas waar ik doorheen kijk naar de foogultjes sgoonmaakt. En se hatte me nog opsloot!! Maar tog was ik bang 😭😭
  Poomsie, er lig een supergwoote pigmek in uwes tuin. Met feel sauws. En een lidlstikmilkiesjeek. Hihihihi
  Pootjes

  1. Heeeee lieve grotejongenszwartepantersiejemees die ook sterrieporter is!!!, het maakt helemaal niets uit hoe laat je er bent hoor, ik find het altijd gezellig!!, o en wat erg dat je bang was Door, dat is helemaal niet fijn, ik hoop dat het weer foorbij is, maar nau kan je wel weer alles heeeeeeeel goed zien buiten!, zooo heee en dankjewel voor al het lekkers, daar had ik nau presies zin in!, ik stuur jau en je memsem ekstraveel en ekstrazachte kopjes, ze zijn van je poomsie!!, en er staat op je balkon een grote ijskoo met diskoodip, maar ook een patatje kapsaalon, dat heb ik bij de snekbar gehaald voor je!!

 7. Dag oom Kever.(Scullery girl seg: met zijn mooie kop)
  U hep gelijk.Ruusie maake is nerreges goet foor.
  Der is al genoeg ruusie in se werelt .
  Maar oom Kever,soms doene wij saame ff een kleine gefegt.Nie foor het eggie hoor want we legge daarna mekaar weer te wasse.
  Is dat ruusie maake?? Scullery girl roep dan soms”laten jullie elkaar een beetje heel?”
  Soms hep 1 fan ons een klein krassie maar dat doene we niet omspres hoors!
  Kan dat dan wel?
  We tettere wel alletijt mee foor se Vreede…..
  Maar we benne jong en dan moet ut soms ff.Pootje fechte….We denke dat onse hooft aan se binnenkant nog rond moet worre…,
  Oom Kever u ken ut ons fast wel fertelle.Uwes weet sofeel!
  Ut is Pinksteren fandaag.Eers wisse we nie wat ut was,maar scullery girl moes in der nette swarte jurk en een root fessie derover, singe fan onse oggent.
  Se seg dat pas met de kersemus weer dat an doet alleen met een ander root iets.
  Nou ja foor ons was ut ff oppassen tijt en toen se weer tuis was kreege we onse weekentsnek.
  Super lekker!
  We legge foor uwes ook so’n lekkere snek onder u stoel.
  Pokon mag wel een likkie as u da goet fin.Hij mag nie selluf pakke.Das niet netjes!
  Ut is eggies waar onse faforiet.
  Pootjes fan Rannoch en Aiydan

  1. Heeee lieve grote jongenskrullenbollen, jullie zijn al heel mooi rond van binnen hoor!, want wat jullie doen dat heet stoejen, dat is niet ECHT vechten, dat is alsof, en dat is omdat jullie jong zijn en veel eenersjie hebben en elkaar fertrauwen, en zo een krasje is gewoon omspres, dat weeten jullie zelf ook, en omdat het niet echt vechten is is het leuk, het is een spelletje!, Popje en Beer deden dat hun hele leefen zegt mijn vrouw, elke dag wel een keertje, alleen was het korter toen ze auder werden en ook wat rustiger, kijk: jullie zijn jonge jongens, dan hoort dat er gewoon bij, ik denk dat ik froeger ook dat soort dingen deed, en niet ferder fertellen hoor, maar soms als ik heel druk speel met mijn mensen ga ik een beetje grommen en dan bijt of krab ik ze… maar dat is ook niet omspres!, ik find jullie fijne jongens, en zelfs jullie krullen zijn rond, nau, ronder kan toch niet?!, en jullie kunnen ook al zo goed op het huis passen, dat find ik echt heel knap, dan hebben jullie zeker een wiekent snek ferdient, en folgens mijn vrouw is het fandaag en morgen een spesjale dag voor mensen, daarom ging jullie scullery girl ook zingen, en weeten jullie wat dat beteekent…?, dat er DRIE daagen wiekent is!, jullie kunnen vast wel raaden wat dat beteekent voor wiekentsneks toch?!, zeg maar dat jullie oom Kever met zijn bolle toet(dat zegt mijn vrouw altijd) het gezegd heeft!, zoooo heee en die snek is echt heeeeeeeeel lekker, dankjulliewel!, ik heb hem SAAME met Mikkie gedeeld, en ook met Pokon, want dat is gezellig, en ik heb Pokon ferteld dat eerst Mikkie mocht!, heeeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jullie tweetjes en jullie scullery girl, en ik heb op jullie balkon allemaal ferschillende snekkies voor jullie neergelegd!!

 8. Hoi liefe Keefie,

  Wat een mooie letters heb je gemauwd. En wat knap dat jij sooo rustig blijft. Ikke kan dat eggies niet hoor. Als er een andere kat in mijn tuin is wordt ik oer. Tis maar goed dat er een hor foor de deur zit zegt Frau. Ik find het so lief van jou dat je kopjes stuurt naar iedereen die iemand mist. Miauw dat warmt mijn poezehartje.

  Pootje van Minnie (en in je tuin liggen lekkere kouwstiks).

  1. Heeee lieve Minski!!, jij bent echt een tijger, en tijgers zijn ook heel lief!, iedereen is gewoon weer anders Min, van Pop en Mol en Bol mocht ook niet zomaar iedereen in de tuin komen, Beer fond dat niet zo erg, en ik find het fooral spannend, maar soms zau ik best boos mogen worden zeggen mijn mensen, alleen hoe doe je dat?, ik stuur jullie ekstrazachte kopjes voor het missen van je mensenoma lieve Minnespin, hier komen ze: *****, en ik heb voor jau heeeeeeel veel snekkies neergelegd, en voor je Frau en je mensenopa staat er een grote ijskoo met slagroom in de keuken!

 9. Hoi lieve Kever,
  Wat ben je toch een lieverd!!!
  Die kleine Pokon moet nog heel veel leren.
  …..misschien kun je hem daarmee wel helpen!!
  Vertellen wat mag en wat niet.
  Want Pokon denkt dat hij alles mag van jou!!
  Maar een super goed idee van jou vrouw om een beetje chantage te plegen 🤣.
  En het blazen van Pokon is misschien omdat hij toch wel een beetje bang is!!!

  Lieve Kever, wij blijven mee tetteren en tokkelen voor vreede en natuurlijk een hele dikke knuffel van ons allemaal!!!!
  😽😽⭐️😽😽😽🐔🐔😘

  1. Heeee lieve allemaal, dankjulliewel dat jullie me een lieferd finden!, ik doe mijn best om Pokon te leeren dat hij niet hoeft te blaasen of te bijten, maar hij moet nog een beetje bijleeren, gelukkig helpt Mikkie ook, hij duwt Pokon met zijn neus als die iets doet dat niet mag, Mikkie is gewend aan andere katten, omdat Bolle wel 11 of 12 kindertjes had, dus Mikkie woonde altijd in een groep katten en weet presies wat hij moet doen!, Pokon blaast al steeds minder, dus ik denk dat hij al veel heeft geleerd!, ik find het helemaal top dat jullie elke keer weer meetetteren en tokkelen voor vreede, dankjulliewel!!, lieve Izz, Tica, Belle, Dopey, Moby, Pippie, Dotje en mevrouw Ceciel en natuuuuuuurlijk ⭐️ Panda, ik stuur jullie heeeeeeeeeeeeeel veel lieve zachte dikke knuffels terug, ze zijn van Kever!!

 10. Hallo mijn allerliefste en sagtse Pepeoom Super Kever +. Hier segge we geen ruusie er is al genoeg ruusie op se wereld en dat moet stopjes. Mijn mensen hadden iets. Gisteren lag er een gjote tak voor de deur en mijn mensen dagsse hoe kan dit nou? Heel netjes gesaagse en ??? Maar de buurfjouw hasse gesegsse die hoort erbij dat is tjaditie en je moet hem of aan se hek of bij de foordeur settsse. Dus dat hebsse gedaan in een gjote emmer met water en steentjes sodat die niet woei woei weg sou sijn.
  Fanmorgen wasse wakker en de raam was open en se hoorde musiek. Of ik uwes had uitgenodigsse. Nee want er sou reegen komsse en dat is niet fijn. Het was een fansefare en ieder kind ging bij se foordeur staan wagsse of ze sjentjes kjeegse of noeppies. Ik hebsse gelijk gesegge folgensse jaar doen we allemaal mee hi hi. Pokon mijn mensen segge is een slimme donder en uitsegooksse maar wij finsse hij moet wel leertjes dat hij niet alsijt maar zijn sin mag kjijgsse. U woonse er met uw mensen en hij niet. Tante Jafita roepsse 1 snekkie minder foor Pokon! Se wilsse even haar punt maaksse. Se hebsse foor Mila en uwes een heel gjoot hartjes kussen gemaaksse fan dons se segge net zo sagt als kever zijn puikkie. Ik hebsse een sjesiale taart met kauwstikkies ook voor Mikkie en Pokon maar die mag het kleinste stukje dat is mijn punt! Een gjote kom met sjagjoom tjuringsse worst met mopsert het bjoodje is foor uwes mensen de worssie was er af gefallsse. Rumpunsse dat is lekker en warmsse. Foor uw mensen sjarameltaart met nootjes en rum . Hier tetteren wij en blijven tetteren foor se freede. Wij sturen knuffels en flinders uit de toeter naar alle sterren.
  En foor iesereen een dikke knuffel en 1 gjote naar alle mensen en dieren die het missjien moeiijk hebbse. Van ons allemaal en fan mij de allergjootse koes .

  1. Heeeeeee daar is mijn allerliefste Pepekind Faalentino, waar ik altijd zo heeeeeel erg trots op ben!!, je mensen hebben helemaal gelijk dat er al zoveel ruusie op de weereld is, en dat dat moet stoppen!, en wat biesonder dat je nau echte harz-feesten fiert, zo leer je steeds iets nieuws!, en groot gelijk dat je folgend jaar mee wilt doen met bij de deur staan en sentjes of noepies wil krijgen, mag ik dan komen loosjeeren?!, ik zal het zeggen tegen Pokon wat jij en je lieve tante Jafita hebben gezegd, dankjulliewel!, mijn vrouw noemt Pokon altijd een lefgozertje, wat dat is weet ik niet, maar hij durft echt alles, hij laat zich zo van het dak fallen!, oooo en wat is dat grote kussen zacht en mooi… dankjewel lieve Jafita!!, maar jij komt toch ook bij ons in de tuin zitten?, en die taart, die is helemaal geweldig, zo iets lekkers heb ik nog nooit gegeeten, ik heb de worpst met mopstert er bofenop gedaan en dat was helemaal fantasties!, mijn vrouw rende weer meteen naar de taart fanwege de sjaaraamel, dat findt ze het allerlekkerste dat er bestaat!, helemaal top dat jullie meetetteren voor vreeden en vlinders en knuffels sturen naar de sterren, ik doe mee!, lieve Faalentino ik stuur jullie heeeeeeeele grote koesen terug, en ik heb voor je mensen heb ik reibekoegen gemaakt, met apfelmoes, en fruitsjnaps!, en voor jullie zijn er forel en kalkoenburgers, met lekker veel roomsous, en voor je lieve tante Jafita heb ik een ketting met vlinders gemaakt, en er staan rode roosjes voor haar, en nau ga ik rumpunsj drinken…!!, en ik hoop dat het al wat beeter gaat met Givencio!!

   1. Hoi Keef hier Givencio het gaat iedere dag een stukje beter en ik vind het fijn dat de vloer warm is dat voelt zo fijn.

    1. Heeeee lieve Givencio, wat gaaf dat je me letters stuurt en ik ben helemaal blij dat het elke dag wat beeter gaat en dat je lekker met je pootjes op de warme floer kan lopen, hau fol!!!, ik denk aan je!!, heeeeeeel veel kopjes van Keef!!

 11. Je bent super verstandig lieve Kever, daar kunnen velen wat van leren!
  Maar als net luikje op slot is, kan jij niet meer naar buiten ‘s nachts? Of is dat sowieso niet de bedoeling?
  Bij ons is een brutale rode kater van de buurman die steeds op de veranda komt. Roos en Binky worden dan onrustig, als ik thuis ben ga ik de voordeur open doen en roep dat ga maar naar je eigen. Dan gaat hij wel weg gelukkig.
  Da’s niet stom toch dat ik dat doe?

  1. Lieve mevrouw Sandra, Roos en Binky, als mijn deurtje op slot zit kan ik ook niet meer naar buiten, maar anders is Pokon hier steeds, en ik slaap in de nacht, net zo lang tot ik mijn mensen wakker maak door spieraal te speelen, en dan doet mijn man mijn deurtje weer open, dat is goede survis toch?, en mijn vrouw zegt dat ze presies hetzelfde zau doen als u doet met die rode kater, als hij gewoon een huis heeft en Roos en Binky worden nerfeus dan kan hij beeter naar huis gaan find ik!, en u bent NOOIT stom, echt waar niet, dat weet ik helemaal zeker!!, ik stuur jullie heeeeeel veel knuffels, ze zijn van Kever!!, voor Roos en Binky heb ik hamburgertjes gegrilld, en voor u heb ik maajieskolfen gegrilld, met kruidenbooter, en een gepofte aardappel erbij en zo een prikker met allemaal stukjes flees, eet smakelijk!!!

   1. Dank je wel lieve Kever en bevestiging van jouw frau 😊
    We hebben heerlijk gesmuld 😋 wij zijn heel blij met jou 🤩

    1. Oooo daar word ik helemaal frolijk van, ik ben ook heeeeeeeeeel blij met jullie😽!!!, knuffies van mij!!

 12. Keeeeeef!!!
  Heef Pokon dan geen tweefoeters? Wat gek dat ie steets bij jou naar binne wil!
  Wat knap dat je hem geen draai om se oore geef!
  Hier hebbe we soms ruusie maar we fegte nooit.
  Dan gaan we gewoon eefe erreges anders sitte.
  Simon moet nog wel feel leere en die krijg soms fan Tiga se draai om se oore maar dan weet ie het weer hoe het moet.
  Wat een slimme oplossing hebbe jullie gemaak foor Pokon!
  Tiga seg hij bestel speeziaale kauwstiks uit Scheveninge en se smaake allemaal naar fis en se sijn foor jou en foor Pokon en foor Mikkie maar dan moete se wel lief sijn
  Je krijg allemaal koppies fan ons en fan onse tweefoeters een aai oofer je mooie liefe bol.
  Heel feel liefs fan je friende uit de stat fan Den Haag!

  1. Leeeeeeooooootje!!!, hee liefe vriend!!!, Pokon heeft gewoon een mens en een huisje, en daar is hij ook meestal, gelukkig maar, o ik moet er niet aan denken dat hij steeds hier zau zijn…!, maar hij findt het spannend om hier te komen, en dat snappen mijn mensen wel, o en weet je dat Mikkie hem wel een paar keer een draai om zijn ooren heeft gegeefen?, nau duwt Mikkie alleen met zijn neus tegen Pokon, als Pokon ferfeelend is, en dat helpt!, ik denk dat Pokon een beetje zoals Simon is, alleen kan Pokon wel hooren, maar hij is net zo druk en durft ook alles, misschien kan Tiga een keertje langskomen om Pokon te leeren dat niet zomaar alles mag?, ik ben blij dat jullie nooit ruusie maken Leootje, want ruusie is niets aan!, zooo heee en die kouwstiks… die smaken naar de zee en de ooseeaan en fis, ze zijn heeeeerlijk!, en natuurlijk deel ik ze hoor, want dat find ik gezelliger!, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!, en nau ga ik een famieliezak cosma kipsnekkies rondstrooien, let op…. daar komen ze!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *