Joep hoorde thuis wiehiehiehiehiehie

De afgelopen week begon zo lekker, met heel veel zon en wat mijn personeel noemt ‘zomerse temperaturen’. Wat dat betekent weet ik niet, maar ze hebben elk vrij moment dat ze hadden samen met mij in de tuin genoten. Maar er moest ook nog heel wat werk gedaan worden, omdat over een tijdje een nieuwe schutting komt tussen mijn tuin en die van de nieuwe buren. M’n personeel heeft me wel uitgelegd hoe het gaat worden, maar heel eerlijk gemauwd vind ik dat niet zo interessant. Zolang die plank bovenop de schutting maar blijft om het weiland en ‘t achterpad in de gaten te kunnen houden vind ik alles best.

Genieten

Als er in de tuin geklust wordt ben ik er altijd bij, om te kijken of de bolletjes diep genoeg de grond in gaan of dat de zaadjes een beetje goed uitgestrooid worden over de plantenbakken in de tuin.
Soms waaien er ook vreemde zaadjes de tuin in, die dan ineens leuke bloemetjes hebben als ze groot zijn. En dan mogen ze blijven van mij en m’n personeel. Zelf vind ik die gele bloemen heel leuk, want als die uitgebloeid zijn veranderen ze in pluizige bolletjes op een steeltje. En als de wind dan waait of wanneer ik met m’n poot een flinke jengst tegen dat steeltje geef, gaan al die pluisjes de lucht in. Da’s heel leuk om achteraan te rennen en ze uit de lucht te vangen.
Maar al het planten en zaaien in m’n achtertuin was begin van de week al gedaan, dus ik dacht de rest van de week te kunnen genieten van de rust in m’n tuin, lekker languit in de zon.
Nou, mooi niet dus.

Geluid

Ik lag na m’n ochtendronde en m’n ontbijt lekker te dutten in de tuin, dromend van een vriezerlade vol met Weilandmuizen terwijl m’n vacht al lekker aan het opwarmen was in de zon, toen Senior bedacht had dat het een goed moment was om alvast een deel van de oude schutting weg te halen.
Prima mauwde ik nog naar ‘m. Ik besloot toch maar om één oog open te houden om te zien of dat allemaal wel goed zou gaan, want hoewel Senior een ervaren klusser is kan een beetje supervi… ehhh… supervidinges nooit kwaad. Dus ik rekte me helemaal uit en stond op om toch maar weer aan het werk te gaan met ‘m. Samen klussen is altijd leuk, dat dutje kon ik ook later nog wel doen.
Vol belangstelling keek ik hoe Senior een schroef in de schutting opzocht en er iets opzette dat ‘ie in z’n hand had.
Wiehiehiehiehiehie klonk ‘t ineens, en ik schrok zó van dat rare geluid dat ik terugrende naar de dekenkist naast de achterdeur. Zo’n geluid had ik Senior nog nooit horen maken, en toch wel een beetje ongerust keek ik vanaf de kist of alles wel goed was met ‘m. Hij zocht en vond nog meer schroeven, en dan kwam dat geluid weer. Wiehiehiehiehiehie…
Toen zag ik pas dat dat geluid niet van Senior kwam maar van iets dat ‘ie in z’n hand hield om de schroeven uit het hout te halen.

Kriebels

Net toen ik dacht dat ik misschien beter even naar binnen kon gaan tot dat geluid voorbij was kwam Junior bij me zitten. ‘Wat een herrie hè Joep’ mauwde ze tegen me, terwijl ze me achter m’n oren begon te kriebelen. Het duurde even voordat ik begreep wat ze bedoelde, want ze probeert al maanden om in m’n eigen taal tegen me te mauwen maar daar maakt ze nog steeds zóveel fouten in dat ik er bijna een dagtaak aan heb om haar te begrijpen en te leren hoe de goede uitspraak van sommige mauwen is. Die herhaalt ze dan wel braaf maar ja, kattentaal blijkt toch niet zo gemakkelijk te zijn voor tweebeners. Gelukkig verstaat ze mij beter dan dat ze zelf mauwt, anders had ik m’n verhalen nooit met jullie kunnen delen.
En al die fouten in haar uitmauw neem ik maar voor lief, want ze doet haar best en ik hou er nou eenmaal van om lekker gekriebelt en geaaid te worden als we samen zitten te mauwen…

Plank

Voordat ik ‘t wist had Senior dat herrieding op de grond gelegd en stond het deel van de schutting al tegen de schuur aan. Maar tot m’n schrik zag ik toen pas dat ‘ie ook m’n loopplank, die aan dat deel van de schutting zat, had weggehaald…
Net toen ik ‘m even wilde laten weten wat ik daarvan dacht zag ik dat Senior bij de paal die nu los stond begon te graven. En graven, dat kan ik tegenwoordig heel goed, dus ik besloot ‘m een pootje te helpen zodat de paal weer helemaal recht gezet kon worden. En wat denk je? Zonder dat ik er maar een mauwtje aan vuil hoefde te maken werd m’n plank daarna weer tussen de schutting en de paal vastgezet en dat moest natuurlijk gelijk uitgetest worden. Met een extra uitdaging nu, want omdat er een schuttingdeel tussen uit is moest ik vanaf de paal een sprongetje maken naar de rest van de schutting die er nog wel staat. Dat was dus even opnieuw berekenen hoe hard ik op m’n plank moest afzetten om veilig met alle vier m’n poten op de schutting terecht te komen, maar met wat extra staartbijsturing en op ‘t juiste moment m’n nagels in ‘t hout uitslaan ging dat gelijk de eerste keer al helemaal goed.

Uitzicht

Lang heb ik nog niet van ‘t uitzicht op m’n plank kunnen genieten, want woensdagmiddag was de zomer alweer voorbij. En de afgelopen dagen was het best nog wel lekker warm, maar veels te nat om lekker lui op m’n plank te gaan liggen om van ‘t uitzicht te genieten. Ik heb er helemaal geen moeite mee om in de regen m’n rondes over ‘t achterpad en in de tuintjes te doen maar ik mis de zon gewoon. En ik ben er ook al achter gekomen dat Weilandmuizen niet in de regen buiten mogen spelen, dus in ‘t weiland viel ook niets te beleven.
Hoewel, als het af en toe droog was tussen de buien door dan rook het buiten zo lekker, allemaal luchtjes die van de plantjes en de grond afkomen. Dus ben ik tussen m’n dutjes door steeds naar buiten gegaan omdat er nog zó veel te ontdekken is. En om m’n personeel een beetje bezig te houden in hun belangrijke taak als persoonlijk portier.
Hopelijk komt vandaag de zon weer tevoorschijn, want de plantjes hebben nou wel genoeg te drinken gehad.

Ik ben net weer thuis van m’n eerste controleronde van vandaag en wacht nu tot m’n ontbijt opgediend gaat worden. Ik heb niets te klagen over m’n personeel hoor, maar soms duurt het gewoon een beetje lang voordat ‘t eten in m’n bakje eindelijk op de grond gezet wordt…

Stevige poot en heel veel kopjes van Joep, aankomend Weilandmuizenvanger

8 thoughts on “Joep hoorde thuis wiehiehiehiehiehie

 1. Hoi Joep,

  Wat ben je toch weer lekker druk bezig geweest de afgelopen week, van alles en nog wat gedaan.
  De tweebeners bezig gehouden, controles uitgevoerd, vind eigenlijk wel dat je dubbel extra sneck hebt verdiend hoor.
  Kunnen de tweebeners geen kattenluikje in de deur maken, zodat ze niet steeds voor portier hoeven te spelen?

  Vandaag is het wel best mooi weer dus misschien kan je weer lekker de tuin en de weilanden in om op muizenjacht te gaan.

  Een fijn weekend samen met je personeel.

  Pootje van Tommy!

  1. Hee Tommy,

   Bedankt voor je reactie!

   Ik kom niks tekort aan snekkies, vooral de gedroogde kipstukjes en staafjes vind ik heerlijk, en dat is echt verwennerij!

   ’t Was inderdaad een hele drukke paar dagen in het begin van de week, daarna kwam het met bakken naar beneden dus konden we niks in de tuin doen…

   En een kattenluikje hoef ik niet hoor, ik kan tegenwoordig de hordeur zelf open maken om naar binnen te gaan, alleen moet ik nog wat meer oefenen om die deur open te krijgen als ik naar buiten wil, want er zitten best wel sterke magneten op… Maar dat is denk ik een kwestie van tijd. Hoewel het ook wel fijn is als m’n personeel weet wanneer ik naar buiten ga. Want dat mag ik alleen als zij thuis zijn. En de beweging die ze krijgen om de deur voor me open te doen is juist goed voor ze!

   Ik hoop dat het nu weer een paar dagen mooi weer blijft, zodat ik m’n cursus kan oefenen in ’t weiland. Of gewoon lekker in de tuin kan dutten, in ’t zonnetje…

   Mooi weekend, ook voor je personeel, hopelijk blijft het lekker zonnig en warm!

   Dikke poot van Joep.

 2. Heeee lieve Joep, probeert jauw Junior ook al te miouwen?, mijn vrouw doet dat vaak tegen mij, ik find dat altijd gezellig, ook al klopt er niets van wat ze zegt, meestal herhaalt ze gewoon wat ik al heb gezegd, maar ik find het lief dat ze het probeert!, als kat ben je nau eenmaal veeeeeel slimmer dan mensen zijn dus ik denk niet dat een mens ooit onze taal kan leeren, net als dat ze nooit bofenop de schutting zullen kunnen springenm nau roept mijn vrouw dat ik dat ook niet kan, nau ja!!!, ik find je een dappere jongenskater Joep, dat je oferal toezicht op haudt, en dat graafen… leuk is dat hè?, dat doe ik ook heel graag in mijn tuin, alleen hebben mijn vrouw en ik een ferschillende mening over of het goed is dat ik alle plantjes die zij ingraaft er weer uitgraaf, maar ik find van wel dus ik blijf het doen!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je mensen, ze zijn van Kever!!, en ik hoop ook heel erg dat er nau weer veel zon komt, hier issie al, dus als je hem noodig hebt stuur ik wat naar je toe!!!

  1. Haaai lieve Kever,

   Ja, mijn personeel probeert ook tegen me te mauwen, maar daar zitten soms zóveel fouten in dat ik het ook moeilijk vind om ze te begrijpen. Maar ze verstaan me gelukkig wel goed. Nou moet ik toegeven dat ik hun taal ook best wel moeilijk vind hoor, al begrijp ik sommige woorden heel goed. Maar ik waag me er niet aan om het zelf te proberen om te praten, ik denk dat ik minstens zoveel fouten maak als wanneer zij tegen mij mauwen…

   Graven doe ik pas sinds kort, ik heb Senior geholpen om de hoekpaal van de schutting recht te zetten. En als ik dan vieze pootjes heb spring ik gewoon op de bank of op schoot, dan zijn ze zo weer schoon. Want aarde is heel leuk, maar ’t smaakt heel vies…

   Snapt jou vrouw ook niet dat je juist plantjes uitgraaft omdat ze helemaal verkeerd staan? Die van mij ook niet!

   Het is nu heerlijk zonnig hier, dus ik heb geen extra zon nodig op dit moment. Maar dank je wel voor het aanbod lieverd, geniet er ook lekker zelf van, samen met je vrouw.

   Stevige poot en heel veel kopjes voor jullie, van mij!

 3. Lieve Joep,

  Ik had al begrepen dat er een nieuwe schutting zou komen maar de plank waar je zo’n goed uitzicht vanaf hebt moet natuurlijk wel blijven.
  Mijn vrouwtje miauwt ook regelmatig tegen mij maar heel vaak versta ik het niet maar met een beetje denkwerk begrijp ik toch wel wat ze probeert te zeggen.
  Wij hebben hier bijna de hele week mooi weer gehad dus ik woon op dit moment in een goed deel van Nederland.

  Joep ik kijk iedere zaterdag uit naar je blog.
  Een aai van mijn vrouwtje en een kopje van mij🐈‍⬛

  1. Hallo lieve Figo,

   Het is nog even afwachten wanneer de nieuwe schutting komt, maar ik heb een deel van m’n plank in elk geval weer terug tot de rest weer staat. Dus ik kan weer lekker hoog van ’t uitzicht genieten!

   Tsja, ’t is heel lief dat ons personeel probeert te mauwen, maar ’t is inderdaad soms wat onduidelijk wat ze nou bedoelen. Goed dat we zo slim zijn om te proberen om ze te begrijpen, maar dat valt niet altijd mee…

   Tsja, en ik heb gewoon de pech dat het vanaf dinsdag begon te regenen. Heerlijk dat jij in het noorden wel hebt kunnen genieten in de tuin! Gisteren werd het alweer wat beter overdag, en vandaag ben ik al vroeg naar buiten gegaan omdat ik rook dat de zon zou komen. Hopelijk blijft ze voorlopig, want m’n tuin is nu wel even nog nat genoeg!

   Lief dat jullie elke week weer uitkijken naar m’n blog, ik maak ‘m met plezier…
   Mooi weekend, en een dikke poot en zachte kopjes terug voor jou en je vrouwtje!

 4. Heeeeeeeee Joep!
  Ja dat mauwe hiero dat probeere de tweefoeters ook maar het luk ze nie echt.
  Geef niks he, we hauwe toch wel fan ze.
  Heeft jouw Seenior ook so een wieehiiihiiie ding!!
  Die fan ons ook!
  Wat een herrie he!
  Het zou ferboode moete worde.
  Maar ik heb al begreepe dat dat niet slim is weeges se maake der dinge mee en soms sijn die dinge ook foor ons!
  Liefe Joep, heel feel plesier met oofer je weilant uitkijke!
  Wij fermaake ons hier in Den Haag met het kijke naar de swaaluwe!
  Liefs fan Leootje en fan Chef Tiga en fan Chester en fan Simon natuurlek!

 5. Lieve Joep, je hebt weer een paar drukke dagen gehad in jouw tuin met de schutting. Je bent een goede controleur, die hard nodig is als je mensen gaan klussen . Zo kan er niks mis gaan. Ik hoop dat het gauw zonnig lenteweer wordt zodat jij weer op weidemuizen jacht kan gaan. Kopjes van Pasa en een knuffel van mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *