Kever heeft een mening over nieuwe woorden

nieuwe woordenAls slimme katerman ken ik al een heleboel woorden die mijn mensen gebruiken, dus ik snap echt wel waar ze over praten, en als ze het tegen mij hebben merk ik dat meteen, ik tetter als antwoord, meestal begrijpen mijn mensen mij ook en zo hebben we goede gesprekken met elkaar, maar soms hoor ik ineens een woord dat ik nog niet ken en waarvan ik niet weet wat het beteekent.

Aandagt

Ik ben een lieve jongen zeggen mijn mensen, en dat is ook zo, ik knuffel heel graag en kom vaak om aandagt fragen, ik wil altijd bij mijn mensen zijn en geef steeds kusjes en kopjes, dat doe ik de hele dag en de hele nacht door want ik heb veel liefde noodig, het is gewoon nooit genoeg!, maar ik geef ook veel liefde hoor, ik heb altijd wel liefde over om aan mijn mensen te geven, en aan mijn vrienden natuurlijk.

Per ongeloos

Omdat ze me lief finden noemen mijn mensen me Keef, Keefie, lieverdje, jochie of KevertjePiep, ik tetter zachtjes en ik geef een kopje of een neusje als ze dat tegen me zeggen, maar soms maken ze grapjes, dan noemen ze me een klein farkentje, of een gilkip, of een monstertje, dat zegt mijn vrouw als ik haar of mijn man bijt en krab, dat doe ik per ongeloos bij het spelen of het knuffelen, niet heel erg hoor, maar wel dat je een klein beetje bloed ziet, ik bedoel dat niet gemeen, het gebeurt eigenlijk zonder dat ik het zo wil, en ik geef meteen likjes om te laten zien dat ik toch heel lief ben.

Bijten

nieuwe woordenForige week had ik mijn vrouw gebeten bij het spelen, ik schrok er zelf van, en toen zei ze dat het komt doordat ik lomp ben, dat was een helemaal nieuw woord, ik snapte niet wat ze bedoelde, mijn vrouw legde me uit dat het beteekent dat ik een beetje onhandig en wild ben, en dat ik ruw speel, als ik probeer iets te fangen fang ik wel eens de hand van mijn mensen, en als stiekem vind ik het ook een leuk spel om ze een beetje te bijten, Ja zie je wel!, riep mijn vrouw, Dat bedoel ik met lomp!, en als ik heel eerlijk ben snapte ik het toen wel een beetje.

De allerliefste

Mijn mensen vinden dat helemaal prima, ze zeggen dat ik presies goed ben zoals ik ben, ze vinden me helemaal perfekt en ze zauden geen andere Kever willen, ik ben hun lieve lompe Kever zeggen ze, en niet zomaar een lompe en lieve Kever, maar de allerlompste (nau ja!!) en fooral de allerliefste, en dat is nau een woord dat ik heel goed ken!

Ik stuur iedereen die het noodig heeft heeeeeeeeel veel lieve kopjes, en ik tetter elke keer weer voor vreede!!

24 thoughts on “Kever heeft een mening over nieuwe woorden

 1. Hee Keverbaas, wat een prachtige tanden heb je! Ik kon ze heel goed zien op de foto. Sam bijt ook hoor, bij het spelen. Ik zeg dan auw en dan kijkt ze echt heel schuldbewust en geeft gauw een likje. Ze bijt ook in karton en de harde kaften van opschrijfboekjes. Als ze de kans krijgt ook in boeken. Allen als ik het niet zie. Vanmorgen vond ik papier en karton tot in alle hoeken van de kamer. Sam gaat dan in de vensterbank zitten om naar buiten te kijken. Mijn 🌟 Jan heeft eens een boek volledig aan flarden geknaagd tot er alleen een enorme bol papier overbleef.
  Maar Kever het is wel geweldig dat jij zoveel woorden kent. Zo zie je maar weer hoe ontzettend intelligent poezen zijn. Mijn 🌟 Elvis praatte soms ook. Hij kon heel goed: ” Nee Kim dat lust ik niet.” zeggen.
  Kever ik wens je een hele fijne dag met Mikkie en je mensen. Met veel 🎶 🎶 🎶 en 🍔🍔🍔. Ze liggen achter in je tuin. 🌷🥀🌻🌸🌺
  Groet van ons, Sam, Pom en Kim
  Met Pom gaat het heel wisselend. Soms jaagt ze de eksters uit de tuin maar soms ligt ze de hele dag te doezelen op haar plaid. Morgen komt de DA weer.
  ☕ ☕ ☕

  1. Lieve mevrouw Kim, dankuwel voor het kompliement over mijn tanden!, mijn vrouw denkt dat ze zo mooi blijfen omdat ik zo faak bijt, zau dat het echt zijn?, en heeft Sam dan ook mooie tanden?, wat knap dat Sam zo goed kan scheuren, en dat ze gewoon de hele nacht doorscheurt!, Popje scheurde ook, mijn mensen bewaarden altijd weeceerollen voor hem en die snipperde hij in kleine stukjes, en soms mocht hij een weeceerol met alle papier eraan helemaal snipperen, dat vond hij fantasties!, en wat zal uw🌟Jan en boel werk hebben gehad aan zo een boek, dan ben je ECHT goed!, en katten zijn HEEL erg slim!, ik weet nau ook wat lomp beteekent, maar ik denk dat Sam dat woord al lang kende, en uw ⭐️ Elvis ook, en misschien kon hij het ook wel zeggen!, dankuwel voor de hamburgertjes, Mikkie en ik gaan er zo van genieten, ik stuur jullie drietjes heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever natuurlijk!, ik heb voor Sam en Pom kragtpatee gemaakt, dat ze goed sterk blijven, en voor u heb ik laasanjaa gemaakt, het staat in uw ofen dan blijft het lekker warm!, en ik stuur Pom zachte neusjes voor haar gesond!

 2. Hoi Kever,

  Het geeft niks als je lomp of onhandig bent, je bent de gewoon de aller aller aller liefste Kever van de wereld.
  Enne………….ik doe baasje ook wel eens bijten, en dan zegt hij ook dat ik lomp ben.
  Maar dat geeft niks want volgens hem ben ik de super liefs en voor hem ben ik de allerliefste Tommy die er is.

  En ik vind jou ook een super lieve Kever vriendje hoor!
  Speciaal voor jou heb ik lekkere snecks onde rhet bed gelegd, kan je gelijk spiraal spelen.
  Voor je mensen heb ik koffie en thee klaar gezet met een oranje gebakje met slagroom.
  Geniet er van!

  Pootje van Tommy!

  1. Heee lieve vriend Tommy, doe jij ook wel eens bijten?, dat wist ik niet!, ik ben blij dat ik eenige ben, en gelukkig dat jauw baasje je ook de allerliefste Tommy vindt, net als dat ik de allerliefste Kever ben, en dat zijn we ook, dat weet ik zeeker!, mijn mensen zijn niet bang voor me hoor, want ik bijt nooit gemeen, en alleen in hun handen, en ik weet een miljoen proosent zeeker dat jij ook nooit gemeen bijt!!, dankjewel voor de snekkies, die kan ik goed gebruiken want ik speel veel spieraal de laatste tijd!, mijn mensen roepen Dankjewel lieve Tommy!, voor de gebakjes en de koffie en tee, ik stuur jullie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!, ik heb voor jau allemaal snekkies naast je mandje gelegd, en voor je mensen is er een kersenflaai met lekker veel slagroom erop, en ferse koffie en tee!!

 3. Lieve Kever,

  mij vrouw moes heel feel lache van jou letters. Toen heb ik wel met mij oog naa onse keuke gekeeke en mij vrouw snap mij zonner letters. Zij zit nu in onse keuke maar zij heb nog plesier en zij roep ies van gilkip!! Selluf hoop ik dat mij tokkiedinnetjes deze woord nie lees.
  Jij heb wijse letters gemaak. Dattie jou mense ferstaa van heel feel woorde die zij zeg. Kleine farkentje vin ik lief want selluf houw ik nie alleen van mij tokkiedinnetjes maar ook van mij farken. Miss Piggy was mij groote foorbeeld maar zij ging onferwachs ofer onse Reegeboogbrug. Het heb mij feel ferdriet gedaan in mij hart. Zij was biesonner Kever. Selluf vin ik klein farkentje dus heel feel kompliement. Hoop dat mij vrouw zoies ook zeg teege mij eigen maar misschien moet ik daarfoor mij leefeswerk meer op mij taafel legge.
  Allerliefse vin ik ook zofeel mooie letters en het zijn letters van jou mense ze hart en nie van ze aalfaabet. Dat is belangrijk want mij erfaring is jij kan letters zofeel biesonner gebruike. Iedereen heb ze eigen woorde. Mij broer krijs iedere dag weer annere woorde weeges ze deemenzie. Hij heb ze eigen aalfaabet.
  Selluf moet ik nog naadenke ofer lomp maar mij broer Oopa Floris krijs nu Keilomp Keilomp!! Hij heb er plesier in en dan moet jij zoies gewoon laate gebeure. Misschien herken hij er tog ies in zonner dattie het weet??
  Weeges jou mooie letters heb ik mij speesiejaale taart in mij frieserpan gemaak. Alleen hij zie er beetje lomp uit zeg mij vrouw. Daarom is mij taart mij lomptaart met groote kouwstik en groote stuk noot en kaaramel. Mij massepein is naar binne gezak weeges lompheid, hoop dattie het mij eigen fergeef lieve Oomadinnetje. Jou mense kan stukke taart op ze dak gooie foor Mikkie en assie wil kan jij er ook midde in zitte. Mij taart is lomp genoeg….

  Van mij eigen, Loesje

  1. Lieve Loes, o wat kunnen mensen toch flouw zijn hè?, mijn vrouw moet soms ook zo lachen om dingen die helemaal niet grappig zijn, gelukkig maar dat wij als katten veel slimmer zijn!, en ik vind het knap dat je je vrouw zo goed hebt getreend, dat is best moeilijk!, Molly die hier froeger woonde kwam altijd meteen aanlopen als er hard werd gelachen of gehoest of geniest, en ging loeien dat het op moest hauden, dan zeiden mijn mensen Sorrie Mol, en zo hoort het ook vind ik!!, en farkentjes zijn helemaal top!, ik snap dat je ferdrietig bent dat Miss Piggy over de Brug is gegaan, ze was zoooo een lief farkentje, maar ik weet niet zeeker of mijn mensen het als kompliement bedoelen als ze het teegen mij hebben, maar dat maakt mij niks uit, want ze vinden me toch de allerliefste en dat zijn de fijnste letters die er zijn!, ik vind het mooi dat Oopa zijn eigen aalfaabet heeft, dat zijn letters spesjaal voor deemenzie zijn, dat is biesonder, gelukkig dat hij plesier heeft met Keilomp!, want dat is toch weer een nieuw woord dat hij heeft geleerd, net als ik, misschien omdat Oopa soms ook bijt?!, zooo heee en wat heb je weer een geweldige taart gemaakt!, mijn vrouw zit natuurlijk al hele brokken kaaramel op te froten, en Mikkie had al een groot stuk kouwstik te pakken!, ik stuur jau en je famielie heeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn natuurlijk van Kever!!!, en de frietuur staat natuurlijk al aan, de frietjes bruisen in het fet, en voor erbij heb ik slagroomkrooketjes gemaakt, met kaassous, dan kan je net zo een groot leefeswerk maken als Miss Piggy!!

 4. Hajooooooooooo poomsie.
  Ikke begwijp ook bepaalde woorde. As frauw seg kom je loop ik keuwig mee. Frauw seg dat ikke een goet luiserende kat ben hihihihi. Frauw seg dat hut komp ommedat ik een siemeesje ben. Ikke begwijp snoepie, eete en nog een paar.
  Frauw noemp me een tientonner. Een walliefis enso ommedat ik swaar ben. Naufanmeja!!!
  Ikke ben gewoon me getal!!! Nies meer, nies minner.
  Ooooh bijt uwes ook tot uwes root siet? Hihihi. Ikke ook!!!

  Ikke ben net langs de smekdonnals gewees poomsie. Ikke hep superferse smekdonnals pigmeks in smekdonnalssauws. Met een milkiesjeek hihihihi. Het sta in een pwestik tas met rotte tomaatjes hihihihihi.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Heee lieve grotejongenszwartepantersiejemees die ook bijt en ook sterrieporter is!!, wat ben je toch een slimme jongen dat je allemaal woorden kent en ook luistert, en dat je ook bijt!, en natuurlijk ben jij geen tientonner en ook geen walliefis, want je kan toch helemaal niet swemmen?, mensen zeggen soms zulke raare dingen, mijn mensen noemen me soms een dikke big, maar ik heb niet zo een krulstaartje dus het slaat HELEMAAL nergens op!, dankjewel voor de pigmeks, heerlijk, die lust ik heel graag!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je mensen, en ik heb voor jau een ekstragrote zak frietjes neergezet, met maajonesse, en ook bittere ballen met mopstert, en een paar softijsjes met slagroom!!!, het zit in een doos met daarop AUD PAAPIER!!!, en het is van je poomsie!!

 5. Mijn allerliefste Pepeoom ik ben eggies famielie van uwes want mijn mensen segge dat ik eggies de allergjootste lompsse bensse.Sjoel he. Mijn mensen segge ik misse eleganssie met spjingen, ik ga niet sitsse maar ik plof gewoon overal neer. Behalve met eetse dan ben ik een van de snelste. En zo hoorsse dat ook finsse ik. Dus lompsse sijn is niet ergsse. En ja ik hoorsse van mijn mensen en dat is een komplimensse dat ik een sjarmeur bensse omdat ik iedereen meestal om mijn pootjes winsse. Hoe gaaf is dat ! Ik bensse een tjotse lompsse sjarmeur en ik finsse het niet erg. Want ik ben unieksse Faalentino.
  Voor u mensen is er oranje taart met flaggetjes en 1 djankje dat isse oranssebitter en daar moet u foosigitg mee sijn want het is alkohol. Voor u is er een gjote kjoon en daarin allemaal oransse snekkies een koningssnek, Tante Jafita hebsse een kroon voor u en Mikkie en die oransse. Se gaat deze week Bjammiesaurus ophaalse en se gaat dan uw ophaalse want er is feest dese week.
  Van ons allemaal en van mij de allergjootste koes.

  1. En ik wasse te snel ik tetter foor freede en betersjap en deze week heb ik mijn sjesiaale oransse toeter met oransse kroontjes en sterren

    1. Ik weet het Door, op zijn eigen dag, als Koning Faalentino!!

   1. Fijn dat je meetettert, en wat mooi van die toeter!!, ik zwaai fanafond naar alle sterren!!

  2. Heeeee daar is mijn allerliefste Pepekind Faalentino!!!, o wat ben ik toch trots op je, altijd hoor, en weet je waarom?, omdat je Faalentino bent!!, en nau lees ik ook nog dat je lomp bent, net als ik, en daar word ik zooooo trots van!, dat wij famielie zijn en allebei zo slim en lief en groot en lomp zijn, meer kan je toch niet willen!!, mijn mensen moeten altijd lachen als ik spring of in het gras lig op mijn rug met mijn achterpooten wijd, en dan zeggen ze Wat eelegant Keef!, dus ik weet wat eelegant is, en ik weet zeker dat jij dat bent, ik denk dat je mensen niet goed weeten wat eelegant is!, o en wat leuk dat je een sjarmeur bent, dat zeggen mijn mensen ook van mij!, zooo heee wat zijn we famielie hè?!, we lijken presies op elkaar!!,, mijn mensen zitten te smullen van de taart en de oranssebitter, en Mikkie en ik genieten van onze sneks, met onze oransse kronen op!!, wil je Jafita zeggen dat ik haar een grote koes geef, en dat ik oransse roosjes op heb gestuurd?, ik heb al zin in het feest!!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je famielie!!, ze zijn van je Pepeoom!, voor je mensen heb ik oransse tompoesen gemaakt, en voor jullie zijn er wel een miljoen snekkies en een grote kom slagroom!!!, dikke koes voor jau!!

 6. Hoi lieve Kever
  Nou hier Moby weer…….mijn vrouw noemt mij wel eens Moby Dick….maar daar luister ik gewoon niet naar!!! Maar als ze muis of lekker mupke tegen me zegt luister is wel!!!! Ook ik laat wel krasjes (mijn vrouw zegt krassen) op haar benen of armen achter…..maarja met trappelen of van schoot af springen heb je toch wel houvast nodig!!!!! En met spelen hap ik ook maar dat komt omdat ze me dan kietelt.
  Vrouw zegt altijd jij weet van blijheid niet hoe gek je moet doen!!

  Kever en je weet hé wij blijven met je mee tetteren voor vreede!!!!!
  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Heee lieve Moby, weet jauw vrouw ook al niet het ferschil tussen spieren en fet?, natuuuuuuurlijk ben jij niet dik en ik ook niet, en je bent ook geen walliefis, en ik geen farkentje!, dus dat we dan niet luisteren is logies, naar lekker mupke of muis zau ik zeker ook luisteren, dat zijn liefe letters, en hoe noemt je vrouw je dan als je roode krassen hebt gemaakt?, mijn mensen noemen me dan ook weleens Meneer Tandjes, en dat vind ik klinken alsof ik een grote dappere tijger ben!, en ik ben zoooo blij dat jullie altijd meetetteren, op een dag horen ze ons en luisteren ze naar ons, ik weet het zeker!, lieve Moby, Panda, Izzy, Tica, Belle, Dopey, Dotje, Pippie en mevrouw Ceciel, ik stuur jullie hele grote zachte warme knuffels terug, ZONDER tandjes!!

 7. Oh leuk, ik heb een nieuw woord geleerd: gilkip
  Die kan ik gebruiken als Roos staat te krijsen.
  Dat is meestal als ze wil dat ik de wastafel kraan open doe zodat ze kan drinken, óf als ze grote boodschap moet, maar dan rent ze meestal ook rond als een kip zonder kop, dat wordt dan gilkip zonder kop 😆
  Ik noem haar heel vaak lieffie wifi of schatje patatje, dat klinkt best lief toch?
  Lieve Kever, knuffelzzzz van onzzzz

 8. Lieve mevrouw Sandra en lieve Roos, is Roos ook wel eens een gilkip?, dat is gesellig!, een gilkip zonder kop is helemaal biesonder, die ken ik niet!, en mijn vrouw noemt me ook wel eens schatje patatje, dat klinkt zooo lief!, en lieffie wifi vind ik ook mooi, kan Roos ook internet ontfangen?, mijn vrouw noemt me ook vaak Stinkie, maar dat is eigenlijk geheim dus dat fertel ik natuurlijk niet!, ik stuur jullie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, ik heb voor Roos zelf snekkies met zalmfulling gemaakt, en voor u heb ik kleine eenhaps-slagroomsoesjes gemaakt, met gesmolten sjookoolaa eroferheen, ze staan in de koelkast!!

 9. Roos ontvangt zeker internet, de ontvangst dingen op haar koppie gaan dan heen en weer en van voor naar achter 😂
  Ze zat net onwijs te smakken, zo lekker vond ze de zalmsnekkies 😋
  En ik …. Yam yam yam, heel errug lekker zoesjes
  Dank je wel, tot volgend week 👋👋

  1. Wat kan Roos toch veel!, jullie boffen maar met elkaar, en fijn dat alles lekker was, eerst was zondag smuldag en nau maandag, zo een dag is toch noodig voor de fietamientjes vind ik!!, tot folgende week, ik hoop dat we dan een zonnetje hebben!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes van mij!!!

 10. Ha die Kevervriend, hier ben ik dan toch nog even. Gisteren was het te laat om nog even aan de laptop te zitten dus mijn vrouw heeft ervoor gezorgd dat het vandaag wel kon. Ik krijg hier ook allerlei verschillende namen hoor zoals Luckmans, Roodmans, Ventje en Kereltje. Het woord lomp kende ik dus al want dat zeggen mijn mensen ook wel eens van mij. Bijvoorbeeld als ik op tafel spring en er dan dingen af loop in al mijn enthousiasme. Echt bijten doe ik niet maar soms is het allemaal zo spannend en ben ik wat wild en kan ik mijn mensen wel eens pijn doen maar dat is net als bij jou, gewoon per ongeloos. Dat woord moest mijn vrouw me wel even uitleggen maar dat snap ik nu ook.

  Ze zeggen hier vaak dat ze niet boos op mij kunnen zijn, ook al ben ik soms een beetje lomp of haal ik kattenkwaad uit. Ik heb een lieve snuit zeggen ze dan en daar kun je niet boos op worden. Ik doe dan altijd mijn kopje scheef want dan vinden ze me nog liever. Vooral bij mijn vrouw werkt dat erg goed en dan krijg ik vaak ook nog wat lekkers, hihi. Het is fijn dat je mensen je helemaal goed vinden zoals je bent, dat is het belangrijkste! Als iedereen zo denkt, dan is de wereld ook meteen een stukje mooier. En jij bent gewoon Kever zoals Kever moet zijn en daar is niks mis mee!

  Er liggen snoepjes in de tuin verstopt voor jou en Mikkie, hoop dat het mooi weer is en dat jullie ze samen kunnen zoeken. Voor je mensen zijn er oranje soesjes, die zijn er nu speciaal hebben ze gezegd omdat Valentino bijna jarig is! Veel knuffels van Lucky en de rest!

  1. Heeee lieve vriend Lucky, wat gesellig dat je er bent!, ik kijk altijd nog bij mijn letters dus het maakt niks uit als het een beetje later is!, dus jij hebt ook allemaal ferschillende namen?, en je mensen zeggen ook dat je lomp bent?, misschien hoort dat dan wel gewoon zo, als katermans zijnde, dat zau best kunnen toch?, ik ben blij dat jij ook dingen omgooit of van de taafel afgooit, toen ik hier net woonde stond er van alles op het buro, maar elke keer als ik op het buro ging slapen en ik rekte me uit, dan duwde ik alles er weer af, en daarom staat er nau aan de kant waar ik op mijn schaapje lig helemaal niets meer!, maar dat geeft niet zeggen mijn mense, want ze finden het het belangrijkste dat ik gewoon Kever kan zijn, gelukkig dat jij ook gewoon Lucky mag zijn, je hebt helemaal gelijk dat het fantasties zau zijn als iedereen zo dacht, dan zau er niet steeds ruusie zijn, want ruusie en harde woorden zijn helemaal niet fijn, ik word er bang van, soms is iemand bij ons voor op de straat aan het schreeuwen, zooo heee en dat vind ik zo grieselig!, ik snap heel goed dat je mensen niet boos op je kunnen worden, je hebt zooooo een lief gesicht met zo een mooie ogen!, mijn mensen worden gelukkig ook nooit boos, dat zau ik heel erg finden, dankjewel voor de snoepjes lieve Lucky, Mikkie en ik finden ze heerlijk!, en mijn mensen roepen dat de oranje soesjes ook heeeeeerlijk zijn, en de ferjaardag van Faalentino is een hele goede reeden om feest te fieren!, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!, en ik heb voor jau en Dropje en Molly partiemiks gestrooid, voor de nijntjes is er een rieten mand om aan te knagen, en voor je mensen heb ik bosse bollen neergezet!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *