Dorus en zijn innefjoew met Oom Roel

oom RoelHajoooooooo iedeween.
Hier is hij weer!! Uwes raasende en reisende rieporrer Doorie.
Deese keer heppik onnersoek gedaan naar ies wat een diertje is en geen plant. Ook al lijk hij er op!! Eggiewaar… oom Roel is geen tak, dus hauw uwes woeffers fer fan hem af. Waar ik ook agger kwam is dat oom Roel een nog gwootere kwiemieneel is dan me tante Janou. Uwes ken haar nog wel? Dat kleine woeffertje wat ik eerder innefjoewt hep en die bijna gearresteert wert door de pliessie ommedat se wilt poepte. Ook wert tante Janou onderpiest. Hihihihi. Weet uwes nog?
Maar goet. Uwes gaat nu het innefjoew fan oom Roel leese. Feel pwesier met leese.

Wat foor dier ben uwes?
Ik ben een Indische Wandelende tak, ze noemen mijn soort weleens PSG1, maar dat vind ik stom, ik ben geen nummertje.

Hoe heet uwes?
Ik heet Reizende Oom Roel.

Waar plas uwes?
Ik plas niet, ik poep alleen maar. Ik laat mijn poep gewoon op de grond vallen, waar ik ook zit of loop. Mensen noemen dat geloof ik wildpoepen haha. (Missjien moet uwes eens met tante Janou pjaate. Sij kweeg de pliessie agger sig aan)

Wat is de kleur fan uwes plasbak?
Ik heb een glazen bak met daarop een houten deksel met gaas. Wij takken hebben geen aparte plasbak zoals jullie. Ik woon, eet en poep in dezelfde bak. (Ieuwwwww)

Oom RoelWaar ben uwes geboore?
Ik ben in Den Haag geboren in een soortgelijke bak als waar ik nu in woon.

Foel uwes uwes wel eens hauterig?
Jazeker voel ik mij wel eens hauterig.
Dan loop ik niet meer zo soepel, mijn lijf voelt dan te strak en dan ga ik vervellen,ik krijg dan een vers pak  en dan ben ik weer een soepele tak.

Ikke hoorde dat uwes een huisdier foor tante Streepje ben. Mag se wel eens met uwes speele?
De vrouw van Streepje zet mij weleens op haar hand en dan houdt ze mij voor Streepje haar neus. Ik vraag dan of ze wil spelen. Maar Streepje vind dat eng en loopt dan weg. Ze kijkt liever naar mij als ik in mijn bak zit.

Ook hoorde ik dat uwes wel eens onsnap ben. Waarfoor sat uwes dan fast?
Ik heb levenslange detentie. Je moet weten, ik ben eigenlijk een crimineel. Ik heb wel eens een plantenwinkel overvallen, omdat ik graag eens een bos eukaliptus wilde eten. Ik rende met de buit weg, de mensen riepen toen hout de dief. Maar ik ben niet van hout, heel raar. De politie heeft mij kunnen vangen, maar omdat de cellen vol zaten, mocht ik in een speciale partikuliere bak, met Streepje als bewaker. Maar pasgeleden was ik het vastzitten erg zat. Toen de schoonmaakvrouw mijn bak kwam uitsoppen, ben ik ontsnapt. Ik heb toen een dag kunnen rondlopen in huis, maar ben op heterdaad betrapt en teruggezet in de bak. Ik zit dus letterlijk in de bak..

Heppuwes wel eens op een hautje gebeete?
Toen ik ontsnapt was heb ik dat gedaan, ik kan je zeggen, het is niet lekker en moeilijk door te bijten.

Heppuwes ooit wel eens aan een kunstgebit geknabbelt ie-pee-vee een hautje?
Nee, dat heb ik nog nooit gedaan. Ik zou ook niet weten waar ik dat kan vinden. Misschien moet ik een nieuwe ontsnapping voorbereiden, zodat een kunstgebittenwinkel kan overvallen..

En hier isse se weer hoor. De fjauw waar uwes awwemaal op sat te wagge. Me mamsie met:

MammaLoes wil hut (w)(fr)eete

Lieve Reizende Roel hier is MammaLoesje. Jij ken mij eigen misschien nie weeges dattie Wannelende Tak ben en van mij eigen ben ik Huispoes. Selluf doe ik nie zofeel aan wannele. Maar van mij eigen ben ik heel feel blij dattie meedoe aan onse innefjoew en hier kom MammaLoesje ze fraage. Iedereen wil het tog weete…! Van mij eigen heb ik onnersoek gedaan en deze zeg, Wannelende Tak eet foedselplante. Kannie ons daar meer ofer fertelle want wij heb hier geen erfaring mee van ons eigen. Selluf houw ik nie van plant in mij eete.

Ik een klimop. Dat zijn groene blaadjes aan lange takken. Ik heb personeel die buiten  speciaal voor mij de beste klimop met de malste blaadjes afknippen van de struik. Ik heb familieleden die ook andere soorten planten eten, maar daar word ik ziek van.

2: Assie zofeel wannelt moet jij enersjie hebbe. Dattie stoere poote heb net als mij Bert, hij is mij verkering. Hoe doe jij zoies assie alleen maar plant eet? Hebbie ook sneks foor Takke? Hebbie selluf annere begeerte dan alleen jou plant?

Ik slaap overdag de hele dag, zodat ik veel energie heb. Einde van de dag eet ik en dan kan ik ’s avonds aan de wandel. Ik wandel dan totdat de zon bijna opkomt en ga dan weer slapen. Ik heb heel soms trek in eukaliptus, maar dat is mij eens erg duur komen te staan, dus ik hou mij begeerte in en laat het bij klimop. Snacks lust ik niet, ik ben best kieskeurig met eten.

3: Deze is mij persoonlukke fraag? Hoe groot is jou buik en waar zit jou buik? Moet jij op jou diejeet of ga jij meer wannele? Assie meediesijn moet hoe eet jij die dan?

Ik heb een buik die onderaan tussen mijn poten zit. Deze is 10 cm lang en 4mm breed en helemaal plat. Ik zie er graag als een tak aan een uit, zodat ik niet opval. Ik heb overigens nog nooit een tak met een bolle buik gezien. Ik wandel elke dag zoveel, dat ik niet op dieet hoef, maar als ik eens een blaadje extra heb gegeten, wandel ik gewoon nog een rondje in mijn bak. Ik hoef nooit medicijn, dat lijkt mij ook echt niet lekker.

Oopa Floris

Hier kom mij broer Oopa Floris en hij brei er ze eindje aan
1: Ken jij mij?

Ik ken u wel. De vrouw van Streepje praat Streepje regelmatig bij over haar vrienden en verteld dan ook weleens over u. Ik zit dan te luistervinken, dus ik heb uw naam al eens voorbij horen komen.

Loes en nu?
Nog een vraag?
Sjips!
2: Saame Tik Takke?

Dat lijkt mij leuk, moet u mij wel even uitleggen hoe dat spel werkt. Ik wil dan wel graag de bak uit, dat speelt makkelijker. Maar dat dan niet doorvertellen aan de bewaker hé..
Dank jou wel Reizende Roel dattie onse fraage heb beanwoord. Van mij eigen von ik het heel feel biesonner. Jij innefjoew nie iedere dag van jou leefe jou Wannelende Tak. Dank jou wel ook naames mij Dorus, mij broer Oopa Floris en mij eigen,  (Mamma)Loesje Huispoes.

Jullie bedankt voor het interview, ik vond het heel leuk om te doen. Ik moet alleen opschieten nu, want ik ga zo proberen te ontsnappen uit mijn bak… (hihihihi)

Nau nau nau. Wat een fleegeltje he.

Mij leefe

Mij leefe in een flugt fol fogeltjes:
Wat een snertweer heppe we he? Dan issut warm en ga je lekker sgeetjes laate op je ballekonstoel buiten. En fijf mienuute later moet je je winnerjas alweer aantjekke. Het mag nu eggiewaar sonnig en warm blijffe.
oom RoelMe frauw dag weer eens lollig te sijn. Se moes nieuwe false traantjes foor me oogjes koope en toen se bij mij diertjesdokker was sat se ooooh… ikke kan gewijk een afspjaak maake. WAT? Is se fan haar lotje getik? Waarfoor moet ik naar die enge mense? Ikke ben niet siek hoor. Nau moet ikke eind juunie naar de dokker!! Snikkerdesnik. En dat mag IKKE betaale seg se want ikke hep tog genoeg sentjes op me spaarreekening. Naufanmeja!!! Dat sijn mij sentjes!!! Hoe moet ik nau JantjeSmitgarrenaale foor me mamsie koope!! Ikke frees dat me Valentino weer sakjes moet gaan rolle om zijn papsies te hellepe. Mog uwes eint juunie een alarm hoore dan ben ik dat!! Ikke sal iedeween in de trem en boes laate weete dat ik teege mij wil in onvoert ben!!

Ikke geef uwes nu een kwiptiese ommesgrijffing foor de follegenne keer.
Hie is se sjempjon, HIE IS SE SJEMPJON…. Of ze wurllllllt.
Dit was hut foor deese keer.
Ikke sluit af met een DIKKE koes
Foor mij MammaLoes
Toedeledokie
Dorus

16 thoughts on “Dorus en zijn innefjoew met Oom Roel

 1. Wat een leuk innerfjiew Dorus…….oom Roel is toch wel heel apart!!!!
  Hij moet maar niet te vaak ontsnappen want misschien vind hij op een dag zijn huis niet meer terug!!!! Hoe oud is oom Roel??
  En woont hij alleen in zijn glazen huis??
  Wij vinden hem wel leuk hoor!!!!

  Ohhhhh en wat lekker hé als het mooi weer is buiten in een stoel liggen en sneetjes laten 😹

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Hajoooooo awwe ses en lekkere kipdinnies

   Juwwie moete eens weete hoe lekker hut is om inne buitelugt een sgeetje te late. Hihihihihi

   Ooooh ikke was furrgeete te fjaage om die 2 fjaage. Follegenne keer fjaag ikke se weer hoor hihihihi
   Pootjes🐾🐾

 2. Hoi Dorus,

  Wat een super gaaf intervjiew zeg, vind oom Roel wel een hele leuke jongen.
  Zou oom Roel ook een vriendinnetje willen of zou hij die al hebben denk je?
  Nou ik vind oom Roel leuk, en een ondeugd. Hihihi!
  De vragen waren super goed, je bent al de aller beste van nederland maar nu kan niemand meer tegen je op hoor als intervjieuwer!

  Pootje van Tommy

  PS niet meer zoveel sgeetjes laten hoor, ik krijg altijd de schuld dat ik stink als ik van de bak af kom. Terwijl jij de sgeetjes laat. Hihihihihihi!

  1. Hajooooooooo oom tommy

   Oooooh ikke weet niet of oom roel een dinnie heeft. Ikke hoop, as hij niet heef, dat hij gauw een dinnie kwijg.

   Mag ikke geen sgeetjes meer laate? Naufanmeja!!! Ikke deel gwaag me sgeetjes hoor!!! So errug stink ik niet hihihihi
   Pootjes 🐾🐾

   1. Hoi Dorus,

    Hoop ook dat oom Roel gauw een vriendinnetje krijgt, dat zou wel leuk zijn.
    Nouja…………..als ik naar de bak ga en ik doe poeppe, dan zegt mijn baasje dat ik stink.
    Maar dat kan niet, want mijn poeppies ruiken héél lekker, net als jou sgeetjes.

    Pootje van Tommy!

 3. Lieve beebie van Mamsie ze hart,

  wat hebbie weer jou biesonnere innefjoew gemaak met jou oom Roel. Mamsie heb sofeel genoote weer van leese en wat is jou oom Roel ze slimme wannelene tak. Hij heb ze buik onneraan ze tak hange, Mamsie moet deze informaazie eefe ferwerke. En hij doe onsnappe uit ze bak. Maar zoies moet jij nie stiemuuleere mij beebie. Straks zit jou oom Roel tusse ze konniefeere en kan ze vrouw hem niemeer vinne. Wat moetie dan??
  Ooh jou oom Roel wannel ze heele dag, jou Mamsie heb feel respek en bewonnering foor zofeel aktiefieteit. Maar jij weet jou Mamsie is nie een wannelene tak. Waar moet zij ze leefesweerk dan laate??
  Het was ze inneressante innefjoew en van mij hart wil ik jou oom Roel dank wel zegge. En ik doe ook kopjes geefe aan Streepje.

  Doe jij jou eigen wel gedraage assie op jou Ooma prinses Katrientje ze ploemetjestoel lig alstoeblief. Dattie wit blijf en fris van ze fruit…
  Nu heb jou Mamsie wel gehoor dattie Mamsie ze sentjes op jou spaarspotreekening heb gehouwe 🙀🙀🙀🙀
  En jou Mamsie maar sentjes draaie!! Hier moet jou Mamsie ofer naa denke. Of ferdienie nog sentjes bij die Mamsie nie zie??? Jij doe tog nie aan gokke 🙀🙀🙀🙀
  Mamsie houw jou wel….

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Hajooooooooo mamsiewamsie.

   Mahammmmm ikke hep hewemaal niet seg teege oom roel dat hij stees moet onsnappe!! Hij doet dat selluf ommedat hij een kwiemieneeltje is hihihihihihi.

   Mamsie? MAHAMMMMMMMMMMMMM ikke hep reg op me saksentjes!!! Uwes hep al dwie week nies geeft 😭😭😭 ikke hep maar een paar sentjes nog. En die pak frauw me af foor de dokker.
   MAMSIEEEEEEE ikke hep aween wat loote in huis. Die sijn fan poomsie keefer!!! Hij koop se stees. Eg!!!
   Koeskoes mamsie😽😽😽

 4. Haai kereltje,

  hier is OOPAAAAA
  Keivette poeps.
  Hoezo mag ik dat niet zeggen?
  Loes wat doe ik hier?
  Wat spelletje Tik Takke uitleggen?
  Whaaaaa haaaaaaaaa
  Hier wie goo…..
  Tikkie naar links
  Takke naar rechts
  TAKKEN HOUT VOOR DE DEUR!!!
  Alle takken verzamelen
  En takken van de vloer graag….
  Loesie?
  Meedoen met Oopa……
  Niet?
  Dan niet!

  De takken

  1. OOPAAAAAAAAAAAAAA
   Poeps poeps poeps
   Hihihihihi
   Oopaaaa mamsie weigert om me saksentjes te geefe. Se hep ondek dat ikke loote in huis hep. Helluppieee
   Ikke hau uwes oopa 😽😽😽❤❤❤

 5. Heeee lieve grote jongenszwartepantersiejemees die ECHT de beste sterrieporter van de heeeeele weereld is!!, wat een gaaf intervjoew met je oom Roel, en wat is het een biesondere oom, ik wist helemaal niet dat zulke ooms ook bestaan!, en dat hij alleen maar blaadjes eet, bah ik moet er niet aan denken!, maar als je een wandelende tak bent is dat anders natuurlijk, wat is meneer Roel ook mooi slank, is dat omdat hij zoveel wandelt?, en hij is nog slim ook dat hij kan ontsnappen…, ik vond het een fantasties intervjoew Door, ook met je mamsie en je Oopa, en ik vind het zooo leuk om allemaal ferschillende beestjes te leren kennen!, ik ga duimen dat we nau zon en warmte krijgen, want ik vind die reegen de hele tijd niks aan!, als je nawr de dokter moet kan je je hier komen ferstoppen Door, ruimte genoeg in de tuin!, heeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je mensen, en ik heb bij de balkondeur een doos neergezet met een grote zak frietjes, maajonesse, bittere ballen met mopstert en friekandellen, op de doos staat VOER VOOR OOM ROEL!, het is van je poomsie!

  1. Hajooooooooo poomsie.
   Wist uwes niet he datte ik ook een wannelente oom roel hat hihihihihi. Ennnn hij is kwiemieneel want hij is onsnap uit zijn bak hihihi. Blaadjes lijke me ook fies om te eete. Dan sijn pigmeks wekkerderderder tog? Fooral met een smekdonnalssauwsie.

   Ikke fon uwes doos en hep awwes opge-eet. JAMMIEEEEEEEEE
   Ikke hep foor uwes een sak met pigmeks furrstop. Er sta wurk-auwt op. Sssssst hihihihi
   Pootjes 🐾🐾

 6. Hoi Dorus!
  We hadden nog nooit van een wandelende tak gehoord. Zou dat een lekkere snek zijn die net zo kraakt als zo’n dikke vlieg, hihihi. Nah, laten we oom Roel maar lekker rondwandelen.
  En wat gemeen dat je vrouw met de witte jas heeft lopen smiezen over een afspraak. Laat je maar goed horen in de bus en tram!!

  Knuffeltjes Binti & Zooka

  1. Hajooooooo tantes.

   Gemeen he wat me frauw me hep flik. Stiekum een afspjaak maake.
   Ooooh we kunne tog een stukkie fan oom roel pjoeffe? Hihihihi
   Pootjes🐾🐾

 7. Meow reizende meneer Roel,

  In mijn tuin groeit klimop. Dat zou een purrrfrct onderduikadres kunnen zijn voor u en uw familieleden.
  U moet weten dat ik vrij grote voeten heb. Dat hoort bij een halfbakken Koen. Nu ben ik een beetje bang dat ik op een van uw familieleden ga staan. Er zijn namelijk heel veel takken in mijn tuin. Kunt u furtellen hoe ik een wandelende tak kan onderscheiden van de andere takken in mijn boom?
  Ik ben een vriendelijk heerschap en wil niemand bezeten met mijn grote poten. Tenzij het een muis is, maar dat is anders vind ik.

  Koppie van Japie

  1. Hajoooooo jaapiejooo

   Asse saggies in hun bips bijt en se segge geen auwie dan is hut geen wannelene tak hihihihi
   Pootjes 🐾🐾

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *