Hoe het kan dat ik dikker ben

dikker“Schrijf dat nou eens op, Bertje,” zei mijn vrouw, “dat is toch iets goeds.” En ik dacht dat is ook wel zo, het goede nieuws is dus dat ik wat dikker aan het worden ben.

Deuken

Toen ik mijn moeilijke tijd had waarin ik elke week naar een dokter moest, toen kon ik helemaal niet gemakkelijk eete. Ik had veel spanning. En ik voelde me ook ziek en raar en dan moest ik weer bijkoome, er was elke keer wat en nooit was het fijn dus ik werd ook dunner. Aan mijn zijkant had ik deuken en mijn rug stak uit en ik foelde me heel gauw koud worden.

De dokter zag het ook en toen zei ze: het is nou belangrijk dat hij gaat eete.
Die hij dat was ik.
Dus ik hoefe mijn diejeet niet meer. Ook geen pil of zalf om te gaan eete.
En ik kreeg ander eete, het was Italiaans zei mijn vrouw, en ze fertelde van alles over graan en suiker en gezond maar ik fond het gewoon lekker.

Eete

Ik kon opeens weer eete en goed ook:

 • ’s morgens eet ik een bord kip van Almo dat is lekker daar eet ik de hele ochtend van en dan is het op
 • voor het afondeete eet ik dus Italiaans, of ook wel tonein van Almo
  tussendoor heb ik mijn brokjes die zijn ook Italiaans
 • en dan voor in de nacht als ik trek heb, dan krijg ik ook weer een bord eete, dan hoeft niet op maar ik eet gewoon waar ik trek in heb en dan is het genoeg, soms komt mijn vrouw ’s nachts in de kamer en dan zet ze het bord weg, maakt mij niks uit, ik was toch al klaar met eete.

Inhalen

Het is inhaal-eete, dat is mijn mening. Omdat ik te mager was. En toen ik weer rust in mijn kop kreeg, toen zei mijn liggaam hup eete Bert en dat deed ik dus.
En nou ben ik al wat dikker en ik ga gewoon door met eete, ik kan het weer.

16 thoughts on “Hoe het kan dat ik dikker ben

 1. Lieve Bert,

  mij hart is nu zofeel blij en mij traan rol ofer mij wang van mij emoozie. Jij kan het weer en het gaa ofer eete. Jij eet jou eigen weer gezond mij lieve Bert. Dattie weer jou kragt foel en enersjie krijg foor jou eigen.
  Jij heb zofeel meegemaak Bert, dattie onrust foel want jou leefe was ferstoor. Dan is eete moeiluk en kan jij nie hesstelle. Jij heb toch jou eete noodig en het maak nie uit of jou eete kom uit onse eigen land of Itaalie. Assie smaak dan smaak ie. En jij moet nu inhaale van jou moeilukke peeriejoode en jij mag jou eigen tijd neeme Bert.
  Jij weet als jou verkering doe ik jou steun geefe en agter jou eigen staan. Alteit Bert! Want wij weet selluf ook wat goed foor ons eigen is!

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje , mijn dokter zei dat ik nog in de herstel-faas zit dat ik daarom zo feel eet nou het is dus inhaale dat was mijn gedagte ook al en ik doe mijn best met eete het elpt wel als het echt lekker is. Dankjwel foor jou steun Loesje met jou kan ik gewoon meer in mijn leefe,

   je Bertje

 2. Dag lieve Bert.
  Wat fijn dat je weer goed eten kunt.En dat het uit Italië komt,maakt het misschien wel extra lekker.Het belangrijkste is dat je je weer goed voelt en je kop en je lijf zeggen:inhalen dat eten Bertje!
  Dan is de moeilijke periode weer voorbij.
  Want die deuken moeten weer weg!
  Dank je wel Bert dat je er zo open en eerlijk over schrijft.
  Misschien hebben andere katjes ook wel van die moeilijke periodes,en dat ze dan gaan denken:”Bert kon het ook,dan kan ik misschien ook wel weer leren eten”.
  Zachte aai van Mia

  1. hoi Mia dat hoop ik ook dat anderen weten bij Bert gaat het soms ook moeilijk en hij blijft zijn best doen, daarom fertel ik eerlijk hoe het is ook als het moeilijk is. Ik wist geeneens dat er Itaaliaanse brokjes waren en toen kreeg ik ze en zo heb ik het ontdekt,
   pootje van
   Bertje

 3. Hajooooooooo oompie.

  Ooooooh uwes moes eens weete hoe bwij ikke ben dat uwes weer eet. En ikke sie dat uwes dikker ben geworre!! As uwes nog ies dikker wil worre geef ik uwes wel wat fan mij puik hoor!!
  Blijf eete!! Pootjes 🐾🐾

  1. hoi Dorus het gaat heel langzaam dat ik dikker wordt en de dokter zegt dat het zo hoort, mijn vrouw is wezen vragen dus nou ben ik er ook gerust op en ik ga gewoon door met eete!! Dankjewel foor je aanbod je bent een liefe katerjongen,

   Oompie Bert

 4. Hoi lieve Bert
  Wij vinden het echt zoooooo fijn voor je dat je je weer goed voelt!!
  Echt waar we zijn super blij!!!!
  De ellende van ziek zijn voorbij, je kunt weer eten, je voelt je goed, rust in je kop!!!!!!!
  Nu kun je weer genieten!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Het rare is ik ben niet ziek maar ook nog niet beter, ik ben aan het herstellen en dat is ook al poositief. In mijn kop heb ik nou rust en er gebeuren helemaal geen moeilijke dingen meer dat helpt ook!!
   knuffel van
   Bertje

 5. Hoi bert,

  Ben zo enorm blij dat je weer goed in je vel zit, een pak van mij hart hoor.
  Ziek zijn is echt niet leuk, maar dat is nu voorbij.
  En als de zon er ook is dan ben je helemaal blij, met de zon op je vacht wordt je extra warm van binnen.

  Pootje van Tommy!

  1. hoi Tommy als je ouder bent zooals ik dat kan beter worden best langer duure maar dat geeft niks het gaat erom dat ik kan eete en rusten en dat ik langzaam weer bijkom en dat doe ik,
   pootje van Bertje

 6. Heee lieve Bert, wat fantasties dat je weer zo goed kan eeten, en dat je zo lekker kan smullen!, ik word helemaal frolijk van je letters, want ik kan zien dat je je weer veel beeter foelt dan een tijdje geleeden, toen je steeds naar de dokter moest omdat er iets was met je gesond, logies dat je dan niet veel zin hebt om te eeten, want je lijf foelt zich niet lekker en je hoofd ook niet, en nau ben je gewoon weer Bertje en kan je weer eeten!, zo is alles toch weer goed gekomen, gelukkig maar Bert want iedereen maakte zich zorgen om je en nau zijn we allemaal blij dat je je weer goed foelt!, heeeeeeel veel liefe kopjes van Kever!!

  1. hoi Kever dat is waar nou ben ik weer mezelf en ik kan eete en ik eet nou drie borden per dag en ook in de nacht, dus nou ben ik weer sterker aan het worden. Dus ik hoop dat mijn moeilijke tijd nou helemaal foorbij is!!
   kopjes van
   Bertje

 7. Lieve Bert, Pasa en ik zijn super blij dat het zo goed met jou gaat en dat je weer zo goed in jouw vagt zir. Dat is heel goed te zien op de foto’s en de filmpjes. Wat heeft jouw liefe frau dat goed uitgezocht dat je Italiaans eete moet eete. Zij is echt kei goed lieverd. Smul er maar lekker van lief vriendje. Knuffels van ons.

  1. Hoi Ina en Pasa, Italiaans dat is wegens het gezond het maakt mij niks uit maar gezond eete is nou belangrijk dat weet ik wel. Ik heb pas ook bief op met saus dat was ook Italiaans dus nou weet ik dat uis goed spul,
   knuffel van
   Bertje

  1. Het beter worden is nou goed begonnen Japie en ik ga mijn best doen dat het doorgaat,
   poot van Oom Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *