Kever heeft een mening over iets nieuws ontdekken (video)

iets nieuwsEINDELIJK was er deze week zon!, het foelde heerlijk warm en droog, elke dag was ik in mijn tuin en altijd waren er weer nieuwe dingen te zien, blaadjes en bloempjes die groeien en mijn gras dat steeds groener en hoger wordt, er waren veel vogels en ik heb al twee vlinders gezien, folgens mijn vrouw waren het nachtvlinders die in de war waren, maar dat geeft niet, ik heb toch vlinders gezien, en vlinders vind ik het allerallermooiste!

Bofenkant

Nau kom ik al meer dan twee jaaren in mijn tuin, maar deze week ben ik voor het eerst op de kleine stoelen gesprongen, zomaar ineens foelde ik dat ik dat durfde, eerst ging ik zitten en toen liggen, het past niet helemaal goed maar dat geeft niet, ik heb al heel vaak onder die stoelen gezeten, meestal als het reegent, maar nau ik OP de stoel zat was het heel anders, ik was ineens veel groter en kon veel ferder de tuin in kijken, ik zag de bofenkant van de planten waar mijn weecee onder zit en ik kon bijna bij de hond van hiernaast in zijn tuin kijken, het was heel biesonder om fanuit een ander PUNT mijn tuin te zien.

Door de stoel

Ik heb heel goed aan de stoel gekrabbeld, dat maakte een geluid dat ik nog niet kende, dat komt omdat de stoel van plestik is zei mijn vrouw, dat kan best, ik vond het een mooi geluid dus ik heb goed gekrabt, het was natuurlijk al keispannend om op de stoel zitten, maar toen kwam er iets nog veel spannenders, echt waar hoor!, want ik zag ineens mijn vrouw door de stoel heen, nau ja!!!, ik snapte er niks van en stak mijn poot uit, ik kon haar vingers foelen, mijn vrouw zei Kijk eens Keef, het komt doordat er oferal gaatjes in de stoel zijn!, en toen snapte ik het een beetje, maar het was toch heel biesonder, ik bleef maar mijn vrouw vangen, mijn vrouw probeerde met me spelen met de veer, maar ik vond haar vingers vangen veel leuker, dus dat hebben we gedaan, en ik won elke keer.

(Tekst gaat door onder video)

Spannend

Nau ik deze letters maak is er weer reegen en lig ik binnen in mijn mand, maar ik kan niet wachten tot de zon terug is en ik weer op afontuur kan, gewoon in mijn eigen tuin, wie weet wat ik allemaal nog ontdek!, misschien kan het in huis ook wel, dat ik iets nieuws probeer en dat dat keileuk is, misschien is het hele leefen wel zo, dat je steeds nieuwe dingen kan prooberen?, zooo heee ik word helemaal fieseloosfies, maar foordat ik allemaal nieuwe dingen probeer wil ik eerst nog een keer in de zon op de kleine stoel zitten en de vingers van mijn vrouw vangen, dat is spannend genoeg.

Ik zwaai naar alle sterren die er bij zijn gekomen, en ik blijf tetteren voor vreede!

27 thoughts on “Kever heeft een mening over iets nieuws ontdekken (video)

 1. Hajooooooooooooo poomsie

  Ooooooh kun uwes nu ook stoelspeelmusiek maake? Uwes kun stjaks een heel orrekes maake in uwes uppie!! Hihihihihi.

  Poomsie, ikke hep ook ondek dat as ik oppe plaatespeeler sta ik ook feeeeeeeeel meer sie!! En ikke kan dan bij een pwankie en dan kan ik dat inrigge hoe ik dat wil. Hihihi. En dan hoor ik doorieeeeee laat dat!!
  Poomsie, ikke was al om halluf ses fanmijoggent buite!! Het was nog donker hihihihihi.
  Ikke hep gewijk een doos naar uwes geworrepe met taggetig pigmeks!!! In smekdonnalssauws. In een tas met supergesont eete hihihi ssssttt
  Pootjes 🐾🐾

  1. Heeeee grote jongenszwartepantersiejemees die ook sterrieporter is!!, wat gaaf dat jij op de plaatespeeler gaat staan en dan een plankje op kan ruimen, zo kan je je mensen goed helpen!!, ik klim hier ook vaak op de plaatespeeler, eerst mocht dat niet want mijn man was bang dat ik door het deksel zau zakken, nau ja!!, maar ik doe het gewoon toch hoor, en nau weet ik dat dat zo hoort als je een zwarte amsedamse katermans bent want jij doet het ook!, dankjewel voor de pigmeks, daar had ik presies zin in!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je mensen Door!!, ze zijn van je poomsie!!, ik heb een grote zak frietjes met maajonesse en een zak krooketjes en bittere ballen bij je balkondeur gezet, met ook nog twee milksjeeks, dan kan je lekker in je ploemenstoel snekken!!, en als je goed luistert hoor je mij muziek maken op de stoel!!

 2. Goeiemorgen Keverbaas, 💌 dat was zeker een hele filosofische letter die je schreef. Je hebt er echt oog voor hoor; voor de zaken die het leven leuk en spannend maken. ( Maar net zo goed voor de minder prettige dingen). En dat je op de kleine stoelen bent gesprongen is fantastisch dapper van je Kever. Af & toe moet je gewoon eens wat ondernemen. Je beloning is dan dat je de wereld 🌎 ineens vanuit een ander perspectief ziet. Dat je de bloemen van boven ziet zal ik maar zeggen. 🌺
  Mijn tuin is nog helemaal groen, dat komt omdat de vogels 🐦 alle zaden hebben opgegeten. Niets is opgekomen. Gelukkig heb ik wel Lelietjes van Dalen die de tuin zo ongeveer aan het overwoekeren zijn. Taaie donders, als ze er eenmaal zijn gaan ze nóóit meer weg.
  Maar het goede nieuws is dat egeltje Marga terug is. Pom zag haar het eerst. Gistermiddag kwam ze ook even kijken. Behalve Marga zijn er ook merels komen wonen. Pom zit gewoon te kijken naar de vogels. Sam niet. Die mekkert naar ze vanaf de vensterbank. Heel hard.
  Is met Mikkie ook alles goed?
  Een fijne maandag voor jou, Mikkie en je mensen Kever. En dank voor je levenslessen. Ik ga vandaag ook proberen om op een kleine stoel te springen. Of anders klim ik in een boom. 🌳 Met dit weer heeft iedereen behoefte aan verandering.
  Heel veel groeten van Sam, van Pom en van mij.
  Marga slaapt nog. Achtet in de tuin liggen regencapes en zuidwesters voor Mikkie en jou. En een paar biefstukken.
  Kim
  ☕☕☕

  1. Lieve mevrouw Kim, Sam en Pom, en ook egeltje Marga!, dankuwel voor de kompliementen dat ik dapper enondernemend ben, dat vind ik zelf ook hoor maar mijn vrouw zit een beetje te lachen, waarom weet ik niet presies, want ik ben altijd heel druk en besig met van alles!, mijn vrouw zegt dat u niet persee in een boom hoeft te klimmen, maar dat dat natuurlijk wel mag, maar of u wel op wilt passen dan, en ze heeft eigenlijk ook liefer niet dat ik het doe, maar ik durf dat helemaal niet hoor!, zwaait u wel naar me als u in de boom zit?, wij hebben ook allemaal van die lelietjes van dalen!,, en wat gesellig dat Marga weer terug is!, als ze zich maar wel netjes gedraagt, dat ze niet steeds het eeten van Pom opeet, en hebben de merels een nestje?, zit Sam ek-ek-ek te doen als ze de merels ziet?, dan zijn de merels vast blij dat Sam niet naar buiten kan!, ik ga zo met Mikkie de biefstuk opeten, hij roept Dankuwel!, alles is prima met hem, hij zit vaal stiekum in de tuin naast ons, dat is leuk, en de zuidwesters bewaren we voor morgen, ik stuur jullie viertjes heeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, voor Sam en Pom heb ik heb ik heerlijk smeujige zalmpatee gemaakt, voor Marga heb ik wormen neergelegd en voor u heb ik zelf brood gebakken, het is nog warm!!

 3. Lieve Kever,

  dank jou wel van jou wijse letters en jij wor zomaar fieloosoofies. Dan bennie wel heel feel wijs. Mij vrouw zeg Loes Kever heb wel ze punt. Dattie nooit tefeel seeniejor ben om niewe dinge te proobeer. En jij ga zomaar OP jou stoeltjes zitte en nie eronner. Dan zie jij jou weereld vanuit jou heele annere oog. Het is net als met onse leefe en moeilukke dinge. Soms moet jij vanuit jou annere oog kijke en er gaa weer ze niewe stukje weereld foor jou eigen oope. Maar soms moetie het eers proobeere foordat jij het weet. Als ik nie naa mij dokter was gewees had ik nu nog allemaal snot om mij eigen heen en nu nie. Dan leer jij dat jou fier prikke jou eigen gezond breng maar zoies moet jij eers proobeere. Het is niew en selluf houw ik van gewoon en nie van mij dokter.
  Jij heb jou stoel van ze boofekant proobeer en jij zag jou vrouw ze hand. Dan weet jij, ook al is leefe niew mij mense is alteit dichbij. Saame kan wij alles ondekke en proobeere. Dan is niew ook veilig Kever.
  Daarom heb ik fandaag op al jou stoeltjes jou niewe snek geleg en zij kom uit mij frieserpan. Maar op jou taafel staa mij taart van gewoon, met kaaramel, noot en massepein foor jou mense en mij Oomadinnetje. Want niew wor soms weer gewoon en dan moet jij taart eete!

  Loesje

  1. Lieve Loes, dankjewel dat je me fieseloofies vindt, ik hau van nadenken!, en soms denk ik dan ineens dat ik iets nieuws ga prooberen, maar je kan niet elke dag nieuwe dingen doen, en sommige nieuwe dingen zijn helemaal niet leuk, zoals naar de dokter gaan, of freemde mensen die in mijn huis komen, of pillen nemen, of slank worden, dat wil ik liefer allemaal niet!, ik vind het keidapper van je dat zo vaak naar de dokter bent gegaan, ook al wilde je niet, en ik ben blij dat je neus het nau zo goed doet, dan kan je veeeeeel lekkerder eeten want je proeft alles beeter, je zegt het zoooo mooi dat ik SAMEN met mijn mensen alles kan ontdekken en dat nieuw dan ook feilig is!, feilig is belangrijk, want als je je niet feilig foelt is alles groot en grieselig, daar is niks aan!, ik heb al twee sneks gefangen van de stoeltjes Loes!, eentje heb ik er aan Mikkie gegefen en eentje heb ik zelf opgegeten, en nau gaan we met zijn allen taart eeten, hij is weer heerlijk!, en ik heb snel een stukje kaaramel gesnoept voordat mijn vrouw weer alles opfroot!, lieve Loes ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, de frietuur staat al aan en de frietjes gaan er nu in, en voor erbij maak ik soefleetjes van aude en nieuwe kaas, en ook van fanieljefla, dat is om te proberen!!

 4. Hoi Kever,

  Ben trots op je dat je zomaar ineens op de stoel durfde te zitten, ik zag heel goed dat je steeds won van je vrouw.
  Super goed, je was ook helemaal niet bang en dat vind ik zo dapper van jou.

  Het hoogste waar ik op durf te liggen is de vensterbank, dan lig ik heerlijk weg te soezen in de zon.
  Maar dat vind ik ook prima hoor, maar misschien wordt ik ooit ook net zo dapper als jij dat ik ook ergens op durf te springen.

  Heb speciaal voor jou allemaal snecks in de tuin gelegd, het zijn er héél veel.
  Voor je mensen heb ik koffie en thee in de tuin klaargezet met een lekkere stuk appeltaart erbij………met slagroom.

  Pootje van Tommy!

  1. Heee lieve vriend Tommy, ik vind het juist zo knap van jau dat je op de vensterbank durft te liggen!, hier kan ik bij één raam in de vensterbank fia het buro, bij het andere moet ik springen en dat durf ik niet, de vensterbank is ook te klein voor mij, dus ik vind jau eigenlijks nog wel dapperder!, weet je wat ik ook een beetje grieselig vind?, dat er zomaar mensen foorbij kunnen lopen die mij zien, en misschien willen ze me dan wel fangen en dat wil ik persee niet!, dankjewel voor de snekkies, en mijn mensen zeggen dat de taart en de koffie en tee heerlijk zijn!, ik stuur jau en allebei je mensen heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!!, en ik heb voor jau een staapel snekkies op de vensterbank gelegd, en voor je mensen is er slagroomtaart en liemoonaade!!

   1. Hoi Kever,

    Nou dat zou ik ook niet willen dat de mensen jou meenemen hoor, want dan is mijn vriend Kever er niet meer.
    Maar je vrouw heeft toch wel glas in het raam zitten? Dan kan niemand jou mee nemen hoor, echt niet.

    Owhh lekker dank je wel voor de sneckkies, en mijn baasjes zeggen dank je wel voor de slagroom taart met liemoonaade.

    Pootje van Tommy!

    1. Heee lieve vriend Tommy, er zit wel glas in onze ramen, dus dan kan niemand van buiten me zomaar fangen?, dankjewel dat je dat zegt, nau durf ik misschien wel naar buiten te kijken, fooral als mijn mensen erbij zijn want dan ben ik feilig!, fijn dat alles lekker was, en een pootje en heeeeeeeel veel lieve kopjes terug van mij!!

 5. Hoi Kever,
  Wat gaaf zeg dat je op de stoel bent gesprongen!!!!
  Dan kun je heel ver kijken en kun je misschien ook de muisjes beter zien rennen!!!!!
  Wat een leuk spelletje om de vingers van je vrouw te vangen!!!
  Onze vrouw begint dan meteen te miauwen omdat we in haar vinger blijven hangen met onze nageltjes.
  Wij hebben afgelopen week een muisje gevangen en in de woonkamer vrij gelaten.
  Vrouw liet een gil toen ze het muisje zag 😹😹😹😹
  Maar gelukkig is ze er niet bang voor en het muisje is er door de achterdeur weer snel vandoor gegaan……volgens ons geschrokken van de gil 😹😹

  Kever wij blijven mee tetteren voor vreede en geven jou een dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Heeee lieve allemaal, zooo heee hebben jullie zomaar een muisje gefangen?!, dat is echt heel knap!, muisjes zijn heeeeel klein en heeeel snel!, maar ik ben ook wel blij dat het muisje gewoon weer naar buiten kon, terug naar zijn muisenfamielie, dat is het fijnste voor iedereen toch?, het is echt een keigaaf spel om de vingers van mijn vrouw te vangen, dat vind ik eigenlijk het allergaafste spel dat er is, ik vang ook veren en balletjes enzo, maar de vingers van mijn vrouw zijn nau eenmaal presies goed om beet te pakken en een beetje te bijten, ze roept ook weleens OU!! maar ik probeer foorscichtig te doen, wat kunnen vrouwen gillen hè?!, lieve Belle, Tica, Izzy, Moby, Panda, Dopey, Dotje, Pippie en natuurlijk mevrouw Ceciel, fijn dat jullie elke keer meetetteren, we geven niet op!, ik stuur jullie heeeeele dikke zachte knuffels terug, ze zijn van Kever!!

 6. Hallo mijn allerliefste Pepeoom Super Kever +. Wat kunsse u toggies alsijt mooi sjijfjes doen. Niewsse dingen ontdekken is leuk .Ik housse ervan vooral met eten.Ik heb nu iets ontdeksse koek van eitjes die noemen ze eitjeskoek en uwes weet het wel ik hoorde FAAAA…. Nou ja zeg ik mag ook niets hier. Gisteren hebben ze me uitgelagjes omdat ik een lekkere flieg sag. Dus ik nam een sprong boem tegen de ramen mijn mond open maar geen flieg. Ik snapte er niks van en hij was weg. Maar even later was hij er weer maar wel kon ik hem niet pakken want hij zat buiten en ik binnen. Vonden mijn mensen leuk . En folgens hun is er iets mis met mijn snappertje! Nou toen heb ik wel even mijn punt gemaakt hoors. Er is niets mis met mijn snappertje ook niet met mijn klok.
  Ik weet precies hoe laat ik mijn eten wilt en ja als het licht is heb ik honger en dan kom ik dat zeggen. En dan hoor ik het is nog veel te vroeg en dan ga ik spelen met teentjes en dat vind mijn frouw niet altijd goed. Gelukkig heb ik de andere en Bliss en dan lukt het wel. En zo hoort het vind ik. Hier hopen we dat de zon weer snel komt want er zijn nieuwe plantjes waar tomaatjes in gaan zitten. Toomaatjes finnse ik lekker die rollen zo leuk en je kan er zo je tandjes inzetten. Tante Jafita is dol op saus van toomaatjes dus ik ga bij haar in de leer want ik wil dat ook wel eens proeven. Ze is onderweg met een mand vol lekkers en ze haalt Bjammiesaurus op. Voor u mensen heeft ze taart met fanielle en een beetje sjagjoom. Van ons allemaal maar van mij de allergrootste koes koes.
  Hier tetteren wij foor freede en sturen iedereen die het nodig heeft hartjes toe.

  1. Heeeeee daar is mijn allerliefste Faalentino, mijn Pepekind waar ik zo heeeeeel erg trots op ben en die al twee jaaren is!!, o en wat zeg je het weer goed, dat iets nieuws proberen fooral leuk is met eeten, ja dat is helemaal waar!, ik durf alles altijd meteen te eeten, en ik vind dat als jij eitjeskoek wilt eeten dat jij dat ook mag, en nau wil ik ze ook weleens proefen!, mijn vrouw zit te lachen over hoe jij die flieg probeerde te fangen, maar ik heb haar streng aangekeken en gezegd dat dat helemaal niet netjes is, ze moest ook lachen om de letters snappertje, maar dat is een heel mooi woord en er is NIETS mis met jauw snappertje en ook niet met die van mij!!, en met onze klok ook niet want als onze buik leeg is dan is het tijd om te eeten, en NIET om te slapen zoals onze mensen doen!, gelukkig dat jullie met zijn allen toch je frouw wakker kunnen maken want anders kan je misschien wel flouwfallen!, ik sta al met mijn jas aan voor als je tante Jafita er is, en ik heb een heeeeele grote bos lentebloemetjes voor haar bij me!, mijn mensen zitten te smullen van de taart, ik stuur jau en je hele famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes!!!, ik heb voor je mensen een taart van witte sjookoolaa gemaakt, met aarbeijtjes en slagroom, en voor jullie zijn er heeeeeele grote staapels snekkies met slagroom om in te dippen, ik stuur een zachte koes voor Jafita en een grote klapperd voor jau!!

 7. Hallo grote vriend Kever,
  Ja ikke was er een paar weken niet, geen tijd zegt mijn vrouw. Kijk het zit zo het is weer de tijd van her jaar (weet niet wat dat nou weer is) maar oke vrouwtje moet allemaal werk doen voor mijn buikvulling en dan ook nog in de tuin werken. Jij weet dat ik daar heel drukkies mee ben, want ik doe de kontrool of ze alles wel goed doet. Als vrouwtje stopt omdat ze veel uren tuinwerk heeft gedaan is ze super moe en kan ze alleen nog maar veel uitrusten en ikke moet goed opletten of ze dat wel doet. Nu moeten alle planten veel groeien en ojee die doen wel erg goed hun best. Als ikke iedere morgen weer naar buiten kijk zijn ze weer veel groter en er zijn ook overal bloemen en ook heb in vlinders in de tuin, veel verschillende net als zoveel vogels, Toen vrouwtje in de tuin werkte zaten de vogels gewoon naast haar en deden fluiten van kom op doorwerken wij willen van die lekkere wormen en beestjes voor onze kindertjes. Vorige week zijn de roodborstjes uit hun nestje gevlogen en vrouwtje was heel blij dat ik toen binnen was. Zo leuk om te zijn, allemaal kleine roodborstjes die nog hun babyveertjes op hun koppie hadden. Ze deden in mijn ren even goed oefenen met vliegen van de stoelen op de tafel en op mijn planken en speelmeubel. Vrouwtje heeft veel genoten hiervan. Voor ik weer echt hele dag naar buiten mocht zonder dat vrouwtje moest opletten heeft ze de hele hoge trap gepakt en in het nestje gekeken of ze allemaal weg waren. Pa en ma roodborstje kwamen nog wel een paar dagen in het nestje kijken of al hun kindjes weg waren, want nu moeten ze hun kindjes in de tuin eten geven en leren hoe ze zelf eten moeten zoeken. De meesjes en merels hebben hun kindertjes nog in hun nestjes dus die vliegen nog druk door de tuin voor eten en de meesjes komen nog iedere dag mijn pluisharen in mijn buitenhuis halen.
  Kever ikke vind dat jij een mooie stoel hebt en ja zo kun jij vrouwtje haar vingers vangen en verdikkeme je maakt ook al muziek met de stoel.
  Kever nu weet je weer wat van mij en hoop ik volgende keer weer een pootschrijf te doen, kijk vrouwtje moet nu gaan beginnen in de moestuin voor de groenten en fruit. Maar ik zal vrouwtje miauwen dat ikke naar vriend Kever wil pootschrijven. Voor jouw en Mikki ligt er onder jouw mooie stoel een zakje snoepjes en doe maar gezellig samen smikkelen. Lieve groetjes voor jouw mensen van mijn vrouwtje en van mij voor jou en jouw mensen veel kopjes en pootjes van jullie grote vriend Jip.

  1. Heee lieve grote vriend Jip, geeft niets hoor, als je niet op de blog kan komen, we blijfen toch altijd vrienden en ik fergeet je echt niet zomaar hoor!, maar ik vind het wel heeeeeel gesellig dat je er fandaag bent!, en wat zeg je nau?, zijn de beebievogeltjes al uit hun nestje?, en hebben ze al hun grotevogel-veren?, o wat keispannend!, dus nau is er een hele famielie roodborstjes in je tuin?, dat is vast heel leuk om naar te kijken, doe je dan mek-mek-mek?, ik doe dat nooit naar vogels, maar Popje, Beer, Molly en Bolle deden dat wel, en dan heb je ook nog een meesfamielie en een merelfamielie!, dat is fantasties, zoveel vogels, dan heb je altijd iets om te bekijken, ik heb nau heeeeele kleine mienie-vogeltjes, ze heten winterkoninkjes zegt mijn vrouw, en ze hebben ook een nestje hier ergens flakbij, het zijn net kleine muisjes, en ze zijn heel snel, ik vind ze lief, ik heb ook grote vogels, ze heten eksters en kraaien, die maken veel lawaai en ze doen KRAKRA, maar ik doe net alsof ik dat niet hoor, want anders gaan ze me pesten, dat deden ze bij Popje, en dat wil ik niet!, in mijn tuin groeit ook alles zo snel, leuk is dat hè?, en mijn vrouw zegt dat ze het leuk vindt dat je vrouw een moestuin maakt, dat kan hier niet omdat we wel een miljart slakken hebben die alles zomaar opfrooten, maar we hebben wel appels en peertjes en framboosjes, maar die lust ik allemaal niet hoor!, dankjewel voor de snoepjes, ook van Mikkie!, ik stuur jau en je lieve vrouw heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je grote vriend Kever!!, mijn mensen sturen lieve groetjes, en ik heb SAMEN met Mikkie voor jou kouwstiks in je ren gelegd!!

 8. Zegt ze nou monstertje tegen je 😳
  Leuk een filmpje van jou 🤩
  Bij het weerbericht zeiden ze groeizaam weer …. Nou dat is het zeker …. Het onkruid in ons tuintje ontploft, grrrrrrrr.
  Komende zaterdag gaat het rond de 20 graden worden hoorde ik net. Lekker, hopelijk dan niet zo klef als het vandaag was.
  Tot volgende week weer lieve Kever.
  Knuffelzzzz van onzzzz

  1. Lieve mevrouw Sandra en lieve Roos, ja mijn vrouw zegt gewoon monstertje tegen me, erg hè?, ik vind dat niet netjes maar ze doet het toch!, ik wist niet dat jullie ook een tuintje hebben, dat is leuk!, ik hoop dat het in de zomer niet meer zo vaak reegent en dat er elke dag zon is!, lieve mevrous Sandra en lieve Roos, in de Hello Keverboks van fandaag zit voor Roos een lugtige moes van garnaaltjes met stukjes zalm bofenop, en voor u heb ik sticky toffie keek gemaakt, met tofeesous eroferheen, tot folgende week en heeeeeeeeeeel veel lieve kopjes van mij!!

   1. Wat een feest weer de inhoud van de Hello Keverboks, errug lekker 😋
    Aan ons huisje zit eerst een veranda van 3.60×3.60 met potten planten en manden met viooltjes en tulpen.
    En daaraan vast zit een ieniemienie stukje tuin en een stuk met tegels waar de auto staat. Het ieniemienietje is nu heel groen van onkruid 😩 dus er is werk aan de winkel.

    1. Fijn dat alles lekker was, ik ben al besig in de keuken voor folgende week, oooo… een feranda, dat wil mijn vrouw zo graag!!, maar ik weet niet zo goed hoe ik dat moet maken, dus dat kan niet, daarom zorg ik maar dat mijn tuin netjes is!, onkruid hebben wij ook heel veel, en ook 🐌, en nau is er de hele dag reegen en dan zijn het er wel een miljoen, bah!, heeeeeeeel veel lieve kopjes van mij!!

     1. Oh ik had een slak op het raam zaterdagavond 😳
      Maar de dag erna was ie weer weg, gelukkig.
      Vandaag gelukkig niet meer zulk snertweer yayyyy

 9. Je bent mijn grote voorbeeld, KeverT.

  Ik vind het zo stoer dat je nieuwe dingen probeert. Dat daagt mij uit om ook iets nieuws uit te testen. Soms zijn dat andere dingen dan die jij doet. Zo vullen we elkaar juist aan.
  Mijn nieuwe activiteit van deze week is op het huis springen waar mijn stekelvrienden wonen. Heel zachtjes hoor, want ik wil ze niet wakker maken als ze net lekker liggen te slapen.

  Als jij zo door gaat met muziek ontwikkelen, kun je binnenkort een eigen elpee uitbrengen. Hoe tof zou het zijn, als wij thuis allemaal kunnen genieten van jouw songs 🎶🎵
  Alleen kun je dan beter niet meer op de platenspeler springen. Dan zou je wel eens heel draaiierig kunnen worden.

  Koppie van Japie

  1. Heee lieve Japie, zooo heee nau ben ik echt ferleegen geworden, dat ik jauw foorbeeld ben!!, wat goed dat je nau op het huis van de egeltjes kan springen, dat is echt knap!, maar het knapste vind ik nog wel dat je zo dapper was bij de dokter, daar krijg je van mij wel een miljoen kompliementen voor!, een elpee met mijn muziek lijkt me heel biesonder, misschien kan ik dan ook een keer meedoen bij het Songfestifal?, op onse plaatenspeler zit een deksel, anders zau ik er niet op mogen zitten van mijn man, maar nu wel en dan gooit mijn vrouw balletjes of muisjes en die tik ik er zo vanaf!, lieve Japie ik stuur jau en je hele famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van KeverT, en ik heb voor iedereen iets lekkers neergelegd, en voor jau ekstraveel!!

 10. Ha die Kever,
  Zo, jij wordt steeds dapperder. Knap hoor! En je vacht kleurt mooi bij die blauwe stoel. Het is altijd leuk om iets van een andere kant te bekijken, zeker als het je landgoed is. En hoe bevalt het krabben van plastic, is het net zo’n lekker gevoel als bij de rieten stoel? Zorg maar dat er geen gaten bij komen, want dat zou jammer zijn. Er zitten al gaatjes genoeg in.
  Vervelend dat het weer steeds zo verandert, vind je ook niet? Dan weer lekkere zon en dan weer regen. Geef ons die zon maar, dan willen we allemaal in de vensterbank gaan liggen. Vandaag hebben we trouwens onze vrouw door het raam kunnen bekijken. Ze was de hele tijd in de voortuin bezig om al het onkruid en gras tussen de steentjes weg te halen. Dat vinden de buurpoezen vast heel vervelend, want die komen vaak in onze voortuin om van het gras te eten en dat kan nu niet meer. Die hebben nu dus pech, want het is onze tuin. Maar er staat altijd wel een bakje met water voor de buurpoezen. Handig wanneer ze op een warme dag dorst krijgen, dus ze hebben weinig te mopperen.
  Lieve Kever, fijn dat je steeds zo in je tuin geniet. Morgen komt er weer regen, dus dat wordt dan vast binnenblijven. Maar daarna komt de zon vast weer terug en kun je weer nieuwe dingen in je tuin gaan ontdekken.
  Heel veel zachte kopjes van Cindel, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw.

  1. Lieve allemaal, wat gesellig dat jullie er zijn!, wat durf ik veel hè?!, ik vind het krabben aan de stoel van plestik heel fijn om te doen, ik maak er een beetje muziek van, en ik krijg er heeeeele scherpe nagels van, Nau en of! roept mijn vrouw, maar hoe kan zij dat nau weten?, kijken jullie ook graag hoe je vrouw in de tuin werkt?, ik doe dat ook altijd, dan let ik
   meteen op of ze alles wel netjes doet, en ze laat me ook vaak dingen zien en ruiken, dat vind ik spannend, wat lief dat er een bakje water voor de buurpoesen staat, dat is handig als het warm is!, mijn vrouw heeft spesjaal voor Mikkie een bak water op het dak van het schuurtje gezet, want drinken is heel belangrijk!, ik drink altijd in mijn tuin, dan smaakt het water beter vind ik, maar ik heb binnen ook waterbakken, zitten er ook wel eens vogeltjes in het bakje buiten?, hier wel, dan gaan ze in bad, en dan maken ze alles nat om het bakje heen!, dat is toch niet netjes?, hebben jullie het dakraam al open gehad? ik hoop maar dat er nau een hele tijd zon komt en niet steeds meer regen, ik wil graag dat het warm en droog is, maar mijn vrouw zei ook al dat het morgen de hele dag regent, bah, daar vind ik niks aan, dan ga ik maar veel slapen denk ik, dat ik veel eenersjie heb voor als de zon er weer is!, lieve Cindel, Jillie, Ivar, sterrenzusje Fenneke en natuurlijk mevrouw Marjoke, ik stuur jullie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes met zonnestralen, ze zijn van Kever!!

 11. Hoi Kever, hier ben ik nog even. Erg laat maar beter laat dan nooit zeggen mijn mensen dan. Spelen met je mensen is altijd leuk he? Ik vind het wel heel dapper van jou dat jij zomaar ineens op de stoel durft hoor. Wij hebben hier buiten ook andere stoelen dan binnen. Die zijn wit en er zitten ook gaatjes in zodat je er je poot doorheen kunt steken. En als je aan de voorkant van de stoel staat, kun je erop springen maar dat kan ook aan de zijkant want daar zitten ook gaten in. Wij hebben een stoel die als de zon er is, heel lang in de zon staat en dan kun je daar super fijn op liggen. Weet je wat dan ook kan? Als je op de stoel staat of zit, kun je ook op tafel springen. Dat is nog net wat hoger en dan kun je nog meer zien. Dat is makkelijker dan wanneer je ineens vanaf de grond moet springen maar soms kan ik dat ook gewoon trouwens.

  Super fijn is het als je stoel een kussen heeft…dat doen ze hier soms ook als het mooi weer is. Je snapt natuurlijk wel dat ik dan meteen erop ga liggen, nog voordat mijn mensen zelf de kans krijgen om te gaan zitten. We hebben hier een gele ligstoel..dat is mijn favoriet! Als mijn mensen opstaan ga ik er uiteraard meteen op liggen.

  Zie ik nu goed dat jij een wit puntje aan je staart hebt? Dat heb ik ook maar ja, ik heb ringetjes in wit en rood daar zegt mijn vrouw. Ik heb een Maki staart zegt ze dan..maar ik ben toch helemaal geen Maki zeker?

  Er liggen snekkies voor jou en Mikkie in de tuin verstopt (ook goed kijken onder de ontdekte stoel) en voor je mensen zijn er lekkere taartjes met aardbeien. En slagroom erop dus niet vergeten te vragen of je ook een likje mag. Beetje zielig kijken met een scheef koppie werkt daarbij altijd. Knuffels van Lucky en de rest

  1. Heeee lieve vriend Lucky, wat gesellig dat je er bent!, geeft niets als het een beetje later is hoor, als je goede vrienden bent is het altijd leuk om elkaar te zien!, een stoel met een kussen is altijd fijn, achterin de tuin staan twee hele grote stoelen, en daar lig ik in de zomer altijd op, op een kussen, heerlijk is dat, soms fal ik gewoon in slaap, een ligstoel wil ik ook wel, en mijn vrouw ook trauwens roept ze!, er is hier wel een stretsjer voor als het heel mooi weer is, en die is het allerfijnste!, dan kan ik helemaal languit liggen en slapen, het is echt helemaal top!,en ja ik heb een heeeeeel klein wit PUNTje aan mijn staart, leuk hè?, ringetjes in wit en rood is echt heel mooi vind ik, dat had Beer die hier froeger woonde, eerst had hij ringetjes in rood en lichtrood en toen hij auder werd werd dat lichtrood wit, dat is biesonder toch?, misschien worden jauw ringetjes ook wel een andere kleur, dat kan best!, en natuurlijk ben je geen maki, je bent Lucky!!, mensen zeggen soms zulke gekke dingen, daar hoef je je niks van aan te trekken hoor!, misschien durf ik over een tijdje wel op de tafel te springen buiten, maar nu nog niet, binnen kan ik dat wel, maar buiten staan er allemaal plantjes op, folgens mijn vrouw om te zorgen dat ik niet op dat tafeltje spring omdat ik er dan doorheen zal, nau jaaa!!!, lieve Lucky, dankjewel voor de snekkies, ook van Mikkie!, en mijn mensen vinden de taartjes heeeeerlijk!, (ik had stiekum al een klein likje slagroom gesnoept), ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes en knuffels, ze zijn van je vriend Kever!!, voor jau en Drop en Molly heb ik allemaal likwit snekkies op een schooteltje gedaan, voor de nijntjes zijn er nijnensnoepjes en voor je mensen heb ik een kersenflaai gemaakt, met… jawel…slagroom!!, koppie scheef hè?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *