Japie en: kittenziektes in de Chiptune

kittenziektes Het chip-tuning waar ik in mijn vorige blog over meowde heeft heel wat stof doen opwaaien. Jullie klommen massaal in het toetsenbord met voorstellen om het tunen tot een nog groter succes te maken. Werkelijk waar, jullie bruisen van de ideeën! Een greep uit de suggesties:

 • Een vliegmodus om sneller vogels en vliegen te vangen
 • Snackjesregulator die ervoor zorgt dat je om de zoveel minuten iets lekkers krijgt
  Blikopenerfunctie, buitengewoon praktisch als je eigen blikopener te laat is
 • Speciaal voor duo’s: tijdschakelaar, die regelt wie wanneer welke dienst heeft: slapen, spelen of controle
 • Pinkelregelaar, vooral mevrouw Loes heeft hier bijzondere belangstelling voor, geen idee waarom
 • Al jullie tips heb ik doorgestuurd naar de fabrikant. Hoe tof zou het zijn als Chip-tuning 2.0 snel uitgebracht kan worden. Er zit namelijk een aantal kittenziektes in de eerste versie waar ik heel graag van af wil.

kittenziektes Kitten

Optie 8 blijft namelijk hangen. Niks aan de poot zou je denken, want Japie klimt graag in bomen. Dat is helemaal waar. Alleen krijgen zowel mijn mens als ik em niet meer uit. Switchen naar een andere optie lukt ook niet. Wat Mo ook doet in de PAW-er App de klauterregulator staat in error. Het effect is dat ik nu zoveel energie verbruik dat de weegschaal op hol slaat. Het cijfer wordt steeds lager. Wat dat betreft is het ook nooit goed. Eerst was ik te zwaar en riep witjas dat ik lui èn dik was. Nu krabbelt diezelfde witjas achter de oren. Het weegding laat zien dat al mijn pretvet als sneeuw voor de zon verdwijnt, terwijl ik eet als een bouwvakker.
Mijn bezoek aan witjas is een heuse belevenis. In de auto zing ik uit volle borst, dan nog met borstharen. Mo is zo aardig om met mij een duet te vormen. Alleen jammer dat zij geen toon kan houden. Ik miauw nog dat het door de chip komt, maar daar heeft ze geen oren naar. Alleen een bloedonderzoekje, zegt Mo, dat is zo gepiept. Witjas beaamt dat. Beetje scheren, naald erin, bloed eruit, naald eruit, klaar. Dat is de theorie. Nu de praktijk.

Vergiet

Zonder pardon scheert een apparaat mijn volle borstrok aan gort. Daarna prikt een scherpe punt door mijn vel. Wat er uit komt, geen bloed. Nog een keer prikken, weer niks. Iets met een ader die wegrolt. De andere kant van mijn nek moet er aan geloven. Precies kittenziektes hetzelfde. Een eeuwigheid later nog steeds geen druppel. Een rondje lopen zou mijn rollende aderen kunnen kalmeren. Ik mag over een brede vensterbank paraderen, die bij ons thuis niet zou misstaan. Vanuit die etalage heb ik een magnifiek uitzicht over de straat. Er is veel belangstelling voor me. Mijn mens grapt dat er een bordje bij moet waarop staat dat ik niet te koop ben. Tegen de tijd dat het eindelijk lukt om een paar druppels van het rode vocht uit me te persen zijn we een uur verder en ben ik net een vergiet.
Er komt niks uit mijn bloed, zoals mensen dat noemen. Dat kon ik zo al miauwen. Het is de chip. Die is blijven hangen op optie 8.

Koppie van Japie

15 thoughts on “Japie en: kittenziektes in de Chiptune

 1. Hajoooooooo jaapiejooo
  Ooooooh heppe se je jas kapot maak? Ikke had die dokker so gegweepe!!! 😾😾😾
  Ooooh maar ikke wil stantje snekkie wanneer ikke wil gwaag met die pawgefal hihihihihi.
  Oooooh en het dan op elleke mienuut laate werke!! Hihihihihihi.
  Wel raar dat mamsie een pinkelregelaar wil🙀🙀
  Pootjes 🐾🐾

 2. Haai Jaapiejoooooo…

  Hier is Oopaaaaaaaa
  Wat zeg je Loes.
  Zit onze vrouw in de keuken te gniffelen!
  En jij ook!!
  En waarom weet ik daar niks van?
  Gekke wereld.
  Hoezo heeft Joopie sjips.
  Oopa lust ook sjips.
  Keivette sjips.
  Wat zeg je?
  Is Joopiejaap lekgeprikt.
  Hoolie pinkel.
  Heele jas aan gort!
  En wie is die grapjurk?
  De witte jas!
  Die ken ik nie!
  Aan Oopa zijn lijf geen polonaise
  Jongeman hier is Oopa.
  Wat is er aan de poot?
  Oopa moet ervan pinkelen.
  Loes en nu?
  Sjips goed afstellen…
  Wat zever jij nou weer?
  Hier wordt Opa toch knettergek van!
  Waar gaat dit over?
  HELLEP OOPA.
  Kleine haarbal Oopa komt eraan.
  Saame vroemmmm vroemmmmmmm
  Weg uit deze gekke wereld!
  Echt wel….

  Toedeledokie

  1. Hay Oopa Floris,

   Laten we lekker een feessie bouwen. Met veel chips. En gezellige poezendames.
   Dit is alleen voor uw ogen: in kleine lettertjes heb ik erbij geschreven dat die pinkelregelaar geen haast heeft. Versie 5.3 is vroeg genoeg.

   Koppie van Japie

 3. Hoi Japie,

  Jemig de pemig je hele mooie jas naar de mallemoeren om niks, dat is me toch ook wat.
  Maar goed………….gelukkig groeit het ook weer aan dat scheelt, maar leuk is anders.
  Mijn sjip heb helemaal geen optie’s dat vind ik dan wel weer jammer.
  Zou toch wel graag meer snecks optie willen hoor. Hihihi.

  Geniet van je zondag Japie.

  Pootje van Tommy!

  1. Meow Tommy,

   Het kan ook op jouw chip hoor. Als je deeltijdbaasje de PAW-er app installeert gaat er wereld voor je open.
   En tot die tijd…. Heel lief kijken. Dan krijg je vast ook snoepjes.

   Koppie van Japie

 4. Hoi katlega Japie, dat is toch ook wat dat ze eerst zoveel tijd nodig hebben om een naald in je te prikken en dan niks kunnen vinden zeg. Dat alleen al van die naald is niks aan hoor, dat doen ze bij mij ook twee keer in het jaar maar dan pakken ze niks af maar doen er wat extra in. Misschien vind je gewoon het eten niet zo lekker dat je krijgt en wil je ander waar je niet slanker van wordt? Die witte jassen vinden het ook niet altijd goed he…dan te veel en dan ineens te weinig zeker. Nou ja zeg….bij mij is het altijd te veel zeggen ze dan maar ik eet en snack gewoon door. Dat van die chip is toch wel bijzonder zeg. Ik kan me ook wel vinden in bepaalde functies die jij noemde maar de ideeën die anderen hadden, klinken toch ook goed. zo’n snackjesregulator, een vervangende blikopener en zo’n tijdschema: Dat klinkt me prima in de oren. Die vervanger hebben we hier trouwens wel maar eigenlijk vind ik het toch het fijnste als mijn eigen mensen er zijn. Maar dat zul jij ook wel hebben zeker?

  Probeer maar lekker te smullen (dat doe je al lees ik) en ervoor te zorgen dat het cijfer bij de witte jas niet steeds verandert. Dan is het allemaal maar het beste denk ik toch. Veel knuffels van Lucky, voor jullie allemaal. En wat fijn he dat Foppe zijn verjaardag kon vieren? Hij is nu precies net zoveel jaren als ik ben. En ook net zoveel als Ginger trouwens. Dat vind ik best bijzonder.

  1. Lieve catlega Lucky,

   Het was een superfeest voor Foppe 🎉😻Allereerst omdat hij zichzelf goed genoeg voelde om mee te feesten. Maar bovenal door alle furriendjes die zoveel lieve dingen voor hem hebben gedaan. We waren er allemaal ontroerd door. Dus iedereen die meeleest en die op wat voor manier heeft bijgedragen aan de feestvreugde HEEL VEEL DANK JULLIE MEOW ❣️❣️❣️❣️❣️❣️

   Weet je wat nou zo gek is, Lucky?! Ik eet veel meer dan voorheen en toch doet de weegschaal raar. Het levert wel heel veel extra snackjes op 😋

   Zet em op met de tijdelijke blikopener. Jullie eigen personeel neemt het hopelijk gauw weer over.

   Heel veel koppies van Japie

 5. Heee lieve Japie, wat zeg je nau, moest je naar de dokter?, voor je bloed?, dat vind ik altijd grieselig, het is bij mij al best vaak gedaan en ik vind het helemaal niet fijn, en als ze het dan steeds ofer moeten doen lijkt me dat nog veel enger!, was je erg bang?, want je zit zo dapper in die fensterbank, dat zau ik nooit durfen, als ik bij de dokter ben en ik moet een stukje lopen zodat ze kunnen kijken hoe ik loop(ja echt!, dat geloof je toch niet?!) loop ik met mijn buik over de grond en probeer ik me meteen ergens onder te ferstoppen, ik vind je echt een tijger Japie, dat je daar zo zit en naar buiten kijkt!, ik duim dat alles snel weer goed is met je cijfer, en daarom kom ik zometeen een heeeeeeleboel snekkies brengen voor jau en alle anderen, smul maar goed en hopelijk blijft je cijfer dan een tijd hetzelfde, heeeeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je famielie van KeverT!!!

  1. Zal ik je een geheimpje furklappen, KeverT?
   Toen we nog in de wachtkamer zaten, kwam de rechterhand van witjas bij me kijken. Ze zag mij voor het eerst en noemde me mooi en schattig. Waarop mijn mens vol trots liet weten dat ik echt superlief was geworden terwijl ik toch als verwilderd kitten was gevonden. Ik hield al veel van Mo en toen nog veel meer.
   De rechterhand werd wat bleek om haar neus. Ze wist op dat moment nog niet dat ze me een uur lang vast moest houden. Al die tijd had ze enorm ontzag voor me en keek met angst en beven naar mijn poezelige poten die ik braaf onder me had.

   Je snapt wel wie er de baas was bij witjas in de spreekkamer 😹

   Koppie van Japie

   1. Dat was jij natuurlijk Japie!!!!, ik zei toch al dat je echt een tijgerT bent?!, heeeeeeeel veel kopjes van mij!!

 6. Hoi Japie,
  Nou zeg niet normaal zeg om een druppeltje bloed te krijgen!!!!!!
  Wij poezendames hadden gemept of beter gezegt gebeten!!!!
  En die snekjesregulator daar gaan wij ook voor……super!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Lieve allemaal,

   Ik had zowel witjas als de rechterpoot vam witjas colledig onder controle. De een zat op de knietjes voor me om die naald op purrecies de goeie plek te krijgen. De ander had groot ontzag voor me, omdat ze bang was dat mijn verwilderde kantje op zou spelen.
   Ze waren als was in mijn handen, terwijl ik de allerliefste van de hele wereld was. Dat zei Mo toen we terug in de auto weer samen liedjes zongen.

   Bij de fabrikant maak ik me keihard voor jullie snackjesregulator. Maar eerst even de atoring eruit van versie 1.0 uur. Zo’n te wijde jas staan zo stom.

   Koppie van Japie

 7. Ha die Japie,
  Wat een toestand met die chip van jou. En nog naar de dierenarts moeten ook. Gelijk een lelijke kale plek in je vacht en allemaal gaatjes in je vel. Daar hebben wij echt geen zin in. Wij nemen niet zo’n chip en laten alleen de chip zitten waar ons huis in vermeld staat. Dat lijkt ons wel genoeg. Stel je voor dat bij ons zo’n chip op tilt slaat, daar hebben wij echt geen trek in. Geef ons maar slagroom of speciaal voor Jillie een beetje vanillevla. Dan zijn wij heel tevreden.
  Het was natuurlijk wel erg fijn dat je bloed in orde was. Dat moet een hele geruststelling voor jou en je mens zijn. Ga maar lekker veel heerlijke dingen eten en vooral veel snacks, dan komt het vast goed met jou.
  Veel zachte kopjes van Cindel, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw.

  1. Lieve Cindel en Jillie en Ivar en vrouw van Cindel en Jillie en Ivar en sterrenzusje Fenneke,

   ik heb ook spijt van deze chip. Dachten we eerst dat hiermee de problemen met het kattenluik opgelost zouden zijn, is er een probleem bijgekomen. En het luik doet ook nog steeds klikklakklikklak.

   Slagroom dat lijkt me heerlijk. Bram meowde er ook over in zijn blog. Hoogste tijd dat dat eens mee komt in de boodschappentas.

   Koppie van Japie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *