Bram ofer het snoepen van slagroom

slagroomLieve allemaal, de meningen zijn ferdeelt. De ene kater vindt de hamser geen snek en de andere wel. Me eigen vind het een snek maar wel een liefe dus misschien alleen kijken en niet aanraken. Ik wil nog wel een keertje snoffen want ze is zo zacht. En ik denk dat ze super lekker ruikt. Ik denk dat ze naar gras ruikt omdat ze daar altijd in zit. Nouja, een soort gras dan.

Gefoelig

Als mienister van gefoelige saake wil ik graag eefe stilstaan bij afgelopen week. Toen was het herdenke van heel veel sterre van de oorlog. Maar op dees dag denk ik altijd ook aan onze sterfriende. Soms heb je geen keus om naar regenboogland te gaan en fandaag doe ik een kaarsje aan voor iedereen. De sterrren en iedereen die het nodig heeft. Ik geef ook een steun kopje, misschien helpt het.

Snekken

Zelf had ik een ferassing fandaag. Mijn manspersoon is ook een boergondiejer en hij houdt ook van lekker snekken net zoals ik. Misschien heb ik het snekken wel van hem. Mijn manspersoon en ooma gingen eefe weg en toen ze terug kwamen was mijn vrouw er ook bij. Dat was meteen knuffelen en kusjes uitdelen. Ik deed het kopwerk en mijn motor draaide volop. Zij was van het kriebelen en kusjes op mijn kop planten. Zo deden we dat eefe en toen rook ik wat lekkers.
Nou zal je wel denken, die Bram heeft ook altijd lekkers. Nou wel vaak maar niet elke dag. Mijn man is de snekker, ik niet. Ik doe gewoon mee. Het maakt mij ook niet uit wat het is. Mijn neus ruikt het en mijn lijf gaat op onderzoek uit.

slagroomSlagroom

Dees keer was het op tafel. Mijn ooma was iets aan het eete. Ik stond al op tafel voor de kriebels van mijn vrouw dus ging ik bij mijn ooma kijken wat ze aan het eete was. Het is wit en het ruikt lekker. Het ziet er zacht uit als een wolkje. Maar echte wolkjes kun je niet eete, dees wel. Mijn ooma vroeg of ik ook wat wilde proeven en hield een lepeltje voor me met dat spul erop. Het is slagroom.
Eerst moest ik ruiken. Ja het ruikt naar melk en naar slagroom. Daarna stond ik eefe stil. Hoe ga ik dit aanpakken? Het ziet er kei lekker uit. Zal ik eerst links beginnen of eerst rechts? Mijn kop ging nog verder denken. Val ik meteen aan of doe ik lik voor lik?

Lepel

Na eefe denke en ruike ben ik lik voor lik de slagroom aan het opsnoepen. De lepel wordt schoon en mijn bek proeft kei lekkere slagroom. Als de hele lepel schoon is gemaakt smak ik even na en poets ik alle slagroom van mijn snorharen af. Dat was lekker! Het is bijna tijd voor een middag dutje als er ineens een kop voor me word geschoven. ‘Kijk eens Brammie’ zei mijn vrouw. En ik zie een kop gevuld met slagroom voor me staan. Dit is maar één keer omdat je het kei goed doet als blogger en katermans vertelde mijn vrouw me.

Kopje

Ik moest eefe goed kijken want dat zie ik niet elke dag! Een kopje vol slagroom helemaal voor mij alleen. En ik mag gewoon lekker snoepen. Is dit een droom? Droom ik? Eefe ruike, slagroomik ruik slagroom en de melk. Mijn bek begint gewoon te kwijlen van zichzelf. Of ik droom of niet weet ik niet helemaal zeker maar dat maakt nu niks uit. Ik ga lekker snoepen van de slagroom die voor me staat.
Waar ga ik beginnen? Ga ik links beginnen of ga ik voor rechts? Of gewoon in het midden. Ik hoef niet lang na te denken want mijn kop gaat vanzelf naar de slagroom toe. Mijn bek is al half open en mijn tong is al op weg naar de slagroom. Eerst doe ik heel voorzichtig proeven en daarna ga ik slurpen. Dat is wanneer je heel veel slagroom ineens op je tong wilt hebben maar het eigenlijk niet past. En dat smak je toch naar binnen ook al lukt het niet helemaal. Dat maakt voor nu niet uit want het enige waar ik nu aan kan denken is de slagroom in mijn bek en hoe mijn buikje lekker gevuld word met slagroom.
Mijn adfies is wel dat je zoveel mogelijk slagroom op je tong moet krijgen, dat smakt het lekkerst. Dan haalt mijn ooma het kopje weer weg. ‘Nu heb je genoeg gesnoept Brammie,’ zegt mijn ooma. Nou ik vind van niet en ik smak nog eefe na.
Weet je wat handig is met slurpen? Er zit overal rond je bek slagroom. Dus ik heb nog een beetje slagroom over en dat ga ik nu lekker wegpoetsen van mijn bek. Daarna is het duttijd en wil ik eefe warm liggen.
Ik wens iedereen een fijn wiekent met veel liefe en kopjes. Ik tetter mee voor freede en ik swaai fanavond ekstra naar alle sterren!

7 thoughts on “Bram ofer het snoepen van slagroom

 1. Haai Brammie kerel

  Hier is Oopaaaaaaaa
  Haai faif
  Ken jij mij?
  Loes vertel….
  Wat?
  Slagroom?
  Oopa is wel oud maar nie gek.
  Oopa lust ook slagroom!
  Kom maar door met die wolk.
  Keivette slagroom.
  Whaaaaaa haaaaaa
  Likje naar links
  Likje naar rechts
  SLAGROOOOOOOOOOOOM!
  Burp!
  Hoezo ben ik veel te gulzig?
  Tip van Oopa
  Neem de slagroom zoals die komt.
  Niet wachten anders is het slappe hap!
  Whaaaaaaaa haaaaaa
  Karel Saame burpe
  Hee Oopa kan smikke en smekke
  Zonder zijn snorhaar te vertrekken
  BURRRRP!
  Zo!
  Oopa is helder.
  Loesie Oopa is HELDER.
  HOOR JIJ MIJ!
  Loes, waar ben ik?
  Wat?
  Op een witte wolk…
  Wie is hier nou gek!

  De ballen Kees

 2. Heeee lieve Brammievlinderleeuw, ik stuur je straks letters!!, is slagroom lekker?, het ziet er wel heeeeerlijk uit!!!, tot straks ❤️ van je Kevermans!!

 3. Hoi Bram,

  Wat een bofferd ben je zeg, dat je zomaar een kopje vol met slagroom kreeg.
  Weet niet of ik slagroom zou lusten, misschien ga ik aan de baas vragen of ik het ook mag proeven.
  Dan weet ik meteen of het lekker is of niet…..toch!

  Pootje van Tommy!

 4. Heee lieve Brammievlinderleeuw, daar ben ik dan!!, wat heb je weer mooie letters gemaakt, over alle sterren waar we aan denken, ik doe met je mee en ik ga fanafond zwaaien, zodat ze weten dat we ALTIJD aan ze denken, aan alle sterren, en ik tetter natuurlijk ook voor vreede!, en ik heb aan mijn vrouw gefraagd van de slagroom, maar zij zegt dat ik dat niet mag omdat ik te sik ben, nau ja!!!, het klinkt zo heerlijk zacht en zoet en lugtig en smeujig, en weet je wat mijn vrouw ook zei?, dat Molly, die hier froeger woonde, elke dag een paar likjes slagroom kreeg, dat was ze zo gewend in haar forige huis!, zooo heee en ik niet!, maar ik ben wel heeeeeeel blij dat jij zo lekker hebt zitten smullen lieve Brammie, en ik zag meteen dat de slagroom net zo mooi wit is als jauw pooten!, lieve 🦋🦁, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, en voor jau doe ik er tettertjes en neusjes bij, het is van je Kevermans!!, en ik ga zo Jafita ophalen en dan komen we naar jau toe, ik heb een paaraasol bij me, dan kunnen we in de tuin zitten, en als het reegent blijven we toch droog!, ik heb ook een grote tas met snekkies bij me, tot zo!!!

 5. Lieve Bram,
  Lekker is slagroom, vind je ook niet ? Wij weten er alles van, want wij krijgen elke dag een klein beetje, want bij ons staat zo’n bus met slagroom in de koude kast. De eerste keer dat wij dat kregen ging zo: onze vrouw nam een beetje slagroom op een toetje en wij stonden er verlangend bij te kijken. Toen vroeg ze: “O, willen jullie ook wat, misschien vinden jullie het ook wel lekker.” En zo kregen wij allemaal een beetje op een schoteltje, maar Jillie lustte het niet. En sinds die tijd loopt Cindel altijd mee wanneer onze vrouw naar de koude kast loopt om haar toetje te pakken. En dan krijgen Cindel en Ivar allebei een schoteltje slagroom, ook al neemt onze vrouw dat niet altijd. Dus eigenlijk wordt die slagroombus voor ons gekocht, want wij eten er het meeste van. Wij begrijpen nu heel erg goed dat jij dat ook zo lekker vindt. Bram, gewoon af en toe meelopen naar de koude kast en heel verlangend kijken, dan krijg jij het misschien ook wat vaker.
  Wel goed dat jij als minister van gevoelige zaken even denkt aan alle poezels die weer over de regenboogbrug zijn gegaan en aan hun mensen die dan verdrietig achterblijven. Wij moesten toen ook gelijk denken aan onze broertjes en zusjes die hier eerder hebben gewoond en die wij gekend hebben, soms alleen van een foto.
  Maar we vinden het wel heel leuk dat je zusje Mila nu ook steeds op dit blog schrijft. Zo leren wij jullie allemaal kennen.
  Heel veel zachte kopjes van Cindel, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw.

 6. Hoi lieve Bram
  Ohhhh jij kunt er ook niets aan doen dat je man een bourgondiër is!!!
  Daar kun je alleen maar van profiteren en mee genieten…….wij vinden dat dat zo hoort!!!!!
  Wij krijgen hier ook wel eens slagroom……zooooo lekkerrrrr!!!
  Vrouw moet dan altijd lachen omdat als we opkijken zelfs onze neus onder de slagroom zit!!!!
  Wij zeggen dus ook tegen jou……genieten van al het lekkers dat je krijgt!!!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

 7. Slagroom is furrukkulluk. Fijndat je hier over miauwt, Bram. Ik ga het gauw op het boodschappenbriefje krabbelen.

  Eet jij slagroom uit zo’n spuitbus. Of klopt jouw mens het zelf? Heb jij wel eens een smaaktest gedaan? Welke is lekkerder?

  Koppie van Japie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *