Dorus en zijn innefjoew met oom Kenji

oom Kenji Hajooooooooo iedeween!!
Daar issie weer hoor… uwes reisende en raasengekke rieporrer Dorus. Deese keer ben ikke digt bij huis gebleefe. Ikke ging naar me sjoonmoesie Sylvia. Daar woon me Roeskiese oom Kenji. Oom Kenji loop moodesjoows en laat hij nou net weereltkampjoen kwulledraager geworre sijn. Hihihihi. Oom Kenji kwam uit Roeskielant maar woont nu met een paar annewe katten in Neederlant. Waaronner me Jiekie, me Tino, niggie Bliss, tante Kyana en de mamma van me soon Ammer. En nog een paar kwullers.
Feel pwesier met leese fan me innefjoew.

Het innefjoew

Hoe auwt ben uwes?
Ik worsse in juli 6 jaars

Wat foor ras ben uwes?
Ik bensse een selkirk rex kortsehaar (een krullekat!!)

Waar ben uwes geboor?
In Omsk dat is Sibbierie

Hoe hep uwes Neederlants leere miejauwe en was dat moeiluk?
Neederlants is een moeiluke miejauwe maar gelukkig hebsse hier kaas en dat lusse ik heel gjaag.

Was het kauwt daar?
Het was daar heel kousse je had een dikke vagt nodig en een muts voor op je hoofd
Hoe ben uwes naar Neederlant gekoom?
Ooh dat wasse een rampsse. Ik moesse met se fliegjuig van Omsk naar Mossekou. In Mossekou zou ik met een andere fliegjuig naar Doesseland gaansse maar ik wasse te laat omdat het droek wasse in Omsk. Dus met de fjiegjuig naar Parijs la mour en met de tjein mee. Nou dat ging goed maar toen ging de tjein stoek en moesse ik met een andere tjein mee. En in Nederland wasse het kei en kei heetse en in Omsk was het heel heel kousse. Maar alles is goed gekoomsse hoors
Uwes hep uwes trots nog!! Hoefeel kintjes heppuwes?
Ik hebsse er 6

Moet uwes iedewe dag krullers in uwes haar doen?
Ja en ik heb een sesiaal netje zodat ik er mee kan slaapsse

oom KenjiUwes ben kampjoen fan Neederlant. Hoe voelt dat?
Nou Doerus ik bensse Kampjoensse van se hele wereldse (ooooh sowwie hoor)

Loop uwes niet naast uwes sgoentjes?
Nee want hier is mijn personeel heel stjeng en ik zou niet durfssse

En dan nu me MammaLoes met haar weereltbewoempte kollum:

Mamsjiesjie wil hut (w)(fr)eete

Evve een tipje, me mamsie was tijdes het innefjoew furrkaude en se nieste klodders fol teege oom Kenji en mij aan. Blehbah. Set een spettersgerm foor uwes!!

Lieve Kensjiesjie Hier is MammaLoesje. Misschien kennie mij eigen wel weeges dat ik heel feel kontak heb met alle krulles weeges saksentjes. Jij weet mij Doorie ze innefjoew is pas ze innefjoew assietjiee alle fraage van MammaLoesje heb beantwoord. En mij broer Oopa Floris brei er ze eindje aan.

1: Lieve Kensjiesjie jij ben moodel. Jij doe aan sjoows en jij moet goed uitzien. Mag jij alles eete van jou vrouw tante Sylvia? Wat vinnie lekker assie selluf mag kiese? Of wor jij drill met jou eete weeges dattie in jou sjoow loop. Hebbie ook foer dat jou krullies in ze form blijfe?
Hallo Lieve Loes Matroeska. Ja voor jou heb ik een bijsondere naam omdat je bijsonder bensse.
In roessia heb je sjesiaale poppen en daar sitte heel veel poppetjes in. Jij bensse ook zo een pop want jij hebsse sofeel laagjes. Oma , moeder van alle sterren, levenswerk manteltjessorger en je hebt de allerliefste loef jou Bert.
Ik eet alles en ik mag ook alles eten . Het allerlekkerste finnse ik kaas maar ik mag niet altijd de smeerkaas vanweegse kjoflook dat finnse de fjouwtjes  niet lekkers als ik koes. Drilsse doen se hier niet aan. Ik kjijg bjokjes voor een mooie glansjes fagt en soms kjijgsse ik sjalmollie over mijn natsserfoer

2: Hebbie speesiejaale diejeet weeges jou moodel zijn? Bijfoorbeeld kragtfoer foor jou sjoow. Dattie nog meer spier heb en boddiebil. Selluf heb ik mij leefeswerk weeges dat ik nie doe aan mij boddiebil. Lieve Loesje mijn kjagtvoer is eten wat iksse lekker finsse. En mijn spieren zijn natuurlijksse en helaas heb ik niet sofeel boddiebil als jij.

3: Jij ben moodel en deze fraag is wel intiem. Hoe groot is jou buik? Iedereen wil zoies tog weete van Moodelle? Krijgie meetlatte om jou buik? Moetie leefe op waater van jou broot of dattie maager kip eet? Alles foor jou sjoow en dattie goed uitzie?
Lieve Loesje ik hebsse weinig puikkie en een meetlat die komt niet om mijn puikkie . Dat is mijn priffussie. Water en brood ha ha nee ik doe daar niet aan mij en kippie lusse ik wel maar niet mager hoor alleen sonder se sout. En mijn bootie finsse mijn mensen moesse natuurlijksse sijn. Geen middeltjes en of se dieetsse

Oopa breit er ze eindje aan:

Hier is OOPAAAAA!

Wat moet ik Rusksies praate.
Sjipskie!

1 Kenskie mij?
OOOPa Floerus natuurlijk kensse ik u en zelfs in Roessia weet men wie u bensse.
De dames segge OOOPA isse de beste
Keivetskie whaaaaaa haaaaaa! Hee Loesie Oopa knalt er nog een vraagskie uit. Oopa is me toch een partij helder. Egt wel.
Hier wie gooskie!

2 Saamskie wodskie sloeberie keivetskie poepskie?
Hee joe meek Oopa de pinkskie nie lauw!
OOPa Floerus een pinksie altijd koud in de koelsekat of diepfries lauws pinksie is niet fijn dan bensse u zo in droomsseland.
Maar ik hebsse nog een lekkere fles kousse wosseka staan dus kom maar hier heen dan gaan wij die eens lekker djinksse.

Lieve Kensjiesjie dank jou wel dattie mee wil doen van mij Doorie ze innefjoew en dattie zofeel eerluk ben van alles wattie ons eigen fertel heb. Mij eskuusie foor mij broer Oopa Floris. Hij drink eerder nooit nie wokkaa.

Dank wel naames mij broer Oopa Floris, mij Doorie en mij eigen, (Mamma) Loesje Huispoes.
Nau nau nau. Wat een innefjoew he? En hoe fonbe juwwie me Oopa, me Oopa, me Oopaaaaaaa hihihi. Hij ken ook elleke taal spjeeke he?

Mij lefe in een flugt fogels

Me mense sijn weer beesig met het ballekon gwoen te maake. Finne se leuk. Ikke fin het hannig want ikke kan nu foogeltjes loere sonner datte se me kun sien. De plante moete aween ies gwooter worre. Maar dat komp wel, want ik weet dat de tomaatepwante heeeel gwoot gaan worre. Ikke ben ook faak op me ballekon weest omdat de son er lekker was. oom KenjiOooooh dan ging ik op me strantstoel ligge. Pootjes in de lugt en soms meself ontlugten hihihihi. Dan moete frauw hoore. Doorieeee loop je weer wintjes te laate? Nee… ikke loop niet wintjes te laate. Ik LIG wintjes te laate hihihihi. Domme mense.
Ikke hep dwie mei me furrjaardag fiert. Ikke ben fier jaar geworte!! Oooh wat een knalfuif. Ikke hep mamsie belooft niet te segge datte se in katswijm lag door de ketnipwijn hihihihi. Die mamsie tog. Dus mamsie, ikke hep niets geseg dat uwes dwonke was!! Wief fan me he? Kwijg ik nau saksentjes?
Dit was hut foor deese keer. Dit keer geen kwiptiese ommesgrijffing wie follegenne keer de sjaak is want ikke hep foor de follegenne keer een seg het tege Doorie. Ooooh en die wor me tog gwieselig. Hihihihihi.
Dit was hut foor deese keer.
Ikke sluit af met een dikke koes
Foor mij MammaLoes
Toedeledokie
Dorus

17 thoughts on “Dorus en zijn innefjoew met oom Kenji

 1. Foor mij lieve Doorie,

  Jou Mamsie schrik erfan wat jij nie fertel. Dattie nie fertel van jou Mamsie ze katswein 🙀🙀🙀 jij moes jou eigen schaame! Moet Mamsie ze heele weereld zoies weete !
  Gelukkig hebbie wel jou mooie innefjoew met jou oompie Kensjie en Mamsie hoef nie… nie….
  Zij spreek zoies niemeer uit! Jou Mamsie spreek in ze raatsel…
  Lieve Kensjie wat hebbie goede innefjoew gedaan en jij houw van kaas en jij doe nie aan boddiebil. Dan ben jij onse beste kampiejoen van onse weereld. Jou krullie zit alteit mooi want jij krijg mij zallum in jou oolie. Jij ben onse naatuurlukke foorbeeld en jij gaa nog heel feel prijs winne.
  Oopa Floerus krijs nu heel feel hard Keiwodskie Keiwodskie en hij spuug heel feel. Wodskieballe!
  Doorie jou Mamsie wil alleen nog zegge dattie nu spaar foor jou eigen wintscherm!!!

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Hajooooooooo mamsiewamsie.

   Mahammmmmm ikke sei nies dat uwes dwinke was!!!! Ikke liet dat er juis uit!!! En uwes was furrkauwe met klodders!!! Dat was tog fies!!! Ikke was bijna gwoen hoor!!! Waawom moet ik een wintsgerm koope? Heppuwes dan saksentjes? Toeeee.
   Ikke hau uwes. Ook al was uwes dwonke. Hihihihihi
   Koeskoes 😽😽

 2. Hoi Dorus,

  Wat een kei goed intervjieuw, en wat een reis heeft Kenji gemaakt zeg, helemaal vanuit Omsk naar Nederland.
  Maar Kenji is toch maar mooi wereld kampioen, nou daar mag je super trots op zijn vind ik.
  Heb je ook al wat russisch geleerd? hihihi!

  Pootje van Tommy

  1. Hajooooooo oom tommy. Gaaf innefjoew he?
   Me oom kenji isse de besse kat fan de heeeeewe werelt. En dat mog iedeween weete. Hihihihi.
   Ikke pjaat gewoon neederwants met me oom hoor as ik bij hem ben. Maar ikke ken wel een paar woortjes hoor. Noepskie, eetskie, slaapskie en krulskies. Goed he?
   Pootjes 🐾🐾

   1. Hoi Dorus,

    Jeetje wat goed zeg, ben trots op je.
    Denk dat ik bij jou Rusisch kom leren, kan dat?

    Pootje van Tommy!

 3. Hoi lieve Doorie,
  Wat een leuk interview weer. En jeetje, wat een reis heeft Kenji moeten maken. Heeft hij ook een inburgeringscursus moeten doen net zoals anderen die hier komen wonen vanuit een ander land? Oopa Floris heeft echt ongekende talenten zeg! Spreekt hij ook nog russies.

  Binti: ikke lus ook heel graag kaas, nomnomnom!!!

  Knuffeltjes Binti & Zooka

  1. Hajooooooo tantes dinnies

   Oooooh wat stom dat ikke sooooon bewangerijke fjaag furrgeete was. Maar ikke denk wel dat hij dat moes doen!!
   Ikke fin smeerkaas uit een tuube heeeerwuk. Die met die koksmus op. Met kwuitjes. Sau ikke daarom stees sgeetjes laate? Hihihihihi
   Pootjes 🐾🐾

   1. Lieve Bunti en Zuuka ik hoefde geen koersus omdat ze die nog niet voor katten hadden, dus ik heb het van de katten hier geleerd en dankzij alle vrienden hier waar ik heel blij mee ben. Groet van Kenji

 4. Heee lieve zwartepantersiejemees die ook sterrieporter is, wat een keigaaf intervjoew heb je gemaakt met Kenji!!, en wat komt Kenji van heel ver weg, met het fliegtuig en de trein, zooo heee dan ben je echt dapper!, en nau is hij weereldkampioen krullenbol geworden, dat is fantasties!, mijn vrouw zegt dat Kenji van die leuke zwarte oortjes heeft, dat vind ze grappig, nau ja!, en gelukkig maar dat Kenji niet op diejeet hoeft, want daar is niets aan, enne… is er nog een beetje wodka ofer?, dat lust ik ook!, dan kan je goed dansen als je dat drinkt!, lieve Door, en Matroeska Loes (o dat is mooi!) en Oopa, dankjulliewel voor het intervjoew, en Kenji natuurlijk dankjewel voor de antwoorden!, Door, ik stuur heeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je famielie, zijn van je poomsie!!, en ik heb een hele grote zak frietjes gemaakt, en bittere ballen met mopstert, en hamburgertjes, en roeskiese eieren!, het zit in een grote doos en er staat op KRULSJAMPOO!!

  1. Hajoooooooooo poomsie

   Ikke weet niet of er nog wodskie oofer is. Er waare er 2 behoorluk aan hut pimpelen hihihihihihi. Ikke hielt hut bij bier. Hihihihihihihihihihihihi.
   Oom kenji hep mamsie een mooi bijnaam geeft he?
   Ikke hep ook swarte oortjes poomsie!! Hihihi. Net as me oom.
   Sssssssst… ikke hep een sak met pigmeks op uwes net niet egge sgaap neerlegt. Er staa wurlttjempjon op!!
   Pootjes 🐾🐾

  2. Hallo Koevur, ik zit hier met hele warme oortjes dankzij jou mensvrouw. Mijn oortjes zijn niet swart maar donkur sjokolaasse bruin. En ik heb gelukkig vanuit Roessia nog wat flessen vodka dus als het koud is en we nemen een glaasje dan hebben wehet zo warum. En ik zorg dat Jafita een flesje meeneemt met en dit is topsukret sjaviaar erbij. Groet van Kenji en een kuss voor je frouw van mij.

   1. Zoooo heee Kenji, mijn vrouw zegt dat je oortjes helemaal perfekt sjookoolaade zijn, ze zau er zo een hapje uit nemen, nau ja!!, en ze vindt je zo een lieve flurt, ze geeft je een grote koes terug, en ik ben nau een beetje hips.. van de vodka, en sjaviaar heb ik altijd al willen proefen… dankjewel!, heeeeeeeeel veel kopjes van mij en ik heb een bos bloemen voor Jafita, wil jij die alsjeblieft geven?!

    1. Ooh ploemutjes voor Jafita . Ik ga,ze zeggen en voor jou frouw een knuffel met sjokolaase. En Kevur je bent nu een beetje hips maar dat is morgen over hoor.

     1. Zooo heee Kenji, vodka is lekker… dat wil ik wel vaker!, en mijn vrouw zegt Dankjewel voor de sjookoolaadeknuffel!, zo een knuffel had ze nog hooit gehad!

 5. Hoi lieve Dorus
  Nou zeg wij vinden het knap dat Kenji zo goed Nederlands miauwt!!
  En ook nog wereldkampioen echt super gaaffff!!!!
  Hihihihihi en oopa Floris die ook een woordje roessies spreekt……volgens ons kent hij alle vreemde talen!!!!!
  Zou hij ook Chinees kunnen mauwen??????

  Dorus wat was het heerlijk weer hé? Wij hebben ook lekker buiten gelegen op onze stoelen!!!!
  En de sgeetjes gaan dan vanzelf 😹😹😹😹😹😹

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Hajoooooo awwe ses en lekker smakelukke kippies.

   Oooooh oopa is eggiewaar heel goed in sijn taale. En dat terrwijl hij furrgeetaggig is.

   Moete jullie ook fan juwwie frauw een sgeetjessgerm koope? Ikke fin dat so oneerluk. Buitesgeetjes stinke tog niet? Hihihihi
   Pootjes 🐾🐾

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *