Leootje van de Haagse Katers is er!

Leootje Eefe Foorstelle. Ajoooooo hier ben ik dan! Leootje fan de Haagse Katers!
Mijn mama leest ons al heeeeeeel lang foor fan de ferhale fan ome Bert de Huiskater en tante Loesje Huispoes en Opa Floris en fan Dorus de Balkonkater en fan Keefer en Bram en alle anderen.

Chester

Leootje
Chester

Mijn tante Noga die nu ofer de regenboogbrug is was dinnetjes met tante Loesje.
En nau kreeg ik een meel van ome Bert of dat ik ook afentoe wat wil sgrijfe want dat doe ik op feestboek al heel leuk sei ome Bert! Dat is omdat ik altijd fertel ofer meself en me broers! Omdat ik alles sie en alles seg as rasende rieporter! Nau ik fiel famme nieuwe stoel! Sofeel emoozies kreeg ik!
Fan trots, fan ojee as dat maar goet gaa en fan jippiejajeej en fetkoelkikke!
Me broers sijn ook heel tros op mij. Chester seg nooit feel, hij seg soms ‘pieuw’ en dan geef ie kopjes.
Nau hij sei ‘Pieuw Pieuw’ en ik kreeg een kopje en hij ging me ore wasse so tros was ie op mij. Me stoere broer Tiga was een beetje jaloers maar Mama heef hem uitgeleg dat hij ook wat mag segge. As het gaat ofer snoepjes-pussel-spelletjes teste dan mag Tiga eg wel wat segge weges hij weet daar egt feel ofer te fertelle.

Simon

Leootje
Simon

Me leipe broertje Simon weet fan niks, die gaat sijn eige gang.
Simon is een beetje anders dan wij. Hij heeft oorrrr kapott… sijn ore doen het nie. Dus fan heel feel dinge sgrikt hij nie. En daar moet je eigeluk wel fan sgrikke. Weges dat je dan gefaar siet en feileg blijf. Maar Simon heef dat nie.
So as: de stofsuiger. Simon is nie bang foor dat monster! Hij wil hem aanfalle! Maar ook plestik sak geluid.
Oooh ik kan daar nie teege! Ik wor soooo bang as ik plestik sakke hoor! En knalle.
Hoortie ook nie. Dus as iets falt weges dat hij dat omfer loop hoortie dat nie.
En ook niet dat Mama of Papa of Fré dan iets roepe of klappe in de hande. Of as ie een plant sta te kauwe wat nie mag. Hij heef geen flaawe nozie. Dat is tog leip??
Ook as we foguls hore of duifies dan gaan wij fan kékékékéké! Seker ikke en Tiga.
Dan knalle we sowat door het raam met se tweeje.
En as er snoepies worre gedeel! Ik hoor persies welleke snoepies uit wellek sakkie of bakkie en waar se sijn en wie se geef. Simon nie. Die moet se eers sien of ruike en as ie slaap dan weet ie niets.

Tiga

Leootje
Tiga

Maar dan issie wel rusteg want Simon sta alteit aan seg Mama. Hij hep se uitknop nog nie so gefonde. As ie ouwer wor dan wort ie mesgien iets rusteger maar nau is ie nog geen ene jaar fan se leefteit. Me broer Tiga is al fijf jaare, me broer Chester wor ofer twee maande al 13 jaare!
En ikke wor fier jaar ofer een paar maane. Ik ben de enige katerman hier die met twee hele name op se sjip sta geregiestreeert. Ik heet Leo Anshu!
Dat is weges mij eerste mama, sij had mij die mooie naam gegeefe maar se hat mij kadoo gekreege.
Maar se wilde helemaal geen kater want se was te druk met leefe, werke en leere. Se was weineg tuis en ik was feel alleen en heel erg ferdrieteg. Toen ging se soeke foor de beste Mama en beste Papa foor mij en toen kwam se bij mijn Papa en Mama tuis op besoek en toen mog ik hier wone, sodat ik nooit alleen sau sijn.
Want ik kan eg niet goed teege alleen sijn. En nou ben ik hier en ik ben heel blij!
Dus liefe mense, geef noooit een dier somaar kado sonder te weete of het ook egt kan. Want ik was as beebie kitten heel ferdrietig toen weges dat ik mijn kattenmamma feel te froeg moes ferlate en eers feel alleen was. Maar nau is alles goetgekoome met mij.

Spannend

Wiste jullie dat ikke en Simon allebei uit Rotterdam kome? Mama noem ons soms der krootekookers.
Nauja seg. As sij kroote kook dan fint ik dat niet lekker ruike hoor! Se kan beeter beesig sijn met fis.
Nau dit was mijn eeste blog bij ome Bert!
Ik fin het spannent en ik hoop dat jullie het leuk fonde. Je kan onse fotoos en fillumpjes ook sien op feesboek bij de Haagse Katers!
As jullie fraage hebbe ofer ons dan mag je die alteit stelle hoor! En as jullie snoepies hebbe dan eet ik se graag meteen op. Dankiewel!
Feel liefs fan Leootje!

24 thoughts on “Leootje van de Haagse Katers is er!

 1. Hoi Leootje,

  Allereerst heel erg welkom op de blog van Bert, wat onwijs leuk dat je gaat bloggen over al je avonturen.
  En je schrijft super leuk vind ik en ik kende jou/jullie nog niet, maar daar gaat nu zeker verandering in komen.
  Ben zo enorm benieuwd naar al je verhalen en avonturen die je mee maakt.

  Ik ben Tommy de deeltijdkaterman van het (deeltijd) baasje wat dit schrijft/typt.
  Ben 13 jaar en woon ook al 13 jaar bij mijn baasje, ben een binnenkater zoals ze dat noemen, en buiten vind ik eigenlijk ook wel een beetje eng.
  Hou van niks doen, sneckkies eten, baasje in de gaten houden en vensterbank hangen als het zonnetje schijnt.

  Pootje van Tommy

  1. Hoi Tommy! Dankiewel foor alle kompeliementen! Maar wat is deel-tijt? Ben jij dan de ene helf katermans en de andere helf wat anders? Of deel jij al je sneks en je fensterbank? Het klink wel spannend! Groetjes fan Leootje!

 2. Mij lieve Leootje,

  hier is jou tante Loesje en zij is zofeel blij dattie er ben. Jou tante Loesje is al heel feel lang fen van jou eigen en jou faamielie. Selluf heb ik heel feel ferdriet gehad weeges dat jou tante Noga ofer ze Reegeboogbrug ging. Jij zeg het zofeel goed, zij was mij dinnetje en wij sprak elkaar iedere week. Als tantes onner elkaar, daar hebbie als kleine jonge nie zofeel van jou boodschap aan. Maar jou tante Noga was ze heele mooie en ferstannige poes. Dank jou wel dattie die fernoem want zij hoor erbij.
  Mij hart is blij dattie nu gaa blogge mij jonge. Foor mij Doorie is zoies ook leuk weeges dattie bijna net zofeel leeftijd heb. En jij kan met Jaapie praate ofer raafotte. En mij broer Oopa Floris vin jonge katermanne heel feel leuk. Jou tante Loesje wil jou zegge, jij ben heel feel welkom en zij snap. Jou broers zijn heel feel trots op jou eigen. En jij heb al zofeel taalent, dan kan jij ook trots zijn op jou eigen.
  Maar jij geef ons allemaal jou hele ferstannige boodschap. Jij moet nooit nie iemand somaar poezebeest kaadoo doen. Jij weet nie waar jij aan begin assie er nog nie ofer naa heb gedach. En jij fertel het uit jou eigen erfaring en iedereen kan erfan leere. Jou tante Loesje is heel feel blij dattie ons deze informaazie geef. Jou tante Loesje vin wij zijn ze mooise kaadoo van onse heele weereld maar alleen als jou hart tijd en ruimte heb.
  Dank jou wel lieve Leootje foor jou mooie letters en jij geef jou tante Loesje weer meer fertrouwe in ze jeug van teegeswoordig.

  Zachte kopjes van jou tante Loesje

  1. Lieve Leo,
   Ik ben heeel trots dat ik jouw pappa ben.
   Ik hou ontzettend veel van je en van Tieg Chess en Simon natuurlijk ook.
   Maar jij bent echt mijn speciale katertje.❤️
   Liefs je pappa.

  2. Liefe liefe Tante Loes, wat ben u lief en sagt! Mij tante Noga heef me geleer om respek te hebbe foor senioore fan alle soorte die er sijn weeges dat seenioore erfaring fan se leefes jaare hebbe. En mijn Mama fin dat seenioore so as Oop goet fersorg moete sijn weges dat se er niks aan kunne doen en weges dat as wij ook so worre hebbe we nog meer lief en sagt nodeg. Ook al pinkele we waar we staan.
   Ik ben soo blij en tros dat u mijn sgrijfsel goet font!
   Ik font het spannent maar ik hep het tog gedaan.
   Heel feel liefs, ook foor uw Susje fan Leootje

 3. Haai Leeooooooooo,

  Loes nu wil ik
  Looooowie hier is OOPAAAAA
  Ken jij mij
  KEILEIP
  Whaaaaaaaa haaaaaaa
  KEIVETTE LEIP
  Loes hoor jij mij?
  Oopa is Keivet leip.
  Hoezo nie overdrijven….
  Loes wat doe ik hier?
  Wat?
  Deze jongeman welkom heten…
  Ken ik die dan?
  Leeoootje?
  Ja natuurlijk ken ik die!
  Oopa kent iedereen
  Daar gaan we
  Iedereen meedoen graag
  Pootje omhoog
  Pootje omlaag
  KEIVETTE WELKOM!
  Whaaaaa haaaaaa
  Loes…
  Oopa is Keileip
  HOREN JULLIE MIJ
  OOPA IS KEILEIP!
  Wat nou niet de hele dag alstoeblief…
  Oopa is zo leip als Oopa wil
  Looooowie
  Saame leipe
  Hoezo gedragen?
  Ik denk er nie aan….
  Oopa gaat keileip pinkelen…
  Whaaaaaaa haaaaaaaaaa

  Joe goo boy

  1. Ajooooooo OOOOP!!
   Ben U nau ook al leip??? Me broertje Simon! Die is pas leip! Die heef nau se dolle uurtje dus wij sitte hoog en hij reest door het huis met al se speelgoet. As er iemant is die met u leip kan doen dan is het me broertje Simon wel! Dankiewel foor de keifette welkom, ik foel me fetkoelkikke keifet welkom! En ik hep me haartjes in me kuif hoor Oop!!
   Feel liefs fan Leootje

 4. Hajoooooooo leejoo

  Ikke ben doorie, jau katleega fanne de tjet. Hihihihi.
  Ikke bwog al beine so lang as ikke leef!! Fier jaar al. Daarfoor blogte me ooma weekeluks. Ikke doe het, net asse jij, ommeweek!! Ikke was op een boererei geboor saame met me bwoertje. Hij sau meebwogge met me, maar hij wert heel siek en moest oofer de reegenboogbwug loope toen hij 10 weekjes was.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Ajooooo Doorie! Ik fint het altijt leuk om jouw ferhale voorgeleese te krijge. Jij praat so grappeg! Ik weet fan jou broertje, ik fint dat soooo erg.. Ik fint het soo stoer dat wij nau katleegaas sijn! Ik fint dat die gekke hont Kjoemba ons daarfoor koekies moet geefe hahahaha!

 5. Hoi Leootje,
  Wat leuk om jullie te leren kennen!
  En wat heb je mooie letters geschreven!!!!!
  Wij zijn Tica, Izzy, Belle, poezendames en Panda, Moby, Dopey, katers. En in de tuin wonen de 2 kippen Pippie en Dotje
  Belle is samen met haar broertje met 4 weken bij de mama weg gehaald als kadootje 😿 en toen bleek dat die mevrouw alleen maar het broertje wilde hebben.
  Onze vrouw heeft gepraat en gepraat om ze alletwee mee te mogen nemen maar dat is niet gelukt. Belle was net 5 weken toen ze bij ons kwam. Panda die hier al woonde heeft haar onder zijn hoede genomen en alles geleerd wat ze moest leren!!!!
  Nog steeds zijn die 2 onafscheidelijk!!!!

  Wij kijken uit naar jou volgende blog Leootje!!!
  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Ajooooo wat hebbe jullie mooie naame! Waauw! Ja stom heh dat je dan ineene een kadotje ben.. Mijn eeste mama was wel heul lief hoor en ook heul ferstannig, want se wis al, da ga nie goe met Anshu. Se heef eg wel feel moeieluk gedaan om mijn Papa en Mama te soeke bij wie ik nau woon. Se wilde wel eg dat ik in een fur efer hoom sau koome. En daar ben ik nau en nau kan ik sellufs blogge ofer mijn leefe. Ik hoop dat jullie mijn ferhaale leuk finde! Feel liefs fan Leootje!

 6. Heeee lieve Leootje, wat gesellig dat je op de blog komt!, en ik vind dat je keigafe letters hebt gemaakt, en de footoos zijn ook helemaal top!, gelukkig maar dat je nau bij je broers en je mensen woont en dat je nooit alleen hoeft te zijn, waarom gefen mensen toch beebiekittens kadoo, dat is toch raar!, je geeft toch ook niet zomaar mensenkittens kadoo?, ik fond het leuk om te lezen over jau en je broers, en weet je trauwens hoe mijn vrouw me vaak noemt?, leipie leipsma!!, nau ja dat is toch erg?!, maar nau ik weet dat Simon ook zo is foel ik me niet meer zo alleen, en ik was wel een beetje benieuwd of jullie wel eens ruusie hebben?, lieve Leootje ik stuur jau en je hele famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, en ik doe er ekstra snoepies bij voor jau!!

  1. Heee Keefer! Jij tettert altijt foor freeede! Mijn Mama leest jouw ferhaale altijt foor aan ons en ik fint het sooo leuk! Jaaaa soms hebbe Simon en ik ruusie en dan geef ik hem een knal foor se kop. En Tiga wagt alteit tot hij het egt sat is en dan krijgt Simon so een draai om se ore dattie achterstefoore loop. Net goet. Maar we doen niet aan fegte. Fegte is stom. As ie rusteg is dan istie rusteg en dan is het ook goet. En as tie stom is dan is tie stom en dan segge we er wat fan. Gelukkeg snapt ie ons wel. En hij weet wel wat NEEEE beteekent in mensetaal. Dat doet Mama met haar hande. As tie het siet stopt ie wel. Andes krijgt ie fan Mama ook een tik. Het is een heel gedoe met die oorrrr kapot fan Simon! Ik ga er alles ofer fertelle! Feel liefs fan Simon
   PS Dankiewel foor de snoepies!!!

 7. Hoi Leootje, wat koel dat je doet bloggen! Hier zijn we allemaal friende van elkaar. Ik wens je veel blog plezier en snoepjes toe. Kipsmaak zijn het lekkerst!
  Kopje van mij, Bram

  1. Ajooooo Bram! Dankiewel foor al je goeie wense! Fooral die snoepies! Kip is suuper lekker! Feel liefs fan Leootje

 8. Ha die Leootje,
  Wat leuk dat jij ook gaat bloggen. Zo leren wij steeds meer poezels kennen.
  Jullie zijn met z’n vieren en wij zijn met ons drieën hier en met onze vrouw natuurlijk. Een aantal jaren geleden woonden we hier met ons zevenen , maar nu wonen daarvan drie broertjes en twee zusjes over de regenboogbrug. Cindel en Jillie leven gelukkig nog en Ivar is erbij gekomen toen hij al 11 jaar was. Ivar is hier de enige man in huis en hij doet regelmatig lekker stoer.
  Wat leuk dat jij drie broers heb. Ze zijn allemaal wel jonger dan wij, want wij zijn allemaal senioren. Simon is mooi wit en heeft hij nu twee ogen met een verschillende kleur of lijkt dat maar zo ? Dat zou wel bijzonder zijn. Maar hij is wel doof. Nou ja, je kunt ook niet alles hebben. Leuk dat jullie er allemaal anders uitzien. Dat is bij ons ook zo en dat is voor onze vrouw wel handig. Een paar maanden geleden woonde hier ook Fenneke, de dochter van Cindel, maar zij is voor de kerst over de regenboogbrug gegaan, Die twee leken zoveel op elkaar dat onze vrouw altijd extra goed moest kijken wie nu wie was.
  Lieve Leootje, wij kijken al uit naar de volgende blog over jou en je broers. Veel kopjes van Cindel, Jillie en Ivar en een aai van onze vrouw.

  1. Ajooooo wat hebbe jullie mooie naame allemaal, waaauw… Simon heef ech twee kleure ooge. Net als Deefit Boowie seg Mama. Dat heet heeteroogroomie. Hij heef se blauwe oog en hij heef se gele oog. Hij was se laatste fan se nest want niemant wau een doofe kater. Ik sat ook nie te wagte op een niew broertje maar ja, hij is er tog en ik moet nie seure seg Mama. Maar nau kome er geen katte meer bij seg Mama want het is druk sat so. Se hebbe de hande fol aan Simon en aan ons ook natuurlek! Dankiewel dat jullie mijn ferhaal so leuk fonde! Ik ga me best doen foor het folgende ferhaal! Feel liefs fan Leootje, oh me Mama wil wat segge, komp se:
   (heterochromie heet het, als je 2 kleuren ogen hebt, witte katten zijn vaak doof. Simon zijn moeder was een Turkse Van kat, van haar heeft hij al zijn streken.. -de moeder van de Haagse Katers)

 9. Hoi Leootje, wat leuk om jou en je andere katgenootjes te leren kennen. We zullen ons ook voorstellen. Wij zijn Binti en Zooka. Onze bijnaam is de Bazook@Cats. We zijn twee zusjes van 6 jaar. Binti is een schildpadpoesje en Zooka is een rode poes. We kijken er naar uit om meer avonturen te lezen. En we gaan op zoek naar jou op Feestboek.

  Knuffeltjes Binti & Zooka

  1. Hoi Binti en Zooka, wat een aaparte namen seg! Ik fint het mooi! Ik hoop dat jullie ons kunne finde op Feestboek. We heete de Haagse Katers!
   Tot Siens op Feestboek!
   Feel liefs fan Leootje

 10. Hoi Leo! Miauw, welkom hier op de blog. Ikke ben Minnie en ik ben 10 jaar. Ik ben je katlega fan de dinsdag. Die doe ik om en om miauwen met Doorie. Daarnaast ben ikke ook Minniester Purresident van ons katbinet. Pootje van mij foor jou en je broers!

  1. OOOooooooohhhhh hep ik nau egt een berigt fan een egte Minniester Purresident? Nau fal ik fan me stoel seg… eefe mijn moeder roepe hoor!
   MAMMA! MAMMAAAAH! Ik heb een berigt fan de Minniester!! Mag ik nau snoepies! Ik ben fet belangrijk!! Mam? Mamma?
   ooh eehh… wacht eefe
   kuche uche
   Geagte Minniester Purresident fan ons Katbinet.
   Sau het Uwes een genoege doen om mij te foorsien fan sesteg snoepies?
   Sallem of kip maak nie uit. Ik kom se heul graag haale!
   Feel Liefs fan Uw Haagse Kater Leonardo Anshu de Sgrijfer

 11. Wauw Liefe Allemaal wat hep ik feel mooie reeakzies gekreege op mijn eerste ferhaal! Ik ben er fer leege fan!
  Feel liefs fan Leootje en sijn Mama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *