Kever heeft een mening over goed zitten

Mijn mensen zeggen wel eens dat ik geen heel ondernemende katerman ben, dat find ik niet eerlijk want ik heb het keidruk met mijn tuin, met spieraal spelen, met mijn blog, met knuffelen en met rennen in mijn gras, hoe moet ik dan ook nog een ondernemer zijn?, ik weet echt wel dat dat beteekent dat je een fabriek of een winkel hebt, maar daar heb ik dus helemaal geen tijd voor!, en bofendien: ik heb nooit een zakenkaterman willen zijn.

Tuin

Mijn vrouw legde me uit dat mijn mensen iets anders bedoelen, dat ze bedoelen dat ik niet zo vaak iets nieuws of iets anders probeer, en dat klopt, maar waarom zau ik dat ook doen?, ik kan alles wat ik wil kunnen al lang!, en als ik iets nog niet kan is het vast niet leuk, zo zie ik dat.
Maar forige week heb ik toch zomaar iets gedaan dat ik nog nooit eerder had gedaan, het was in mijn tuin, en in mijn tuin durf ik veel meer dan in huis, dat komt omdat ik me in mijn tuin een beetje een tijger foel, en tijgers durfen alles, dat weet iedereen!, ik durf niet echt alles hoor, en ik ben natuurlijk ook geen echte tijger, maar tijgerKever durft wel veel meer dan gewone Kever.
Mijn mensen zitten nog niet zo vaak in mijn tuin, ik find het zelf niet erg als alles nat is, ik ga dan gewoon in mijn gras liggen of op het bankje, een klein beetje reegen find ik ook niet erg, ik heb zoooooveel haaren dat ik dat helemaal niet merk, maar mijn mensen zeggen dat ze niet buiten willen zitten als het reegent, en dat find ik jammer.
Als het droog is en de zon schijnt tetter ik net zo lang tot mijn vrouw naar buiten komt, meestal gaat ze dan op haar liefelingsstoel zitten, ik hau niet van die stoel, want hij foelt kaud en hard aan, foordat mijn vrouw er op gaat zitten legt ze er een doek op, ze heeft me een keer ferteld waarom dat is: “Omdat iemand – en ik zal geen namen noemen – steeds aan de stoel krabt is die helemaal gaan roesten. Erg hè Keef?! Daarom leg ik eerst een handdoek neer, anders krijg ik allemaal vlekken in mijn kleren.”

Bank

En nau bedacht ik deze week ineens dat die doek vast lekker zacht was, en toen mijn vrouw efentjes naar binnen ging sprong ik op de stoel, en ja hoor, presies wat ik dacht: het zit veel fijner dan wanneer je gewoon zo met je billen op de stoel zit.
Mijn vrouw kwam weer naar buiten en moest lachen, ze zei Welja Keveretti, wat ben je toch ook een avonturier!, ze gaf me een kus op mijn hoofd en daarna zei ze Waar moet ik nau zitten?, ja dat was efen moeilijk, ik wilde niet van die zachte stoel af, dat snappen jullie vast wel, gelukkig ging mijn vrouw ergens anders zitten, zo hoort het natuurlijk ook, en nu is haar stoel ook mijn liefelingsstoel geworden, maar alleen als mijn vrouw er eerst heeft gezeten, met die doek.
Een paar dagen later legde mijn vrouw zo een doek op het bankje om droog te kunnen zitten, en meteen nadat ze efen naar binnen ging sprong ik op de bank, op die zachte doek, toen ze weer buiten kwam sliep ik al bijna, ik lag heerlijk en ik deed net of ik niet hoorde dat ze er weer was, gelukkig begreep ze dat ik zo fijn lag en ging ze ergens anders zitten.

Trots

Mijn mensen zijn trots op me, dat ik zomaar nieuwe dingen durf en doe, ik kreeg heel veel kompliementen en ze hebben allemaal footoos van me gemaakt, en ik ben ook best een klein beetje trots op mezelf, in huis zau ik dat soort dingen nooit doen, maar in de tuin ben ik nau eenmaal een tijger, en iedereen weet dat tijgers graag zacht liggen en zitten, en dan fooral tijgerKevers!

***

Ik stuur iedereen die iemand mist hele zachte kopjes, ik zwaai naar alle sterren, ik fergeet niemand, ze zitten voor altijd in mijn hart, en ik BLIJF tetteren voor vreede!!

42 thoughts on “Kever heeft een mening over goed zitten

 1. Hajoooooooooooooooo poomsie

  Oooooooh sjoms isse uwes frauw bes wel meen teege uwes hoor. Uwes ben gewoon dapper. Net asse ikke. Ikke pik ook faak plekkies in. Komp ommedatte we siemeesjes sijn poomsie. Hihihihi. Wij heppe reg op awwe plekkies die we maar wille kleeme. Ikke ga ook pjopeere om handdoeken in te pikke!!
  Weet uwes tjauwes dat uwes daardoor een dappere ONDERNEEMENDE katerman ben? Oso. Lees uwes dat mefrauw poomsie?

  Poomsie? Er lig stjaks een ooferheerwukke pigmek met smekdonnalssauws. En een milkiesjeek. Thuisbesorg breng hut so. Hihihihi
  Pootjes

  1. Heee lieve grotejongenszwartepantersiejemees die ook sterrieporter is!!, goed zo dat jij ook weet dat wij het recht hebben om oferal te zitten waar we willen, want zo is het presies, en ik kan je echt aanraden zo een handdoek te zoeken en daar op te gaan liggen, ik find het helemaal top om zo te zitten of te liggen, en dankjewel dat je find dat ik ondernemend ben, ik heb het meteen aan mijn vrouw laten leezen, en nau durft ze niets meer te zeggen, o zo!!!, en zie je dat ik net zo een slanke siemees ben als jij?, en we zijn allebei keidapper, zeker weeten!!, zooo heee dankjewel voor de pigmek en de milkiesjeek, daar had ik nau net zin in, en die sous is heeeeeerlijk!!, lieve Door ik stuur jau en je mensen heeeeeeeeeeel veel ekstrazachte kopjes, ze zijn van je poomsie, en ik heb voor jau op het balkon drie heppie miels neergezet, en drie grote ijskoos met diskoodip er overheen!!!

 2. Lieve Kever,

  wat ben je toch een dappere jongen en vandaag heb je ook nog eens dappere letters gemaakt. Als je zo eerlijk over je avonturen durft te schrijven verdien je ook een stoel met een lekkere zachte, warme handdoek of deken. Maar wel eentje waar eerst je mensen op gezeten hebben want dat voelt anders. Dan zit hun geur in de stoel en vooral ook hun liefde. Je wordt nu toch wel echt een avonturier Kever en de mooie foto’s bewijzen het. Ik vind ook dat je goed voor je tuin zorgt want die ziet er prachtig uit. Je hebt het er maar druk mee want je moet ook nog spiraal spelen voor je mensen en tetteren en toeteren. En zorgen dat je Mikkie en Pokon in de gaatjes houdt. Je hebt er gewoon een dagtaak aan dus Zusje en ik vinden jou een echte ondernemer die luistert naar de prachtige naam van Keveretti Spaagetti. Welke ondernemer kan dat nou toch zeggen?
  Lieve jongen geniet jij maar lekker van je tuin en je stoelen en je mensen. Zusje en ik sturen jou en je mensen en Oma heel veel liefs,

  knuffels van Mevrouw Loes en Zusje

  1. Lieve mevrouw Loes en Zusje, dankuwel dat u mij dapper findt!, daar ben ik best heel trots op, want ik find mezelf ook dapper, ik doe van alles en ik durf ook bijna alles wat ik wil doen, en daar gaat het toch om?, en iedereen durft weer iets anders, dat is zo biesonder!, Mikkie en Pokon durfen zomaar op het dak te lopen en in boomen te klimmen, dat durf ik niet, maar ik weet ook niet eens of ik dat wel zau willen!, wat moet ik bofenop het dak doen?, maar ik durf wel gewoon op de stoel van mijn vrouw te gaan zitten, en dat is iets helemaal nieuws dat ik zelf heb bedacht, dus eigenlijk ben ik wel een afonturier ja!, maar niet elke dag hoor, dat wordt me dan teveel, ik heb ook tijd noodig om uit te rusten en te knuffelen en te eeten natuurlijk!, en mijn tuin is mooi geworden hè?, ik hoop dat Bolle tefreeden is, maar ik denk het wel, ik doe heel goed mijn best om alles bij te hauden!, lieve mevrouw Loes en Zusje, ik stuur jullie heeeeeeeeeel veel lieve zachte kopjes terug, ze zijn ook voor Loes 🌟 en Oopa ⭐️!!!

 3. Mij liefe Keverkuiken, jij ben zo een stoer en dappere katermans, jij heb helemaal geen winkel nodig. Ik vin jou kei knap ik wat jij doet. En hoe die stoel zo roest komt en zo, dat is vast echt niet door jouw gedaan, dat geloof ik niet want jij ben zo een liefe katermans jij zou dat nooit doen. Misschien moet ik je vrouw weer eens een kleine zachte hap geefe wegens orka.. maar nu wegens de roest. Kom maar bij mij Kevertje ik bescherm jouw wel. en wat een kei mooi liefe fotoos heb je daar in de tweede fotoo kijk je zo flieft en zacht mij hartje doet boemsie boem. Zachte liefe neusjes voor mij liefste Keverkuikentje met zijn dappere dingen. van je milamuisje

  1. Dag allerliefste Milamuisje van me, dankjewel voor al je kompliementen, ik word er helemaal frolijk van!, en gelukkig dat jij ook weet dat ik dat nooit zau doen van die stoel, ik ben een lieve jongen en ik maak nooit iets kapoo, en zau je mijn vrouw alsjeblieft weer een zachte hap willen geefen?, want ik find het niet eerlijk dat ze dat zegt van die roest, ik weet niet eens wat roest IS, hoe kan ik het dan gedaan hebben?!, ik kom naar je toe lief muisje, en dat ik zo keek op de footoo was omdat ik aan jau dacht, en wat een heerlijk zachte neusjes geef je toch, ik geef je heeeeeeeel veel lieve zachte kopjes en likjes, ze zijn van je Keverkuikentje, en daarna doe ik je haaren meteen weer netjes, want dat hoort zo, en ik let goed op dat ik netjes lig in mijn tuin!!

 4. Goedemorgen Tuintijger Kever. 🐅 Nou en of jij een ondernemende kater bent. Pom zegt het ook, “Kever durft meer dan jullie denken hoor! Zomaar op een andete stoel gaan zitten omdat je ontdekte dat er een zacht dekentje op lag.”
  Pom zelf is ook weer met van alles bezig. Ik zie haar vaak achter de duif aanrennen maar die duif is zooooo dom. Die heeft pas door dat er onraad dreigt als Pom hem al bijna bij zijn staart heeft. Over Sam heb ik geen goed nieuws; haar nierwaarden zijn weer gestegen. Dat betekent medicatie. Nierdieet laat ze staan; eigenlijk vindt Sam eten volmaakt onbelangrijk. Muziek maken vindt ze veel leuker. 🎼
  Maar Kever, als ik zie wat jij vroeger niet durfde en nu wel, dan verwacht ik nog véél van je in de toekomst. Maar het allerbelangrijkst is dat je niet meer bang bent om wat nieuws te proberen.
  Wij wensen jou, je mensen en je vrienden een goed weekend met veel z🐞n en lekker in de tuin zitten. 🌳
  Er staat een schaal gebakken kibbeling 🐟 onder je lievelingsstoel. Met een paar milkshakes.

  Groet van Kim en Sam en Pom
  PS. We hebben niet zoveel slakken meer, de egels eten ze op. 🐌

  ☕ ☕ ☕

  1. Lieve mevrouw Kim en Sam en Pom, zooo heee maar nau ben ik er echt zeker van dat ik een ondernemende katerman ben, want als Pom het zegt dan is het zo!!, Pom kan het weeten want ze durft echt alles, die duif moet oppassen, want op een dag fangt Pom hem!, ik find het ferdrietig dat de niertjes van Sam achteruit zijn gegaan, maar ik snap wel dat ze geen nierdiejeet lust, dat lusten heel veel katten niet dus dan zal het wel fies zijn denk ik, ik hoop dat Sam wel de meediesijnen neemt want ik wil dat ze nog heeeeeeel lang muziek blijft maken!, ik heb de afgelopen nachten ook veel muziek gemaakt, en ik heb heel veel inspieraatsie de laatste tijd, dankuwel voor de kibbeling en de milksjeeks, ook van Mikkie, Pokon is nau efentjes thuis, maar hij had toch al mijn bakjes leeg gegeeten dus hij heeft geen honger meer, ik stuur jullie drietjes heeeeeel veel lieve kopjes, en ik heb voor Sam en Pom een heerlijke moes van tonijn gemaakt, spesjaal voor als je last van je niertjes hebt, maar hij is toch heel lekker!, en voor u heb ik een echte auderwets lekkere mokkataart gebakken!

 5. Hoi lieve Kever, hier is mefrouw Oscar even. Wat fijn dat zo in je tuin geniet en nu hep je ook een lekkee bank met kleed.
  Ik wil jou en je mensen bedanken de mooie kaart met de lieve letters die ik heb gekregen uit meedeleefe voor Oscar. Veel dank ! 😻❤️
  De verbinding met Oscar blijft altijd voelbaar !

  1. Lieve mevrouw Oscar, dankuwel voor uw lieve letters en wat fijn dat de kaart is aangekomen!, de stoel van Oscar in mijn tuin blijft voor altijd de stoel van Oscar, ik find het een mooie herinnering aan hem, als ik er naar kijk denk ik aan Oscar, en u heeft helemaal gelijk: de ferbinding met Oscar blijft altijd, want Oscar was zooooo een lieve biesondere katerman!, Oscar en u waren en blijfen een geweldig tiem, ik stuur u heeeeeeeeel veel lieve zachte kopjes, ze zijn van Kever!!, en mijn mensen sturen lieve groetjes!

    1. Dan stuur ik nog een heleboel knuffies, en ik zwaai elke afond naar Oscar ⭐️!!, en ik denk aan u ❤️!!

 6. Hoi Lieve knappe mooie Tijger kever,

  Vind jou juist wel een ondernemende Tijger Kever want je doet zomaar iets heel nieuws, en dat is op de handdoek in de stoel gaan liggen als je vrouw even weg is.
  Dat vind ik juist ondernemend maar vooral ook erg stoer en knap en dapper van jou.
  En de tuin is net een tijgerbos waar je van alles in kan beleven, heel veel avonturen maak jij vast mee.

  Lieve TijgerKever speciaal voor jou heb ik al je lievelingssnecks onder het bed gelegd, zodat je tussendoor ook spiraal kan spelen.
  Voor je mensen heb ik koffie en thee in de keuken klaar gezet met een schaal vol slagroomsoesen.
  Geniet er maar mooi van samen.

  Pootje van Tommy!

  1. Heeee lieve vriend Tommy, dankjewel dat je me een tijgerKever findt!, dat ben ik ook wel eens hoor, maar voor mijn vrienden ben ik NOOIT gefaarlijk, dan ben ik gewoon weer Kever!, ik denk dat tijgerKever ook aan die stoel heeft gekrabt, want zelf zau ik dat natuurlijk nooit doen, dat snap je, en tijgerKever had fanochtend ook mijn vrouw gekrabt tijdens het speelen, nau ja!!, maar ja tijgers zijn nau eenmaal zo, daar kunnen ze niets aan doen!, ik ben blij dat je niet bang voor me bent lieve Tommy, dan ben jij ook keidapper dat je zomaar vrienden bent met een tijger!!, zooo heee en dankjewel voor de snekkies, ze zijn heerlijk!, mijn mensen zitten ook te smullen en roepen Dankjewel!!, ik stuur jau en je mensen heeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend gewoneKever!!, voor je mensen staat er appeltjessap en een sjookoolaadetaart met veel slagroom, en voor jau heb ik spesjale tijgersnekkies neergelegd!!

   1. Hoi vriend Kever,

    Ben ook blij dat gewone Kever mijn vriend is, Tijger kever doet hele andere dingen en dat geeft ook niks.
    Dank je wel voor de lekkere tijgersneckkies, ze zijn supertjes lekker.
    Mijn baasjes zeggen dank je wel voor de appeltjessap met sjokolaadetaart met veel slagroom.
    Ze smekken joh niet te geloven. Hihihihi!

    Pootje van Tommy!

    1. Smekken jauw mensen ook zo Tommy?, o wat erg hè, dan eeten wij katten toch veel netterder!, gelukkig dat alles lekker was en heeeeeeeel veel lieve kopjes van gewoneKever!!

 7. Hallo lieve tijgerkever, nau zeg wij vinden jou toch echt wel ondernemend hoor, nu heb je toch de stoel met kleet van jouw frau jouw lievelingsstoel gemaakt. Nu gaat jouw frau gewoon ergens anders zitten en zo hoort het. Want een heel aut spreekwoord zegt: waar tijgerkever woon draagt hij de kroon! Dankjewel voor de lieve knuffel. Knuffels terug van ons.

  1. Lieve mevrouw Ina en Pasa, ik ben niet echt een tijger hoor, want ik ben niet gefaarlijk en ik bijt ook niemand, alleen soms mijn mensen als we speelen, maar dat bedoel ik niet zo, en weet u wat nau zo freemd is?, mijn vrouw zat mee te leezen, en nau zit ze te schaateren van het lachen, maar ik snap helemaal niet waarom!, mijn vrouw zegt dat ze een tiesjirt gaat laten maken met dat spreekwoord, ze findt het fantasties, en ze zegt dat ze meteen weer haar plaats weet, snapt u het nog?, ik niet!, ik stuur u en Pasa nog een heeeeeeeleboel zachte liefe kopjes en knuffels, ze zijn van Kever!!, en ik zwaai fanafond naar uw sterren, want u bent de liefste mevrouw Ina die er bestaat!!!

 8. Lieve Kever,
  Ik vind je best ondernemend en dapper hoor. Ik ben vaak niet zo dapper want als ik maar een gek geluid buiten hoor snel ik al naar binnen. Want ik heel fijn vind is om samen met mijn vrouwtje in onze tuincaravan (vrouwtje zegt dat het een blokhut heet) te zitten. Liefst lig ik dan op het ligbed van het vrouwtje wat daar ook in staat en dan moet zij op een stoel zitten😹😹😹 maar dat vindt ze dan niet erg.
  Trouwens je hebt een mooie tuin.
  Lieve groeten van Figo🐈‍⬛ en zijn vrouwtje.

  1. Heee lieve vriend Figo, ooooo zo een ligbed… dat heb ik ook, maar dan een stretsjer!, maar die komt alleen als het een hele tijd niet reegent, en nau reegent het nog bijna elke dag, maar je hebt helemaal gelijk dat jij op dat ligbed ligt!, de stretsjer is ook van mij, soms wil één van mijn mensen erop en dan moet ik tetteren, want dat hoort niet, het is MIJN stretsjer!, ik durf ook niet zo veel in de tuin hoor, maar ik geniet wel heel veel, en dat is het belangrijkste!, lieve Figo, ik stuur jau en je vrouwtje heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!, en ik heb allemaal kouwstikkies voor je neergelegd in de blokhut, op JAUW ligbed!!

 9. Heerlijk weer Kever! Maar wanneer wordt het nou zo aangenaam buiten dat ook wij er graag zijn?
  Zal je zien dat als het mooi weer gaat worden , het meteen bloedheet gaat worden.
  Nou ja we moeten het doen met wat we krijgen.
  Fijne avond leuke lieverd en tot de volgende keer 😃

  1. Lieve mevrouw Sandra, Roos en Binky, ja dat van dat mooie weer wil mijn vrouw ook steeds weeten!, ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het ook veeeeeeel fijner find als het lekker warm is met veel zon, en mijn vrouw roept dat het van haar nau best eens bloedheet mag worden, en ik find dat ook lekker, dan kruip ik onder de struiken, maar fandaag hoefde dat nog niet!, ik stuur jullie heeeeeeeeeeeel veel knuffels en lieve kopjes, ze zijn van mij natuurlijk!, ik heb voor Roos en Binky een wildpatee gemaakt, en voor u staat er sietroen panna kottaa, met piestaasjnootjes er overheen!!, baai baai😽!

   1. Wat een heerlijk toetje 😋
    Je bent trouwens super ondernemend met al je lekkere eten op zondag!!!
    Dank je wellllll 🤩

    1. Fijn dat alles lekker was, en u hebt helemaal gelijk dat ik WEL ondernemend ben, want ik ben elke zondag aan het koken en bakken, maar dat find ik leuk hoor!, knuffels van mij!!

 10. Hallo liever tijgerKever,
  Wat goed van jou dat je het geprobeerd hebt!!!!
  Dat ligt net een beetje aangenamer vind je niet???
  Onze vrouw legt, als het mooi weer
  is, op elke stoel een dekentje speciaal voor ons neer.
  Dat zijn onze eigen dekentjes en wij gaan niet liggen voordat er een dekentje op ligt!!!!
  Vrouw zegt altijd dat we veel te verwend zijn maar zo zien wij dat niet hoor!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽⭐️😽😽😽🐔🐔😘
  Oh ja en we blijven mee tetteren en tokkelen!!!!

  1. Heeee lieve allemaal, gewoneKever en tijgerKever finden zacht zitten en liggen heerlijk, en wat zeggen jullie nau?, krijgen jullie altijd jullie eigen deekentjes…. ooo dat wil ik ook!, ik ga het meteen aan mijn mensen laten leezen, en natuurlijk zijn jullie niet veels te veel ferwend, dat KAN helemaal niet als kat!!, mag ik een keer bij jullie komen zitten, met ook een eigen deekentje?, dat lijkt me zo gezellig!, en dankjulliewel voor het altijd weer meetetteren en tokkelen, we blijfen volhauden!, lieve Dopey, Izzy, Tica, Belle, Dopey, Pippie, Dotje en natuurlijk mevrouw Ceciel en ook zeker weeten ⭐️ Panda, ik stuur jullie heeeeeeeeel veel zachte warme knuffels!!!

   1. Jaaaaaa gezellig als je bij ons komt!!!! En vrouw zegt net dat je dan een speciaal lekker dik dekentje in je stoel krijgt!!!!

 11. Hallooooo stoere TijgerKever!!

  Zooka hier! Ik vind jou echt een hele stoere Tijger die (bijna) alles durft, hoor! En je bent juist slim om op een dekentje te gaan liggen, ipv een harde stoel.
  Wij hebben op het balkon maar 1 stoel. Als de deur open staat, lig ik daar regelmatig op, of onder als het te zonnig en te warm is. Maar als vrouwtje het kussen in de stoel legt, dat ligt toch het lekkerste en ga ik er gauw op zitten. Dan klaagt ze ook van “waar moet ik nu zitten?” Maar de stoel is breed genoeg om er samen op te zitten, maar ik kruip daarna ook vaak lekker op schoot. Binti vindt het vaak te heet op haar donkere vacht als de zon schijnt en blijft liever binnen. Dan heb ik meer ruimte om bij vrouwtje te zitten!!

  Ik heb voor jou, Mikkie en Pokon lekkere vissnekkies neergelegd en voor je mensen koekjes voor bij de koffie of thee.

  Heel veel knuffeltjes van mij, Zooka (Binti ligt te slapen en uit te buiken op de bank naast vrouwtje)
  😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡

  1. Heeee lieve vriendin Zooka!!, dankjewel dat je me een stoere tijger findt, nau foel ik me ook zo!, en jij ligt dus ook liefer zacht?, logies eigenlijk toch, want een kaude harde stoel is niks aan, en wat gezellig dat jij op schoot gaat zitten bij je vrouwtje, dat durf ik niet zo goed, en het past ook niet omdat ik zo groot ben, ik snap dat Binti het soms te warm findt, dat had Popje die hier froeger woonde ook, hij was net als ik zwart met wat wit, hij fond het heeeeel snel te warm en dan bleef hij net als Binti binnen, maar ik kan heel goed tegen de warmte, ik ferstop me wel hoor!, ik ga onder de planten liggen, daar is het lekker koel, ik ferheug me daar op!, zooo heee en wat een heerlijke vissnekkies heb je neergelegd, dankjewel!!, ook van Mikkie en Pokon, ze sturen lieve kopjes!, en mijn mensen zeggen dat de koekjes errug lekker zijn!, lieve Binti ik stuur jullie drietjes heeeeeeel veel zachte knuffeltjes terug, ze zijn van Kever!, en ik heb voor jullie vrouwtje zelf bon-bons gemaakt, en voor jullie liggen er kouwstikkies waar je geen steentjes van krijgt!

 12. Hallo lieve Pepeoom Super Kever + ik ben fandaag so tjots want mijn mensen segge ik bensse ook een kind van uwes. U Keveretti mijn mensen segge dat ik se ietaliaanse van uwes heb. Het eten dan spageretti masacaoroni lasanja vooral de sausse en het gehaksse finsse ik mmmm. De pasta mag maar de gjoente die hoefsse ik niet.En ik kensse ook een heel mooi lied O Solsse Mio dat singsse ik voor Noa en dan kijksse so lief naar mij. Hier misse ik de fliesdeekens want in het oude huis was het koud en dan had mijn fjouw lekkere fliesdekens waar ik onder kon liggen. Nu hoefsse dat niet meer want dit huis is warm net als de floer. Dus als ik nu op de bank lig dan ziet ze me gelijk dat is dan wel jammer en het ergste is ze gaan gewoon sitsse. En dan hoorsse ik dit is onze plek jij hebt genoeg plekjes erg he. Maar als ze opstaan nou dan bensse ik zomaar 2 meter langer geworsse. Maar op schoot liggen kan en mag ik alsijt. Hier gaan se achter in de tuin beginsse mijn mense segge de grond is zo hard daar kunsse se geen plantjes en mooie ren maaksse. Dus die gaat de meneer van het huis nu zacht maaksse sodat se ferder kunsse. Voor u mensen hebbse ik natuurlijk weer de heerlijke sjaramelsestaart met sjokomel en rum. Voor uw Mila Mikkie en Pokon het solo mio diner en tante Jafita hebbsse de tafel eksja mooi gemaaksse met flinders en plommetjes. En er staan fjakkels die als het donker is sterren in de lucht blaasse. Wij tetteren mee foor freede en stuursse iedereen die het nodig heeft tjoost en warmsse kjuffels. Van ons allemaal en van mij de allergjootse koes

  1. Heeeee daar is mijn allerliefste Pepekind Faalentino waar ik altijd zo heeeeeel erg trots op ben!!!, natuuuuuurlijk zijn wij famielie, dat kan toch iedereen zien?, we hebben dezelfde kleuren!, nau roept mijn vrouw iets maar ik doe net alsof ik niks hoor, o en wat is dat ietaliaanse eeten allemaal lekker hè?, zonder groente, want groente is fies en ongezond, daar kan je best heel ziek van worden!, ik had natvoer met worteltjes en dop-ertjes er in, wie fersint nau zoiets?, ik heb dat mooi laten staan, ik heb alleen de sous en het flees gegeeten!, o wat roomanties dat je voor je lieve Noa zingt… ik find dat mooi ❤️!, en kan jij ook zo heeeeeel laaang worden?, en dan heeeeeel zwaaar…?, dat doe ik altijd op het grote bed, want ik heb nau eenmaal ruimte noodig om te slapen, dat is toch loogies?, wat spannend dat je tuin zacht gemaakt wordt!, straks kunnen jullie naar buiten en dan kunnen we elkaar zien en horen als we allebei in de tuin staan, dat lijkt me zo leuk!, mijn vrouw komt net keihard foorbij gerend, en ze zit meteen aan de taart te frooten, nau ja!, o en wat heb je voor iets heerlijks gemaakt?, en de taafel is zooo mooi!!, komen jij en je tante Jafita ook met ons mee eten, dat is gezellig!, fijn dat jullie meetetteren, en keigaaf van de tjoos en warme knuffels, dat is een goed idee!, lieve Faalentino, ik heb voor je mensen bienensjtig gemaakt, dat is een taart uit de Harts, en voor jullie allemaal staat er een buufet met onbeperkt spèr ribs met sous, voor je lieve, lieve tante Jafita staan er roode roosjes en een doosje met een flinderketting, en ik stuur jullie allemaal heeeeeeeele grote tijgerknuffels, maar niet bang zijn hoor, want het zijn gewoon knuffels van mij, je Pepeoom!!!

  1. Lieve vriend Lucky, is helemaal goed hoor, en ik ben al benieuwd naar wat Molly gaat fertellen!, heeeeeeel veel knuffels van mij voor jullie allemaal, ze zijn van Kever!!

 13. Lieve Kever, misschien denken je mensen dat je niet veel onderneemt maar ik vind het nogal wat. Zelf ben ik ook echt een katermans die veel van slapen houdt en daar is niks mis mee hoor. Jij gaat spiraal spelen, tettert er regelmatig vrolijk op los en je bent veel in de tuin om daar beestjes te bekijken, misschien ook te vangen en om in de gaten te houden of Mikkie en Pokon ook komen. En je moet natuurlijk ook op zijn tijd knuffels vragen en krijgen en ervoor zorgen dat er lekkere kauwsticks komen. Dat vind ik heel veel taken en tussendoor moet je gewoon uitrusten. Dat hoort nu eenmaal zo en je bent per slot van rekening toch ook geen katermans van één jaar jong meer.

  Nu Molly: hoi Kevervriend. Wij hebben hier buitenhuisjes om in te slapen. Eerst stond er eentje maar nu twee zodat Lucky en ik allebei tegelijk in een huisje kunnen liggen. Ik snap heel goed dat je soms een andere slaapplek probeert maar je moet weten, eerst lag er helemaal niks in het huisje. Om eerlijk te zijn, vond ik dat geen succes want de vloer was een beetje koud en vooral hard. Nu hebben mijn mensen er afwisselend een kleedje of handdoek in gelegd. Dat ligt niet alleen lekker zacht maar ook nog eens warm. Dus ik snap heel goed dat jij wel op een stoel met een kleedje of doek gaat liggen hoor. Dat is nu eenmaal veel prettiger en zeker als je niet meer de jongste kattenbotjes hebt. Dan is een zachte ligplek heel belangrijk. Enne…dan moeten je mensen maar ergens anders gaan zitten hoor. Zij leggen altijd een zacht kussen op een stoel buiten maar daar willen wij ook op liggen. En nog een tip: is de handdoek nat, goed tetteren want dan krijg je een droge! Veel beter ook.

  O ja, toen mijn vrouw vorige week bij jullie voorbij kwam met de trein, scheen de zon dus je was vast en zeker buiten. Dat moet haast wel want ze dacht heus dat ze je heel druk en hard hoorde tetteren. Boven het geluid van de trein uit hoor! Dat was reuze gezellig. kom je misschien een keer met de trein naar ons? Dan mag je ook een huisje uitproberen natuurlijk en anders gewoon in de tuin als je dat liever doet.

  Er liggen nu snekkies met kaas en kip voor jullie allemaal en voor je mensen zijn er kersjes. net gekocht in de winkel en ze zijn erg lekker zeggen ze hier. Ik weet dat niet want ik lust ze niet. Misschien Moos want die eet bijna alles.

  Knuffels van ons allemaal

  1. Heeeee lieve Lucky en Molly, wat een ferrassing!!!, ik stuur jullie fanafond letters terug, voor nu heeeeeeeeeeel veel knuffels!!!, ze zijn van Kever!!!

  2. Lieve vriend Lucky, hier ben ik!, mijn mensen waren fanmiddag weg en ik mag dan niet op de Aaipet, jammer hoor want ik wil best een keer allemaal lekkere dingen bestellen bij sooplus, maar dat kan dus niet, ik blijf opletten hoor, want op een dag lukt het misschien, dan bestel ik ook lekkere dingen voor jullie!, dankjewel dat je findt dat ik ondernemend ben, dat find ik zelf ook, ik heb het keidruk hier in huis en in mijn tuin!, en weet je wat zo erg is?, Pokon eet soms bijna al mijn eeten op, dus straks ben ik zomaar helemaal maager geworden… o, o… dat wil ik niet!, gelukkig krijg ik altijd weer wat anders, maar misschien dat mijn mensen het een keer niet zien, en wat dan?!, dankjewel dat je me begrijpt lieve Lucky!!, o en hoi lieve Molly, wat leuk dat jij er ook bent!!, ik begrijp helemaal wat je bedoelt dat een handdoek of kleedje lekkerder ligt, daar heb je helemaal gelijk in, en ik ben blij dat je zegt dat mijn vrouw dan maar ergens anders moet gaan zitten, er zijn hier stoelen genoeg, dan hoeft ze toch niet persee op de stoel die lekker zacht zit te zitten?, en wat leuk dat je vrouw me heeft gehoord in de trein!!, o en ik kom heeeeel graag een keer met de trein naar jullie toe!, en ik ben heeeeel benieuwd naar jullie huisjes!, zooo heee en wat een heerlijk snekkies zijn dat, die lust ik, en Mikkie en Pokon ook!, en mijn mensen zijn DOL op kersjes, dus die zijn helemaal blij!, en zau Moos kersjes eeten…?!, heeeeeeeeel veel knuffels voor jullie allemaal, ze zijn van je vriend Kever!!, ik heb voor jullie mensen een aarbeitjes-taart gemaakt, voor de konijntjes ligt er ferse slaa, en voor jullie fiertjes heb ik twee grote zakken partiemiks gestrooid!!

 14. Keeeeeeeeeeeeeeeeeeeeef frient!
  Wat goet fan je dat je op de handdoek bent gaan sitte!
  Lekker sagt he!
  Je tweefoeter krijg wel de kompelliemente fan ons dat se erreges anders op is gaan sitte toen de stoel fan jou was want so hoort het.
  Wij finde het egt superstoer en je bent superKeef die somaar op een handdoek ging ligge!
  Tiga seg hij is so tros op jouw dat ie se blikkies met ansjoofies die fan een fragtwaage waare gefalle bijmekaar prop en met de bode fan de pos naar jou toe stuurt!
  In een groote doos en op die doos staat FIS FOOR KEEF
  Niet dat je tweefoeters het in de spaagettie gaan gooie.
  Het is allemaal foor jou Keefferettie Spaggettie!
  Heel feel liefs fan Leootje Laasanjaa en se broers!

  1. Leeeeeoooootje!!!!!, heee lieve vriend!!!, o nau ben ik helemaal trots, dat je me superkeef noemt!!, ik fond het zelf ook echt een afontuur, en mijn mensen waren helemaal ferbaasd, ze zeiden Zo Keef, jij durft!, en dat is ook zo!, en mijn vrouw roept dat ze natuuuuurlijk ergens anders ging zitten, ze zau mij nooit ergens van af halen om zelf te zitten, gelukkig maar want dat hoort ook niet!, mijn mensen hebben al jaaren niet meer op de bank gezeeten omdat daar altijd een kat of meer katten lagen, dus nau zijn ze fergeeten dat ze daar kunnen zitten!, zooo heee en is Tiga ook trots op mensen ij?, ik word er gewoon ferleegen van… maar ook heel blij!, en dankjulliewel voor de doos met fis, dat lust ik!, ik deel met Mikkie en Pokon, dat find ik gezellig, en als jullie zin hebben om mee te eeten finden we dat helemaal top!, jullie kunnen zo naar de tuin komen, dan zien jullie ons vanzelluf!, lieve Leootje Ansjoe Laasaanjaa de Schrijver en Dichter en Intervjoewer, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Keef, en ik heb voor je tweefoeters een appeltjestaart gebakken, en voor jullie heb ik een ool joe ken iet-buufet neergezet, met allemaal lekkere fis en moes en snekkies en likwit snekkies, eet smakelijk!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *