Kever heeft een mening over een aud spreekwoord

Als kat ben je geen hond, dat zal iedereen begrijpen, een kat zegt miouw en een hond zegt woef, dat is helemaal ferschillend, maar ik bedoel ook dat je als kat dingen doet omdat je het zelf wilt en niet omdat het moet van je mensen: je geeft geen pootje als je mens dat zegt, en je gaat niet liggen omdat ze roepen Kever Lig!!!, mijn mensen prooberen soms om me iets te laten doen, of juist om me ergens mee op te laten hauden, maar daar trek ik me niet zoveel van aan, en dat is logies want ik ben geen hondje maar een kat.

Bij ons thuis doen we dingen in oferleg, alleen als het om gefaarlijke dingen of over de dokter gaat heb ik niets te zeggen, maar voor de rest mag ik oferal mijn mening over geefen en dat find ik fijn, mijn mensen mogen natuurlijk ook hun mening geefen, dat hoort erbij, en dan is het afwachten wie er gelijk krijgt.

Foorbeeld

Ik zal een foorbeeld geefen: elke morgen wil ik dat mijn vrouw buiten de krant komt leezen, dat find ik gezellig, soms findt mijn vrouw het te kaud, terwijl ik denk: dat kan wel zo zijn maar IK find het niet kaud, en in mijn eentje in de tuin zijn is niet zo leuk als met zijn tweetjes, dus ga ik eerst eerst zachtjes en fragend tetteren, waarna mijn vrouw vanuit het huis roept Ja Keef, ik hoor je, ik tetter ietsje harder, en mijn vrouw roept weer Ja Keef, en dan zegt ze Kom maar naar binnen!, maar dat wil ik helemaal niet, ik wil dat zij naar buiten komt!, dus ik tetter nog een paar keer en mijn vrouw roept nog een paar keer, als laatste tetter ik heeeeel zielig en laat ik mijn getetter een beetje sgor klinken, alsof ik heel ferdrietig ben, mijn vrouw roept nog een keer Keef, ik kom echt niet!, en daarna is er stilte…
Nu is het zaak om niet toe te geefen, ik blijf dus gewoon zitten en zeg helemaal niets meer, maar mijn vrouw ook niet en dat maakt het heel moeilijk!, soms lukt het me niet om fol te hauden en ga ik toch naar binnen, meestal komt mijn vrouw naar buiten terwijl ze zegt dat ik onmogelijk ben, nau ja!!, ik wil gewoon aandagt, dat is toch niet erg?!

Nacht

Zo wil ik in de nacht altijd een paar brokjes eeten met mijn man naast me, dat is heel anders dan wanneer ik het in mijn eentje doe, en ik wil ook knuffels, dus ik ga spieraalmuziek maken, aan de maatras krabben en tetteren, en dat doe ik net zo lang tot mijn man opstaat en me gaat knuffelen, zooo heee en daarvan moet ik echt keihard brommen, zo blij ben ik dan!
Dus ik krijg best vaak mijn zin, maar niet altijd en dat is jammer, ik woon heel graag met mijn mensen SAMEN en deel alles met ze, ik zau echt noooooooit alleen willen wonen, en ik probeer reekening te hauden met wat mijn mensen willen en finden, maar dat kan niet altijd want ik blijf natuurlijk toch Kever!, soms zegt iemand tegen mijn mensen dat ik als katerjongen wel moet weeten wie de baas is, en dan zeggen mijn mensen altijd: Wij weten alle drie heel goed wie hier de baas is, dat is namelijk Kever!, en zo is het presies, zo was het met Popje, Beer, Molly en Bolle ook, als kat ben je nau eenmaal altijd de belangrijkste in huis, dat hoort gewoon zo.

Spreekwoord

Mijn vrouw moppert wel eens van Het moet niet gekker worden, als ze met een dikke trui aan naast mij zit in de tuin, en mijn man moppert wel eens als ik hem steeds wakker maak, maar gelukkig stuurde mevrouw Ina, van Pasa en ⭐️Floortje, mij letters over dat er een aud spreekwoord bestaat, en dat gaat zo: Waar tijgerKever woont draagt hij de kroon, mijn mensen kenden dat spreekwoord niet, dus ik ben heeeeel blij dat mevrouw Ina dat heeft geschreefen!, mijn mensen moesten heel erg lachen, maar ze weeten nau wel hoe het zit, daarom heeft mijn vrouw er een teegel van gemaakt, zodat ze het nooit meer fergeeten, kijk maar op de footoo, dankuwel lieve mevrouw Ina!!

***
Ik stuur zachte kopjes naar iedereen die iemand mist, en ik blijf doortetteren voor vreede!
En ik zwaai naar alle sterren, fooral naar de nieuwe prachtige twinkelende sterren Ivar en Vriendje, ik fergeet jullie nooit!!

36 gedachten over “Kever heeft een mening over een aud spreekwoord

 1. Heel veel kopjes vol troost voor mevrouw Marjoke en Cindie en Jillie.
  Wat zal het stil en leeg zijn zonder jullie lieve ✨Ivar✨. We denken ook aan ✨Fenneke✨

  Koppie van Japie

  1. Lieve Japie, wat ben je toch een lieve katerjongen, dat je altijd aan anderen denkt!, Ivar en Fenneke hebben elkaar vast al weer gezien, en Vriendje is weer gezond en vrij, hoeft noooooit meer bang te zijn en hij twinkelt elke nacht aan de hemel bofen jullie, want nau waakt hij over jullie en fooral over je mens Mo, in plaats van dat zij over hem waakt, dat fergeet hij nooit, en wij fergeeten Vriendje nooit!, lieve zachte kopjes van KeverT.

  2. Lieve Japie,

   Bedankt voor het medeleven. Het is inderdaad stil in huis nu Ivar er niet meer is, want hij was een echte kletskater. Maar hij heeft hier wel 6 heerlijke jaren gehad. Hij is ruim 17 geworden, maar hij bleek naast zijn nierziekte (dat ging trouwens goed de laatste tijd) ook nog poliepen in zijn endeldarm te hebben, dus een normaal en prettig leven was niet meer mogelijk voor hem.
   Jullie ook veel sterkte met het verlies van jullie lieve Vriendje. Wij hebben het verhaal op facebook gelezen, maar wij hebben zelf geen facebook.
   Veel kopjes van Cindel en Jillie en liefs van onze vrouw.

 2. Meow KeverT,

  dat purrachtige tegeltje met een nog purrachtiger spreekwoord moet goed in het zicht van jouw mensen blijven hangen. Zodat ze zich iedere minuut van de dag (en nacht) kunnen herinneren hoe het ook alweer werkt.

  Zou er ook een miauwwoord bestaan speciaal voor mij? Misschien weet mevrouw Ina dat ook wel.

  Koppie van Japie

  1. Lieve vriend Japie, ik denk dat er voor iedere kat zo een spreekwoord bestaat, mensen hebben altijd geweeten dat katten biesonder zijn, en misschien dat mevrouw Ina ze allemaal kent?, ik ben heel blij met mijn teegel, want mijn mensen zijn soms best fergeetachtig, maar dan wijs ik nu naar mijn teegel!, heeeeeeeeeeel veel lieve zachte kopjes voor jau en je famielie, en knuffels erbij omdat jullie Vriendje zo heel erg missen…, ze zijn van KeverT.

 3. Lieve Kever,

  wat een mooie letters heb je weer gemaakt en je legt helemaal goed uit waarom TijgerKever altijd de kroon draagt. Wat een prachtig mooi nieuw modern spreekwoord. Dat heeft die lieve mevrouw Ina toch maar weer goed gezien. Ja dan moet je je als mens bescheiden opstellen en met een trui of een jas aan buiten gaan zitten in de vrieskou van Nederland. En je moet ook middenin de nacht TijgerKever knuffels en brokjes geven. Daar kom je dan als mens niet meer onderuit. Zusje mjaaauwt nu hard dat er van haar ook wel ergens een spreekwoord zal zijn. Maar misschien is het beter om dat maar niet te weten…

  Wat vreselijk toch Kever dat ons weer twee lieve vriendjes zijn ontvallen. Zusje en ik sturen heel veel troostknuffels naar mevrouw Mo en alle BBBeestjes want zij hebben zo goed en liefdevol voor hun zwerf Vriendje gezorgd.
  Maar we schrikken hier ook heel erg dat Ivar een ster is geworden. Lieve mevrouw Marjoke, Cindel, Jillie, we wensen jullie heel veel sterkte met het verlies van Ivar. Weet dat Loes daarboven echt heel goed en liefdevol voor al onze vriendjes zal zorgen, Saame met alle andere prachtige, lieve Sterrevriendjes.

  Liefs Mevrouw Loes en Zusje

  1. Dank u meow, lieve mevrouw Karien.
   Het geeft zoveel troost dat tante Loesje er is voor al onze sterrenfurriendjes.
   Zacht kopje voor u en Zus.
   Van Japie

  2. Lieve mevrouw Loes en Zusje, het is heel ferdrietig is van de twee vriendjes Vriendje en Ivar die een ster zijn geworden, daardoor zijn er weer twee huisjes waar een leegte en een gemis is, en dat is moeilijk, maar Loes heeft de nieuwe sterren met open pootjes ontfangen, en wij fergeeten ze hier nooit, ze blijfen er altijd bijhooren, en wat een mooie teegel heb ik gekregen hè?!, ik denk wel dat er voor elke kat zo een spreekwoord bestaat, dus natuurlijk ook voor Zusje, en misschien kent mevrouw Ina ze allemaal?, en anders past de kroon elke kat, zo zie zie ik dat, want katten zijn nau eenmaal heel biesonder, dat weeten mensen al heeeeeel lang, froeger bij de egaapt…epigte… egiptenaren waren katten zelfs heilig, echt waar hoor!, dus eigenlijk wisten mijn mensen al dat ik het meeste te zeggen heb in huis, maar soms fergeeten ze dat en daarom ben ik blij dat ik nau mijn teegel heb!, wat ik wel raar find is dat ik nog steeds op diejeet ben, terwijl ik dat eigenlijk niet wil, dat hoort toch niet?, lieve mevrouw Loes en Zusje, ik stuur jullie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn ook voor Loes ⭐️ en Oopa 🌟 natuurlijk, ik zwaai elke afond naar ze!!

  3. Lieve mevrouw Loes en Zusje,
   Bedankt voor het mede leven. Wij vertrouwden er inderdaad op dat Loes onze lieve Ivar zou opvangen. Onze vrouw had Ivar 6 jaar geleden uit het asiel in Rijswijk gehaald. Hij was toen al ruim 11 jaar oud en dan wisten we natuurlijk van te voren al dat we hem waarschijnlijk niet 10 jaar in huis zullen hebben. Maar Ivar was zo’n lieve, gezellige en aanhankelijke kletskater, dat het nu gewoon stil in huis is. Zelfs als onze vrouw een telefoongesprek had, zat Ivar gezellig mee te kletsen zodat ze hem aan de andere kant van de lijn konden horen. Zelfs op zijn laatste ritje naar de dierenarts zat hij nog zachtjes te kletsen.
   Het is fijn dat we een oudere kater een mooi en liefdevol laatste stukje van zijn leven hebben kunnen geven. En ook hebben wij nu een heel mooi fotoboek van hem en dat troost ons ook een beetje.
   Veel kopjes van Cindel en Jillie en liefs van onze vrouw.

 4. Goedemorgen Kever, in die oude spreekwoorden zit veel wijsheid hè. Deze kende ik nog niet maar deze wel: ” Waar KeverTijger gaat verliest zelfs de koning zijn recht.” 👑
  Een nieuwtje; van de week heeft Pom zich voor het eerst op laten pakken zonder dat ze direct weer weg wilde sprinten. Maar de volgende dag wilde ze weer niet geaaid worden. 😧
  Sam is zo kwaad op de regen en de wind dat ze onder het dekbed is gaan slapen. Dan hoeft ze niet te zien wat er buiten gebeurt, zegt ze. Zelf word ik er ook een beetje moedeloos van. Van al die regen. En vooral van die vreselijke slakken die op Pom’s natvoer loeren. Ik vang ze tussen twee koperen muntjes en gooi ze dan in de egelhoek achter in de tuin. Het schijnt dat slakken niet tegen koper kunnen. Het geeft ze een schokje. Ze rollen zich op en scheiden dat glinsterende spul niet af. Die superglue die je nooit meer van je handen krijgt.
  Ik ga nog een beetje lezen Keveretti. Wel heel knap dat je je vrouw naar buiten weet te krijgen. Ik zit bij Pom als ze wil eten. Ik hoor haar roepen dus ik ga weer.
  Groeten voor jou, je mensen en je vrienden. Achter in je tuin heb ik een schotel verse vis voor jullie neergezet. 🐟 🐟 🐟.
  Kim, Sam en Pom
  ☕ ☕ ☕

  1. Lieve mevrouw Kim, Sam en Pom, ja, aude spreekwoorden bestaan niet voor niets denk ik, en ik ben blij dat ik nau ook uw spreekwoord ken!, gelukkig maar dat u bij Pom gaat zitten als ze wil eeten, met zijn tweetjes is dat veel gezelliger, o en ik snap Sam helemaal hoor, dat ze onder het dekbed is gekropen, en anders mijn vrouw wel roept ze, zij zegt elke dag een paar keer “Het is toch niet te geloven, wanneer wordt het nou zomer?”, en daar ben ik het helemaal mee eens, vaak als ik buiten ben gaat het zomaar ineens reegenen, en er is veeeeeels te weinig zon!, en daarom zijn er ook zoveel slakken, die finden reegen heerlijk, wat een goede tip om ze zo op te pakken, want anders zit je vol met plak, bah ik find dat fies!, ik heb vaak slakken in mijn haaren, heeft Pom dat ook weleens?, en wat knap van haar dat u haar zomaar op mocht tillen!, logies dat ze dat dan wel weer efentjes genoeg fond voor twee daagen!!, en nau gaan Mikkie en Pokon en ik de verse vis eeten, heerlijk, dankuwel!, lieve mevrouw Kim en Sam en Pom, ik stuur jullie heeeeeeel veel lieve kopjes, en ik heb voor Sam en Pom een stoofschooteltje gemaakt, dat is lekker warm, en voor u staat er een grote pan zelfgemaakte toomaatensoep met balletjes op het fornuis!!

 5. Hajooooooooooooooo poomsie.

  Mij frauw seg juis dat ikke wel een woeffert in me hep juis ommedat ik luiser. Ikke sjaam me wot nu!! Ikke ben juis een swarte panter!!!
  Ikke maak me mense ook fjoeg wakker hihihihi. Dan wil ik ook datte se gaan kijke hoe ik eet. En dan eis ik ook noepies. Ooooooh maar uwes teegeltje isse eggiewaar sooooooo gaaf!!! Er hat eigewuk koning foor gemoete hihihihihihi. Want uwes ben tog de baas in huis.
  Poomsie… er staa een doos met een pigsmek. Met smekdonnalssauws. Hut staa onner uwes spieraal!!! Sssssst.
  Pootjes🐾🐾

  1. Heeee lieve grotejongenszwartepantersiejemees die ook sterrieporter is!!!, je hoeft je niet te sjaamen hoor, want je bent misschien wel een klein beetje net als een woeffert, maar je maakt ook je mensen froeg wakker en wil dat ze kijken hoe je eet, dan ben je echt heel erg een panter!!, en hondjes zijn heel lief, alleen ben je als kat gewoon toch anders, want bij een hondje zijn mensen de baas, en als je een kat bent ben je zelf de baas!, dat weeten mijn mensen, en dat weeten jauw mensen, en zo hoort het ook!, zooo heee dankjewel voor die pigsmek met sous, die lust ik!!, ik stuur jau en je mensen heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je poomsie!!, en ik heb voor jau een woppert bij de balkondeur gezet, met een milkiesjeek banaan, en ik stuur ekstrazachte kopjes naar je vrouw!!

 6. Hoi Kever,

  Vind het een super mooi spreekwoord, en hij is nog waar ook nog.
  Jij draagt altijd een super mooi kroon, en het is goed dat je mensen dat nu ook weten toch!
  SAMEN is altijd veel gezelliger dan alleen in een tuin zitten, ik lig bijv. graag SAMEN met mijn baasje op het grote bed.
  Vind ik ook gezellig en soms ga ik dan bovenop baasje liggen, dat is nog gezelliger.
  Dus ik snap jou helemaal lieve Kever, echt waar!

  Pootje van Tommy!

  1. Heee lieve vriend Tommy, ja het is heel belangrijk dat iedereen dat spreekwoord kent, want het is niet alleen over mij, maar eigenlijk over alle katten!, wij zijn nau eenmaal altijd de belangrijkste in huis, en toch blijfen we heel bescheiden, dat is toch biesonder?, en je hebt helemaal gelijk dat SAMEN altijd veeeeeeeel gezelliger is dan alleen! , ik find alleen niets aan, dan ga ik altijd maar slaapen, want wat kan je anders in je eentje?!, lieve Tommy ik stuur jau en je twee mensen heeeeeeeeeel veel lieve zachte kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!, en ik stuur spesjale steunkopjes naar mevrouw Tommy!!

 7. Mij liefe Keverkuiken, jij ben de groote baas van jouw huis en jouw mensen en dat komt omdat jij altijd denk vanuit jouw hart. Jij ben geen hondje jij ben Kever en jij doet wat jij wil omdat jij dat kan. Zo dapper als dat jij bent liefe Kever. Ik vind ook dat jou vrouw best een trui kan aandoen als het buiten koud is. Ik ga haar heel zachtjes happen ok? Gewoon omdat ik dat wil en ik weet toch wel dat jou vrouw nooit niet boos ga doen omdat het kei liefe hapjes zijn. En ik wil gewoon jouw beschermen, mij groote mooie katermans. Het zijn weer hele mooi woordjes slimme Kever. Ik geef je zachte neusjes en een likje omdat ik jou zo heel erg dapper vind, ze zijn van jouw Milamuis. En voor je vrouw een zachter hapje… gewoon omdat ze ook lief kan zijn.

  1. Mijn lieve lieve allerliefste Milamuisje, ik foel me zo feilig omdat ik weet dat jij me beschermt, en ook op mijn vrouw let, of ze alles wel goed doet, dankjewel daarvoor!!!, en mijn vrouw zau noooooooit boos op jauw worden, want ze findt jau zo een lieve damespoes, en je hapt niet hard maar zacht, en dat findt mijn vrouw stiekem een beetje leuk juist, en het hoort nau eenmaal dat je als kat doet wat je zelf wilt, en dat je niet doet wat je niet wilt, dus als jij zachtjes wil happen mag dat ALTIJD!!, ik hap mijn vrouw weleens een beetje hard, maar dat is niet ekspres, het is als we een spel doen, en dan ben ik een tijger en tijgers kunnen gefaarlijk zijn, maar nooit voor jau hoor!!!!, dankjewel voor al je lieve woordjes, ik moet er zachtjes van tetteren omdat ik zo gelukkig word ervan, en ik stuur jau en je vrouw heeeeeeeeel veel zachte kopjes, en ik geef jau kleine lieve neusjes en likjes over je mooie hoofd, en daarna doe ik je haaren weer netjes, want dat hoort zo!, ❤️❤️❤️ van je kuikentje!!

 8. Hoi lieve Kever,
  Ohhhhh Kever hier gebeurd dat ook hoor!!!! Maar onze vrouw houdt haar poot stijf en komt dan echt niet naar buiten!!!! Wij vinden een beetje regen en wind niet erg en we zeggen haar steeds dat we samen onder het hok van Pippie en Dotje kunnen gaan zitten maar nee hoor ze doet het niet!!!
  En dat spreekwoord van mevrouw Ina is wel heel mooi en helemaal waar!!!!!
  Laat dat maar zo vaak mogelijk aan je mensen zien!!!!!

  Wij wensen de mensen van Ivar en Vriendje heel veel sterkte 🤗🤗
  En met jou blijven we mee tetteren en tokkelen voor vrede!!!!!
  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽⭐️😽😽😽🐔🐔😘

  1. Heee lieve allemaal, ik find het zoooo ferdrietig dat er nau al wéér twee sterren bij zijn, waarom is dat toch?, en wil jullie vrouw ook niet buiten komen als het een beetje reegent of de zon is efentjes weg?, en ze zau ook nog met jullie onder het hok van Pippie en Dotje kunnen zitten, nau ja!!, zo is mijn vrouw ook, en mijn man komt helemaal alleen maar naar buiten in mijn tuin als er zon is, dus dat probeer ik niet eens!, misschien moeten jullie ook zo een teegel laten maken, want die kroon past elke kat!, dankjulliewel dat jullie elke keer weer meetetteren en tokkelen voor vreede, we geefen het gewoon nooit op!, lieve Moby, Dopey, Izzy, Belle, Tica, Pippie, Dotje, mevrouw Ceciel en ⭐️ Panda, ik stuur jullie heeeeeeeeel veel dikke knuffels terug, ze zijn van Kever!!!, en wanneer wordt het nau een keer zomer?!

 9. Hoi allerliefste TijgerKever,
  Wat een gave tegel met spreuk heb je. En die is helemaal waar! Dat heeft mevrouw Ina goed gezegd.
  Wij laten vrouwtje ook denken dat zij de baas is in huis, maar dat zijn wij toch echt hoor. Ze denkt dat ze ons een beetje als een hondje heeft afgericht, omdat we altijd eerst keurig gaan zitten voor ze ons het bakje natvoer geeft. Toen we nog klein waren, deden we dat per ongeluk eens. En dat vond ze zo leuk, dat we dat altijd “moeten” doen. Ach, als ze om 1 dingetje zo blij kan zijn, maar wij voor de rest alles bepalen, dan willen we dat wel doen hoor 😹😹😹😹😹😹😹 Zij blij en wij blij met het lekkere hapje.

  Wij kijken nu al uit naar het Weilandfeest van Joep. We komen in stijl in de roze Cattilac van Zooka. En we willen heel graag dansen op jouw muziek.
  We hebben kippiesnekkies neergelegd voor jou, Mikkie en Pokon. En voor je mensen Oranjekoeken wegens het voetbal (waar we trouwens niet naar kijken hoor).

  Heel veel knuffeltjes van ons, Binti & Zooka
  😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡

  1. Heeee lieve vriendinnen Binti en Zooka!!, dankjulliewel dat jullie mijn teegel ook zo mooi finden, en ik lees al meteen dat jullie het thuis heeeeeel goed hebben gereegeld!, het is een goed idee om ook wat voor jullie vrouw te doen, zoals dat netjes zitten voor jullie bakje natvoer, dat soort dingen finden mensen leuk, en waarom zau je het dan niet voor ze doen?, ik find het altijd grappig dat mensen denken dat wij iets doen omdat ZIJ dat willen, maar we doen het gewoon om hun een plesiertje te doen!, o en wat keigaaf dat jullie met de roose Cattilac van Zooka naar het feest van Joep komen, net als filmsterren!, mag ik dan een klein stukje meerijden met jullie met de Cattilac?, en natuuuuuurlijk kom ik muziek maken!, ik ben al aan het oefenen, want op een weiland klinkt alles net weer anders dan hier in huis, en ik heb al spesjale weilandmuizenmuziek gemaakt voor op het feest, als het goed is komen de muisjes daar op af, maar ik find dat ze dan gewoon mogen luisteren, en dat we ze tijdens het feest niet gaan fangen, want een feest is voor iedereen!, en dankjulliewel voor de kippiesnekkies, ook van Mikkie en Pokon, ze sturen lieve kopjes naar jullie, en mijn mensen zitten al te smullen van de oranjekoeken, mijn man is daar dol op, maar wij kijken ook geen foetbal hoor, lieve Binti en Zooka, ik stuur jullie heeeeeeeeeeeel veel knuffeltjes terug, ze zijn van jullie vriend Kever!!, voor jullie vrouwtje staan er ooranje tompoesen, en voor jullie ligt er een berg snekkies waar je geen steentjes van krijgt!!

 10. Lieve Kever,

  Het kan niet anders dan dat Ivar gemerkt moet hebben dat je naar hem gezwaaid hebt en daar is hij natuurlijk heel dankbaar voor. En natuurlijk ook dat hij zo liefdevol door Loes is opgevangen.
  Maar wat heb jij vandaag een grappig verhaal geschreven. Wij zijn het helemaal met die tegel eens: katten zijn nu eenmaal de baas in huis en het hele leven draait om ons. Gelukkig heeft onze vrouw dat heel goed begrepen, want ze gaat vanwege ons nooit op vakantie. Ze zegt dan altijd dat ze ons dan veel te veel zou missen en dat begrijpen wij heel goed.
  Bij ons was Ivar altijd zo’n gezellige kletskous. Je hoorde hem altijd al aankomen. Onze vrouw vond dat wel lief van hem, maar soms ook een beetje lastig. Maar het grappige is, dat ze dat kletsen nu enorm mist. Het is nu echt stil in huis. Wij kletsen ook wel, maar wij hebben van die zachte beschaafde perzenstemmetjes en die hoor je niet altijd even goed. Maar Ivar kon altijd zo lekker loeien op zijn tijd, vooral als hij bijvoorbeeld weer op het aanrecht getild wilde worden omdat onze vrouw hem daar zijn nierdieet gaf. Onze vrouw deed dat altijd maar, omdat ze dacht dat Ivar daar niet zelf op kon springen, totdat ze op een nacht ontdekte dat hij dat best wel zelf kon.
  Lieve Kever, het is goed dat je mensen er door die tegel er steeds aan worden herinnerd hoe katten behandeld moeten worden. Fijn dat mevrouw Ina dat oude spreekwoord nog wel wist, want dat komt jou heel goed uit.
  Wij hopen voor jou dat het beter weer gaat worden, zodat je mensen ook gezellig bij jou in de tuin kunnen gaan zitten.
  Heel veel kopjes van Cindel en Jillie en liefs van onze vrouw.

  1. Lieve mevrouw Marjoke, Cindel en Jillie, Loes is de beste Moeder van alle Sterren die er zau kunnen bestaan!, ze ontfangt alle nieuwe sterren met open pootjes, en alle andere sterren staan ook klaar als welkom, de sterren zijn SAMEN, net als wij hier op aarde SAMEN zijn, ik hoop dat Ivar heeft gemerkt dat ik zwaaide, maar ik denk het wel want de sterren zien alles, en ze weeten dat we ze nooit fergeeten, net zoals dat zij ons nooit fergeeten, we blijfen altijd met elkaar ferbonden!, wat leuk dat Ivar zo een kletskaus was, en mijn vrouw zegt dat ze wel snapt dat dat soms lastig was, omdat dat bij mij ook zo is, nau ja!!, en ze snapt ook helemaal dT u het nau mist, dat het nu ineens heel stil aanfoelt, u en Cindel en Jillie moeten helemaal wennen aan een leefen zonder Ivar, en dat heeft tijd noodig, maar ik ben heel blij dat jullie SAMEN zulke fijne jaaren hebben gehad, en dat Ivar ook presies wist hoe hij u dingen kon laaten doen, daar zijn wij katten heel goed in, het is een taalent!, ik ben heel blij met mijn teegel, want nu zien mijn mensen steeds wie de belangrijkste is in huis, maar ik ben ook heeeeeeel lief hoor, echt waar!!!, lieve mevrouw Marjoke en Cindel en Jillie, ik stuur jullie heeeeeeel veel kopjes en knuffels, ze zijn van Kever, oooo en ik hoop echt dat het nau zomer wordt!!

 11. Keeeeeeeef wat een fetkoelkikke teegel!
  Die wil ik ook met mijn naam derop weeges ik fint ook dat ik de kooning ben. Teminneste wel fan de snoepies!
  Ik fint het suuperknap dat je je tweefoeters sofeel heb geleert en dat se doen wat jij wil.
  Want dat is belang-rijk!
  Keef wij stuure een pakketje met ansjoefis en door Chef Tiga met ketnip gemimariseerde garrenaale om te proefe, hij wil heel graag weete wat of te dat je derfan fint
  Feel koppies fan ons allemaal!
  Liefs fan Leootje!

  1. Leeeeeeeooooootje!!!!!, je kan zo een teegel maken met jauw naam erop, want die kroon past ons allemaal als kat, dat is gewoon zo, als kat ben je altijd de allerbelangrijkste in huis, en jij bent zeker weeten koning van de snoepies!, en ooj van de neusies, dus ik find dat je zo een teegel ferdiend hebt!, mijn mensen waren al best goed getreend toen ik hier kwam wonen, en toch moest ik ze sommige dingen nog leeren, en mensen zijn soms eigenwijs heb ik gemerkt, maar ik ben geduldig hoor, en mijn toeter ook!, zooo heee en die ansjoefis (is dat famielie van jau?) en de gemimariseerde garnaale zijn echt helemaal fantasties!, Pokon en Mikkie en ik liggen nau met rondje buikjes in het gras, het was allemaal zooooo lekker!, Tiga is echt een topkok!, lieve Leootje, ik stuur jau en je hele famielie heeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, en ik kom straks met de fiets naar jullie toe, met achterop een hele grote schaal ferse kattensoesjie, als ik onder jullie balkon sta tetter ik, okee?!

  2. Lieve Pepeoom Super Kever +. Ik begin fandaag dat ik fanafond 2 eksja sterren en hartjes toeter voor Ivar en Vriendje. Ik wasse laat maar mijn mensen hebsse het zo druk . En ik hoor nu dat ik daar ook een van de reden van ben. Mijn fjouwtje hebsse weer aan de mosartkogels gegeetse met djamaretto en dan praat ze raar. Maar ze moesse zo lachen om uwes tegel en u weet het al wij mogen niet zo een tegel. Flauwe he. Maar ik moesse eerlijk sijn we hebsse niet te klaagjes ja op de noeppies na die kjijgsse we echt te weinig. En mijn fjouw segge en al die sjagjoom met suiker? Mijn fjouw finsse hier de sjagjoom lekker want die is niet zo zoet behalve als ikjes in se keuken bensse om iets lekkers te maaksse. En se denksse dat ik het allemaal self hou. Nee want er is foor u een sjagjoomtaart met marsepeinsse roosjes van Tante Jafita en we hebben een westernsse buffet . Met sjouwbooihoed en sjaal. Die van uwes is rood met hartjes. Er is genoeg voor Mikkie en Pokon. Voor u mensen hebsse ik een lekkere sjersjes taart sonder sjagjoom want die staat in de tunnel. Een lekkere rum met rozijntjes en voor uwes rum in sjokolaasemelk. Van ons allemaal en van mij de allergrootste koes.

   1. Heeeee daar is mijn allerliefste Pepekind Faalentino, waar ik altijd zo heeeeeeel erg trots op ben!!!, mogen jullie niet zo een teegel?, nau ja eigenlijk geeft dat niets, want elke kat heeft een kroon, en dat weeten we toch wel!, hoe kan jij nau de reeden zijn dat je mensen het zo druk hebben?, mijn vrouw zegt vaak dat ik de reeden ben dat ze nooit iets af kan maken, omdat ik altijd sta te tetteren, maar daar ben ik toch Kever voor, met een kroon!, dus dan moet OF mijn vrouw OF mijn man aandagt aan me geefen, ook midden in de nacht ja, o en wat heb je nau toch weer een heerlijke dingen gemaakten … en de taart van je lieve tante Jafita is bijna te mooi om op te eeten!, Mikkie en Pokon en ik gaan nau kauwbooi speelen, maar eerst gaan we smullen!, o en mijn mensen roepen dat de taart fantasties is, ze missen de slagroom gelukkig niet, smek smek, ik denk dat ik fannagt goed slaap na al die rum!, ik stuur jullie heeeeeeeeel veel lieve kopjes en dikke koesen, en ik heb in de tunnel een hele lange taafel vol met allemaal fisgerechten neergezet, er is moes en patee en soesjie en fisburgertjes en inkiefisringetjes en sardientjes en nog veel meer, bij de stoel van je tante Jafita staan rode roosjes en er hangt een vlinderslinger, voor jullie mensen zijn er berliener bollen en rumpunsj, dikke koes van je Pepeoom!!

 12. Groot gelijk hoor, in je eentje is nou eenmaal een stuk ongezelliger.
  Heel veel knuffiezzzz van onZzz

  1. Lieve mevrouw Sandra, Roos en Binky, gelukkig dat u mij begrijpt!, alleen is maar alleen, en het is toch zomer?, dan hoort mijn vrouw met mij buiten te zitten!, een miljoen knuffels terug van mij!, ik heb voor Roos en Binky kleine hamburgertjes gebakken en voor u heb ik een warm sjookoolaadetaartje gemaakt, als u het open snijdt is de binnenkant nog floeibare sjookoolaa, en er is natuurlijk slagroom bij!!

    1. Sjookoolaa is altijd lekker en fol met fietaamientjes toch?!, knuffels van mij!!!

 13. Hoi Kever,
  Wat een mooie tegel ik zou er bijna jaloers op zijn. Ik wil altijd graag dat mijn vrouwtje met me op het terrasje van de blokhut gaat zitten of met me in de blokhut. Helaas doet ze dit niet altijd want ze zegt met die vele regenbuien is het in huis prettiger

  Lieve groet van mij🐈‍⬛ en mijn vrouwtje

  1. Heee lieve vriend Figo, dus jauw vrouwtje zegt ook dat ze reegen niet fijn findt?, mijn vrouw ook al niet, en mijn man al helemaaaaal niet!, wat is dat toch met mensen?!, mij maakt een beetje reegen niks uit, en mensen kunnen gewoon een jas aandoen toch?, zeg maar tegen jauw vrouwtje dat ALLE katten een kroon draagen, dus jij ook!, heeeeeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever, en ik heb een berg snekkies voor je neergelegd!!

 14. Oh liefe Kever, wat leuk dat jouw liefe frau een mooie tegel heeft laten maken met dat oude spreekwoord. Geweldig en zo waar! Als er iets niet naar jouw zin is wijs je gewoon met je voorpoot naar de tegel en dan moeten ze wel toegeven! Nog een fijne dag liefe Kever, knuffels van ons.

  1. Liefe mevrouw Ina, gelukkig dat u mijn teegel hebt gezien!!, uw naam staat er op, want u wist het spreekwoord!, ik ben er helemaal blij mee, en mijn mensen moeten elke keer lachen als ze er naar kijken, waarom weet ik niet precies, maar lachen is altijd goed toch?, dankuwel dat u het spreekwoord wist, en nau willen alle katten zo een spreekwoord… maar ik heb al gezegd dat we die kroon allemaal passen!!, heeeeeeeeeeeel veel lieve kopjes voor u en Pasa en ⭐️ Floortje, en ook knuffels!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *