Kever heeft een mening over als er iets niet klopt

kloptSteeds vaker ben ik urenlang in mijn tuin, fooral op dagen dat Loes zachte warme straalen stuurt, ik lig dan op mijn bankje of in mijn gras, mijn lijf foelt warm en zacht, en mijn hart ook, Mikkie ligt op het dak van het schuurtje te rollen, Pokon slaapt stiekem in de tuin van de buren, ik denk aan mijn vlinderleeuw Brammie en doe net alsof we SAMEN in het gras liggen, en zo gaan de eerste lentedagen foorbij, fol met mooie herinneringen.

Bakjes

Maar op een ochtend werd ik heeeeeeel froeg wakker, liep naar mijn bakjes toe en dacht eerst nog dat er een fergipsing was: mijn bakjes waren weg, mijn pleesmat lag er gewoon, en dat was alles!, ik toeterde naar mijn man, hij stond op en liet me naar buiten, toen ik weer binnen kwam waren mijn bakjes er nog steeds niet, en hoe hard of zacht of zielig ik kloptook toeterde, ze blefen weg.

Nou denken jullie misschien al: Keef let op, er klopt iets niet!, maar ik had niks door, en terwijl ik voor de miljoenste keer toeterde dat ik honger had werd ik zomaar opgetild en in mijn reistas gezet, ook al hield ik me vast aan de tas en wilde ik mijn hoofd niet naar beneeden doen, na een tijdje was de rits toch dicht, ik wist meteen dat het mis was, die tas beteekent iets freselijks, die tas beteekent dokter, hellup!!!

Ik heb geprobeerd me uit te graafen en ik krabde aan het gaaas van de tas, ik heb het zelfs kapoo kunnen maken!, maar het hielp allemaal niet en voor ik het wist zat ik op de taafel bij de dokter, ik werd gewoogen en alles werd bekeken, ik kreeg twee prikken en toen kwam het moeilijkste: mijn bloed moest getsjekt worden, daarom mocht ik thuis dus niet eten, ik moest nuchter zijn, zo heet dat, ook al drink ik helemaal nooit alkoohol!, daarna mocht ik gelukkig weer naar huis, en daar was ik toen ook heel erg aan toe.

Ons huis

Toen we thuis waren liep ik door ons huis en zag dat het nog net zo was als foordat ik naar de dokter ging, alles was in orde, ik at een zakje sjieba fis in sous en ik ging op de grond liggen, mijn man borstelde me zachtjes en ik bromde, zo noemen mijn mensen het als ik spin, elke keer als mijn mensen naar me toe kwamen begon ik te brommen, zo blij was ik, ik was moe en ik klom een paar keer in mijn mand maar kwam er toch weer uit, ik wilde nog niet slapen, ik wilde gewoon liggen en genieten, genieten omdat ik weer thuis was, kloptwaar alles goed is.

Na een paar daagen belde de dokter dat mijn bloed helemaal gezond is, daar waren mijn mensen en ik heeeeeeeel erg blij om, want we weeten hoe snel dat kan feranderen, je leeftijd kan ineens op zijn en je kan zomaar een ster worden, ook als je daar helemaal niet op hebt gereekend, maar voor nu lig ik nog lekker in de zon, met mijn gezonde bloed feilig opgeborgen in mijn lijf, ik denk ekstraveel aan mijn vrienden die over de Brug zijn gegaan, ze wonen allemaal in mijn hart, en als de zon onder is gegaan zwaai ik naar ze.

**

Natuurlijk tetter ik gewoon door voor vreede!!, en ik stuur iedereen die iemand mist heel veel lieve kopjes, en ik wens iedereen fijne Paasen!

45 thoughts on “Kever heeft een mening over als er iets niet klopt

 1. Goedemorgen Keefje, wat fijn dat alles goed is met jouw bloed!! Dat je nog maar lang mag toeteren en tetteren en spieraal spelen en met je bolle buikje in de zon mag liggen! Dikke knuffel en fijne Pasen wens ik jullie❤️🐰🐣🌷

  1. Lieve mevrouw Wanda, er zijn de laatste tijd veels te veel vrienden zomaar ineens een ster geworden, dus mijn mensen waren best een beetje nerfeus, maar gelukkig is alles goed met mij, ik heb elke dag in mijn tuin gelegen, en ook gerend, en mijn mensen vijf keer per nacht wakker getoeterd, dus ik foel me helemaal top!, een knuffel terug voor u van mij, Kever!!, en ik wens ook een hele fijne Paasen!

 2. Pffffff, KeverT,

  We durfden eerst niet verder te lezen. Als het gaat om witjassen zijn we extra op onze katvive. Katzijdank is het goed afgelopen.
  Ben jij zelf een beetje bijgekomen van de schrik?

  Koppie van Japie

  1. Heeee lieve Japie, sorrie dat je was geschrokken!, ik ferstop me ook altijd als ik de letters d.i.e.r.e.n.a.r.t.s hoor, dus die letters zeggen mijn mensen nooit, na het bezoek was ik een paar daagen van mijn slag, maar nau ben ik weer gewoon KeverT!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je hele famielie, en ik heb voor iedereen iets lekkers neergelegd!!

 3. Hajoooooooo poomsie

  Oooooooh wat heppik huilt😭😭😭
  Hoe durfe uwes mense!!! Ikke moet ook eeredaags naar de dokker seg me frauw. MOOI NIET!!! 😾😾
  Hoe durreffe se uwes in een tas te stoppe!! Ikke hep een roesfrijstaale kooi. Die kan ikke nie sloope 😭😭 errug he?
  Maar ikke ben wel blij dat uwes bloet in orde is!!! Gefeeltaart!!!
  Pootjes 🐾🐾

  1. Heeee lieve grotejongenszwartepantersiejemees die ook sterrieporter is!!, wat een grieselig ferhaal heb ik gemaakt hè?, ik was ook best een paar daagen een beetje bangig ervan, maar nau niet meer hoor!, en NIET meegaan naar de dokter!!, als je die kooi ziet, of je merkt dat je mensen anders dan anders doen… ferstop je meteen, of kom maar naar mijn tuin toe!, dankjewel voor de feeltaarten, mijn mensen en ik waren ook heel blij!, heeeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jullie van je poomsie!!

 4. Hallo Kever,

  wat ontzettend fijn dat je bloed gezond is en dat je weer thuis bent waar je de warme zonnestralen van Loes kan voelen. Thuis is het allerfijnste want daar wonen je mensen en kan je lekker rennen in het gras of op je geweldige stoelen liggen. Dan weet je weer dat alles klopt en Loes zei altijd: dat is belangrijk!
  Misschien hebben je mensen vandaag wel paasbrokjes in je gras verstopt, of kouwstiks? Of misschien gewoon geluk. Het geluk van gezond en Saame zijn. Lieve Kever dat is het allerbelangrijkste en dat gunnen Zusje en ik jullie van harte.
  Fijne Paasdagen en brom en toeter maar fijn, dan weten je mensen het ook. Gewoon maakt gelukkig!

  Dag lieve Kever,

  Mevrouw Loes en Zusje

  1. Lieve mevrouw Loes en Zus, fandaag heeft Loes al zoooooveel warme straalen zon gestuurd, ik heb er van genoten, ik lag in mijn stoel en in mijn gras, en Mikkie lag op het dak en alles was helemaal fijn, en u zegt het presies goed, als alles klopt en als alles is zoals altijd dan is het goed, en daarom stuur ik u en Zus ekstrazachte kopjes en neusjes, want ik weet dat bij jullie in huis twee lege plekken zijn, en dat is heel moeilijk en ferdrietig, ik hoop dat u de straalen van Loes ook heeft gefoeld, en ook het gepinkel van Oopa, want dat komt fanafond weer, en ik zeg heeeeeeeel veel dankuwel dat jullie me letters hebben gestuurd, daar ben ik heel blij mee, en daarom brom en toeter ik nog harder fandaag, en als het donker is zwaai ik naar de sterren, want ze blijfen altijd bij ons horen!, heeeeeeeeeeel veel knuffels van Kever!!!, pee es: ik heb nog maar een half kouwstikkie gekregen…!!

 5. Ohhh vreselijk als je naar de dokter moet! Ik werd vorige week ook in de reismand gestopt. Dat vind ik eigenlijk niet erg, want ik had gehoord dat ik misschien wel mee op vakantie mocht met de baas, vrouwtje en die twee zwarte lomperikken . Maar toen ging ik met de vriendin van ons vrouwtje mee. Toen ik weer uit de mand mocht stond daar ineens de dokter met zijn groene jas. En hij voelde en friemelen… en toen kreeg ik een koud rond ding op mijn borst, hij wilde luisteren zei die. Nou, ik heb goed gegromd, dat ie zeker hoorde dat ik dat echt niet leuk vond! Het vrouwtje hield me vast en die zei dat als ik stil was, dat het dan zo voorbij was. Nou, omdat ze tegen me praatte vergat ik te grommen en inderdaad hij was zo klaar. En dat spuitje, day heb ik niet afgewacht. Ik heb gauw met mijn kont gewiebeld, toe zat ie er naast. Maar heel gemeen, mijn vrouwtje hield me vast, dus ik kreeg die prik toch! Je snapt dat ik haar wel een uur niet heb aangekeken!

  1. Heee lieve Spotje, goed dat je een ettitjoed hebt, want dat hoort als je kat bent!, en ik find het keiknap dat je gegromd hebt bij de dokter, dat durf ik zelf niet zo goed, maar ik zau het eigenlijk wel willen doen!, ik krijg alleen maar heel erge zweetpootjes, er staan allemaal natte afdrukken van voetjes op de tafel, en ik glij soms een beetje weg daardoor, en ik find het niet netjes dat de dokter zomaar oferal kijkt waar het prifee is, in mijn ooren of in mijn mond, o en dat met je billen wiebelen, dat ga ik onthauden!, ik maak mezelf altijd helemaal plat op de tafel, en dat werkt niet goed heb ik al gemerkt, kan jij folgende keer met me meegaan, dat je foordoet hoe jij dat allemaal doet?, de dokters zeggen altijd dat ik heel lief ben, en dat ik een ideejaale paasjent ben, maar ik wil ook meer ettitjoed krijgen!, heeeeeeeeel veel kopjes voor jau en je famielie, ze zijn van Kever!!

   1. O ja, en fergeet ik helemaal te fragen of bij jau ook alles goed was, ik hoop van wel!!

 6. Lieve Kevermans,
  Gelukkig is je gezond goed! En wat een lieve woordjes maak je toch. Ik weet zeker dat Bram ook in het gras ligt met zijn buikje bloot. Hij is een kerel, zo doet hij dingen. Hij heeft saus met spikkeltjes voor iedereen dus als je spikkeltjes ziet in je saus, weet je dat het van Bram is.
  Fijn dat alles goed gaat Kever! Zachte knuffel ook voor je vrouw van mij,
  Mevr. Bram

  1. Lieve mevrouw Brammie, wat gaaf dat ik letters van u krijg!, gelukkig dat u zeker weet dat Brammie ook met zijn blote bast in het zonnetje ligt, dan ben ik gerust, want dat is zooooo heerlijk!, zegt u het niet tegen mijn Milamuis?, en ik had al spikkels gefonden in mijn sous, nau weet ik dat ze van mijn leeuwtje zijn… 🦋🦁, ik stuur u heeeeeeeeeel veel ekstrazachte kopjes en neusjes, en zakdoekjes voor de traanen, en ik sla mijn pooten om u heen als dat mag, want u mist Brammie het allermeest van iedereen, heeeeel veel zachte knuffels terug, ze zijn van Kevermans, en ook van mijn vrouw!

 7. Hoi Kever,

  Wat erg zeg dat je zomaar mee moest naar de dokter, en vooral ook omdat je mensen met jou niet eens hebben overlegd of je wel mee wilde.
  Dat lijkt mij vre – se – lijk!!

  Maar gelukkig is alle goed, en je bloed is ook goed gekeurd nou daar ben ik heel erg blij om hoor.
  Dan kan je ook weer extra genieten van het thuis zijn, in de tuin zijn en samen met je mensen zijn vind ik.
  Speciaal voor jou omdat je het zo goed hebt gedaan bij de dokter heb ik super véél en lekkere sneckkies in de tuin gelegd, geniet er maar van.
  Voor je mensen heb ik koffie en thee met slagroomtaart en extra slagroom in de keuken klaar gezet.
  geniet er maar van.

  Pootje van Tommy!

  1. Heee lieve vriend Tommy, weet je wat mijn vrouw zegt?, ze zegt dat als ze met mij had oferlegd of ik naar de dokter wilde, dat ik dan nooit mee was gegaan, ja inderdaad!, maar ik heb hierin niets te kiezen en dat is moeilijk, het is voor mijn gezond zeggen mijn mensen, en dan moet het, ook als ik het niet wil, erg hè?, gelukkig ben ik weer gewoon thuis en is alles weer zoals het hoort, en alles is weer gewoon, dat is toch het allerfijnste!, zooo hee dankjewel voor de snekkies!, en mijn mensen roepen dat alles heerlijk is!, (ik heb stiekem geproefd van de slagroom, niet ferder fertellen!), ik stuur jau en je mensen heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!, ik heb voor jau allemaal snekkies bij je mandje gelegd, en voor je mensen staan er tompoesen en appeltjessap!!

   1. Hoi Kever,

    Misschien heeft je vrouw wel een klein beetje gelijk, maar eerlijk is het niet vind ik.
    Dank je wel voor alle lekkere sneckkies, jammie de jammie, ga er enorm van genieten.
    En mijn mensen zeggen : ” Dank je wel lieve kever voor de tompoezen en appeltjessap, het is super lekker”

    Pootje van Tommy!

  1. Lieve meneer Willem, dankuwel voor de lieve woorden, ik geniet ekstraveel omdat ik weet dat gezond zijn biesonder is, en ik had fandaag heeeeeel veel zon in mijn tuin, ik hoop dat u ook een fijne dag hebt!, heeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!!

 8. Hoi lieve Kever,
  Nouuuu dat was schrikken zeg!!!!
  Geen eten en dan zomaar in de mand gepropt worden om naar de dokter te gaan!!!!
  Gelukkig dat alles oké is met jou!!!!
  Het wordt steeds beter in de tuin hé?
  Onze vrouw is ook bezig in de tuin……nieuwe bloemetjes in de grond stoppen, rotzooi bij elkaar vegen en nog veel meer.
  Wij helpen haar ook wel 😹😹😹😹
  Alles was ze bij elkaar heeft geveegd op een hoopje daar springen wij in……..zooooo leuk om te doen!!!!
  Maar het is heerlijk om weer warme zonnestralen te voelen!!!

  Lieve Kever wij tetteren en tokkelen met je mee voor vreede!!!!
  We blijven gewoon volhouden!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽⭐️🐔🐔😘

  1. Lieve allemaal min een ⭐️, ik find er niks aan als ik naar de dokter moet, maar gelukkig mocht ik gewoon weer mee naar huis, na die keer dat ik moest blijfen ben ik altijd bang dat dat nog een keer moet en dat wil ik echt niet!, is jullie tuin ook zo fijn?, ineens wordt alles groen en oferal zie ik bloempjes en blaadjes die gaan groeien, en ik hoor veel vogels, gelukkig voor jullie vrouw dat jullie zo goed helpen!, ik help ook, als mijn vrouw iets in de grond heeft gezet graaf ik het weer uit, het is veel werk, maar ja: wat moet, dat moet!, helemaal top dat jullie altijd meetetteren en tokkelen, dankjulliewel!, lieve Moby, Dopey, Izzy, Tica, Belle, Pippie, Dotje en mevrouw Ceciel, ik stuur jullie heeeeeeeeel veel dikke knuffels terug, ze zijn van Kever!!, en ik zwaai elke afond naar ⭐️ Panda!!

   1. En wat fijn dat jullie ook zoveel zon hebben, dan is alles ineens veel fijner hè?, ik had fandaag heeeeeerlijk warme zon, ik ben meteen op mijn rug in mijn gras gaan liggen!!

 9. Hoi Keverbaas, ik kon je niet eerder schrijven. Lig met griep in bed. Net wakker.
  Fijn dat je bloed in orde is.
  Groet van ons.

  Kim en Sam en Pom.

  1. Lieve mevrouw Kim, Sam en Pom, ooooo wat moeilijk dat u ziek bent!, ik stuur heeeeeeeeeeel veel beterschapskopjes, ze zijn van Kever, en ik heb thee met hooning en sietroen gemaakt, voor de fietamientjes, en een pan soep, met lekker veel rode peeper, dat is goed als je ziek bent, en voor Sam en Pom staan er zelfgebakken brokjes!!

 10. Hoi allerliefste Kever,

  Noujazeg, schandalig dat je geen eten kreeg en dan ook nog naar de witte jas moest. Maar, we zijn erg blij dat je bloed helemaal goed was. je mag nog lang niet een sterretje worden hoor. Hopelijk heb je daarna wel extra snekkies gekregen.

  Wat hadden we gisteren een gaaf feestje he, met jouw lekkere feestsnekkies, de bitterballen, ketnipwijn, pinacatlada’s en nog veel meer. En dat al onze vriendjes er waren. Na de verdrietige dingen was het fijn om iets leuks en wat te vieren te hebben.
  Er waren nog wat bitterballen over, die zijn voor je mensen. Voor jou, Mikkie en Pokon hebben we kattatjes neergelegd.

  Heel veel knuffeltjes van ons, Binti & Zooka
  🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽

  1. Heeeee lieve net jaarig geweeste Binti en Zooka, wat een feest was het gisteren zeg, zooo heee ik was helemaal frolijk er van!, er was zooooveel lekkers om te drinken en om van te smullen en het was gezellig om elkaar te zien, dankjulliewel voor het feest!, we waren hier heel blij dat mijn bloed gezond is, want er zijn de laatste tijd veeeeels te veel sterren bijgekomen, en mijn mensen waren er best nerfeus van, gelukkig hoefde mijn bloed niet getest te worden toen ik de pinacatladas had gedronken…🙀, ik hoop maar dat ik niet al te hard heb gezongen en gedanst, ik was een klein beetje tipsy denk ik…, van mijn mensen dankjulliewel voor de bitterballen, en van mij en Mikkie en Pokon dankjulliewel voor de kattatjes, daar hebben we heerlijk van gesmuld!, ik stuur jullie heeeeeeel veel knuffeltjes terug, en ik heb voor jullie vrouw een frugtentaartje gemaakt, en voor jullie heb ik een visschootel gemaakt, dat jullie weer een beetje bij kunnen komen van het feesten!!

 11. Hoi Kever, zo heeeej, dat was schrikken hup de reistas in. Fandaar dat je geen eete kreeg. Je moest nugter zijn foor het bloedprikke. De laatste keer toen ik naar de dierendokter moest hep ik ook keihard aan het gaas gekrapt. Maar bij mij is het nog heel. En dan je kop iedere leer terug duwen in de reistas, dat deed frouwtje bij mij ook en ging uiteindelijk de rits dicht. Maar ja Keef, je bloed is goed en ben je verder gezond. Dat is het allerbelangerijkste ! Geniet nog maar fijn in je tuin en een fijne Paase verder nog !
  Dikke poot van Oscar.

  1. Oscar…!!!, je hebt je mijlpaal gehaald!!!, keigaaf!!, ik stuur je heeeeeeeel veel feeliesietetters daarvoor!, o ik find het fantasties!, en nau OP naar mijn feest!!!, zooo heee had jij ook aan je gaaas gekrabt?, ik had het gaaas losgekregen van de tas, dat zag mijn vrouw ineens in de trem, en nau heb ik een nieuwe tas, hij ziet eruit als een bus, dat is leuk hoor maar ik weet niet of ik folgende keer weer meega, ik find er niks aan om naar de dokter te gaan, lieve vriend ik stuur je heeeeeeeeeel veel kopjes en pootjes, ze zijn ook voor je frouwtje, en ik wens jullie een geweldige Paase, met heel veel zon en knuffels en snekkies en SAMENzijn!!

 12. Pepeoom Super Kever + ik hebsse voor stjaks gefulsse eitjes en vodka want ooooh dit is toch weer heel erg geweest. Die witte jassen ik weetse se sijn soms nodig maar liever niet. En dat u zonder eten heb geseetse dat is helemaal erg. Dus ik ben hier naar smekkiedonalts geweest en er staat een meghepsie miel in de tunnel genoeg ook voor Mikkie en Pokon. Tante Jafita heeft paashapjes in de vorm van een flinder en natuurlijk sjarnaalekjoketten. Voor u mensen is er gefulsse sjokolaase met eksja rum zodat ze goed slapen want wij komen fanafond met de mand van de paashaas naar u toe. Dikke koes van ons allemaal en van mij de allgerootste. En natuurlijk tetteren wij mij foor freede en we sturen flinders en hartjes naar alle sterren.

  1. Heeeeeee daar is Faalentino, mijn allerliefste Pepekind waar ik altijd zo heeeeeeel erg trots op ben!!!, dankjewel voor alle lekkere dingen, want ik was al helemaal dunnetjes geworden, mijn vrouw zegt dat dat niet waar is, maar ik foel het, mijn buik was helemaal klein geworden en ik kon niet meer goed tetteren omdat ik zo weinig eenersjie had, dus ik ben heel blij met die eitjes en het hepsie miel (het allergrootste dat ik ooit heb gezien!), o en wat heeft je lieve tante Jafita mooie paashaasflinders gemaakt… en sjarnaalekroketten, o ik find het zo mooi, voor Brammie en Loes, mijn mensen zakken al een beetje scheef van de rum, dus ik sta al bij de deur voor als jullie er zijn!, ik zet hier een tent op in de tuin, met een heerlijk buufet met allemaal ferse fis, kleine hamburgertjes en karbonaadjes, die kunnen we op de grill doen, er zijn flinderlampionnen, er is staan roode roosjes voor Jafita, en als het donker is kunnen we SAMEN naar de sterren zwaaien en toeteren, voor jullie mensen heb ik paasadfokaat neergezet, met ekstra alkoohol, dus die merken niet eens dat jullie weg zijn!!, heeeeeeeeeel veel knuffels voor jullie allemaal van je Pepeoom, en tot straks!!

 13. Oh Kever wat eng dat je naar de dierendokter moest. Ik moet eind deze maand zegt mijn vrouwtje voor mijn APK keuring en ze hoopt ook dat de dierendokter mijn nagels wil knippen. Bij mijn voorganger knipt zij zijn nagels maar ik laat dat mooi niet toe. Trouwens ik vind het rijden in de auto doodeng en maak dan heel veel geluid. Fijn dat alles goed met je was. Lieve groet van mij en mijn vrouwtje.

  1. Heee lieve Figo, wat gaaf dat je er bent!!, ik zie je altijd op de feesboek van Bertje, maar ik heb geen feesboek dus ik kan alleen maar kijken, jij bent zwartwit net als ik, dat heb ik gezien!, moet jij ook naar de dokter?, je mag je altijd in mijn tuin komen ferstoppen hoor!, dan leggen we een briefje neer voor je vrouwtje dat je efentjes bent loosjeren, o en nagels knippen… daar hau ik ook niet van!, en ik piep steeds heel hoog als we in de trem zitten, dat iedereen denkt dat er iets heeeeeel ergs aan de hand is, en dat is ook zo, want de naar dokter gaan is grieselig!, heeeeeeeel veel lieve kopjes en fijne Paase voor jullie tweetjes, van Kever!!

 14. Oh Kever wat eng dat je naar de dierendokter moest. Ik moet eind april ook voor mijn APK keuring naar de dierendokter zeg mijn vrouwtje en ze wil dan ook vragen of hij mijn nagels wil knippen. Ik vind het rijden in de auto doodeng en ik gier dan moord en brand. Bij mijn voorganger knipte mijn vrouwtje zijn nagels zelf maar ik laat het mooi niet toe! Fijn dat alles bij jou goed was. Lieve groet van mij en mijn vrouwtje

  1. Lieve Figo, ik hoop maar dat je niet twee keer naar de dokter moet!, maar ik denk dat het iets is met tegnies, dus ik stuur je nog een keer heeeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever, ze zijn ook voor je vrouwtje natuurlijk!!

   1. Gelukkig hoef ik maar 1x naar de dierendokter. Ik ben nog niet zo thuis op de pc vandaar dat ik een fout maakte😿

    1. Geeft niets hoor lieve Figo, als je maar niet twee keer naar de dokter hoeft, want dat zau echt heeeeel erg zijn!, maar twee keer een berigtje is juist leuk, heeeeeeel veel lieve kopjes van mij!!

 15. Ha die Kever,

  Dat was pech dat je naar de dierendokter moest. Maar je bloed was in orde en dat is het allerbelangrijkste. Een half jaar geleden was het bloed van Ivar nog in orde, maar afgelopen keer had hij het toch aan zijn nieren. En dat vieze dieetvoer lust hij niet. Nu heeft onze vrouw heel veel verschillende soorten gekocht en daar eet Ivar gelukkig toch van. En hij krijgt hier soms een infuus, maar dat was lachen hoor, want laatst was onze vrouw helemaal nat en Ivar rende vrolijk de trap op. Maar ze blijft het proberen en vaak lukt het wel.
  Fijn dat jij zo goed kunt dromen over je grote vriend Bram. Fijne herinneringen zijn vaak de mooiste momenten in het leven. Geniet jij daar maar lekker van in je tuin, vandaag was het weer een stuk beter dan gisteren. Gisteren hebben we maar veel geslapen, want onze vrouw was een groot deel van de dag weg en dan is het toch maar saai in huis.
  Lieve Kever, wees maar blij met je gezondheid. Onze vrouw zegt altijd dat gezondheid het mooiste cadeau in je leven is en wij geloven echt dat dat waar is.
  Veel kopjes van Cindel, Jillie en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

  1. Lieve mevrouw Marjoke, Cindel, Jillie en Ivar, o wat lees ik nau?, krijgt Ivar infuusen gewoon thuis?, dat find ik heeeeeeeel knap van Ivar en van u mevrouw Marjoke, daar geef ik heeeeeeel veel kompliementen voor!, had u bijna zelf het infuus gekregen toen u helemaal nat was?, en gelukkig maar dat er veel soorten nierdiejeet bestaan, want goed eeten is belangrijk voor je gezond, en als je eeten niet lekker is is dat heel moeilijk, dan wil je natuurlijk niet eeten, dat is loogies, u zegt het presies goed dat gezondheid het mooiste kadoo is in je leefen, met liefde erbij find ik, liefde en gezond zijn het allerbelangrijkste, nog veeeeeel belangrijker dan snekkies of kouwstiks, dus ik bof maar, en dat weeten mijn mensen en ik heel goed, fooral nau er ineens zoveel sterren bij zijn gekomen, dan weet je weer dat gezond biesonder is!, ik stuur jullie viertjes heeeeeeel veel lieve kopjes en knuffels, en wens jullie fijne Paasdagen, SAMEN met zijn viertjes, en ik zwaai fanafond ekstra naar de sterren, dus ook naar Fenneke!!

   1. Oja en voor mevrouw Marjoke en Ivar ekstralieve kopjes, dat je lekker blijft eeten van je diejeet!!, en heeeeel veel suukses met de infuusen!!, ik find het echt zoooooo knap dat jullie dat kunnen!!

 16. Keeeeeeeeeeeeeeef!!
  Moest je naar de witjas!
  En hebbe se bloet gepikt??
  Dat hat Chester ook een paar daage gelee.
  Na de paase sal de witjas belle seg se weeges dan krijgt ie se uitslag.
  Ik fint het spannent en eng.
  En Chester ook.
  Maar hij seg ook se finde hem daar altijt heel erg lief. Maar dat komt weer omdat ie altijt lief is!
  Keeeffie frientje fan me ik ben blij dat jouw gesont gewoon gesont is.
  Dan is er nou niks aan de poot en dat is hartstikke fijn en goet.
  Geniet fan de sonnestraale fan Loes, dat hebbe wij ook al gedaan op het balkon.
  En we stuure je heel feel Haagse snoepies!
  Kijk! Daar kome se al! Het is genoeg om te deele met je je buurkatten!
  Feel liefs fan ons allemaal!
  Leootje

  1. Leeeeeeeeooooootje!!!, moest Chester ook al naar de dokter?, wat is het toch altijd moeilijk, die witjas!, en moest de dokter ook naar het bloed van Chester kijken?, heeft hij nau ook zo een kale plek in zijn nek?, mijn vrouw geeft me daar steeds kusjes en dat kriebelt, maar dan leuk!, toch wil ik liefer geen prikken meer, en Chester ook niet, denk ik, de dokter zegt dat ik de ideejaale pasjent ben, eigenlijk zau ik best willen bijten of grommen hoor, maar dat durf ik niet zo goed, ik krijg alleen zweetvoetjes, ik glee gewoon een beetje uit ervan!, heeft Chester die ook bij de dokter?, ik ga keihard duimen dat alles goed is met Chester zijn bloed, en mijn mensen duimen mee, want ze weeten dat het altijd keispannend is als je moet wachten!, wat waren de zonnestraalen van Loes heeeeerlijk warm fandaag!, gelukkig dat jullie balkon weer in orde is!, zooo heee wat een boel snoepies, dankjewel, daar gaan we van smullen!, lieve Leootje ik stuur jau en je hele famielie heeeeeeeeeel veel liefs en knuffels, ze zijn van Kever!!, en ik heb allemaal spesjale snekkies voor Paase, die gooi ik zo…hoppa!… bij jullie in de woonkamer, net alsof ik de Paashaas ben!!

 17. Oh Kever toch, wat een mooie een avontuur zeg.
  Had je niet persoonlijke post gekregen? Zo’n kaart van een kat met een andere kleur dan jij maar wel met jouw naam?
  Gelukkig is/was alles goed!
  Fijne tweede paasdag morgen 🐣
  Wei gaan dan uitbuiken 😋

  1. Lieve mevrouw Sandra, Roos en Binky, ik had oo de kompjoeter een uitnoodiging gekregen, en ik had gezegd dat ik niet wilde komen, en toen moest ik TOCH van mijn mensen, maar ik heb mooi wel mijn reistas kapoo gemaakt!, ik wens jullie nog een heeeeeele fijne Paase, en ik stuur heeeeeeeel veel knuffels, ze zijn van Kever natuurlijk, ik heb voor Roos en Binky een spesjaal Paasbuufet gemaakt, met allemaal lekkere hapjes, en voor u heb ik een Paastulband gebakken, met lekker veel poedersuiker eroferheen, en ik heb eitjes geverfd!!

   1. Ja hier gaat dat ook zo hoor, als de deuren boven dichtgaan, weten ze al ‘hoe laat’ het is.
    Dank je wel voor alle smikkels, je had het er maar weer druk mee. Erg lekker 😋
    Knuffelzzzzz van onzzzzz 🐣🐰

    1. Willen Roos en Binky ook niet naar de dokter?, folgens mij findt geen enkele kat het fijn, waarom moet het dan?, ik krijg wel een paar snekkies van de dokter als ik klaar ben, maar die raak ik mooi niet aan, en Pop, Beer, Molly en Bolle deden dat ook nooit, wij laten ons niet omkopen!!, fijn dat alles lekker was!, alleen heb ik fandaag nog wel een miljoen sjookoolaade eitjes over… wat moet ik daar mee doen?, ik ga het maar snel aan mijn vrouw fragen, o jeee die zit ze al op te froten…🙀, knuffels van mij!!!

     1. Nee dokter is niet grappig, thuis willen ze niet in de mand maar als de dokter klaar is, kruipen ze er juist weer heel graag in. Het is naartuurlijk voor hun eigen bestwil (bestweiger zegt Roos 😉).

      Sjokomoes met slagroom is misschien een idee, als je vrouw ze allemaal opeet, lust ze ze daarna nooit meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *