Katrientje over: Poekie de zilverblauwe poes

PoekieHallooootjes. Hier ben ik weer.  Vandaag ga ik het heb oofur Poekie. Zij was een half raskatje zei de dokter. Vrouw zei dat dat haar nooit uitmaakte.

Poekie kwam van de Polderweg in Amsterdam af. Poekie was een staatige poes. Ietsie grooter dan Griet was. Maar mooi op gewicht. Ongefeertjes 5 kieloo. Mijn personeel wou graag 2 poezenmeisjes. Dus hop… gingen ze naar Amsterdam oost.

Schiltpatpoes

Daar zaten een hoop katten in verschillende ruimtjes. Het personeel werd flieft op twee poezen. Een schildjepatpoes en Poekie. Maar voor die schiltpatpoes stonden twee mannen. Die begon met vrouw te praat oofur hoe flieft ze waar op die daame. Vrouw voelde gwoon dat ze die twee meneren geen pijn moest doen en de schiltjepat laaten gaan.
Ze liepen weer naar Poekie.
Oooooh die draaide zich gewoon om en bleef met haar rug naar het personeel toezitten.
Erg hè?
Toen werden ze nog fliefter op haar.

Mee naar huis

Poekie heette Roekie daar. Het personeel liep naar een meedjewerker en vroegen alles over Poekie. Eigenlijk kreeg ze niets te hoor. Man en vrouw keek elkaar aan en hop… Poekie ging mee naar hun huis. Dat schiltjepat ging met de twee meneren mee die zo blij waar met haar.
Griet vond Poekie niet zo leuk, en dat zou ook altijd zo blijf. Ze haatte elkaartjes niet, maar ze bleven elkaar niet leuk vind.

Mannenkattin

PoekiePoekie bleek een mannenkattin te zijn. Ze tolereerde vrouw. Vrouw mocht naast man liggen, maar zij lag tussen hun in. Waar man was, was Poekie. Ook ging ze bij iedereen op schoot die bang voor haar was. En dat waar er een hoop.
En probeerde haar nou niet tegen te houd, want dan huilde ze en kreeg je een enorme hap. Of ze zette haar naaguls in je als je haar van schoot wilde halen.
Poekie’s wil was wet.
Poekie snurkte trouwens enorm. Man ook. Vrouw heeft soms wel eens nachtenlang wakker geleeg.

Thuis

Eerst woonde het personeel in boring Amsterdam noord. Maar na drie jaar vonden ze alle hartambuulanses wel zat en gingen ze naar Amsterdam zuid verhuis.
Nou… ga niet boof gekken woon die zeggen te willen verhuizen, want ze wilden weg en de snelste manier was om de wooning in de fik te steek. Het personeel was toen niet eens thuis. Ze zaat bij Oma. Ooooh ze kregen een belletje datte ze snel moeste koom om Poekie en Grietje te bevrijd.
Ze gingen mee naar vrouwmoeder. Hoestend en proestend kwaam ze daar aan. De volg dag moesten ze gelijk naar de dokter. (Ze sliepen een paar nachten bij vrouwmoeder.)
Ze werden onderzocht en hun longetjes werden “brandschoon” verklaard.
Na bijna een weekje kwamen ze weer thuis.

Biejopsie

In 1990 voelde vrouw opeens bultjes in het buikje van Poekie. Meteen ging ze naar de dokter. Dat was de meneer dokter die mijn buikje kaal scheerde trouwens.
Er werd een biejopsie genoom. Een week later kwam het verschrikjelijke nieuws. Poekie had kanker. Een kwaadaardige. Het heette fibrasarcoom. De bultjes werden weggehaald, en Poek ging elke 2 maanden naar de dokter voor conttroole. Een half jaar later vonden ze er weer één. Weer een operaazie.
Poekie heeft daarna nog ruim een jaar mogen doorleven. Het waren fijne en mooie dagen. Tot Poekie opeens niet meer at en donkere plekken op zocht.
Poekie is in de lente van 1992 zachtjes naar de regenboogbrug gegaan. Man was ontroostbaar. Zijn mooie lieve meissie weg. Poekie werd maar twaalf jaar.

Dit was het voor dees week.

Veel liefs en een kusje

Katrientje (een prinsesje die respect toont voor een ieder die tegen kanker vocht en het gevecht helaas verloor of nu nog vecht)

23 thoughts on “Katrientje over: Poekie de zilverblauwe poes

 1. Hallo lieve Katrientje,

  Het is deze week wel emo week zegt vrouwtje.
  Maar je hebt een mooi verhaal geschreven over Poeki, kijk niet iedere poes is hetzelfde en dat is nu zo uniek aan ons.
  Erg dat Poeki zo ziek is geworden en daardoor ook over de regenboogbrug is gegaan.
  Een ding is zeker jou personeel hebben Poeki een heel fijn leven gegeven en waarom ze zo gedaan heeft zal een reden hebben gehad in de tijd voor ze in jullie huisje mocht komen wonen.
  Sorry Katrientje ikke kan niet verder schrijven, vrouwtje moet tot laat toe vandaag werken en dan vanavond dingen doen die ook veel energie vagen van haar, je weet wel waarvoor. SSSSTTTT.

  Voor jou en je personeel een fijne dag en veel knuffels van vrouwtje.
  Grote poot en kopje va je grote vriendje Jip

  1. Ooooh jippie. Poekie was eigenlijk een kwien. Een grijse kwien. Ze sliep altijd of op man of tussen man en vrouw in. Ze had zelfs haar eig kussentje waar haar kopje op lag.
   Oooooh gaat het goed met de SSSSST? Ooooh koel dat wij nu ook een SSSSST heb hihihi.
   Wel goed van je oppas doen hoor.
   Kusje van je kleine dinnie😽😽

 2. Oooooh wat een emo voor je Personeel Katrientje en ook nog een brand oooooh wat erg allemaal!
  Maar je Personeel heeft ook voor jou alles over ze zijn heel lief en zorgzaam dat is het beste wat je je als huisdier kan wensen!

  Kopje van Ollie

  1. Ooooh ollie. Vooral man was drietig. Vrouw ook hoor, want ze hield net zoveel van poek als dat ze van griet of de woef deed. En dat ze van mij en catoo houd. Maar poekie was meer voor man.
   Knuffel terug🐾😽

 3. Tante Katrientje mijn vrouwtje is helemaal emo nu. Haar 1e kat was Zazu en die is helaas maar 8 jaar oud geworden. Hij werd ineens magerder dus naar de dierenarts daar dacht men aan zijn schildklier of diabetes. Maar dat was het niet. En moest hij naar het dierenziekenhuis voor een echo. Daar werd een tumor ontdekt en verder onderzoek wees een agressieve vorm van kanker uit. Die niet te genezen was. Hij had geen pijn en hij is nog 2 weken bij haar geweest. Maar op zaterdag wilde hij niet meer eten en viel hij om. Toen heeft ze gebeld en is hij ingeslapen.

  1. Ooooh wat erg van Zazu.😿 en 8 jaartjes is veel te jong.
   Wat zijn die ziektes toch naar😿
   Je wil vechten tegen dit en als je het verliest is dat zo erg. Poekie is al oof de 20 jaar dood. Toen konden ze nog helemaal niets doen dan probeer weg te halen. Gelukkig mog poek nog redelijk “lang” blijven.
   Heel veel sterkte tante sylvia🐾😽🐾😽

 4. Oh Katrientje, wat een mooi verhaal over een mooie poes Poekie!!!
  Wat een dame was dat zeg, een dame van stand!
  Wat grappig dat ze een mannenkattin was, mijn voorganger Derrick was een mannenkater. Hij was net zo gek op mijn Opa als Poekie op jouw man en,en andersom ook. Derrick stierf 3 maanden voor Opa, en mijn vrouw zegt wel eens; “Als Derrick nog geleefd had, had Opa ook nog geleefd!” Nou, dan zou Opa 100 zijn, en Derrick 32 !!!
  Ik hoop trouwens dat schiltjepat net zo’n goed huis heeft getroffen als Poekie, maar dat zal wel, anders had jouw vrouw dat wel gezien.
  Mooi he, dat ze op schoot klom bij iemand die die bang voor haar was 🙂 , dat deed Poncke ook altijd, en daar zat dan iemand angstig te kijken naar 9 kilo kat op schoot 🙂 !!!
  Wat naar dat ze zo ziek werd, maar ze had geen beter huis kunnen treffen dan bij jouw mensen, die haar tot de laatste dag vertroeteld hebben. Maar wat zullen ze verdrietig geweest zijn!
  Ze was echt prachtig, ik heb bij het verhaal van Griet ook al een foto gezien waar ze opstond, daar zat ze volgens mij een gesprek te houden met Griet, was zij zo’n kletsmajoor?
  Je hebt weer een heel mooi verhaal geschreven Katrien, mijn vrouw had traantjes in haar ogen.
  Zal jij vandaag jouw man en vrouw troosten?! Want het verhaal is mooi om te lezen, maar moeilijk om op te schrijven.
  Heel veel lieve kopjes, vandaag ook extra voor je personeel, maar ook voor jou natuurlijk!
  Vlo.

  1. Ooooh ikjes troost altijd mijn personeel hoor met dit soort verhaaltjes. Vooral tijdens het gedeelte waarin ze zo hard moesten vechten teeg iets wat zo oneerlijk gemeen was.
   Weet je… mijn man lag een paar jaar geleed in het ziekjeshuis. In het slootervaart. Daarteegover zit het antonie van leeuwenhoek. Vrouw zei teeg mij dat ze zo blij was dat ze in het slootjevaart zat dan in het avl. Zofeel mens die daar naar bin gingen 😿😿

   1. Mijn vrouw weet daar alles van zegt ze, ze heeft zelf twee keer moeten vechten. De laatste keer is 18 jaar geleden, en ze zegt dat ze gewonnen heeft!!!!! Het is een rot ziekte, die je mens nog dier gunt!
    Mijn vorige vrouw heeft geloof ik ook in het slootjevaart gewerkt zo nu en dan. Maar meestal in het OLVG, daar leert ze studenten mensen beter maken. Ik ben trots op haar!!! Ik hoop dat ze me vlug weer een keer komt opzoeken.
    Wat heeft Poekie geboft met jouw mensen hè?!!! Ze mocht blijven tot ze niet meer kon. En heeft tot het laatst liefde gevoeld!
    Lieve kopjes, Vlo.

 5. Ooh lief soolzussie,

  mij hart voel nu soveel traane. Van Poekie en van iedereen op ze heele wereld die ze enge ziekte heb. Oooh arme soolman, hij heb er vast veel driet van gehad van ze eigen. Poekie was biesonder en zij heb geluk gehad. Zij kreeg ze mooie thuisje en zij was toch ze baas van ze eigen.
  Mij hart is geraakt. Jij heb zo mooi geschrijft , dank jou wel dattie zo mooi schrijf en denk aan iedereen die siek is.
  Geefie soolman maar ze pootje van mij eigen. Oooh Katterien, jij krijg mij allergrootste knuffel. Met mij tonijnsnor,

  Sjeteeeeeeeeeeeem Loesje

  1. Ooooh loesie. Ik sjeteemmmmm jou ook.
   Soms… heel soms zie ik drietjes in man zijn oog. Omdat hij haar nog steeds mist. Ze was zo mooi loes, en zo lief en zoooo koppig😺 ze kreeg ook altijd haar zin.
   Het wor tijd dat ze iets vinden dat ze iets teeg dees gemene ziekte vind. Dat mensen EN diertjes er niet meer aan dood gaan. 😽😽💓
   Sjeteemmmmm loesje😽😽💓💓🐾🐾

 6. Hoi Prinses Katrientje, wat een mooi verhaal over Poekie. En wat erg dat ze zo ziek is geworden. Maar wel fijn dat ze bij jou vrouw en man mocht wonen en dat ze zoveel liefde heeft gekregen. Onze vrouw had ooit een kitten Charlie, die had FIP, een hele erge enge ziekte, kleine Charlie is maar 6 maandjes oud geworden. Oliver heeft de laatste weekjes van zijn leven heel erg goed voor hem gezorgd, en was constant bij hem in de buurt. Vrouw zegt dat er niks zo erg is dan afscheid nemen van je lieve diertjes.
  Dag lieve katrientje een pootje en knuffies van ons, Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel

  1. Vandaag hebben wij ook een klein beetje feest, wat Oliver wordt 11 jaar en kleine Bikkel 5 jaar. Dus we krijgen vandaag wat lekkers. Dus toch nog een vrolijk tintje aan deze dag.
   Groetjes Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel

   1. Oooooh we hep feesie? Ooooh hoe van je laat moog ik koom? Want als je dinnies bent mag ik van mijzelf langskoom en feestuh😂😂
    Ooooh Oliver en kleine Bikkel…gefeliciteerd hoor 🐀🐀 en 2 lekkere sappige muisjes van mij voor de jullie😽😽😽

   2. Dag Oliver en Bikkel, gefelisieflapstaart met jullie verjaardag!
    Wat heeft jullie vrouw goed voor jullie gezorgd, en nog steeds. Leuk, dat jullie samen jarig zijn. Ik hoop dat jullie heel erg verwend worden, en een ekstra verjaardagssnek krijgen!
    En Oiver, wat lief dat je zo goed voor kleine Charlie hebt gezorgd!
    Een heel lief kopje voor jullie allemaal van Bolle.

    1. Dank je wel Bolle. We hebben lekkere sneks gehad, Oliver hele spesjiaale omdat hij last van zijn nieren heeft. Ikke Bikkel heb een nieuw wiew zakje gekregen en ben nu een beetje haai. Knuffel van ons allemaal voor jou Bolle

  2. Oooooh wat erg. Datte is helemaal zielig dat een kitten niet eens volwassen mog word door een erge ziekte.
   Vroeger, toen vrouw en man elkaar nog niet eens konden, had vrouw ook zoiets ergs meegemaakt. Ook met een kitten. Moedervrouw wou altijd een langhaarig katje. En eindelijk, na jaar van zoek, vond ze iemand die een nestje had. De mama was per ongelukje stout ding gaan doen met een niet van je raskat. Daar kwam Jerry uit. Toen Jerry 12 weekjes was pakte hij zijn koffertje en kwam naar ons verhuis.
   Alleen werd Jerry binnen een week ziek. Hij ging zowat elke dag naar de dokter. En net toen ze dacht dat het beeter ging vond ze Jerry in de ochtend dood. Zo erg😔😢

 7. Dag prinses Katrientje, wat een mooie poesendame was Poekie! En wat een geluk heeft ze gehad dat ze bij jouw mensen kwam wonen!
  Poekie klinkt stoer, en eigenwijs. Niet verder vertellen hoor, maar ik denk stiekum dat vrouwenpoesen vaak stoer en eigenwijs zijn. En koppig. Maar dat is juist leuk!
  Gelukkig maar dat Grietje en Poekie de brand hadden overleefd. Mijn mensen hebben een sticker op de voordeur en daarop staat dat er huisdieren in huis zijn (dat ben ik dan). Spesjaal voor als er brand is.
  Ja, en kanker is een rotziekte, zegt mijn vrouw. Voor mensen en dieren. In mijn tuin liggen twee dameskatten die alletwee kanker hadden. Ze waren niet van mijn mensen. Eentje is maar 9 maandjes geworden, Poesje, en de ander 11 jaar, Piep.
  Leedie Katrientje, wil je je mensen, en dan spesjaal je man, een lief kopje van mij geven?
  Voor jouzelf natuurlijk ook een superlief kopje, en ik hoop dat jij wel een miljoen jaar oud wordt!
  Wat een verdrietige week is het, hè? Iedereen heeft allemaal mooie sterrenkatten, waar ze nog steeds van houden en verdriet om hebben.
  Ze blijven altijd in ons hart! Kopje van Bolle.

  1. Oooooh zur Bolle. Poekie was echt een bloedmooie grande dame. En ze wist dat. Weet je waar ze echt stapelgek op was? Je gaat het niet geloof hoor. Ze had wel een hele mooi vacht, maar niet rijk bedeeld met dikke haartjes. Dus borstellen had vrij weinig nut. Maar vrouw kwam er achter dat ze gek was op de stofjezuiger. 😳😳😳
   Dan benne toch gekjes? Vrouw mocht haar stofzuig doen. Echieswaar!! Al haar haartjes werden gewoon opgeslurpt.

   Ikke moest je bedankje doen van mijn man.
   Het isse een rot paar daag gewoon. Maar het isse goed dat we over onze oofedleede mensen en medediertjes blijf praat. Want als je hun naam nooit meer zegt dan benne je pas echt dood. Wij blijf ze altijd benoem. Ook degene die ikjes nooit persoonlijk gekend hep. ❤❤
   Hele dikke warme neuskus op je wang😽

   1. Dat heb ik nog nooit gehad, Leedie Katrientje, een hele dikke warme neuskus op mijn wang, maar ik ben er heel blij mee!
    Zeker weten dat we alle sterren altijd blijven noemen. Want ze horen er bij, en ze blijven erbij horen.
    Ik vind het mooi dat je over Poekie en Grietje vertelt,en over Sweety gaat vertellen.
    En weet je dat mijn man Molletje altijd zijn meisje noemde? Net als jouw man met Poekie.
    Mijn mensen doen ook de dagen van Popje, Beer en mijn Molletje herdenken, en ook van Billy. Er staan hier ook footoos en mijn vrouw heeft net als jouw vrouw footoos op haar huid. Ze zegt dat ze zo altijd bij zich draagt.
    En Poekie was echt wel meegaastoer, met die stofzuiger!
    Nog een heel lief kopje voor jou en je mensen van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *