Vandaag ben ik thuis nodig

thuis

Vandaag ben ik thuis nodig. Mijn vrouw is emo wegens Tim, omdat het vier jaar geleden is dat hij over de Regenboogbrug ging. Dus ik moet extra kopjes geven.

Zorg

Als huiskater heb ik ook mijn werk. Ik ben controleur vensterbank, dat betekent in de straat zitten en dan opletten dat er geen gekke dingen gebeuren. En in huis help ik mee met boodschappen controleren en dat mijn vrouw genoeg pauze neemt want dan miauw ik om samen te bankhangen. Maar vandaag moet ik extra opletten wegens dat emo. Dus ik zit nou in de thuiszorg.

Missen

Ik weet dat ze Tim mist dat voel ik.  Ze zegt het ook. En ook dat ze blij is dat ik er ben. Voor mezelf weet ik dat ik geen tweede Tim hoef te zijn maar dat ik mag zijn zoals ik ben, dus ook dat ik bang ben als het regent. Zoiets voel je toch als katerman. Ik wel. Dat zit in alles hier ik kan het niet goed uitleggen.

Tim was kleiner dan ik en roder. En ouder op het laatst. Toen ik hier kwam, rook ik zijn geur nog een beetje aan het gordijn. Best een goede geur, van een oude jongen die heel veel liefde in zich had.

Gevoelig

Het is gewoon zo dat ik voel van zij voelt. Is zij gespannen dan voel ik me ook raar. En andersom ook, als ik ’s nachts door het huis ren omdat ik me wild voel dan voelt zij zich ook wild en ze gaat mijn naam roepen. Dus je neemt emoozies van elkaar over als je samenwoont dat is mijn ervaring.

Dus vandaag voel ik me ook anders dan gewoon. We gaan veel aaien en als ze in mijn vacht wil hangen dan vind ik dat goed. En we gaan vroeg slapen dat weet ik nou al want de dag na vandaag is weer gewoon.

 

 

 

 

32 thoughts on “Vandaag ben ik thuis nodig

 1. Hoi Bertje, dat is belangrijk werk! Om je vrouw vandaag te troosten en te steunen.
  Verdriet en missen is moeilijk en als ze jou dan kan knuffelen en aaien helpt dat.
  Sterkte! Allebij!
  Kopje van Fietje

 2. Ooooh bertje. Ten eerste wil ik jouw vrouw heel veel sterkte toewensje vandaag. Vandaag is heel moeilijk voor haar. Geef haar maar fijn veel kopjes. Dat heeft ze nodig hoor.
  Het personeel heeft het ook moeilijk op dit soort dagen. Dan probeer ikjes altijd wat liever te zijn. Want ikjes wil niet dat ze rode oogjes heeft van het huilen. Morgen ga ik het oof poekie hebben. Mijn man zijn wolkenkatje. Poekie was een hele aparte kattin. Man zegt ook soms… zoals haar vind je er nergens meer 1.
  In gedacht sla ik pootjes om jullie heen en geef ik zachte kusjes op jullie wang.
  Sterkte hoor vandaag😽😽🐾🐾

 3. Lieve Bert, heel veel sterkte vandaag voor jou en je vrouw. Onze vrouw is soms ook verdrietig om haar katjes die al over de regenboogbrug zijn gegaan. Dan troosten we haar ook zo goed als mogelijk. We knuffelen haar dan veel en gaan zo dicht mogelijk bij haar zitten.
  Heel veel knuffels van ons voor jou en je vrouw, liefs Bas, Bjarne , Oliver , Kruimel en Bikkel

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, ja dat doe ik dus ook, gewoon erbij blijven dat helpt dan!!

 4. Och Bert,

  Troost je vrouwtje maar extra goed vandaag, ze heeft dat nodig.

  Weet hoe dat voelt )-:

 5. Lieve Ome Bert en Mevrouw Bert. Wij begrijpen dat het vandaag een moeilijke zware dag is. Wij weten hoe het voelt en van ons allemaal een super dikke knuffel en veel kopjes en pootjes. Ik denk dat Tim vanuit de katten hemel zijn liefde laat voelen.

  1. Ik voelde het al toen ik wakker werd dat het in huis anders was. Dus ik ga langzaam doen en ik heb ook knuffels gegeven en we hebben extra geaaid. Ik doe mijn best. Of Tim wat laat horen weet ik niet.

 6. Oh Bert, en mevrouw Bert, wat een nare dag vandaag.
  Zorg maar goed voor je vrouw Bert, en ik weet zeker dat Tim er ook een beetje is vandaag.
  Hij laat het troosten aan jou over, want zijn kopjes voelt je vrouw niet, daarom moet jij zijn kopjes ook doorgeven. Hij weet dat je dat goed kan.
  Heel veel sterkte voor jullie allebei gewenst vandaag van mijn vrouw en mij.
  Heel veel lieve zachte kopjes voor jou en je vrouw!
  Vlo.

  1. hoi Vlo volgens mij geeft Tim er ook voor gezorgd dat ik hier kwam want hij had iets aan zijn oor en ik heb dat ook dus daardoor wist mijn vrouw dat ik bij haar moest komen wonen. Maar toen Tim over de Regenboogbrug ging zat ik nog in het asiel en ik dacht mij wil toch niemand hebben wegens mijn leeftijd en dat ik psychische klachten had. dankjewel voor de kopjes

   1. Bert, ik denk dat Tim jou uitgezocht heeft om jouw lieve karakter, maar door dat oor kon jouw vrouw ook zien dat hij jou bedoelde.
    Het is dus eigenlijk jouw “Geluksoor” !!!
    Kopje, Vlo.

 7. Lieve Bert,

  mij hart heb jou gefoeld. Jou en jou vrouw en jij ben mij kanjer Bert. Jij neem jou ferantwoordelijkheid en jij zorg voor jou vrouw. Dan ben jij Huiskater Bert, in jou optiemaa formaa. Jij geef jou vrouw rust want zij kan op jou eigen leune vandaag. En dat is belangrijk assie samenwoon.
  Mij vrouw heb het ook weleens, dan krijgie schootmeedietasie van mij eigen. Jij kan soveel betekene assie jou hart op jou goede plek heb zitte. Bert dat hebbie en van mij eigen ben ik trots op jou eigen.
  Zorg jij goed voor jou vrouw, mij hart zorg voor jou mij lieve Bert

  Jou Loesje

  1. Dat heb je goed gefoeld Loesje zo is het precies ik moet nou thuis rust geven en dat ze weet dat ik er ben. Schootmeedietasie geven is te moeilijk voor mij maar ik kan wel aaien en kopjes en hangen op de bank. Dus dat doe ik dan maar. Dankjewel voor de steun Loes ik voel het!! Je Bertje

 8. Lieve Bert en Mevr Bert,

  Wat hebben jullie vandaag een moeilijke, verdrietige dag, Jou vrouwtje zal heel veel in gedachten die hele dag van het inslapen van Tim weer beleven van uur tot uur. Maar de dagen ervoor had ze het gegarandeerd ook heel moeilijk en komt alle verdriet weer boven. Jij Bent er nu helemaal voor vrouwtje, wij hebben een hele grote gave om er te zijn en te troosten als vrouwtje zo moeilijk en verdrietig heeft.
  Ja Vrouwtje en ikke weten wat het is , zoveel mee gemaakt en vrouwtje ook 2 X een mensen maatje van haar.
  Maar toch is het ook goed om heel veel stil te staan bij deze dag, Tim was voor jouw vrouwtje ook een hele lieve trouwe kater en ja ze heeft heel veel van hem gehouden. Maar Bert nu ben jij er en houd jouw vrouwtje heel veel van jou, zit daar maar eggies niet over in hoor.

  Ben er vandaag maar heel veel voor elkaar en jullie merken dat het ook morgen weer een goede dag zal zijn.

  Van vrouwtje heel veel troost knuffels en ikke stuur voor jullie alle 2 heel veel kopje en pootjes mee en ik sla al mijn 4 pootjes om jullie beide heen.
  Je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dankjwel voor de steun ook namens mijn vrouw. Jullie snappen dat het soms thuis moeilijk kan zijn wegens emozies. Ik ga ook slapen wegens dat ik ook mijn rust nodig heb. En ik voel wel dat ik haar kan helpen en dat ik er ook mag zijn dus dat ze niet denkt nou was Tim er nog maar. Tim was klaar op aarde en nou ben ik haar huiskater, kopjes van mij

 9. Ahhhh Tim….Je fb vriendKater de Bolleman is vorige week gaan hemelen, ik (zijn personeel), mis hem heel erg. Er zijn ook nog 2 lieve konijnen, maar een soort Bert zou extra fijn zijn voor troost, Dus daar ga ik dus een keer naar op zoek! Sterkte voor jullie!

  1. dat is verdrietig nieuws, Bolleman was zo’n leuke jongen. Hij zou het vast goed vinden als er een ander een thuis krijgt, als het tijd is dan voelt u dat vanzelf van binnen. kopje van mij

 10. Wat een emo dag Bert!!!!
  En wat fijn dat je vrouw zoveel steun aan jou heeft en andersom natuurlijk ook!!!
  Inderdaad vroeg gaan slapen en morgen ziet de dag weer anders uit.
  😽❤

 11. Dag Bert, ik denk dat werk dat je vandaag doet misschien wel je belangrijkste werk is. En je moeilijkste, dat ook.
  Maar ik weet zeker dat je je vrouw kunt steunen. Gewoon door er voor haar te zijn, als ze aan Tim denkt. En dat doet ze vandaag ekstraveel dus heeft ze ekstraveel steun nodig.
  En het is logies dat jij voelt wat je vrouw voelt, en ook andersom. Dat heb je als je van elkaar houdt. Dus dan weet je dat je vrouw verdriet heeft om Tim, en tegelijkertijd heel veel van jou houdt.
  Ik denk dat Tim vandaag ook ekstraveel aan jullie denkt, en aan zijn tijd op aarde met je vrouw. Dat hij zo gelukkig was, en dat hij blij is dat jij nu zo goed voor zijn en jouw vrouw zorgt. Dat geeft hem vast een rustig gevoel, dat hij jou goed aangewezen heeft aan je vrouw.
  Ja Bert, verdriet is moeilijk. Eigenlijk zou je het liever niet willen voelen. Maar als je liefde voelt, hoort verdriet erbij.
  Van mij en ook van mijn mensen heel veel kopjes, ook voor je vrouw. We denken aan jullie twee, en aan Tim. Liefs van Bolle.

  1. hoi Bolle, dankjulliewel voor de steun. Ik hoop dat Tim ekstraveel aan ons denkt en misschien is hij wel tevreden over hoe ik het doe als zijn opvolger. Hij durfde wel op schoot en dat vindt ze zo fijn en ik durf het niet. Ze zegt dat het niet erg is maar ik weet het toch. Het is best moeilijk daar heb je gelijk in maar ik voel ook dat het heel belangrijk is daar heb je ook alweer gelijk in. kopje van mij

   1. Bert, ik denk dat Tim het misschien juist wel fijn vindt dat jij niet op schoot gaat. Wat dat was iets wat hij deed. En jij bent Bert, en jij gaat niet op schoot. Stel je voor dat je alles hetzelfde deed als Tim. Dat zou heel raar zijn. Nu is Tim Tim, en die ging bij je vrouw op schoot. En jij bent Bert, en jij doet weer andere dingen.
    Zo is het bij mij ook, met Pop en Beer en Mol.
    Een heel lief kopje, ook voor je vrouw, van Bolle,

     1. Vast wel! Want hij weet nu dat je goed voor je vrouw zorgt. En dan mag het, ook van Tim!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *