kater Bram: ik ben een kleptokat

klepto

Hoi allemaal, ik hoop dat jullie toch een fijn wiekent hebben en gelukkig is het weer weer een beetje normaal. Ik vind de zon wel fijn maar zo heet hoeft het voor mij niet.

Als het wat koeler is dan kan je veel meer doen. Je kan voor de raam zitten en kijken wat er buiten allemaal gebeurt maar je kan bijvoorbeeld ook weer in je tuin zonder dat jij je de rambam zweet en je lijf niet meer vooruit wilt. Als het koeler is ga ik vaak op pad. Dat kan in de tuin zijn maar ook binnen. En vooral ’s nachts ga ik op pad.

Kleptomaan

Oerheid, denk ik. Ik weet het niet precies maar ’s nachts gebeurt er iets met mij. Mijn vrouw noemt mij een kleptomaan. Nou, ik wist niet eens dat er zo’n maan was. Maar het is dus geen maan. Het is heel wat anders en geloof me, het is niet wat je denkt. Het heeft niks met de sterren of zo te maken. Het klinkt alsof het een instrument is van een andere planeet.

Dief

Nou ik ben even op internet geweest en toen ben ik gaan zoeken naar wat dat precies is.
En toen kreeg ik best kriebels in mijn buik. Kriebels die je laten spinnen alleen weet ik niet of het nu goed is of niet goed. Voor mij voelde ze goed aan. Dus dan denk ik dat het goed is. Oja, even terug naar kleptomaan. Niet schrikken he, maar ik ga je vertellen wat een kleptomaan is. Een kleptomaan neemt spulletjes mee, het maakt niet uit wat het is of van wie het is. Nou denk je, jaaaa dat doen we allemaal wel eens. Eh, nou… een kleptomaan vraagt van te voren niet of hij deze spulletjes mag hebben. Hij doet het gewoon! Zomaar, zonder te vragen. Dus eigenlijk pik je spulletjes zoals een dief dat doet.
Ik kan je zeggen dat ik best even moest ademhalen toen ik dat las. Een dief, ik? Is een kleptomaan echt een dief? Ben ik een dief? Oke, als ik even nadenk over wat ik vannacht heb gedaan dan kan dat misschien wel kloppen.

Een prooi

Kwijt. Mijn vrouw was haar bol sokken kwijt die ze vandaag aan wou doen. Ze had ze netjes op de strijkplank gelegd. En daar lagen ze vanmorgen niet meer. ’s Nachts dan begint mijn lijf oer te worden. Dan voel ik dat ik moet mauwen. En dat die mauwen kei hard zijn. Echt diep van binnen. Soms voel ik zelfs mijn buik trillen van mijn oermauw. Ik wil dan gewoon persee een prooi hebben. Gewoon iets in mijn bek hebben en rondslepen. Maakt niet uit kleptowat. Ik wil er in bijten dat de sokken bijvoorbeeld weten dat ik de baas ben. Als ik dan zo’n bol sokken in mijn bek heb, moet ik er gewoon even mee schudden. Ik weet dat die sokken niks meer doen, maar toch. Het zit van binnenin mij dus dan doe ik dat. Dan voel ik me tevreden als echte katermans.
Soms denk ik dat ik een tijger ben en dan ren ik het hele huis door met die sokken in mijn bek. Heerlijk, trap op trap af, en dat een paar keer achter elkaar. Daarna wil ik iets anders in mijn bek hebben. Dan ga ik opzoek en dan pak ik gewoon wat ik onderweg tegen kom of wat lekker ruikt. De sokken laat ik dan liggen waar ik dan op dat moment ben en dat kan overal zijn. De sokken lagen dit keer in de keuken. En dat klopt ook want ik voelde dat ik honger had en wou eten dus toen ben ik gaan eten. Daarna ben ik opzoek gegaan naar iets nieuws.

Zonder te vragen

Wat ik tot nu allemaal heb meegenomen zonder te vragen is best veel en gelukkig is mijn vrouw niet boos op mij maar snapt ze mij. Zolang de spullen in huis blijven vind ze het prima. Ik mag ’s nachts niet naar buiten dus dat is geen probleem.

Wat ik allemaal gestolen heb? Ehm, een sleutelhanger met sleutels er aan, sokken, ondergoed, teenslippers, knuffelspeeltjes van Toby, handdoeken, washandjes, kleptodouchespons van mij vrouw, vuilniszakkenrol voor een kleine pedaal emmer, poetsdoekjes, telefoonhoesjes, haarelastiekjes (dat is mijn favoriet), spaanse sloffen en nepbloemen uit de vaas en nu hebben we geen nepbloemen meer. Mijn vrouw heeft geen nieuwe meer gekocht. Daar zaten namelijk glitters op en ze kon precies zien waar ik was geweest met de nepbloem. En de deur van de douche is ook dicht als het nacht is.
Sommige dingen mag ik niet meer stelen van mijn vrouw. Omdat ik dit altijd in het geheim doe, heb ik geen aksiefoto’s maar wel de gevonden spullen erop gezet. Hebben jullie weleens van een kleptomaan gehoord?

24 thoughts on “kater Bram: ik ben een kleptokat

 1. Lieve Bram wat ben ik trots op jou. Jij bent gewoon een verzamelaar geen klepseomaan. Jij hebt oer in je en daar kun je niks aan doen. Jij verzamelt dat is toch niet erg. En laten we eerlijk zijn sokken op de strijkplank die horen daar toch niet. Hier halen we ze van het wasrek af en dan zijn ze hier 1 sok kwijt. Ja 1 sok we gaan niet met alle sokken spelen. Nou ja soms. Bloemen en planten hebben we hier niet. Die willen we eten. En dat mag weer niet. En Glitters zijn toch leuk. Bram soms begrijpen ze ons niet maar blijf jij maar lekker je eigen Brammiesaurus. Liefs van Jafita

  1. Mij liefe Jafita, mij mooiste meisje , jij heb gelijk. Ik ben een Brammiesaurus met mij prooien. Mij mooie jafita van mij hart XXX XXX XXX jouw brammiesaurus

 2. Hoi grote vriend Bram, ik wist niet wat een kleptomaan was, en eigenlijk nog steeds niet. Ik vind jou geen dief hoor , ik vind je een goeie jager. Jij springt stoer op je prooi af en laat even zien aan die sok en aan de andere spulletjes wie de baas is en dat jij ook in het huis woont. En even onder ons Bram, die vrouwen laten ook best vaak spullen slingeren, en als wij dan willen opruimen, dan zijn we opeens een kleptomaan, wat een moeilijk woord is dat trouwens, maar goed dat jij dat even hebt opgezocht. Ik ga hier ook eens kijken , want hier liggen de spullen ook wel eens waar ze niet horen. Misschien word ik net als jij ook wel een verzamelaar, dat zou gaaf zijn, dan zijn we beiden kleptodingenkaters.
  Ik ga gelijk even een rondje door het huis doen.
  Hai vaif van Bikkel.

  1. Hoi Bikkel, wat kei tof dat jij dat ook doet! Ik wist wel dat ik geen kleptodinges was. En jij ook niet. Oh en wat je zegt over vrouwen, dat klopt helemaal. Ze zijn best slorig! Overal liggen spullen, in elke kamer. Ik hoop dat je een goeie huis tjek hebt Bikkel!
   Grote haai vaif van je vriend Bram

 3. Hoi Bram.
  Kleptomaan……wat een moeilijk woord en knap dat je kon vinden wat het betekent. Maar wij denken dat je een super oer kater bent.Je doet wat je instinct je zegt te doen.Als katerman ga je op stap in je huis,en je laat onderweg alle dingen zien dat jij,Bram, in huis de baas bent.
  En dat klopt toch?Wij katten zijn altijd de baas in huis
  Mijn zus en ik doen dit niet.We slapen gewoon.Vroeger toen we nog jong waren maakten we wel veel “troep,”maar vooral wanneer scullary girl een nacht weg was en we vervangend personeel hadden.
  Plaatvervangend personeel zei dan,dat wij 2(Fynn woonde toen nog niet bij ons)meer troep maakten dan hun 10 katten.
  Nou we lieten alleen zien dat we niet blij waren dat scullary girl weg was,en we de lamp bijvoorbeeld, liggende veel mooier vonden dan staande.Dus gelijk aan opnieuw inrichten deden.
  Maar nu doen we dat niet meer.Misschien omdat we 14 jaar zijn,en gewend aan hoe alles ligt en staat.
  Bram wij vinden je super kei stoer,dat je dit nog steeds doet.En dat is niks geen kleptomaan.
  Je bent oer,zoals katers vaker zijn.
  Dus ga zo door is ons advies.
  Kopjes van je vriendinnetjes Sparkle en Muzette

  1. Hoi dames! Ik vind jullie kei eerlijk in wat je doet. Volgens mij doen alle poese en katers dit soort dingen van dat klepto gebeuren. Ik wist geeneens dat ik altijd zo oer kon zijn, maar jullie kunnen het dus ook kei goed. Nou dat vind ik kei stoer van jullie. Heel veel stoere zachte kopjes voor jullie! En ga vooral door met jezelf zijn, heel stoer!!

 4. Hajoooo oompje bwam
  Ooooh uwes benne een kleppiekater?
  Ikke kleppo nooit, anners kjijg ik fan mamsie op me kop 🙀🙀
  En ook fan frauw.

  1. Jij ken jou mamsie goed Doorie….
   Jij ga niet kleppe! Zo heb jou mamsie jou niet oppefoed

   MammaLoesje

  2. Hoi knul, er is niks mis met oer zijn en willen jaage. Fraag maar aan iedereen op deze blog. Jou vrouw hoef nie boos zijn, alle poese en katers doen soiets. Een stoer kopje voor jou knul en vooral oer blijven, dat is goed!

 5. Nou Bram wij wisten ook niet wat dat woord betekend!!!
  Maar wij denken dat jou frauw het niet helemaal begrijpt!!!
  Want als iemand spulletjes steelt dan vind je ze nooit meer terug en bij jou wordt alles terug gevonden.
  Wij denken dat het zo zit:
  Jij legt alle spullen mooi bij elkaar om ze te bewaken en zodat je frauw ze niet kwijt raakt!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Dat klopt helemaal!! Zo is het! Nou ik ga dit zo foorleese aan mijn vrouw en dan weet iedereen dat ik niet een kleppo ben! Maar dat ik gewoon oer ben van me eigen! Dikke knuffel en kopjes terug voor jullie

 6. Lieve Bram,

  van mij eigen ken ik het nie, assie kleppemaan ben. Ik zeg jou eerlijk, selluf heb ik er nog nie van gehoor. Maar assie jou verhaal lees dan krijgie er wel meer ferstand van. Jij ben eigenluk bes goed beezig Bram want jij fersaamel jou vrouw ze spulle. Jij gooi niks weg van jou eigen. Jou vrouw kan alles weer terugvinde.
  Hier doe Zusje ook al mij vrouw ze spulle wegmeppe assie effe nie kijk. En soms sla ze mij vrouw ze pen uit ze poote. Mij vrouw vin oferal ze spulle maar soms ook onnerr mij kas of onner mij bank. Zusje kijk nerreges naa, assie van jou niewe geenerazie ben dan durref jij meer. Van mij eigen klepper ik nooit. En ik heb ook geen prooteesie van mij eigen. Assie seeniejor poes ben is het anders. Van mij eigen ben ik rustig Bram. Maar ik vin jou verhaal heel intessant van ze eigen.
  Dank jou wel.

  Geefie mij Milaameisje mij knuffel van mij hart en jou vrouw en jou woef. En het is ook foor jou eigen en foor jou mooie verhaal,

  Loesje

  1. Hoi Loesje, ik ga eens hartig mauwen met mijn vrouw want er klop niks van. Ik ben geen kleppomaan en ook nie een kleppokat. Ik ben een katermans die oer is en die doe jaage van instink van heel froegur. Ik vind het heel fijn omme leese dat jij ook zo lief schrijf naar mij van jouw Zusje. Dees geenuraazie is veel wilder dan wij maar ook nie bang.Ik vind het knap want ik ben nie zo dapper! Jij krijg heel veel kopjes en neusjes en van je milaameisje heel veel trappels en liefe koes koes op je snoet en je buik en foor je familie heel veel liefe kopjes

 7. Lieve kleptokater Bram, wat een interezant verhaal over jouw afonturen in de nacht. Ik vind jou eigenlijk gewoon een echte mooie oerkater die ’s nachts op zoek gaat naar een prooi. En daar is niks mis mee liefe Bram. Dus ga gewoon zo door . Je krijgt een kopje van Floortje en een knuffel van mij.

  1. Hoi Floor en Ina, vanavond heb ik niks op de plenning van oer zijn want alle deuren zijn dicht. Nou dat is best flauw. Morgen ga ik in de tuin jaage op iets. Misschien vind ik iets moois in de tuin. Heel veel zachte kopjes voor jullie van mij

 8. Hoi lieve Bram, ik vind het superstoer dat je mooie spulletjes goed bewaakt! Zo kan je het ook zien natuurlijk, dat je ze niet kleptomaant, maar dat je ze ergens neerlegt dat ze feiliger zijn.
  Mijn vrouw moest lachen toen ze je verhaal las, want wij hadden vroeger ook een kleptokat: Popje. Alleen deed Popje alleen dingen van andere mensen meenemen. Speelgoed, kattenspulletjes, sokken, eten en ga zo maar door. Net als jij vond hij plestik bloemen en sponsen mooi. Pop ging bij andere mensen naar binnen en nam dan iets mee. Mijn Molletje had een keer drie biefstukken bij een buurvrouw uit de keuken gekleptoot.
  Je hoeft je helemaal niet te sgamen hoor Bram, het is juist dat je een oerteiger bent!
  Dus je krijgt heel veel kompliementen van mij!
  Een fijn wiekent gewenst, en veel lieve kopjes voor jou en Mila en Toby en de visjes en je vrouw van Bolle.

  1. Hoi Bolle, ik vind het kei lief dat je dit allemaal zegt. Ik wist geeneens dat het echt waar oer was. Maar iedereen op dees blog zegt dat het oer is en niet kleptokat. Molletje was een slimme dame, als ze zoveel eete kan klepptooten. Mijn vrouw is gewoon slordig Bolle, dat is het. Ik doe alleen maar fursaamelen. Heel lief van je kompliementen, heel veel liefe kopjes terug!

 9. Hai Bram! Nou, als jij een kleptokat bent, dan ben ik soms een kleptopoes. Volgens frau. Tsja, als het rollen kan dan moet ik er gewoon mee spelen hihi. Fijn wiekent nog met hopelijk heel veel wiekentsneks voor jullie drie! Pootje van mij!

  1. Hoi Minnie, folgens iedereen zijn we gewoon oer en niet kleppodinges! Ik ben het daar mee eens. En rollende speel dingen zijn super leuk!! Die wil ik ook altijd. Kopje van mij

 10. Hoi Bram. Wij wisten niet wat een kleptokat was. Maar… alles in huis zijn toch jouw spulletjes die je vrouw mag gebruiken? Dat ben je toch geen kleptokat!!!!

  Knuffeljes Binti & Zooka

  1. Hoi Binti en Zooka, ik wist het ook niet. Nou zeg iedereen dat ik gewoon echt oer was. Dan geloof ik dat ook gewoon want als je echt doet kleptooten dan is het weg en bij mij is het gewoon in huis dus dan ben ik geen kleppo maar gewoon oer! Zachte kopjes voor jullie

 11. Hallo Bram, Oeps ikke wist niet dat wij katten en poezen ook last van klepto hebbem, toen ik nog een jonge snuiter was zei vrouwtje dat ik een pikkendief was , Alles wat ik maar kon vinden pikte ik weg en ja net als bij jouw vrouw is het de leukste grap van niks miauwen en gekke bekkies trekken als ze je gaat vragen of je er iets vanaf weet. Nou toen was het gewoon: Mijn naam is Jippehaas en ikjes weet van de niksen. Nu doe ik niks meer weg pikken, want vrouwtje reageert er toch niet meer op, als ik de sokken van vrouwtje zou verstoppen, pakt ze gewoon een stel andere en vind ze het vanzelf weer als brom de stofzuiger het grote werk moet doen in huis. Heel ver voor mijn leven had vrouwtje een mooie zwarte Kater Japie en dat was me een super klepto kater, Hij maakte gewoon de keukenkastjes open en al deed vrouwtje er extra zware magneten op hij deed het toch nog. Vrouwtje was zelf de grote pakken Rijst, suiker en noem maar op altijd kwijt al ze het wilde gebruiken. Japie nam die zware pakken in de bek en sjorde het de trap op en verstopte alles onder het bed en zo dat vrouwtje het alleen er onderuit kon krijgen met een hele lange stok. Japie legde het precies onder het midden aan het hoofdeinde. Japie is 20 jaar mogen worden en heeft deze treken een paar jaar voor zijn inslapen uitgespookt.

  Zo zie je maar jij bent niet de enigste Klepto boef hoor, wij hebben allemaal wel ondeugende streken en stiekem vinden onze vrouwtjes het nog leuk ook.
  Bram geniet nog van je streken en van vrouwtje een grote lachende knuffel. Poot en kopstoot van je grote vriend Jip

  1. Hoi Jip! Nou die Japie klinkt kei koel! Een echte stoere kleptokater! Maar nou zegt iedereen dat het geen klepto is maar dat je dan gewoon oer bent. Dus Japie was een echt oer tijger denk ik. Ik vind het kei erg dat Japie niet meer op aarde is. Maar hij in in regenboogland en daar is hij weer jong en zo en dan kan hij gewoon weer oer doen! Volgens mij oert hij alles wat los en vast zit! Ik vind je verhaal kei mooi Jip, dank je wel. Heel veel kopjes en een fijn wiekent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *