Kater Bolle: wat ik thuis allemaal mag

wat ik mag Afgelopen week vertelde Bert dat hij muurkunst maakte, en dat dat gewoon mocht van zijn vrouw. Toen dacht ik: ik mag eigenlijk ook alles in huis van mijn mensen. Net als Bert.

Zuinig

Nou heb ik nog nooit kunst aan de muur gemaakt, maar wie weet komt dat nog. Ik heb ook nog nooit wat kapot gemaakt in huis. Ik ben door mijn verleden nog steeds best verlegen, en ik ben bovendien heel zuinig op mijn spulletjes.

Kurk

Ik slaap het liefst op mijn ronde krabding. Dat was het eerste dat speciaal en alleen voor mij was, en het is nog steeds mijn favoriet. Mijn mensen zeggen als ik erop lig altijd dat ik op mijn kurk lig.
Ik heb een kurk in de slaapkamer, en eentje in de woonkamer. Allebei zo’n drie jaar oud.
Maar ze zien er nog als nieuw uit want ik lig er op, maar ik krab er nooit aan.
Mijn vrouw heeft dat van dat krabben een keer voorgedaan (alsof ik niet zou weten hoe dat moet…) en daar schrok ik nogal van. Dat was namelijk absoluut niet de bedoeling! Ik ging razendsnel op mijn kurk zitten om te voorkomen dat ze het nog een keer deed.
Ik vond het geen manier van doen. Ik krab ook niet aan haar spullen, dus waarom zou ze dan aan mijn spullen krabben?
Gelukkig heeft ze het daarna nooit meer gedaan.

Badkamer

Ik mag in alle drie de kamers van ons huis komen, en ook in de badkamer. Daar snuffel ik altijd aan het doucheputje, want dat ruikt zo bijzonder.
Toen ik hier net woonde heb ik een keer precies naast de wc geplast, omdat ik dacht dat dat zo hoorde, en om aan te geven dat de badkamer van ons allemaal is.

Ik mag overal op of onder of achter. Maar dat doe ik niet, want waarom zou ik ergens onder of achter kruipen? Zo ben ik nou eenmaal niet.
Als een kast open is, ga ik er ook niet in kijken. Want het zal wel, zo’n kast. Dat interesseert me niet.

Deur

Ik heb een eigen deurtje, speciaal voor katten, en ik mag altijd naar buiten en naar binnen. Behalve met oud en nieuw, omdat het dan zo knalt. Maar dan wíl ik geeneens naar buiten, want dat vind ik veel te eng.
Als het koud is of het regent, ga ik ook niet naar buiten. Want ik houd niet van kou, en al helemáál niet van regen en natte voeten.
Ik mag met modderpootjes naar binnen komen lopen, over de net gedweilde tegels.En dan laat ik overal kleine zwarte pootafdrukjes achter, ook al denk ik dat mijn mensen dat niet altijd leuk vinden. Maar ja, ik kan nou eenmaal niet vliegen.

Op bed

Ik heb altijd brokjes staan, want dat vind ik prettig. Ik eet ze nooit, want het zijn geen lekkere brokjes, maar ik weet dat het zou kunnen als ik honger heb.
Soms krijg ik brokjes op bed, dat vind ik heel gezellig.
Dan lig ik op bed terwijl mijn man of vrouw naast me ligt en me steeds één brokje geeft. Deftig hè?!

Ik mag dus op bed, ik mag op de bank, ik mag op de stoelen klimmen. Doe ik niet, teveel moeite. Maar het mag.
Toen ik een beetje last van mijn maag had en steeds moest overgeven, mocht ik toch op bed.
Nadat mijn vrouw het bed twee keer op een avond verschoond had, legde ze handdoeken neer op bed. Ze zei dat dat praktischer was. Geen idee wat dat is, maar Ik vond het lekker aanvoelen en ging er op liggen slapen.
Toen moest ik weer overgeven. Het lukte me maar net om naast de handdoeken te spugen. Dus gelukkig bleven mijn handdoeken schoon! Want in je eigen bed overgeven is vies.

Veer

Ik heb ook mijn eigen rode kleedje, waarop ik altijd met de veer speel.
Ik heb er denk ik wel tien keer op overgegeven. Waarom ik dat op dat kleedje doe, weet ik eigenlijk niet precies. Maar het hoort nou eenmaal zo.
Mijn vrouw heeft het kleedje een keer weggehaald, omdat ze het een vies ding vind. Mijn man en ik waren het er niet mee eens, maar ja, ze haalde toch het kleedje weg.
Toen weigerde ik te spelen tot ik mijn kleedje weer terug had. Mijn man zei tegen mijn vrouw zie je nou wel? Daarom heeft mijn vrouw het een paar dagen volgehouden.
Maar toen kwam mijn kleedje gelukkig terug. En nu mag het altijd blijven.

Makkelijk

Ik mag dus alles van mijn mensen.
Maar eerlijk is eerlijk: mijn mensen mogen van mij ook alles.
Ze mogen op de bank, ze mogen in bed slapen, ze mogen op de stoelen zitten, ze mogen overal komen en ze mogen eten waar en wanneer en wat ze willen. Vind ik allemaal prima. Want zij wonen hier tenslotte ook.
Het huis is van ons drieën.
En ze kunnen gaan en staan waar ze willen, want zij hebben een eigen deur. Daar bemoei ik me niet mee.
De tuin delen we, alleen komen mijn mensen niet op het dak van het schuurtje en ik wel. Maar dat is een kwestie van smaak.
Dus ik ben best makkelijk wat dat betreft. Ik wil mijn mensen ook niet teveel verbieden.
Maar mijn kurk is van mij.

7 thoughts on “Kater Bolle: wat ik thuis allemaal mag

 1. Ooooh bolle, ik heb met afschuw over dat stukje over jouw krabbelmand gelezen. Wat zal jij je ongemakkelijk hebben gevoeld dat jouw vrouw ging voordoen wat je ermee moest doen. Oooooh wat erg.

  Maar wat ik super vind is dat jij je eigenste bed niet wil vervuilen toen je moest spugen.
  Goed hoor dat je dat er net naast deed. Niets is erger dan op je vuile bed te liggen.
  Ik spuug ook wel eens hoor. Soms als ik te snel en te gulzig heb gegeten. Dan moet het er uit. Mij lukt het altijd net om dat op ons nep pers tapijt te gooien. Soms zien ze het niet en stappen ze er middenin met hun blote pootjes. Dan moet je ze horen pfffffff
  Soms leg ik het ook op het zeil. Maar dat spettert mij te veel.

  1. Dag Katrientje, ongemakkelijk is precies hoe ik me voelde! Het is een SLAAPkurk, en geen KRABKurk. Anders had ik dat toch allang gedaan, dat krabben?
   En goed dat het je lukt om altijd op het kleed te spugen. In bed is inderdaad vies, jakkie. Dat zou ik nooit doen,dus. En ik kan me goed voorstellen dat zeil ook niet lekker spuugt. Dat spetteren, bah – dan is een kleed beter. Ik heb hier ook altijd alleen op de vloerbedekking, mijn kleedje of het woonkamerkleed overgegeven, en nooit op de tegels. Weet je wat ook prettig is? Op zo’n langharige (mijn vrouw zegt dat dat hoogpolig heet) badmat overgeven. Dat gaat allemaal tussen die haren zitten en dan hou je toch droge voeten! Een lief kopje van Bolle.

 2. Hallo Bolle,

  Wat een mooi en duidelijk verhaal heb je geschreven zeg.
  Jij hoort ook tot de gelukkige die een heel fijn huisje en baasje en vrouwtje heeft en alles mag. Ja van dat spugen daar snappen die mensen geloof ik niks van. Ik heb in het hele huis als vloerbedekking tegels liggen en een kleed. Nou je voelt het al aankomen ik spuugde ook veel daar. SSSTTT. niet verder vertellen hoor, maar ik spuug nogal eens en ja op het kleed. Nu zei vrouwtje dat ze er helemaal geen moeite mee heeft om alles weer schoon te maken, maar dat het toch wel fijn zou zijn als ik het op de tegels zou doen. Probeer ik wel, maarja komt ook voor dat ik het fijner vind op het kleed. Als ik moet spugen voel ik me al zo beroerd en moet ik dan met mijn jippepootjes op die koude tegels staan en jakkes al mijn kostbare hap valt dan kletsboem op die tegels. Ik vind het ook niet kunnen hoor. Maar ik probeer toch ook wel wat rekening met vrouwtje te houden. Ik mag hier net als jij echt alles. O nee een paar dingen niet. Ik mag geen eten van haar bord pikken, niet op haar WC, maarja ik zie het ook niet zo zitten dat ze op die van mij gaat hoor en ik mag niet met haar mee door de voordeur naar buiten. Ik heb geen eigen deur om naar het grote balkon te gaan, maar vrouwtje zet altijd de schuifdeur voor mij open. O jja soms mag ik door de voordeur mee, maar ja dan heb ik daar niet zo’n zin in, want dan moet ik in mijn reismand naar Tante Ans (DA) en daar hebben we niet zo’n zin in ook al is ze nog zo lief. Mijn grote hobby van tuinieren mocht niet meer, ik was zo Jippecrea met de planten in huis dat ze ineens alles in de vuilnis heeft gedaan. Ik vond toen vrouwtje wel heel ondankbaar hoor voor al mijn mooie kuntswerken die ik speciaal voor haar had gemaakt. Tja nu staan er een paar van die stomme planten met van die lange scherpen stekels. Ik dacht eerst dat ze hun haren van boosheid uitzetten voor mij als ik eraan kwam. Nou het zijn wel mooie tandenstokers hoor. Nee nu hebben we voor mij speciaal ( o wat aardig van vrouwtje) nep bloemen en planten staan. Och vrouwtje vind het gezellig, maar voor mij hoeft het niet hoor.
  Maar Bolle alle Jippegekheid op dat stokje, ik heb het super reuze hier bij vrouwtje hoor en wij vinden dat het huis van ons tweetjes is en al ligt er overal speeltjes van mij en heb ik een groot deel van de kamer speciaal om te spelen, wat andere mensen daar van vinden en zeggen dat interesseert ons geen poot hoor. Vrouwtje vind wie het niet aanstaat blijft maar weg.
  Bolle vrouwtje en ik wensen jou en je baasje en vrouwtje een fijne dag en van vrouwtje krijg jij een grote knuffel. Poot en kopje van je grote vriend Jip

 3. Dag Jip, ik kan nu pas antwoorden omdat de Ipad leeg was! Maar is hij gelukkig weer vol.
  Ik denk dat het overgeven op kleden iets is wat alle katten doen. Wantjij doet het, Katrientje doet het, Pop en Beer en Molletje deden het en ik doe het ook. Misschien zijn kleden wel speciaal daar voor bedoeld?
  Gelukkig dat jij ook zo veel mag thuis. En gelukkig maar dat jij en je vrouw allebei je eigen wc hebben! Ik moet er ook niet aan denken dat mijn mensen op mijn wc zouden gaan. Dat wordt veel te druk, als we daar met zijn drieën op zouden moeten.
  Het klinkt gezellig bij jou thuis, Jip!
  Een lief kopje terug voor jou en je vrouw van je vriend Bolle.

 4. Hallo Bolle,

  ik wil nog even zeggen dat ik het zo fijn vind dat je zoveel mag thuis en ook dat je je eigen kurk heb. Ik heb thuis geen kurk, wel heb ik ooit een kartonnen krabplank gehad. Daar kon ik heerlijk op slapen en ik krabde er ook aan. Zo hielp ik me vrouw ook met stofzuigen want dan was het duidelijker dat er wat op me vloer lag.
  En wat goed van jou dat je niet in je eigen doeken spuugt Bolle. Dat snap ik als poes ook heel goed, je wil toch dat alles netjes blijft van ze eigen. Ooh Bolle me oud broer Bart deed pieroewet spuuge. In een rondje. Oooh alles onder en zo hielp hij op ze eigen manier mee in ze huishouden.
  Zorg maar goed voor je mooie kurk, oooh Bolle daar kan je ook op meedieteere…

  Liefs van Loesje

  1. Dag Loesje, dat is ook lief van jou, dat je met je krabplank je vrouw hielp met stofzuigen. Ik weet zeker dat ze daar heel blij mee was.
   En wat Bart deed, dat wist ik niet dat dat kon. Maar ik wil het wel eens gaan proberen!
   Vorige week zat ik op een kastje toen ik moest overgeven, en toen had ik op het kastje gespuugd (en dat liep ook het kastje in), in de drinkbak die er op staat en ook nog op het kleed er onder. Maar dacht je dat ik daar een compliment voor kreeg? Nee hoor.
   Mensen vinden het vaak maar vanzelfsprekend wat wij allemaal doen in het huishouden.
   En dank je wel dat je mijn kurk mooi vind!
   Een lief kopje van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *