Joep: mijn allereerste verjaardag

Wat gaat zo’n week toch eigenlijk snel hè? Voor je ‘t weet is het alweer zaterdag…
Hoewel er weer veel te mauwen valt over van alles en nog wat in de afgelopen week wil ik juist vandaag nog wel even terugkijken op gisteren, want voor m’n personeel was dat blijkbaar een feestdag. Dus voor mij ook.

Ronde

Gisteren begon zoals gewoonlijk. Want sinds kort wil ik graag voor ‘t ontbijt al m’n eerste ronde door de achtertuin en over ‘t achterpad maken.
Zodra iemand van m’n personeel uit bed komt om op hun eigen bak te gaan grijp ik m’n kans, zeker als ‘t niet te koud is, om te mauwen of de tuindeur voor me open mag. Heerlijk, om dan in de ochtendschemering een frisse neus te halen wanneer ‘t net een beetje licht begint te worden.
Dat is ook een fantastisch moment om de lessen ‘Hoe vang ik een Weilandmuis’ van Luna poes in praktijk te brengen, hoewel ik heb gemerkt dat ik sommige lessen ook heel goed binnen kan oefenen. Ik ben inmiddels al heel bedreven in m’n antenne gebruiken, m’n personeel onzichtbaar te besluipen en m’n neus in hun zaken te steken. Alleen wil ‘t met het vinden van een échte muis in ‘t weiland nog steeds niet zo best lukken. Maar ik blijf volhouden, en kijk al uit naar de volgende lessen.

Personeel

Toen ik dus gistermorgen weer binnen kwam voor ‘t ontbijt, stond m’n personeel me in de keuken op te wachten. En dat vond ik een beetje vreemd want meestal is het óf Senior, óf Junior die me eten komt geven, brokjes bijvult en m’n water ververst. Maar ze staan er ‘s morgens nooit allebei tegelijk.
Niet dat ik er een probleem van maakte, want m’n ontbijt werd direct bij binnenkomst geserveerd. Al moest ik wel even twee keer snuffelen, want boven op m’n natvoer lagen een paar van m’n favoriete snoepjes!
Terwijl ik zat te genieten van dit heerlijke extraatje zo vroeg op de vrijdagmorgen, nam m’n personeel hun beker koffie mee naar de eettafel. Ik voelde hoe ze naar me keken terwijl ik at en hoorde hoe ze herinneringen ophaalden aan toen ik hen net in dienst had genomen. En dat de tijd zo snel voorbij is gevlogen. Ik begreep er weinig van, maar ik had het dan ook eigenlijk te druk met m’n etensbak om er veel aandacht aan te willen schenken. Prima combinatie hoor, natvoer met een paar snoepjes. Wil ik best elke dag krijgen.

Knuffel

M’n personeel begon net aan hun tweede bak koffie toen ik m’n etensbak helemaal schoongelikt had. En zoals elke morgen na m’n ontbijt liep ik naar Senior, streek langs z’n benen en sprong over de rechter armleuning van z’n stoel om achter hem langs naar de linkerleuning te lopen. Vaste prik, want dan tilt ‘ie z’n linkerarm op zodat ik m’n billen op die armleuning kan vleien, terwijl ik m’n voorpoten op z’n bovenbeen zet.
Knuffeltijd!

Pakjes

Maar zoals gemauwd, gisteren was anders. De knuffels waren er wel, maar er was nóg meer. Want er lagen twee pakjes op tafel. Ik snuffelde er aan, maar het rook helemaal nergens naar.
Omdat ik geen idee had wat ik ermee aan moest, maakte Junior het kleinste pakje open. Er kwam een, best wel sjiek, grijs borstharnas uit, met een lange lijn. Maar wat moest ik daar nou toch mee? Ik mag al wekenlang alleen naar buiten, zo’n ding had ik om toen ik nog een babykitten was en nog niet alleen de tuin in of het achterpad op mocht…
Heel eerlijk gezegd, ik vond het propje papier waar ‘t harnas in had gezeten eigenlijk veel interessanter en gaf ‘t een lel zodat het van tafel op de grond viel. Want elke knuffelsessie moet toch even onderbroken kunnen worden voor een stevig potje pootbal tussendoor.

Propje

Na een paar minuten had ik het propje onder de stoel getikt, en kroop ik weer op schoot bij Senior voor nóg meer knuffels. De borstel werd er zelfs bijgepakt, en ik zat weer te genieten.
Maar Junior was nog niet klaar. Het tweede pak werd opengescheurd, al ik had weinig belangstelling voor het vreemde ding wat daar uit kwam. De kleur was wel mooi blauw, er zaten slierten achterop en ‘t kon open. Maar ik had geen idee wat ‘t was.
Junior zette dat ding in de bank en toen moest ik wel op onderzoek uit. Heel voorzichtig besnuffelde ik ‘t van alle kanten, maar er zat geen beweging in. Toch werd ik steeds nieuwsgieriger, want ik kon er een poot inzetten. En m’n kop paste er ook in. En nog een poot. Ik stapte helemaal tussen de twee helften in, en liep er aan de andere kant weer uit. Maar wat was hier nou zo leuk aan?
De prop papier waar dat ding in gezeten had vond ik veel interessanter. Nóg groter dan die andere, die nu onder de stoel lag. Maar een nieuw potje pootbal moest nog even wachten, want ik had eerst nog een knuffelsessie af te ronden.

Op stap

Om een heel lang verhaal wat in te korten, die twee dingen die ik gisteren gekregen heb zijn dus om een keer mee op stap te kunnen gaan met m’n personeel. Een harnas om in onbekend gebied met ze te gaan wandelen en een rugzak waar ik lekker in kan zitten of liggen als ik geen zin meer heb om te lopen.
Junior heeft ‘t idee dat ik ‘t misschien wel leuk zou kunnen vinden om samen met m’n personeel verder te kijken dan m’n eigen tuin, achterpad en ‘t weiland aan de overkant van de sloot. Ze weet al dat ik het heerlijk vind om in de auto mee te rijden om dan vanuit m’n reismand te kijken naar alles wat voorbij komt.
Senior heeft zo z’n bedenkingen, want volgens hem heb ik ‘t al prima naar m’n zin in m’n eigen buurt, dichtbij huis en hoef ik niet zo nodig verder weg dan ik zelf kan aanlopen.

Ik heb dus weer iets om over na te denken. Want ben ik wel de échte huiskat die de rest van z’n leven dicht in de buurt wil blijven? Of ben ik diep in m’n hart eigenlijk toch een avonturier die met z’n personeel op stap wil naar plekken waar ‘ie zelf nooit zou komen?
Een combinatie van die twee lijkt me eigenlijk wel een optie om te overwegen. Gelukkig kan ik er nog even over nadenken.
Want vandaag ga ik eerst even bijkomen van gisteren, die bijzondere vrijdag waarop m’n personeel het nodig vond om m’n allereerste verjaardag te vieren.
Was heel erg gezellig en vooral lekker, maar vanmorgen zaten er geen snoepjes meer over m’n ontbijt. Het is dus weer gewoon een alledaagse zaterdag.
Toch best wel een beetje jammer…

Dikke knuffels, een stevige poot en/of een zacht kopje,
Joep.

21 thoughts on “Joep: mijn allereerste verjaardag

 1. Lieve Joepke, alsnog van harte gefeliciteerd met je allereerste verjaardag❤️🎊🥰🎁🎈🥳🌺🐱🎂🎉 Wat ben je verwend, wat een mooie kadootjes heb je gehad!🥰🎁🎈 Leuk zeg, lekker op stap met je personeel🎉🥳

  1. Dank je wel lieverd!
   Zoals gemauwd, m’n personeel is nog wat verdeeld of ik het wel of niet leuk zal vinden om met ze mee op stap te gaan, dus ik heb zelf de beslissende mauw hierin…

 2. Heeee lieve Joep, gefeeliesietetterd met je EERSTE ferjaardag!, zooo heee dan ben je nau echt een grote jongen!!, en een grote jongen die een heleboel durft, want je stapte zomaar in die tas…dat doe ik je niet na!, maar het klinkt keispannend om op ontdekkingsreis te gaan, zeker als je ook lekker kan uitrusten in een tas, gelukkig dat jij als beebiekitten al met zo een tuigje hebt gelopen, dan weet je hoe dat moet, hier hebben mijn mensen het in het begin met mij geprobeerd, maar toen ik doorhad dat IK dat ding om moest ferstopte ik me elke keer meteen als mijn vrouw het pakte, en daarom is ze er gelukkig mee gestopt, maar folgens mijn vrouw lopen hier op straat wel eens twee katten zo met hun vrouw mee, en weet je wat zo grappig is?, die katten zijn ook roodwit!, dus misschien is dat tuigje alleen voor als je al kat rood en wit bent?, ik brn heel benieuwd naar je afonturen Joep!, en dankjewel voor je letters, ik stuur je heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn ook voor je mensen, en ze zijn van Kever!!

  1. Hee lieve Kever, bedankt voor de felicitaties! Maar ik ben nou met 1 jaar uit m’n beebietijd, maar nog steeds kitten hoor, want ik moet nog heel veel leren!
   M’n nieuwe tuigje is veel mooierderder dan m’n ouwe, hier zit een heel stoer borststuk op…
   Leuk dat er bij jou twee katten meewandelen met hun vrouw, volgens m’n personeel zijn sommige rooie katten net wat anders dan katten met een andere kleur vacht. Maar ik denk dat ’t gewoon aan karakter ligt, en wat je van jongs af aan gewend bent. Zelf ben ik best wel nieuwsgierig, maar ‘k weet niet of dat iets typisch voor rooien is…
   Zelf ben ik ook heel benieuwd naar onze toekomstige avonturen, ik ga daar zeker over vertellen! Junior wil graag met me naar ’t strand en ’t bos, want dat heb ik hier in de buurt niet. En als ik dát leuk vind mag ik misschien ook wel met ze mee op vakantie…
   Heel veel lieve kopjes terug naar jullie, Kever. ‘k Kijk alweer uit naar jouw blog morgen! 😽🐾

 3. Hoi Joep,

  Van harte gefeliciteerd met je aller eerste verjaardag, en wat heb je leuke cado’s gekregen zeg.
  Je gaat het vast erg leuk vinden om samen met je personeel vele avonturen te beleven in de buitenwereld, kan je er nog veel meer over vertellen wat je allemaal mee maakt.
  Zelf zou ik dat niet durven, maar ik ben dan ook een echte binnenkat en kom niet verder dan de vensterbank.
  Maar jij bent een stoere Joep katerman die best wel veel durft, dat weet ik zeker.
  Maak er een fijne dag van vandaag lieve Joep samen met je personeel.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy, dank je wel voor je lieve woorden!
   Ik hoop dat ik ’t leuk vind, maar zo niet dan mag ik ook gewoon lekker thuis in m’n eigen omgeving blijven… Want de eigen vensterbank is ook altijd leuk hoor!
   Mooie dag nog, geniet van ’t lekkere zonnetje… 😻🐾

 4. Ohhh Joep! Kattelijk gefelicimauwd! Ja, 1 jaar, dat is een heuglijke dag. Hier werd dat ook gevierd..

  En wat spannend dat je mee op avontuur mag! Dat lijkt me nou super! Zeker als je het veilig vanuit die rugzak kunt bekijken.. ik hoop nog veel te kunnen lezen van je avonturen!

  1. Hoi Spotje, bedankt voor de felicitaties! ‘k Moet nog even afwachten of ik die avonturen inderdaad wel écht leuk vind, maar ik ben in elk geval nieuwsgierig…
   En natuurlijk ga ik er over schrijven!

 5. Lieve Joep van harte gefeliciteerd. Wat heb jij mooie cadeautjes gekregen. Ik ben aan het eind van de maand ook jarig en ik denk dat ik dan ook wel cadeautjes krijg en iets lekkers. Misschien komt er dan ook nog wel visite want ik weet haast wel zeker dat mijn oppasvrouwtje komt en misschien het zusje van mijn vrouwtje ook nog.
  Mijn vrouwtje en ik hebben weer genoten van je blog😻😽🐈‍⬛

  1. Lieve Figo, het lijkt erop dat m’n reactie op jouw reactie ergens verderop is komen te staan… Junior moet nog even wennen met de laptop, is ook de nieuwigheid voor haar…

 6. Lieve Joepie,
  Van ❤️ gefeliciteerd met je 1e verjaardag!!!!
  En wat een mooie kadoos zeg!!!
  Wat leuk zeg dat jij van autoritjes geniet!!!
  Hier vinden we dat echt niet leuk om in de auto mee te rijden…….wij schreeuwen dan alleen maar……..eerst zachtjes en dan steeds harder!!
  En wat de muisjes betreft……vandaag of morgen vang je er echt eentje…….en die kun je dan thuis
  aan iedereen laten zien 😸😸

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽⭐️😽😽😽🐔🐔😘

  1. Hallo lieverds,
   Dank jullie wel voor de felicitaties! En die cadeautjes, ik hoop ze binnenkort te gaan gebruiken…
   Eigenlijk heb ik nog geen ervaring met lange autoritten, maar de twee ritjes die ik naar de dierendoktermeneer heb gemaakt vond ik geweldig! Lekker in m’n reismand op schoot bij Senior om me heen kijken, door de voorruit en de zijruit… Heerlijk! Ik weet natuurlijk niet of ik een rit van twee uur nog steeds leuk zal vinden, maar ik wil het best wel een keer proberen…
   En als ik een Weilandmuis te pakken krijg hoop ik dat m’n personeel met hun camera klaarstaat, want daar ben ik dan natuurlijk wel heel erg trots op!

   Dikke knuffels terug voor iedereen!

 7. Ha die Joep,

  Zo, jij bent dus precies een jaar geworden. Van harte gefeliciteerd hoor! Voor ons is dat lang geleden dat wij een jaar werden, wij kunnen het ons niet eens meer herinneren, maar onze vrouw weet het nog wel heel goed. Niet van Ivar, want die kwam pas hier wonen toen hij al 11 jaar was.
  Jij hebt wel erg mooie cadeautjes gekregen en wij vinden het heel spannend wat je mensen ermee van plan zijn. Jij bent nog lekker jong, dus dat ga je vast wel leuk vinden. Wij zouden daar niet aan kunnen wennen, want wij zijn binnenkatten en wij hebben het hier in huis prima naar ons zin. Maar als je zo jong bent als jij, dan vind je nieuwe en spannende dingen vast wel heel leuk.
  Lieve Joep, bedankt voor je gezellige verhaal. Heel veel kopjes van Cindel, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw.

  1. Dank je wel lieve Cindel, Jillie, Ivar en vrouw Marjoke, eigenlijk is dat eerste jaar gewoon omgevlogen zonder dat ik er erg in had… Maar 11 jaar is ook een prachtige leeftijd om nieuw personeel en nieuwe vrienden te vinden, Ivar!
   Eigenlijk vind ik m’n cadeautjes ook best wel spannend, want Senior is nog niet helemaal overtuigd dat ik zo avontuurlijk ben als dat Junior denkt… Ik ben ook begonnen als binnenkitten, omdat ik nog te jong was om alleen naar buiten te gaan toen ik op mezelf ging wonen. Ik ging vorig jaar zomer al wel regelmatig met m’n personeel wandelen, ik had toen een kittenharnas. En sinds ik ‘geholpen’ ben mag ik alleen naar buiten. Maar ik blijf voorlopig nog lekker in de buurt, omdat ik dan kan horen wanneer m’n voorraadkast open gaat. En ik ga ook lekker naar huis om op de bak te gaan.
   Met de auto weg vond ik altijd wel leuk, lekker vanuit m’n reismand om me heen kijken naar buiten… Dus ik denk dat ik best wel klaar ben voor avonturen verder van huis!
   Heel veel kopjes terug voor jullie allemaal, blij dat jullie m’n verhaal weer gezellig vonden!

 8. Lieve Figo, dank je wel voor de felicitatie! Ik heb behalve de rugzak en ’t tuigje ook nog lekkere staafjes en snacks voor m’n verjaardag gehad, en ’s avonds kreeg ik een stukje zalm bij m’n avondeten… Heerlijk! ‘k Heb geen visite gehad, want we hadden niet aan de grote klok gehangen dat ik m’n geboortedag had. Per slot van rekening, ik vier elke dag hier in huis m’n verjaarDAG, en al de mooie dagen samen zijn bij elkaar opgeteld m’n leef-tijd. En ik hoop dat dat nog ontelbaar veel dagen gaan worden!
  Wanneer vier jij je verjaardag? Is wel gezellig, als je oppasvrouwtje en de zus van je eigen vrouwtje ook komen, en ik weet wel zeker dat je ook wat lekkers en cadeautjes krijgt op die dag…
  Lief te horen dat jullie m’n blog weer leuk vonden. Ze worden elke keer weer wat langer, maar ik heb ook altijd zoveel te mauwen…
  Dikke knuffel voor jou en je vrouwtje!

  1. Joep ik ben 30 april jarig en word dan 6 jaar. Het is dan de tweede keer dat ik mijn verjaardag bij mijn huidige vrouwtje vier maar bij mij is net als bij jou ook of ik hier iedere dag mijn verjaarDAG Wij treffen het wel met onze tweevoeters. Lieve groeten aan je bedienden 😻🐈‍⬛

 9. Lieve Joep, hartelijk gefeliciteerd met je eerste verjaardag, ook namens Pasa. Wat een leuke catdootjes heb je gekregen. Wij zijn benieuwd of je echt op reis gaat met je personeel.
  We vonden je blog weer heel leuk om te lezen en kijken uit naar de volgende keer. Knuffels van ons.

  1. Dank jullie wel lieve Ina en Pasa! Ik ben ook heel benieuwd of ik m’n cadeautjes ga gebruiken, eigenlijk hoop ik dat ik dit jaar mee mag op vakantie naar Drenthe…
   Lief dat jullie m’n blog weer heel leuk vonden om te lezen, ik kijk er alweer naar uit om zaterdag de volgende te schrijven. Dikke knuffels terug!

 10. Ha vriendje Joep, Lucky hier. Verjaardagen zijn speciaal he, zeker als je 1 jaar wordt! We zijn wel wat laat maar alsnog hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag! Dat is bij mij al weer een poosje geleden dat ik 1 werd want ik word morgen namelijk al weer 9. Dat is dan precies hetzelfde cijfer als Moos. Molly en Dropje zijn nog een beetje meer jaren. Maar goed, cadeautjes krijgen is altijd leuk en wat dapper dat jij al zelf de tuin in gaat hoor. Denk je dat het tuigje iets voor je is? Ik kreeg er ooit eentje om toen ik nog een kitten was maar ik moet eerlijk zeggen dat het niks voor mij was en dat ik net zolang gemiauwd heb tot het weer af mocht. Wat ik zelf natuurlijk ook al probeerde. Ik kom wel zelf buiten maar ga de tuin niet uit en autorijden vind ik niks. Ik blijf het liefste thuis maar vind het wel spannend en dapper dat jij graag in de auto zit! Kom je een keertje naar mijn poolparty als het mooi weer is?

  Knuffels van Lucky en de rest

 11. JOEPIE! We waare je niet fergeete maar ik kon niet bij de kompjoeter dit wiekent!
  Meestal kan ik niet bij de kompjoeter in het wiekent weeges ik weet het wagtwoort niet en as se weg sijn staat ie ook uit.
  Dat is meestal in het wiekent dat ik niet bij de kompjoeter kan dus ik ree-aageer meestal op de maandag.

  Dus wij segge NOG FAN HARTE GEFELIESIEFLAPSTAAAART MET JE FERHAARDAG LIEFE JOEPIE!!!
  En we strooie snoepies foor je en Chef Tiga heef speeziaal foor you een knapperege taart gemaak en het is met fis en met flieg!
  Feel plesier dermee!
  Liefs fan Leootje, Tiga, Chester en … SIMON!

 12. Van katte proficiat met je eerste furjaardag, Jarige Joep.

  Het is een beetje te laat, maar daarom niet minder gemeend.
  Hoogste tijd dat er een manager komt voor de katse zaken van Muisbezorgd.
  Ik kan het allemaal niet meer bijpoten.
  Wel lees ik dat jij heel serieus bezig bent met de lessen van Hoe vang ik een weilandmuis. Al voor het ontbijt ben je aan het oefenen. Dat miauw ik nog eens goed gemotiveerd.
  Die eerste muis is binnen pootbereik. Ik voel het aan mijn snorharen.

  Koppie van Japie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *