Kever heeft een mening over rustig genieten

In mijn tuin heb ik het altijd keidruk, ik heb nouwelijks tijd om te gaan liggen en rustig te genieten, het begint er elke ochtend mee dat ik eerst tsjek of alles oferal in orde is, en daarna komt de rest van mijn werk: ik moet zorgen dat die grote zwartwitte vogels niet te lang in mijn tuin blijfen zitten, ik moet door mijn gaaas kijken of bij de buren alles is zoals het hoort, ferder moet ik nog over mijn gras rennen, met Mikkie en Pokon neuzen en bijpraten, heel goed aan alle stoelen krabben, opletten of ik vlinders zie want dat kunnen Loes en Brammie zijn, en dat is nog maar een gedeelte van mijn werk.

Plantjes

Wanneer mijn vrouw plantjes in de grond heeft gezet graaf ik ze weer uit als ik find dat ze op de ferkeerde plek staan, soms schop ik ze met graafen per ongeluk kapoo, maar daar kan ik niets aan doen, ik pinkel er ook elke dag tegenaan om ze welkom te heeten, zodat ze zich thuis foelen in mijn tuin, folgens mijn vrouw finden veel plantjes dat niet zo fijn en worden ze helemaal bruin, maar dat lijkt me oferdreefen, dan waren het gewoon geen goede plantjes.
Als snek eet ik wat van mijn gras dat elke dag groter wordt, zooo heee en dat is me toch een partij lekker!, het smaakt groen en zacht maar ook knapperig, ik zoek de langste sprieten uit, die nog een beetje fochtig zijn van fersheid, en dan knabbel ik ze hapje voor hapje op, het is een frisse smaak, dat lentegras, en ik find het heerlijk!

(tekst gaat verder onder de video)

Knuffels

Tussendoor toeter ik om de tien minuuten of mijn mensen ook naar buiten willen komen, en of ik iets lekkers mag, of het liefst eigenlijk allebei tegelijk, als mijn mensen naar buiten komen fertel ik ze alles wat ik heb meegemaakt en heb gezien en geroken, en krijg ik knuffels en kusjes.
Na het knuffelen gaan we spelen, ik speel nu het liefst met takjes van een plant die in mijn tuin groeit, en mijn mensen beweegen die takjes dan heeeeeel snel heen en weer, maar toch fang ik ze altijd!, ik bijt de takjes en ik krab ze, en soms ook mijn mensen maar dat bedoel ik niet gemeen, het komt doordat ik Tuintijger Kever ben!, kijk maar op de fillum, als ik uitgespeeld ben krab ik met mijn voorpoten goed aan mijn gras en daar moeten mijn mensen altijd erg om lachen, en soms sla ik de naagels van mijn voorpooten in het gras en trek ik mezelf zo over het gras heen, Als een stoomwals zegt mijn vrouw, maar ik heb geen idee wat dat is.

Aalert

Een paar keer per dag komt de hond die naast mij woont naar buiten in zijn tuin, en dat beteekent dat ik aalert moet zijn: waar is hij, wat doet hij, en waarom doet hij wat hij doet, dat snap ik nog steeds niet helemaal, daarom is het ekstra belangrijk dat ik hem goed in de gaaten haud.

Sterren

Als het donker is let ik op of Pokon in mijn tuin komt, en als hij dat doet ga ik naar mijn mensen en toeter dat Pokon er is, ze tillen hem op en zetten hem weer naar bofen, het is een spelletje van Pokon, hij rent zelf al naar de ladder en klimt er soms ook een stukje op omhoog, op het schuurtje staat Mikkie dan te wachten en soms krijgen we alledrie een snekkie, dus eigenlijk hoop ik stiekem dat Pokon naar beneeden komt.

En als het echt helemaal donker is en de sterren staan aan de heemel zwaai ik naar alle sterren, en ze twinkelen altijd terug.

De folgende ochtend begint alles opnieuw, en ik ben er klaar voor, het is een grote ferantwoordelijk om een tuin te hebben, zeker als het het landgoed van Bolle is, maar ik kan het, alleen word ik wel eens boozig als mijn vrouw zegt Heb je weer lekker liggen slapen in de tuin?, want ik kom helemaal niet aan slapen toe!, O nee? zegt mijn vrouw dan, Waarom zie ik je dan altijd ergens liggen?, ja, dat weet ik ook niet hoor, dat is dan toefallig als ik efentjes uitrust.

***

Ik tetter door voor vreede zolang als het noodig is, en ik stuur iedereen die iemand mist hele zachte kopjes!
En ik stuur Oscar heeeeeeeeel veel beeterschapskopjes, ik hoop zo dat je op mijn Stoelendansfeest komt, lieve vriend!!

38 thoughts on “Kever heeft een mening over rustig genieten

 1. Goedemorgen TuinKeverbaas, wat een gezellige letters vandaag over je tuin. 🐞🐞🐞. Het was mooi weer hè, gisteren. Ik heb Pom’s terrasje geschrobt, het was hard nodig. Pom heeft de hele dag in haar gras gelegen; ik geloof niet dat ze er van eet. Als chef groenvoorzieningen hier, met als hoofdtaken bemesting en onderhoud, heeft ze één plekje zo zwaar bepinkeld dat er nu paddestoeltjes groeien. Ik had liever dat ze een stekelachtig plantje verwijderde maar dat vond ze meer iets voor mij om te doen. Sam bekijkt het allemaal vanuit haar venster bank en schreeuwt naar de vogels.
  Je bent héél indrukwekkend op je fillum Kever. Zo gespierd en atlethisch.
  Hier schijnt de zon al weer. Voor mij echt weer om de was buiten te hangen. 🔆🔆🔆
  Vannacht werden Sam en ik wakker van de egels. Dat wordt weer soppen. 💩💩💩.
  Wij wensen jou, je mensen en je vrienden een fijne zondag met veel en 😋 😋 😋 eten zoals hamburgers en macaroni en kaas. IJs toe!
  Wij hopen dat het Stoelendansfeest doorgaat Kever. Sam biedt zich aan om samen met jou voor de muziek 🎼🎼🎼 te zorgen maar Pom zegt dat ze liever danst. We hopen dat Oscar ook komt!
  ☕ ☕ ☕

  Kim en Sam en Pom. 🎉🎉🎉

  1. Lieve mevrouw Kim, Sam en Pom, dat van dat gespierde en atleetiese fiel mij zelf ook al op!, o ik find het biesonder dat Pom paddestoeltjes heeft laten groeien, dan is ze echt keihard aan het werk geweest!, en Sam let goed op de vogels, dus u boft maar, u hoeft zelf bijna niets meer te doen aan de tuin, mijn vrouw ook niet hoor, want ik doe dus het meeste werk, in huis eigenlijk ook, zonder mij zau alles in het duisend lopen, mijn vrouw roept nau iets met honderd, maar ik heb echt geen idee waarom, het slaat nergens op!, dankuwel voor de hamburgers en makkaroonie en kaas met ook nog ijs!, dan kan ik weer nieuwe eenersjie opdoen, en Mikkie en Pokon ook, die klimt gewoon recht tegen mijn gaaas omhoog en laat zich dan voorofer vallen, nau ja!!, ik stuur jullie drietjes heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever natuurlijk, voor Sam en Pom heb ik ferse lentebrokjes gebakken, en voor u heb ik rendang gemaakt, maar dan met djekfroet, dat is heerlijk!!

   1. O ja, en met dat schoonmaken: mijn vrouw zegt vaak dat het lijkt alsof er hier een kleine sjetlandpony rondloopt, als ze mijn weecee in de tuin opruimt…

 2. Hajooooooooo poomsie.

  Hoe durfe uwes mense te segge dat uwes lui ben. Ikke ben nu ook buite. Ikke hau awwes is me gaatje!! Of er een foogel flieg. Of de fissies beneede swemme. En of ik ook een fjinder sie. Want dat is fas me mamsie die me in haar gaatje hau. Of me oopa. Hihihihi. Wei heppe ook plantjes weer. Frauw hep munt kogt om door te laate sgiete foor de bij-tjes. Bij-tjes finne munt wekker!!! Ikke mag se geen waater geefe. Zo meen!!!
  Poomsie, er lig een pigmek fan smekkie in uwes tuin. En een milkiesjeek. Hihihihihi. Pootjes 🐾🐾

  1. Heeee lieve grotejongenszwartepantersiejemees die ook sterrieporter is!!!, gelukkig dat jij weet hoe druk je het hebt als je buiten bent, je hebt helemaal geen tijd om te slapen!, heb je je mamsie of Oopa al foorbij zien fladderen?, en is alles goed met je fissen?, waren ze ook in de winter buiten?, het lijkt mij keigaaf om fissen in mijn tuin te hebben, maar waar find ik die?, en NATUURLIJK mag jij die plantjes waater geefen!, daar worden ze alleen maar mooier van, dat zie ik hier jn mijn tuin ook, ze worden bruinig en dat staat heel biesonder!, ooo en dankjewel voor de pigmek en de milkiesjeek, daar had ik presies zin in!, ik stuur jau en je mensen heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je poomsie, en ik heb voor jau een hamburger van de febo neergelegd!!

 3. Lieve Kever,

  wat een mooie letters heb je weer gemaakt en ook nog zo’n prachtige indrukwekkende film. Ik denk dat Brammie en Loes je hebben gehoord want je letters klinken luid en liefdevol. Ook Zusje vindt het allemaal heel indrukwekkend en ze zegt dat ze een voorbeeld neemt aan je rustmomenten. Rust is voor iedereen belangrijk en zeker als je het zo druk hebt als jij. Tuintijger ben je niet zomaar, daar moet je veel voor trainen. Goed eten en op tijd je rust nemen.
  Wat goed van je Kever dat je je aan het gras kunt uitrekken en dat je jezelf dan zo over het gras kunt trekken. Daar heb je power voor nodig en op je filmpje kunnen wij zien dat je dat hebt.
  Lieve Kever geniet maar van de zon en je tuin en de lente die voorzichtig probeert door te breken. Wij wensen jou en je mensen, Mikkie en Pokon een hele mooie, zonnige dag. Ooh en ik heb Loes moeten beloven dat we Oma nooit zullen vergeten dus ook speciaal heel veel liefs voor je Oma,

  Mevrouw Loes, Zusje en de sterren

  1. Lieve mevrouw Loes en Zus, ik ben blij dat jullie snappen hoeveel werk een tuin is, mijn vrouw denkt dat het allemaal vanzelf gaat, maar ze weet niet hoeveel tijd en eenersjie ik er in steek!, voor al het werk dat ik doe krijg ik eigenlijk veeeeeels te weinig eeten, echt waar, zagen jullie op de fillum hoe slank ik ben geworden?, op het maagere af find ik zelf, o en ik hoop dat Loes en Brammie me zien en hooren als ik naar ze tetter en zwaai, ik tetter zo hard als ik kan!, Zusje mag altijd langs komen in mijn tuin, dat lijkt me gezellig, en ik denk dat ze een heleboel dingen durft die ik niet durf, zoals ergens in klimmen, maar ik let goed op hoor, dus u hoeft zich geen zorgen te maken!, fandaag is het in mijn tuin weer heerlijk warm, door de straalen van Loes, ik hoop dat u en Zus lekker op het balkon kunnen genieten van de warmte, en het SAAMEzijn, want het kan zomaar weer ineens gaan reegenen, maar nu is er zon!, ik stuur jullie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn ook voor Oopa ⭐️ en Loes ❤️, ik heb voor u een aarbeijengebakje neergezet, en voor Zus zijn er zelfgebakken brokjes!!, ze zijn van Kever!!

 4. Lieve Kever,
  Hoe komen je mensen erbij dat je ligt te slapen?
  Je bent gewoon druk bezig de binnenkant van je oogleden te bestuderen.
  Vertel ze dat maar.

  1. Lieve mevrouw Carina, ik find dat ik in mijn eigen tuin toch wel met mijn oogen dicht mag nadenken?, maar dan roept mijn vrouw meteen dat ik lig te slapen!, dankuwel voor de tip, dat ga ik de folgende keer zeggen!!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ook voor Ginger en Abby, ze zijn van Kever!!

 5. Hoi Kever,

  Wat ben jij toch een stoere drukke en lieve tuinkever zeg, je bent er enorm druk mee om alles in de gaten te houden.
  Op het filmpje kan ik goed zien hoe gespierd je bent door al het harde werken wat je doet, denk dat je mensen jou meestal zien als je pauze hebt.
  Als je hard werkt heb je soms gewoon even pauze nodig, om uit te rusten en bij te komen.

  Heb in de tuin allemaal lekkere sneckkies neer gelegd, en voor je mensen staat koffie en thee klaar in de keuken met heerlijke bossebollen.

  Pootje van Tommy!

  1. Heee lieve vriend Tommy, zag je hoe gespierd ik ben?, het is niet netjes om dat van jezelf te zeggen findt mijn vrouw, maar ik doe het gewoon toch, fooral mijn buik is echt gespierd, daar ben ik stiekem best een klein beetje trots op, het komt van al dat harde werken in de tuin, en weet je wat nau zo erg is?, mijn vrouw denkt dat ZIJ alles doet in de tuin, nau ja!!!, en het is presies zoals je zegt, als ik efentjes uitrust ziet mijn vrouw me toefallig, terwijl ik eigenlijk de hele tijd keihard aan het werk ben!, dankjewel voor je kompliementen lieve Tommy, en ook voor de snekkies want daar was ik wel aan toe!, mijn vrouw is al naar de bossebollen gerend, daar is ze dól op!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je twee mensen, ze zijn van je vriend Kever!!, ik heb voor jau een hele zak snekkies naast je mandje gelegd, en voor je mensen staat er in de keuken een appeltjestaart die ik zelf heb gebakken, met slagroom erbij natuurlijk, en liemoonaade!!

   1. Hoi Kever,

    Zag zeker weten dat je zo mooi gespierd bent, enne……………..jij doet al het werk in de tuin dat weet ik zeker.
    Je mag gewoon even uitrusten, tja en als je voruw dat dan als enige ziet weet ze niet hoe hard je al gewerkt hebt.
    Dnk je wel voor al lekkere sneckkies, jammie! Jammie! Mijn mensen zeggen dank je wel voor de appeltjestaart met slagroom en liemonade. Jammie! Jammie!

    Pootje van Tommy!

    1. Dankjewel Tommy, dat jij weet hoe het zit, en wie al het werk in de tuin doet, ik kan er toch ook niets aan doen dat ik toefallig NET efentjes lig als mijn vrouw kijkt?!, fijn dat alles lekker was!!, heeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau van Kever!!

 6. Jeeetje Keef!
  Jij bent er echt maar druk mee!
  Vroeger had je ontzettend zware machines die op heet water draaiden.(stoom).
  En die machines maakten alles met de grond gelijk wat er in hun pad kwam.(meestal asfalt,dat zwarte spul waar de auto’s overheen rijden)
  En dat Keef is een stoomwals!
  Maarja,Nederland is plat als een leeg etensbakje (dan heb jij een beetje een idee)
  En dat hou jij in ere in de tuin.
  Ik zeg,goed bezig kerel!❤️

  1. Lieve meneer Rodger, u bent toch de Pappa van de Haagse Katers?, ik find het keigaaf dat ik nau weet wat een stoomwals is, en niet iedereen kan zomaar een stoomwals zijn, maar ik wel!, folgens mij is het beeter dat het gras helemaal plat is, dat hoort nau eenmaal zo, alleen denkt mijn vrouw vaak dat ze alles beeter weet, maar wie is er hier nau een Tuinkater die ook stoomwals is?!?, dat ben ik!!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes voor u en uw hele famielie, en kan u efentjes niet kijken?, want dan strooi ik heeeeeeeel veel snoepies voor Leootje, Tiga, Chester en Simon!, voor u en de Mamma en de Fré van de Haagse Katers heb ik echte amsterdamse stroopwaafels neergelegd!, ze zijn van Kever!!

 7. Hoi lieve Kever,
  Hier Belle, Ik ben ook altijd in de tuin!!
  Het is er nu weer mooi……al dat groen, alle bijtjes slakjes, vliegjes…….en niet te vergeten de muisjes!!!!!
  En die lekkere grassprieten lusten wij ook allemaal.
  Ik struin ook de hele dag door de tuin, ik houd wel eventjes pauze om een dutje te doen!! Meestal doe ik dat samen met Moby op het huis van Pippie en Dotje En na mijn dutje kan ik weer verder!!!
  Gezellig dat Mikkie en Pokon altijd even langs komen om te kletsen…….zo hoor je altijd wat er in de buurt gaande is!!
  En wat een gaaf filmpje van jou….een echte tuintijger!!! 😻

  Lieve Kever zoals altijd tetteren en tokkelen wij met je mee voor vreede!!!
  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽⭐️😽😽😽🐔🐔😘

  Lie

  1. Heeeee lieve Belle, fijn is het nu in de tuin hè?, ook al is het veel werk om alles netjes te hauden, maar ja: iemand moet het doen!, en jullie lusten dus ook allemaal gras?, folgens mijn vrouw heeft ze nog nooit een kat meegemaakt die zooooveel gras eet als ik, ik find het heerlijk, en het heeft weinig kaalooriejen, dus ik mag er zoveel van eeten als ik wil, en dat doe ik!!, wat gezellig dat je zo met Moby een dutje doet op het hok van Pippie en Dotje, dat is een goede plek want daar lig je feilig!, met Mikkie en Pokon is het altijd gezellig, en het is precies zoals je zegt: ik blijf goed op de hoogte van alle nieuwtjes!, en dankjulliewel dat jullie ELKE keer weer meetetteren en tokkelen!!!, lieve Belle, Moby, Dopey, Izzy, Tica, Pippie, Dotje, mevrouw Ceciel en natuurlijk ⭐️ Panda, ik stuur jullie heeeeeeeeeel veel zachte dikke knuffels terug, ze zijn van Kever!!

 8. Lieve Keefje, wat een stoer filmpje, dat je nog tijd hebt gemaakt deze mooie letters te schrijven je bent zo druk!! Maar lekker is het buiten om nou je werk te doen hè🥳❤️

  1. Lieve mevrouw Wanda, oooooo ben ik echt stoer….?!?, zooo heee nau ben ik best een beetje trots!, en voor mijn vrienden maak ik altijd tijd om letters te schrijfen!!, ik find het heeeerlijk in mijn tuin nu, van mij mag het wel altijd zo zijn!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes voor u, ze zijn van Keefje!!!, dat find ik zooo gezellig klinken!!

 9. Groot gelijk dat je af en toe heel feel uitrust, want je hebt het er maar druk mee.
  Gisteren en vandaag was het weer echt een feestje, zó aangenaam. Het zou zo altijd moeten zijn, niet te heet, gewoon lekker .
  Dag lieve Kever, knuffesnuffiezzz van onzzzz

  1. Lieve mevrouw Samdra, Roos en Binky, o u zegt het helemaal goed, dat ik af en toe heel feel uitrust, maar dat komt omdat ik zoooooveel moet doen in mijn tuin!, en ondertussen denkt mijn vrouw dat zij alles doet, nau ja, ik laat haar dat maar denken, heerlijk was het gisteren en fandaag hè?, ik lig dit nau lekker op mijn stoel te schrijfen, maar ik heb natuurlijk ook wat lekkers voor jullie gemaakt!, voor Roos en Binky heb ik fisnuggets gemaakt, en voor u heb ik groente van de grill in mijn tuin, met lekker veel fèèta eroferheen, en pijnboompitjes, met fers stokbrood uit mijn ofentje!, en knuffesnuffies find ik zo een lief woord… dankjulliewel, ik stuur er ook heeeeeeeeel veel terug, ze zijn van mij!!

    1. Sie joe nekst wiek (dat is weer brits, goed hè?) en knuffels van mij!!

  2. O ja, mevrouw Sandra, de magneesie-poeder van Puur helpt heel goed, dankuwel voor de tip!, ik eet het met een klein leepeltje goermet moes, dus ik find het win/win!!, neusjes van mij!!

 10. Hoi Kever,
  Mijn beeltenis lijkt heel erg op die van jou maar ik doe helemaal niets in de tuin. Ik ben alleen maar opzichter als het vrouwtje erin bezig is. Ik ben het liefst in de tuin als er ook is. Ze zegt dat ik een “Zwaan Kleef Aan” ben. Waarvoor ze dat zegt weet ik niet goed want ik lijk helemaal niet op de zwanen die bij onze zitkuil in het water zwemmen🙀🐈‍⬛

  1. Lieve Figo, zwartwitte katermannen zijn heeeeeeeel biesonder Figo, echt waar hoor!, en opzichter zijn is heel belangrijk, want zonder jau zau je vrouwtje vast alles faut doen in de tuin, mijn vrouw doet ook maar wat, het is maar goed dat ik er ben!, en natuuuurlijk ben jij geen zwaan, je hebt toch geen fleugels en geen voeten met van die fliezen ertussen?, heeeeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je vrouwtje, ze zijn van Kever!!!

 11. Hallo pepeoom Super Kever +. Wat hebsse u toggies een drukke baan en wat ergsse dat u mensen dat niet sien. Hier is het soms net so hoors. Dn maken we mooie kunstwerken van het papier, we helpsse met de vloer sjoonmaaksse lees we lopen alles na als het wat vochtig is we mogen niet in de badkamer want daar is papier en in de wc hangt een blokje wat wij niet mogen echt gemeen hoors, en zo kunsse we nog wel even doorgaan. E n denksse u dat wij een beloning krijgsse foor het werk NEEE. Het is soms niet eerlijk. Hier hadden we 2 dagen zon maar als die weg was was het niet meer zo lekker om in de fensterbank te liggen. Hier gaat alles goed en met Givencio een stukje per dag beeters. Ik heb omdat u zo hard gewerksse heb een spesiaal men at work menu fol flees fis en sausjes en gebakken aarseappeltjes met mejoneesse dubbel want u moesse wel op kjagjtjes blijffsse., en er is genoeg ook voor Mikkie en Pokon en rum met sjokomel in de tunnel. Foor u mensen is er taart met sjaramel en sjokolaase met rum. En Tante Jafita stuursse wat zon naar uwes toe en een hangmat waarin u lekker kunt liggen hij is net zo donker als uwes dus u mensen kunsse niet so makkelijk zien als u even een ruspauze neem. Van ons allemaal en van mij de allergrootse koes

  1. Heeeeeee daar is mijn allerliefste Pepekind Faalentino, waar ik altijd zo heeeeeel erg trots op ben!!, o wat erg dat jullie ook zo een ferantwoordelijke baan hebben en daar geen kompliementen voor krijgen!, onze mensen weeten helemaal niet hoe druk we het hebben, ze denken altijd dat zij zoveel doen, maar zonder ons zau het allemaal niet lukken, want als kat doe je altijd het allermeeste, en je weet het allerbeste hoe het allemaal moet, dat is gewoon zo!!, wat fijn dat het een beetje beeter gaat met Givencio!!!, we blijfen hier duimen dat hij zich weer helemaal goed gaat foelen!, en wat zie ik nau voor iets heerlijks?, een echt werkmannen-menuu zodat ik groot en sterk blijf!, zooo heee maar dat lust ik!, en Mikkie en Pokon ook, dat weet ik zeker, en daarna gaan we de rum drinken, en zingen en dansen, komen jullie ook?, o en wat heeeeeel erg lief van die hangmat van je tante Jafita… wat een perfekt idee, ik ga hem meteen ophangen!!, ik stuur jullie heeeeeeeeel veel lieve kopjes en knuffels en dikke koesen, en ik heb voor jullie mensen hartser boumkoegen gemaakt, dat is een speesjaliteit!, en voor jullie heb ik een lentebuufet gemaakt, met ferse fis en gegrild flees en wildmoes en natuurlijk slagroom, en heerlijke zelfgebakken brokjes!, om te drinken is er alkooholfrij bier, maar in de tunnel staat bier MET alkoohol, en voor je tante Jafita heb ik een flinderbrosj gemaakt, en een zelfgeborduurde sjaal met hartjes en flinders, koes koes van mij!!!

 12. Lieve Kevervriend, wat zegt je vrouw nu toch? Dat jij ligt te slapen of te luieren in de tuin? Zoals ik het lees heb jij veel verantwoordelijkheden als Tuinkater en doe je ook echt heel veel. Zonder jou zouden je mensen gewoon verloren zijn hoor, zowel in de tuin als in huis! Dat weet ik wel zeker. Het is wel fijn nu er ook weer dagen zijn met warmer weer, zon en niet zoveel regen he? Voor vandaag hebben ze hier regen voorspeld maar het is er gelukkig nog niet dus we kunnen nu nog mooi in de tuin zitten. Ik ben gisteren wel drie keer in de voortuin geweest zodat ik kan kijken hoe het met de nieuwe boom is maar die doet het volgens mij goed want er komen steeds meer blaadjes aan. We hebben ook een boom die een week geleden nog helemaal kaal was en nu ineens helemaal groen! Dat is toch wel snel en ook speciaal.

  Voor jou, Mikkie en Pokon heb ik lekkere vanilleyoghurt en snekkies (niet door elkaar eten hoor, dat lijkt me niks) en voor je mensen zijn er aardbeien. Uiteraard met slagroom zodat jij daar ook een likje van krijgt. Niet vergeten dat te tetteren hoor als je mensen alles zelf op willen eten!

  Enne, wat leuk dat er deze keer een filmpje bij is! Jij kunt heel stoer liggen en spelen, dat zien we wel op het filmpje. En Molly wil ook even wat zeggen: Wat kun jij al goed Engels Kever, zullen we samen een keertje in het Engelands appen met elkaar? Molly is per slot van rekening ook half Brits. Dat lijkt haar erg leuk.

  Knuffels en kopjes van Lucky en de rest

  1. Lieve vriend Lucky, dankjewel dat jij begrijpt hoe druk het is om een tuin bij te hauden, en ook nog een huis, jij weet presies hoe dat is want jij hebt ook veel klussen in de tuin, zonder jau zau dat boompje vast niet goed zijn gaan groeien, en dat andere boompje had nog geen blaadjes gehad!, als kat moet je gewoon ALLES bijhauden, anders gaat het faut, en dan zeggen mensen toch nog dat katten zoveel slapen… nau ja!!, zooo heee een wat is die fanieljejoggurt heeeerlijk!, zo lekker roomig, hmmmm…., dat lust ik!, en Mikkie en Pokon zeggen Dankjewel, voor de joggurt en de snekkies!, en mijn mensen smullen van de aarbeitjes met slagroom, ik heb stiekem efentjes geproefd hoe de slagroom is, en die is helemaal goedgekeurd door mij!, ik stuur jau en je hele famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!, ik heb voor je mensen tsjoklat tsjip koekies neergelegd, voor de konijntjes ligt er ferse slaa, en voor jullie fiertjes heb ik een grote famieliezak kettisfeksjions gestrooid!, en voor Molly: jes aai woet laaik toe ep in britisj!!, (dat is britsengels, en dat kunnen Molly en ik begrijpen!!), heeeeeeeel veel lieve kopjes van mij!!

 13. Keeeeeeeeeeeeeeeeef liefe frient!
  Wat is dat een groote taak daar in jouw tuin!
  Soooheeee daar ben je de heeele dag soet mee!
  Mesgien kan je es fakantie houden bij ons op het balkon, dat is heel klein!
  Wij houde in de gaate of de buuf der is weeges die geeft snoepies en we houde in de gaate dat de autoos en de fietse beneede door blijfe rijde weeges so hoort het te sijn.
  En ferder kijke we fooguls en sijn er bijtjes en hommeltjes om naar te kijke.
  Die mooge we niet pakke!
  Liefe Keef, wij ree-aageere altijt laater weeges ik mag niet altijt op de kompjoeter in het wiekent! Daarom probeer ik op de maandag altijt wel te ree-aagere.
  Heel feel liefs fan Leootje en het is ook fan Tiga en Chester en fan Simon!

  1. Leeeeeeeooooootje!!!, zooo heee jullie hebben het ook keidruk op het balkon, dat lees ik al, nemen jullie wel genoeg pouse?, ik find het zo gaaf dat jullie een buuf hebben die snoepies geeft, zo een buuf wil ik ook wel, jullie boffen maar!, het lijkt me fantasties om op het balkon te komen!, dan moet mijn mensen maar efentjes op mijn tuin letten, dat kan best, en jullie zijn ook welkom in mijn tuin hoor!, alleen is er nau heeeeel veel reegen, bah, van het laater ree-aageere geeft helemaal niets, ik kijk altijd nog of er nieuwe letters zijn, en ik mag zelf ook niet altijd op de Aaipet, soms heeft mijn vrouw hem noodig, we gebruiken hem met zijn tweetjes, dankjewel voor de letters lieve vriend Leootje Ansjoe!, ik stuur jau en Tiga en Chester en Simon en jullie tweevoeters heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van jullie vriend Kever!!, ik heb een heeeeleboel snoepies gespaard en die ga ik nau strooien… komen ze…!!

 14. meow KeverT,

  hoe tof zou het zijn om een keer bij jou in de tuin mee te chillen. Lekker op mijn rug liggen tussen de grassige sprieten en samen met jou naar de sterren kijken.
  In mijn tuin is geen gras. Dat lijkt me zo lekker liggen. Kom jij dan een keer in mijn boom klimmen om daar naar de sterren te zwaaien?

  Koppie van Japie

  1. Heeee lieve Japie, o dat is gaaf, dat jij hier naar toe komt en dat we lekker in het gras gaan liggen, dat foelt echt heerlijk aan, fooral als het warm is, dan blijft het gras altijd lekker fris, en dan kom ik een keer naar jau toe!, alleen durf ik niet in een boom te klimmen, is dat erg?, dat ik dan gewoon beneeden blijf?, lieve vriend ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van KeverT!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *