Japie: de brug van liefde

liefdeHet is twee weken geleden dat die meneer een mes in de knie van Mo heeft gezet. Ik had een krabbeltje meegegeven om aan hem te laten zien. In mijn kattenbelletje stond dat hij heel voorzichtig met mijn mens moest zijn, omdat ik anders al mijn furrienden zou optrommelen om hem met onze vlijmscherpe stiletto’s te laten kennis maken. Achteraf schaam ik me enorm dat ik zulke dreigende taal heb gebruikt. Liefde en begrip werkt veel beter. Toch denk ik dat het ook wel iets heeft geholpen, want de meneer met het mes was deze keer uiterst lief voor Mo. Hij heeft haar als een prinses behandeld en haar knie met heel zacht verband ingepakt.

Rooster

Ze komt thuis met twee extra benen, van glanzend blauw staal. Die zijn minder eng dan ik van te voren had bedacht. Foppe verfoeit ze en duikt onder. Over de hulptroepen ben ik minder enthousiast. Die komen te pas en te onpas buurten. Eentje is zelfs zo brutaal om de hele nacht mijn plek op de bank bezet te houden. Dat is het moment om de koppen bij elkaar te steken. Tante Cato weet purrcies wat ons te doen staat. We mogen Mo geen seconde uit het oog verliezen en moedigen haar aan bij alle oefeningen. Een strak schema hangt in onze mand wie wanneer wat doet. We wisselen elkaar continue af met furpleegpoezen. Met succes. Zelfs Foppe zet zijn angst opzij. De stalen benen verdwijnen al gauw in een hoek. De hulptroepen taaien af. Inmiddels zijn we zover dat mijn broer en ik af en toe vrijaf hebben, terwijl tante Cato ons mens nauwlettend in de gaten houdt. Dames liefdeonder elkaar werkt soms beter.
Vrijdagavond is mijn eerste vrije avond. Ik kan gaan en staan waar ik wil. Eindelijk tijd om in mijn boom klimmen en met volle aandacht te zwaaien naar de sterren. Door het strakke werkschema heb ik ze een beetje verwaarloosd. Fonkelend verlichten ze de donkere hemel. Zachtjes fluister ik hun naam terwijl mijn staart zwaait en zwaait. Opeens zie ik dat ze zich langzaam opzij bewegen en herschikken. Ingespannen tuur ik naar dit bijzondere tafereel. Het is net alsof ze een ereboog vormen. Vanuit de verte zie ik een meowe ster aankomen. Als hij langs alle sterren van de erehaag is gevlogen sluit de kring zich voorzichtig. De sterren scharen zich om de meowkomer heen om hem welkom te heten. Het laat mijn hart zowel warm voelen als ineen krimpen. Ik weet niks van een meowe ster.

Meowe sterren

Onthutst ga ik terug naar binnen om me dicht tegen Mo aan te nestelen. Keer op keer streelt ze mijn vacht tot ik wat kalmer ben. ‘Heb je Bram gezien?’, vraagt ze met waterige ogen. Verschrikt kijk ik op. Is het Bram? Mijn katlega van de blog die altijd van die zachte letters maakt op Brammiezaterdag? Hoe kan de aardbol nu zonder Bram, onze Minister van Gefoelige Saake die de wereld zoveel liever en mooier maakt?! Bram die net als onze lieve liefdePita Piraat alles met één oog overziet en alles veel scherper waarneemt. Hoe kan zijn familie nou zonder Bram en zijn furrienden thuis en overal?
De avond erna klauter ik opnieuw omhoog. ‘Dag stoere Bram,’ fluister ik naar de sterren, ‘dank je meow voor alle freede die jij over de wereld uitstrooit.’ Ik zie dat hij niet alleen is. Er is nog een meowe ster bijgekomen, die de schitterende straal van Bram stevig vasthoudt. Mijn pluimstaart zwaait harder dan hij kan als ik opnieuw naar de hemel fluister: ‘Dag purrachtige Panda, dank je wel voor alle vreugde die jij verspreidt. We blijven jullie dichtbij voelen, jongens. Liefde is de brug die ons voor altijd furbindt.’

Zachte kopjes vol troost van Japie

10 thoughts on “Japie: de brug van liefde

 1. Wat een mooie letter heb je geschreven Japie. Je vrije dag is welverdiend na zo goed te hebben verpleegpoest. Jullie zijn een goed team voor je vrouw, dankzij jullie ging het herstel zekerteweten sneller!
  Verdrietig hé, dat Bram, Bram en Panda sterren zijn geworden. Laten we poot in poot staan met al onze vrienden, zodat we elkaar kunnen steunen. Een warm maar dubbel gevoel dat de sterren elkaar ook zo steunen. Ik weet zeker dat ze liefde en vreede blijven stralen voor ons!

 2. Lieve Japiejo, wat heb je dit toch weer mooi en lief geschreven❤️ Hoe de sterren aan de kant aan de kant gaan om Brammie en Panda te verwelkomen❤️🌈 Brammie was zo lief, hij genoot zo van z’n tuintje🌺 Maar wat hebben jullie allemaal hard gewerkt dat Mo zo goed hersteld is, dikke duim voor jullie allemaal!❤️🎈

 3. Lieve Japie,

  mijn hart is er stil van, zoveel mooie liefdevolle letters. Voor je lieve vrouw die stapje voor stapje en met heel veel hulp van jou, je broer Foppe en tante Cato. Jullie zijn niet van haar zijde geweken, dat is goud voor het hart.
  Gelukkig hersteld jullie vrouw met grote sprongen en kan je weer in je eigen boom naar de sterren zwaaien. Maar het leven liet meteen zijn keerzijde zien. De reegeboogpoort ging open, twee keer zelfs en twee lieve vriendjes werden liefdevol ontvangen. Bram en Panda, we gaan ze never nooit vergeten Japie. Je tante Loesje heeft het er maar druk mee. Iedereen krijgt een plekje in haar grote hart . Dat is wat Moeders van alle Sterre doen Japie. Je hart open zetten en zorgen dat alle Sterre kunnen stralen. Zodat iedereen ze kan zien en voor altijd voelen in hun eigen hart.
  Maar hier beneden missen we ze enorm want iedere nieuwe ster is beneden onvervangbaar 💗
  Dank je wel voor je mooie letters Japie,

  Liefs van mevrouw Loes voor jullie allemaal

 4. Lieve Japie,

  Wat een prachtige mooie letters heb je gemaakt, het raakt mij enorm.
  Zoveel verdriet in een paar dagen tijd dat is niet te doen voor ons als vrienden laat staan voor vrouw van Bram en Panda. wat een enorm verdriet moeten zij wel niet hebben.
  Als een warme deken staan wij om ze heen om ze te troosten, Mama Loesje is als moeder van alle sterren in Regenboogland om ze op te vangen.

  Samen komen wij hier door heen lieve Japie, zeker weten.
  Geef Mo maar een dikke knuffel van mij en voor jullie een zacht kusje op je koppie.

  Pootje van Tommy!

 5. Ohh lieve Japie, ik ken jullie allemaal nog maar zo kort, maar ik wordt helemaal bedroefd omdat jullie zo veel vriendjes moeten missen. 😿
  Maar wat heb je er mooie letters over gestrooid! Het is alsof ik ze nu heel goed heb gekend!

  Ik zal vanavond ook naar de sterren kijken. Misschien zie ik ze wel extra stralen, nu ik weet waar ik op moet letten.
  Ik stuur je purretjes en kopjes om je een beetje op te beuren ..

  Spotje..

 6. Ooo Japie… Je letters sijn so mooi…
  Tiga is naar de slaapkaamer fan Fre gegaan en mompelde weer iets oofer se fisjermènsfrènt en se traan in se oog en dat ie alleen gelaate wil worde.
  Chester ligt op de bank foor sig uit te kijke.
  Simon snap het niet maar hij foelt wel onse eemoozie dus hij doet eefe geen grappe maake.
  Het is feel wat er is gebeur, twee Brammies en nou Panda ook nog.
  Hier sijn we stil en ferdrieteg.
  Daar worde se warrem ontfange en is er geen pijn, geen ongemak en siek.
  Laate we met se alle, poot in hand, hand in poot erfoor sorrege dat we saame sijn want saame is sofeel beeter.
  Saame is niet alleen.
  Wij gaan fanaafont boofenin onse groote krappaal sitte die nu foor het raam staat.
  So kunne we feel beeter de sterren sien.
  En we gaan mauwe foor iedereen die we hier moete misse om te segge dat we fan se houwe.
  En we gaan kopjes en lief en sagt sture naar alle tweefoeters én fierfoeters die nou iemant misse die er eerst altijt was.
  Feel liefs fan Leootje en zijn broers

 7. Lieve, lieve Japie, wat een fantasties mooie letters heb je gemaakt, mijn vrouw moest er van huilen, en ik ook, maar ik ben ook blij dat je hebt gezien hoe de nieuwe sterren werden ontfangen, dat is heel biesonder dat je dat zag, en nau ben ik gerust, want ik weet dat ze feilig zijn aangekomen, maar o wat worden ze hier gemist… ik stuur iedereen die Brammie en Panda mist heeeeeeel veel zachte kopjes, fooral hij vrouwen en famielie!, dankjewel voor je mooie letters, en heeel veel beeterschapskopjes voor mevrouw Mo, jij en Foppe en Cato hebben keigoed werk gedaan!!, pee es: die metalen benen zijn zoooo grieselig!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes van KeverT!!

 8. Lieve Japie,

  Wat zeg je dat mooi: Liefde is de brug die ons altijd verbindt. Dat vinden wij ook. Wij voelen gewoon dat de dieren die over de regenboogbrug zijn gegaan altijd nog bij ons zijn. Helaas gingen er wel wat veel tegelijk. En vooral Bram kenden wij wat beter door zijn verhalen op dit blog. De andere twee zijn vast facebookkaters en wij hebben geen facebook. Maar wij weten zeker dat als iedereen zo lief en zachtaardig als Bram zou zijn, de wereld er een stuk vrediger en mooier zou uitzien.
  Jullie hebben het druk gehad met de verzorging van Mo . Maar het resultaat mag er zijn: de stokken zijn niet meer nodig. En het is te hopen dat ze snel helemaal zal opknappen.
  Lieve Japie, vanavond gaan wij ook allemaal weer zwaaien naar die lieve sterren. Jij hebt een fijne boom om in te klimmen, maar wij doen dat wel op onze vensterbank.
  Heel veel kopjes van Cindel, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw.

 9. Lieve allemaal,

  dank jullie meow voor alle lieve reacties die jullie schrijven.
  Ik ga er gewoon van blozen van alle katplimenten.
  Met elkaar vormen we een kring van liefde die helpt om de wereld mooier te kleuren.
  Wiskundeles heb ik nog niet gehad, maar één ding weet ik wel als je liefde deelt vermenigvuldigt het zich.

  Zachte koppies vol liefde van Japie voor jullie allemaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *