Dorus en de lente in zijn kop

lenteHajooooooooo iedeween.

Daar is ie weer… uwes eenige, egge en eigenste raasende rieporrer Doorie. Met deese keer een blog. Wat raar he? Weer een blog fan mij. Waar gaat ik het oofer heppe hoor ik uwes segge. Nau… ikke hep de lente in me kop. En ik ben knap. Nou ja… frauw sei eerder dat ik knap furrfeelent ben. Ikke mauw, huil en kwijs de hele dag. Ikke wil naar buite. En as ik buite ben wil ik weer naar binne. Brrrrrr kauw buite seg. En dan doet frauw de deur weer dig. NAUFANMEJA!!! Daar fjoeg ik toch niet om? Ikke loop weer naar de kookkamer en ga me dan tog een partij huiwe. Uwes moet weete… wei siemeesjes kunne eggiewaar een blerbek opetjekke. Hihihihihi. As se niet snel genoeg, foor de tienste keer bijmijnfoorbeelt, de deur oope doet kan het somaar gebeure dat ik boos wor. Eggiewaar boos. Dan ga ik me tantjes teste op haar poot. Hihihihihi. Soms, als ik niet snel genoeg maak dat ik wegkom, krijg ik dan fliegles. Best meen he fan me frauw.

Tiktiktik

Ikke hep sins kort ook nog iets anners waar ik gwaag me sin in wil hebbe. Ront halluf 10 inne aafont kijk ik me frauw aan. Ik tik dan teege haar poot. Tiktiktik. Dan kwijg ik maar we peele tog te hore. Jah. Maar…
Wil je een noepie kwijg ik dan te hore. Jah. Maar…
Wat wil je dan kwijg ik te hore. En niet saggies. Nee… best stjeng. Teege moi!!! En dan gaa se naar de mensebak. Ikke loop mee. Aween loop ik regdoor en sei slaa af. Naar haar bak. lenteAs se klaar is loope we weer tewug naar mij woonkaamer. Seg mij frauw tege mij manmeneer weet je wat die gek (se hep ut oofer mij!!!!!) wil? Hij wil naar bed. Op mijn been slapen!!
Ik kijk haar weer aan.
Tik.
Nee Doorie.
Tikkerdetik.
Ga fietsen steele Doorie.
Tik
Doorie!!! Hau op.
Tikkie
Morrege kwip ik je naaguls!!
Tik
En nu… en dit seg ikke maar niet. Hihihihi.
Siet uwes nu hoe meen me frauw is? Nies mag ik. Sjoms fjaag ik me af waarom se me in huis haal hep. Om mij te sarre? Ik die altijt so wief is.
Maar goet… ikke blijf doorgaan totte se einewuk segge kom… we gaan sjaape. Ikke loop mee. Fooraan!! Sowals een leider moet sijn. Stel uwes foor datte se de weg kwijt raake. Siemeesjes kunne eggiewaar goet de weg wijsse!! As sij lig spjing ik weer ff fan bet af. Me laaste bwokkies opeete. Dan sluip ik op bet. Heeeeeeel saggies. Ik ga ligge. En sgeetjes laate. Siemeesjes kunne eggiewaar DE besse sgeetjes laate floepe.
Maar soms is frauw furrfeelent. Dan beweeg se. Ik tik.
Tik
Tik
Tik
En ik begin te mauwe. Nauuu uwes wil niet weete wat frauw dan doet. Oh… uwes wil dat natuurluk wel weete. Ik kwijg dan fliegles. Ff normaal doen kwijg ik te horen. Ikke gil dan. En frauw gilt. En dan tjap se me het bed af!! SJANDAALIG!!.
Na een half uur sluip ik dan weer op bet en ga ligge. Dan gaane we lekker slaape. Me mense seide teege mij datte se eerdaags weer mijn ballekon gaan opfjolukken met plante. Dan kan ik me weer furrstoppe daaragger om naar foogeltjes te loeren. Wei siemeesjes sijn daar eggiewaar heel goet in. Mijn strandstoel staat alweer klaar foor me. Ik kan nie wagge om daar weer lekker te gaan slaape. En dat ik dan ofer me mamsiewamsie en me Jiekie dwoom.
Me mense seide datte se weer die stinkplante neeme. Too-maa-tuh. Ikke blijf altijt fer fan die stinkdinge af. Weete jullie wat hut ergste is? Teege de herrufs sitte er roode bolletjes in. Me mense eete die gwaag. So fies!! Se neeme ook annewe plantjes hoor. Ook kwuitjes. Siemeesjes kunne heel goet foor kwuitjes sorrege. Siemeesjes sijn eigewuk ooferal goet in. Hihihihi.
Ikke mag tjauwes een niewtje furrtelle. Oja? JA!!

Ster

Ikke hep met frauwmamsie gespjook toen ik daar was. Ikke hat swagroomsoesjes bij me. Eers likte ik ze awwemaal uit saame met tante Zus. En toen mog frauwmamsie dat fiese buitekantje opeete. We saate te pjaate wie me mamsie in het innefjoew kon opfolge. Tante Zus wau niet. Ze isse nog te dwietig. En toen kwaame we op…
NAUUUUUUU ikke ging gewijk op se af. Ik sag twaantjes in hun oogies. Se fonne het een eer!! Nau sijne se nog een beetje nerrefeus en se moete nog wat lesjes kwijge in de juise fjaage stelle. Ikke wil en eis natuurwuk perrefeksie. Hihihi. Sodwa se hun opweiding hebbe lentegehad en se niet meer so bang sijn gaane se beginne. Wees nie bang… Oopa blijf gewoon hoor. Oopa sau ook heel boos worre asse we hem niet meer aan hut woort laate. Hihihihi. Oopa moet aween nog leere om mij saksentjes met een pinkelweidetikkie oofer te maake.
Dit was hut foor deese keer.
Ik sluit af met een enormedikke megakoes
Foor mij WolkenmammaLoes
Toedeledokie
Dorus
Pee ess… ikke kweeg onfurrwag een teelefoontje fan me Oopa. Hij eistte datte er follegenne keer weer een innefjoew is. Hihihihi.
De kwiptiese ommesgrijffing is huh? Welke kweur benne nau!!
Eksja pee ess… sniksnik.
Frijdagmiddag laat kweeg ik te hoore dat me oompje Bram een praggig sterretje is geworde. Ikke ga uwes misse oompje Bram. Geef uwes me Mamsie, me Oopa en me wolkenbwoertje Poppy een dikke knuffel naames mij?

19 thoughts on “Dorus en de lente in zijn kop

 1. Sniksnik
  Toen ik deese blog hat instuurt wis ik nog niet dat me oom panda ook een pwaggige ster was geworde. Rus sag oom panda!! Wees een pwaggige heldere ster inne nag ❤

 2. Hoi Doorie, wat spannend! Vraag me af wie de nieuwe bloggers zullen zijn, al heb ik een beetje een vermoeden☺️🥰 En wat is jouw mama streng voor jou, arme kerel…😜

  1. Hajoooooooo mefrauw wanda.

   Mij frauw is furrsgwikkelijk meen teege mij. So erg ben ik nie. Ikke ben een siemeesje en se kan hut niet heppe datte ik ooferal so goet in ben.
   Oooooh weet uwes woe me mamsie furrfangt? 🙀

 3. Hee Doorie! We vinden gewoon dat je je goed staande houdt met al je kameraadjes die over de regenboogbrug zijn gegaan. Onze petjes af voor je! Ik, Meneer de Wit, ga altijd voor de tv liggen of zitten als ik vind dat m’n mensen naar hun mand moeten. Das ook leuk om te doen, want dan moeten ze steeds opstaan om me daar weg te jagen hihihi… M’n zusje introduceert het allemaal niet zo hoe laat ze naar hun mand gaan. Zij gaat nog steeds haar eigen gangetje.
  Lieve groetjes van Meneertje Koekepeertje.

  1. Hajoooooooo meneer de wit.

   Ikke fin dat me frauw naar me moet luisere!!!
   A) ikke ben een man
   B) ikke ben een siemeesje
   C) zij is een fjauw.
   D) ikke ben een siemeesje
   Pootjes🐾🐾

 4. Lieve Dorus,

  Ondanks al het verdriet van de afgelopen week vind ik je heel dapper zoals je het oppakt, je doet het echt super goed.
  Vind wel dat je vrouw wel wat liever voor je mag zijn wat is ze toch streng voor je, hoe zou dat nu toch komen? Hihihi!
  Snap er werkelijk niks van hoor.
  En wat fijn dat je binnenkort weer heerlijk op het balkon kan rondstappen, lekker zonnen en dromen over Mamsiewamsie en jiekkie.
  Komt helemaal goed als het zonnetje schijnt.

  Pootje van Tommy!

  1. Hajoooooooo oom tommy
   Errug he hoe ik wor behannelt he? En wat doe ik nau? NIES!!!!
   Ikke hoop eg datte we nooit meer soon naare week kwijge 😭😭

   1. Lieve Dorus,

    je mag altijd komen logjeer doen en dan neem je Jiekkie mee……….gaan we er een toffe tijd van maken. Dikke knuffel voor jou!

 5. Krrrrr krrrrr
  Krrrrrr…..

  HOORT IEMAND MIJ?
  BEN IK IN BEELD

  krrrrrrr……

  HIER BEN IK
  OOPAAAAA DE WON EN OONLIE
  POPPEDIJNTJE MET WIE HEBBEN WIJ HET GENOEGEN?
  WHAAAAAAAA HAAAAAAAAA
  WAT?
  MET DIE KLEINE?
  KEN IK DIE?
  JA NATUURLIJK KEN IK DIE
  HET IS OOPA ZIJN….
  POPPEDIJNTJE WOORD!
  PRECIES
  SIEJAAAMEES
  MET DE GROETEN VAN KEES!
  KEREL HIER IS OOPAAAAA
  HET IS KEIDRUK HIER KEREL
  OOPA MOET IEDEREEN DE POLONAISE LEREN
  EN DAAR GAAN WE
  ALLEMAAL NAAR RECHTS
  ALLEMAAL NAAR LINKS
  KEIVETTE STERRENPARAAAADE
  WHAAAAAA HAAAAAA
  JA JA IK GEDRAAG ME
  KEREL OOPA GAAT UHM….
  SJIPS VERGETEN
  KOM POPPEDIJNTJE
  OP NAAR DE PINKELWEIDE
  EN DENK EROM
  OOPA IS WATSJING IEVERIEBODDIE

  HIER WIE GOO
  VROEMMMM VROEMMMM

  TOEDELEDOKIE

  1. OOPAAAAAAAAAAAAA oooooh daar ben uwes,weer hihihihihi.
   Oopa? Hep uwes centjes die uwes door kan sture? Hihihihihi.
   Leer uwes iedeween de poowoonesse? Cool!!!
   Oopa? Ikke hep uwes mist❤😽🐾

 6. Heee lieve grotejongenszwartepantersiejemees die ook sterrieporter is, wat biesonder dat er een blog van jau is, en geen intervjoew!, maar ik heb nau geleezen dat siejemeesjes alles kunnen, en ik denk fooral siejemeesjes uit amsedam, of niet dan?!, ik ben benieuwd naar wie gaan helpen met de fragen, en ik zwaai fanafond naar alle sterren, en ik hoop echt dat het nau afgelopen is met steeds maar nieuwe sterren…!, heeeeeeeel veel lieve kopjes van je poomsie, ze zijn ook voor je mensen, maar zeg maar dat jij altijd je zin moet krijgen, dat hoort nau eenmaal zo!!

  1. Hajooooooooo poomsie

   Siejemeesjes sijn hut beste in awwes!! Uwes kan ook tog awwes? Hihihihihi.
   Ikke hat er wel moejte mee hoor met deese bwog. Ikke dee er bijna 2 weeke oofer!!!
   Poomsie… ikke wil NOOITNIEMEER soon rotweek meemaake😭😭
   Pootjes🐾🐾

 7. Hoi lieve Dorus,

  Wij hebben ook weer een beetje de lentekriebels en zijn al een paar keer op het balkon geweest. Lekker even een fris neusje snuiven en kijken naar de eendjes beneden in het water.
  Bij ons gaat het vrouwtje wel op tijd naar bed, maar dan ligt ze nog een tijd naar die kijkdoos te kijken in plaats van slapen. Binti vindt het op een gegeven moment genoeg en gaat dan met haar kont voor vrouwtjes neus zitten. En dan snapt ze eindelijk dat het licht uit moet, want Binti wil dan graag slapen in de knieholte van vrouwtje. Zooka heefty dan heerlijk de bank in de kamer voor haar alleen.
  We vinden dat je weer een goeie blog hebt geschreven en zijn zeer benieuwd wie nu de vragen gaan stellen in je interviews.

  Knuffeltjes van ons, Binti & Zooka
  🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽

  1. Hajooooooooo tantes

   Wat kunne mense furrfeelend sijn he? Se gaan nooit naar hun mant asse,wei dat wille. Weet uwes hut eg nie? Het is eggiewaar heel makkewuk hoor. Hihihihihi.
   Pootjes🐾🐾

 8. Ha die Dorus,

  Wij vinden een blog ook leuk, hoor! Het is weer eens iets anders dan een interview. Eigenlijk vinden wij het allebei wel leuk.
  Zo, slaap jij graag op een been van je vrouw en vindt ze dat niet fijn? Sinds de dood van haar dochter Fenneke slaapt Cindel ook graag boven op onze vrouw. Die is daar ook niet zo blij mee, want ze vindt Cindel te zwaar aanvoelen. Dat vinden wij raar, want Cindel is klein en weegt maar twee kilo. En Cindel vindt het ook vervelend wanneer onze vrouw beweegt. Maar zij krijgt geen vliegles, dus dat valt voor haar weer mee.
  Wij zijn ook nieuwsgierig naar de nieuwe interviewers, maar we missen Loesje nog steeds. Het is zo vreemd dat ze niet meer op dit blog reageert. Wij moeten daar echt nog aan wennen. Gelukkig maar dat opa Floris blijft reageren.
  Veel kopjes van Cindel, Jillie en Ivar en liefs van onze vrouw.

  1. Hajoooooooo mefrauw joke.

   Ikke mis me mamsiewamsie ook nog hoor. Maar frauwmamsie en ikke heppe eggiewaar een goejst opfolgster gefonde. Se heppe al hun eerse innefjoew agger hun rug. En se deeje het eg super!!! Mamsie sau tjos op se sijn!!
   Ikke weeg tjauwes seefe kiewo 😂😂
   Pootjes 🐾🐾

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *