Oscar heeft ook poosietieve letters

lettersHelloww liefe frientjes, het is hoog tijd om weer een blog te schrijven. Wat een week hebben we achter de rug zeg ! De ene dag lig je lekker in de zon te stoove en is het leefe fijn en de andere dag lees je op de Feesboek dat er frientjes oofer de Reegeboogbrug zijn gegaan. Eerst de liefe Bram, Mienister van Gefoellige Zaake en blogger, toen Panda. Die kende ik geloof ik niet zo goed, en toen nog een ander frientje. Maak nie niks uit of je ze kent of niet, het is altijd ferdrietig en je wil je frientjes niet misse. Het eenige wat je kan doen is de frientjes een plekkie in je hart geeve en ’s avonds swaaje naar de fonkelende sterre.

Reis

Bram had het aan ze hart en had pijn en aanvalle. Ze mensen hebben alles foor hem gedaan en inslaape was foor hem het beste. Dan denk ik weleens hoe zou zo’n reis zijn ofer de Reegeboogbrug en als je dan aankomt in Reegeboogland? Het zal zeker mooi zijn!
Bram heeft een nieuw lijfie gekreege en ik hoop ook dat hij nu een nieuw oog heeft. Hij deed het wel knap hoor in zijn leefe met 1 oog, maar het lijkt mij toch fijner als je er 2 ooge lettershept.

Nu hoop ik eggie dat de Reegeboogbrug foorloopig dicht blijft hoor. Het kan weleens te druk worden op die brug he, en aan fiele hebbie niks. Er is wel altijd plaats in Reegeboogland, maar zo feel ineens…we houwe liefer de frientjes hier om saame te zijn.
Ik sta zelluf op mijn hooge leeftijd met 1 poot op de Reegenboogbrug en komt het hard aan als frientjes je foor gaan. Dan denk ik zal ik de folgende zijn…?

Poosietieve letters

Ondanks ferdriet en het gemis van onze liefe frientjes wil ik in mijn blog ook gezelllige en poosietieve letters schrijve.

Mijlpaal

Als het grijs is buite en feel reege dat slaap ik en doe eete. Ik doe dan tussedoor rekkie strekkie en treen ik wat. De mijlpaal Paase komt heel dichtbij en die haal ik! Ziek ben ik niet meer en de natuurpille foor mijn weerstand werreke goed folgens mij. Als de zon doorkomt dan ben ik blij en heelemaal in mijn eelement. Ik hep nu door waar de zon komt in mijn nieuwe huis. Ik had geen iedee, want ik kwam hier in de herruf en toen hadde we alleen van die streepieszon af en toe.
Maar nu als de balkondeur oope is ga ik daar in de zon ligge, en later op de middag op het kleed op de floer en doe ik rollebolle, en ik hep ik 2 stoele waar de heele tijd zon is. Het kunstgrastaapijt op het balkon heeft frouwtje weer weggehaald. Ze zeg, Oscar het weer is niet staabiel genoeg, eefe wachten tot het beeter gaat worden, dan leggen we het weer terug.

Paase

Fandaag heeft frouwtje het in de huiskaamer gezellig gemaakt voor de Paase. Het is belangerijk van fijne moomenten te genieten zegt ze. Foorjaarsbloeme hadden we al heel letterslang maar nu hebbe we geele bloeme. Ze doet maar hoor, ik fin het gezellig als ze zo in het wiekent beezig is. Dan lig ik lekker op mijn schaapepleet en af en toe kijk ik tussen de spleete van mijn ooge waar ze mee aankomt. Nu staat er een geel serfies op de taafel. Het staat flakbij mijn klimpaal en de festerbank waar ik graag op lig. Het is een Paas-theepot met kopjes en schootels en borden en ook nog eierdoppies. Frouwtje heeft gezegd, je moet wel foorsigtig zijn hoor als je van de klimpaal op taafel springt, niet op het serfies springen hoor. Nou, dat fin ik zo stom dat ze dat zegt, ik kan heel goed springe en mijn eevenwigt houden. Heb nog nooit wat kapot gemaakt, terwijl zij soms weleens iets keihard op de grond laat vallen.

Eete

Van de week zei frouwtje, Oscar wij zijn feel saame en ik laat je nooit lang alleen. Maar fandaag kan het niet anders, ik ben de heele dag weg en kom fanafond pas terug als het donker is. Ik zal zorgen dat er genoeg eete foor je is. Ze heeft een eetensbak met een tijdslot zoals dat heet, heeft ze ferteld. En dat ze die eetensbak foor Timmie en Dikkie gebruikte lang geleeden toen die nog leefde. Frouwtje deed in die tijd nog feel werken en met die speesjaale eetensbak hadden de Timmie en de Dikkie iedere dag om 5 uur eete, want die klikte dan vanzelf oope. Nou ik dacht dat is fijn, dan kan ik lekker mijn natvoer uit die bak eete. Er staan ook wel de heele dag brokkies maar eerluk gezegd lus ik toch liefer mijn prakkie natvoer ’s afonds. Frouwtje ging weg en ik dacht die bak gaat vast wel oope, ik vond het best spannend. Nou, de dag ging foorbij en er gebeurde helemaal niks, en een honger dat ik had. Ik maar wachte en wachte… gelukkig stonden er nog brokkies en heb ik lettersdaar mijn maag maar mee gevuld. Maar eerluk waar, ik dacht dat kan frouwtje toch niet maake? Je kan een oude seeniejor toch niet zoooo lang op avondeete laten wachten?
Ik wilde net per iemeel een klacht naar de Fereeniging van Kattenzorrug stuure, want het was al donker. En toen ineens hoorde ik foetstappen ik weet precies wanneer die foetstaappen van frouwtje zijn. En ja hoor, de deur ging oope. Heb je lekker gegeten Oscar zei ze. Toen keek ze naar de eetensbak en zag ze dat die nog dicht was. Hoe kan dat nou Oscar zei ze, ik heb de bak speciaal op fijf uur ingesteld dat die oope klikt?
Ik dacht ik mauw maar niet en hep brokke gegeten. Als je die bak verkeerd instelt dan doe tie het nie en hep je er niks aan. Maar ja, ik was blij dat frouwtje weer thuis was en de ferwarming ging aan, en ik kreeg toch nog nog lekker mijn natvoer! Zo zie je als je fertrouwen hep en poosietief ben kom alles goed!

Tot slot wens ik alle liefe frientjes, baasjes en frouwtjes een mooie Paase toe saame, en laten we warme kopjes geeve aan diegene die ferdrietig zijn en een frientje hebbe moeten missen!

Feel liefs van Oscar en frouwtje

14 thoughts on “Oscar heeft ook poosietieve letters

 1. Ooooh Oom Oscar!
  Hat u geen eete die aafont!
  Dat is wel heel erreg.
  Was tie nou kapot of hat se het ferkeert in-gestel?
  Hier tuis moete wij altijt wagte.
  Het kan sijn dat se saafonts weggaan en dan krijge we wat froeger ons sakkie of blikkie.
  Weeges Chester moet elleke dag om desellefde tijt wel se sgiltklierpilletjes hebbe.
  Die krijgt ie in likwitsnek!
  As dat niet so was gewees hadde we moete wachte.
  Se segge hier tuis fan jonges jullie hebbe dikke billetjes, een keertje wat laater en alleen brokkies kan best!
  Alleen weeges Chester doen se dat nou niet meer dus dat is een gelukkie bij een ongelukkie.
  Tiga roept fanuit de kaamer fan Fre: “Tegnooloogie is niet te fertrâhwe!! Sawwenâhkrège, gekkehûis!
  Je ken toch Oom Oscar nie sonder se eete laate!”
  Jaja Tiga maar het is goet afgeloope want Oscar was poosietief ingestel.
  En het was laater maar hij kreeg het tog.
  En wij krijge ook altijt.
  En as se weg waare gewees dan krijge we ook nog snoepies derbij dus eigelek is het nie so erreg.
  Oom Oscar wij as Haagse Katers finde het heel erreg goet fan u dat u deese Paase derbij ben! U heef het gewoon gehaal!
  Nou hoope wij dat het een mooie rustege soomer wort en dat u dan fijn op het balkon kan geniete fan warreme sonnestraale en dat u dan foguls ken kijke en heel feel knuffols krijg.
  Feel liefs fan Leootje en het is ook naames Chester, Tiga en Simon!

  1. Hoi Leo, de klikbak was ferkeerd ingesteld en daarom ging doe nieom fjf uur oope. Maar het is toch nog goed gekoome met eete. Ik kom oorspronkelijk ook uit Den Haag trouwens, net zoals mijn frouwtje. Dag Leo tot een folgende keer, en ook een poot aan Chester Tiga en Simon.

 2. Wat een mooi en gezellig paasservies heeft vrouw staan, Oscar! En jij had honger🤭 Ik wens jullie ook een hele fijne Pasen❤️🐰🐣

  1. Dag mefrouw Wanda, het geele Paasservies is speesjaal zegt mijn frouwtje. Het komt helemaal uit de Noordpool. (Noorwegen) Daar heeft frouwtje 10 jaar gewoond met de katerbroertjes Timmie en de Dikkie. Die konden heel hard rennen in de sneeuw en deden vossen ophitsen. Het grafje van de Dikkie is in de Noordpool, maar de Timmie is mee terug gekomen naar Nederland. Hij heeft nog een jaartje geleefd en is 17 geworden. Toen kwam Stokkie-Stefan en nu woon ik hier, al 6 maanden.

 3. Oh Oscar, ja, ik snap wel dat je verdrietig bent. Maar ik vind het ook stoer dat je daar niet al te lang bij stil staat! Zolang je van de zon geniet en verwend wordt met wat lekker natvoer, kun je best gelukkig zijn toch?

  Kopjes van mij

  1. Dag Spotje, ik geniet op mijn ouwe dag van de kleine dingen, en is er iedere dag wel iets fijns ! Op de echte warme zonnetraale moeten we nog eefe wagten, maar het komt hoor !

 4. Lieve Oscar,

  Wat onwijs vervelend dat je geen eten had in de avond, terwijl je vrouwtje het toch goed had ingesteld.
  gelukkig had je nog brokjes om lekker te eten, heb je nog wel natvoer gehad van je vrouwtje?

  Wat fijn dat je samen met je vrouwtje Pasen gaat vieren, daar ben ik zo blij om.
  het is heerlijk om samen te zijn en samen de pasen te vieren vind ik.

  Fijne paasdagen lieve Oscar samen met je vrouwtje.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy, ik hep voor de Paase een groote doos met voer gekreege. De Paashaas was langsgeweest geloof ik……

 5. Heeee lieve vriend Oscar, wat was het een moeilijke week hè, met al die sterren?, ik ben er helemaal ferdrietig van, maar daarom ben ik blij dat jij je ze goed foelt, en dat je Paasen gaat halen!, en daarna mijn stoelendansfeest toch?, en wat zeggie nau…. had je de hele dag geen natvoer?, o dat is freselijk!, gelukkig dat je het toch nog kreeg toen je frouwtje thuis kwam, want natvoer is zoooo lekker!,net als zon, o daar hau ik zo van!, lievr Oscar ik stuur jau en je frouwtje heeeeeeeeel veel zachte kopjes, ze zijn van je vriend Kever, en ik wens je alvast een HEEL mooi Paasen!!!

  1. Hoi Kever, de folgende mijlpaal is het stoelendansfeest. Maar eerst moet het mooi weer worden en de zon gaan schijnen. Het is nu nog te koud bij jou in de tuin. We wachten nog eefe af he ?!

 6. Lieve Oscar, dankjewel voor je mooie letters. Wat een nare week hadden we he, drie friendjes die over de Regenboogbrug gingen. We gaan iedere avond swaaie naar onze vriendjes.
  Gelukkig is er ook heel goed nieuws lieve Oscar, je bent niet meer ziek, je voelt je goed en je gaat de Paasen halen. Daar zijn wij heel blij om. Pasa en ik wensen jou en jouw lieve vrouwe kattastiese Pasen en sturen zachte knuffels naar jullie.

  1. Dag mefrouw Ina en Pasa, ik hoop dat jullie een fijne Paase hebben gehad saame. We wachten nu oo beter wweer met warme zonnestraale. Maar het komt eg wel hoor.

 7. Ha die Oscar,

  Wat goed van jou dat jij de Pasen gaat halen en dat jij zo positief blijft. En het is natuurlijk helemaal leuk dat je vrouw het huis zo gezellig maakt.
  Het was wel even pech hebben met het eten dat de voerautomaat niet open ging. Gelukkig was het maar voor een dag.
  Wij begrijpen uit je verhaal dat je nu ook af en toe naar het balkon gaat om daar lekker van de zon te genieten. Heerlijk hoor en we hopen dat de zon maar vaak gaat komen. Want daar worden mens en dier gelukkig van.
  Lieve Oscar, heel gezellige paasdagen toegewenst samen met je lieve vrouw. Veel zachte kopjes van Cindel, Jillie en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

  1. Dag mefrouw Marjoke, Cindel, Jillie en Ivar, de Paase was fijn hoor, lekker bij de ferwarming. Ferlangen jullie ook zo naar meer zon ? We moeten maar met z,n allen heel hard tegen de wolken gaan blaase. Dat helpt vast hoor !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *