Izzy: ze noemde me een bietser

Vandaag mag ik, Izzy, weer een verhaal doen. Jullie hebben al eerder gelezen dat ik samen met Tica op pad ging om lekkere snoepjes bij de buren te scoren.
Tica vond het daarna niet meer zo leuk om samen met mij op pad te gaan dus vanaf die tijd doe ik het alleen. En neeeee, ik ga niet meer naar de buren want dichterbij, hier in huis, valt genoeg stiekem te halen.

Bietser

Mijn vrouw noemt mij dan ook Izzy de bietser.
Ik doe altijd maar alsof ik het niet hoor want wie wil er nou zo genoemd worden? Mijn vrouw heeft weer lange tijd niet in de gaten gehad wie het flikte want als ze het opmerkte lag ieder van ons gewoon lekker te slapen.
Het begon met gehakt dat ze in plastic en papier op het aanrecht had laten liggen en nog even snel een boodschap was gaan doen.
Toen ze thuis kwam lag het gehakt mooi uit plastic en papier gehaald op de keukenvloer en veel was er niet meer over. Iedereen had daar wel even goed aan geproefd natuurlijk.
Daarna lag er een broodje gehakt in verpakking op het aanrecht. Toen het tijd was om te eten was het gehakt van het broodje weg en het blaadje sla lag op het aanrecht. Sla is natuurlijk iets voor een konijn of kip.
En ook eten wat op het fornuis staat wil ik graag proeven, het maakt echt niet uit wat. Ik haal eruit wat ik lekker vindt en wat ik niet lekker vind dat spuug ik op het aanrecht uit.
Zo maakt frauw macaroni en dan schept ze op maar vergeet het deksel op de ketel te doen. Ik wacht totdat ze de kamer in gaat en spring snel op het aanrecht. Prik met mijn poot, lees nageltje, in de macaroni en dan smullen maar. Totdat ze op een keer sneller dan ik dacht terug kwam naar de keuken en me betrapte.
Oei, oei, oei jullie willen niet weten wat ze allemaal tegen me zei.
Dus sindsdien gaat de deksel op de ketel en heet ik Izzy, de bietser.

Gehakt

Het lukt nu niet meer zo vaak als voorheen maar soms grijp ik nog mijn kans zoals een tijdje geleden.
Vrouw had gebraden gehakt gemaakt en heel slim in de ijskast gezet.
De dag erna sneed ze 2 plakjes af en zette dat op een bordje op de keukentafel samen met een kop koffie. En toen ging de bel.
Ik zag mijn kans schoon om een lekkere plak gehakt te eten maar echt waar het was helemaal niet lekker. Frauw komt terug en zegt nog: ‘Izzy, dat was een groot stuk, dalijk moet je overgeven.’
Nee hoor frauw, het was me te gepeperd dus heb ik het verstopt. En toen gebeurde het.
Vrouw dronk aan haar koffie en taaadaaaaa daar waren alle stukjes gehakt. Ik zal jullie maar niet vertellen wat ze zei want dat kan ik niet herhalen. Maar ik blijf proberen om frauw te verrassen want dat is wel zo leuk.

Dikke knuffel van ons allemaal

31 gedachten over “Izzy: ze noemde me een bietser

 1. Ah ook een kleine bietser en verleidster. Romy wist precies hoe ze mij moest verleiden tot iets lekkers en ze wilde ook alles proeven…. Grappig.

  1. Hoi Romy
   Het eten dat ik biets krijg ik niet van mijn vrouw……ook niet als ik haar verleid…..daar trapt ze niet in.
   Dus zit er niks anders op dan snel bietsen 😹😹😹

   Liefs Izzy 😽

 2. Oh liefe Izzy wat een stoere poesedame ben je dat zo durft te pakken. Misschien moet ik dat ook maar eens proberen. Ik werk meestal met mij sjarme en dan krijg ik het zo wel. Ik ben benieuwd wat ze zouden doen als ik ook deed bietse. Ik lust eigenlijk alles wel. Je hebt hele mooie woordjes gemaakt Izzy!! Zacht neusje van mij, Mila

  1. Hoi Mila,
   Je moet gewoon eens proberen.
   Eten dat ik biets is altijd lekker en wat ik niet lust laat ik liggen!! 😹
   Dank je wel voor je lieve woorden!

   Liefs Izzy 😽

 3. Hoi Izzy,

  Heb toch stiekem zitten lachen om je mooie biets verhalen en wat ben jij een slimmerd zeg, je weet precies wanneer je je kans moet grijpen om iets (lekkers) te scoren.
  Tommy ruikt altijd eerst even voordat hij iets zou willen pakken, zo slim is hij dan weer niet Hihihi!
  Maar hij lust ook echt werkelijk waar helemaal niks dan alleen zijn eigen brokjes en zijn eigen sneckkies.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy,
   Ja als je niks anders lust dan je eigen brokjes en sneks dan hoef je natuurlijk niets te bietsen 😹😹
   Maar het is wel leuk om te doen……misschien toch eens proberen en dan laat je het gewoon liggen 😹😹😹

   Liefs Izzy 😽

 4. Slim van je Izzy! Mijn lieve 🌟 Annet en later 🌟 Kris verstopten wat ze kwijt wilden in mijn schoenen. Gelukkig altijd in dezelfde schoenen zodat ik nooit voor al te onverwachte verrassingen kwam te staan. πŸ˜ƒ

  1. Hoi mefrauw Kim,
   Ohhhh dat was heel slim van ⭐️ Annet en ⭐️ Kris!!!!!
   Dat moet ik ook eens proberen 😹😹😹

   Liefs Izzy 😽

 5. Heeee lieve Izzy, wag een gezellige letters heb je genaakt, en wat een boel ferschillende dingen heb je al geproefd!, mijn vrouw moest heel erg lachen om die koffie, maar koffie is toch al fies, dus ik snap heel goed dat je daar dat gehakt in had gedaan dat OOK fies was!, fiese dingen horen nau eenmaal bij elkaar, dat is toch logies?, ik proef nooit menseneeten, want mijn mensen eten niet eens flees of fis, nau ja!, en ik ga natuurlijk geen slaa eeten, dat snap je!, Popje ging altijd bij een restoorant hier achter dingetjes stiekem pakken, en dan bracht hij het naar mijn mensen, maar zelf durf ik zoiets niet, ik find jau een dappere dame Izzy, en ik find ook: ga zo door!!!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je hele famielie, ze zijn van Kever!!

  1. Hoi Kever,
   Ja, koffie hoef ik ook niet en ik moest toch dat vieze gehakt kwijt 😹😹😹
   En sla pak ik ook niet want dat is eten voor Pippie en Dotje!!!
   Ohhhhhh en wat slim van Popje om naar een restaurant te gaan bietsen dat is natuurlijk veel lekkerder dan wat onze mensen maken.
   Het is jammer dat er hier in de buurt geen restaurant is want anders ging ik het proberen 😹😹😹
   Dank je wel voor de mooie complimenten Kever!!!!

   Liefs Izzy 😽

 6. Lieve Izzy,

  ha ha wat ben je toch een heerlijk portret. Zo blijft er wel leven in de brouwerij.
  Hier bietste Oopa ook alles wat niet los en vast zat wat eten betreft. Maar hij ging zover dat hij het gewoon deed waar ik bij zat. Het maakte Oopa allemaal niks uit, ook niet als ik er iets van zei. Hij zou zich dus prima vermaakt hebben Saame met jou. Oopa noemde ik weleens een ouwe bietser dus dat komt aardig overeen. Ook al noem je zo’n mooie dame als jij natuurlijk geen bietser. Toch??
  Lieve Izzy wij hebben genoten van je heerlijke verhaal en hopen nog veel meer ondeugd van je te lezen in de toekomst.
  Liefs voor jou en je heerlijke familie,

  Mevrouw Loes en Zusje

  1. Hoi mefrauw Loes en Zusje,
   Ohhhhhh Oopa was wel heel stoer om het te doen waar u bij was!!!
   Dat zou leuk zijn geweest om Saame met hem op bietstour te gaan……dan had ik nog veel kunnen leren!! 😹😹😹
   Maar ik durf het niet hoor als mijn vrouw erbij is!!!
   Ik wordt wel betrapt hoor dat kunnen jullie op de foto’s zien!!!
   Maar dan zegt ze alleen maar
   “Izzy toch” 😹😹😹

   Liefs Izzy 😽

 7. Hoi Izzy.
  Dat jij dat mensen eten lust nu ik niet hoor! Ik eet alleen maar mijn droge brokken. Mijn voorganger steelde het eten ook zei mijn vrouwtje. Vrouwtje vertelde dat ze eens kipfilet wat lag te ontdooien op de aanrecht kwijt was en dat ze het later in de tuin terugvond😹😹 Voor Solo, zo heette die kater, was vlees niet veilig en kaas trouwens ook niet.

  Lieve groeten van FigoπŸˆβ€β¬› en zijn vrouwtje.

  1. Hoi Figo,
   Ja ik moet alles proberen en wat ik niet lekker vind spuug ik uit of verstop het 😹😹😹
   Nou Solo dacht natuurlijk dat de kipfilet gebraden was want dat is lekkerder hoor!! 😹😹😹

   Liefs Izzy 😽

 8. Hajoooooooo tante izzy.

  Oooooh uwes hep gwoon reg hoor op uwes frauw haar eete!!! Ikke lus aween me bwokkies. Maar asse ik het wel sau lusse sau ik ook jatte hihihihihihi.
  Ikke ben eggiewaar tjos op uwes dat uwes sooooo goet kan bwogge ❀

  1. Hoi Dorus,
   Eten bietsen is echt leuk hoor, ook al lust je het niet!!!
   Ik weet vantevoren ook niet of ik het lekker vindt 😹😹😹
   Je kunt het altijd uitspugen of verstoppen…….b.v. tussen de planten op je balkon!!!
   Misschien groeien de planten en tomaatjes er beter van 😹😹😹
   En Dorus…….dank je wel voor het mooie compliment!!!

   Liefs Izzy 😽

 9. Hoi Tante Izzy.
  Oooo wat ben u goet in jatte!!!!
  Kenne we assublief les krijgen fan u?
  Scullery girl set der bord of so,in de makkietron of oofe,deurtje dig en dan kenne we der nie bij!
  We heppe geprobeert,eggies waar maar we hadde peg.
  We hadde honten noepies.!!!!Niet om over naar huis te sgrijve.Ut was fies FIES
  O,u doet ut eggies waar heel goet want scullery girl moes er so om lagge!
  Missgien ken u een wurksjop geeve op ut weiland feest bij Joep????
  Wij finde u geweldig!
  Rannoch en Aiydan.

  1. Hoi Rannoch en Aiydan
   Jaaaaa zeker mogen jullie naar mij komen voor een les bietsen!!!!
   Dat is geen probleem hoor!!
   Als Joep het goed vind wil ik dat wel doen 😹😹😹
   Dank jullie wel voor het compliment!!!

   Liefs Izzy 😘

 10. Ooohhhhh Izzy, bietser is een geweldige naam voor jou🀭 maar je zult nou wel uitkijken met gehaktbrood stelen nadat je er misselijk van bent geworden😳 volgende keer maar kijken wat minder gepeperd is, tip, brood met gebakken pastei is ook lekkerβ€¦πŸ˜œπŸ˜‹

  1. Hoi Wanda
   Jaaaaaa gebakken pasteit vind ik ook lekker……maar geen brood…..nou ja alleen de boter die erop zit dan wel 😹😹😹

   Liefs Izzy 😽

 11. Lieve Izzy, wat een heerlijk verhaal heb je gemaakt over jouw bietserij. Pasa en ik hebben in een deuk gelegen. Je bent een slimme poezedame hoor. We kijken uit naar jouw volgende verhaal. Knuffels van ons.

  1. Hoi Pasa en mefrauw Pasa,
   Wat leuk dat jullie zo gelachen hebben om mijn verhaal!!
   Mijn frauw vindt het niet altijd leuk hoor!!!!
   Maar jullie hadden haar gezicht moeten zien toen ze van de koffie dronk 😹😹😹

   Liefs Izzy 😽

 12. Whooeaaahahahahahahahahhahaha!!!!
  😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹

  Izzy, wat een geweldige stunt om het gehakt in de koffie te verstoppen. We moesten er alle drie heel erg om lachen. Wij komen eigenlijk nooit op het aanrecht. Binti heeft dat nooit gedaan en Zooka lukt het niet meer. Binti zou dan vast op zoek gaan naar kaas. Ze wil wel tips van je hoe ze de koelkastdeur open kan maken waar de kaasdoos staat. Wat zou dat een verrassing voor onze vrouw zijn!!

  Heel veel knuffeltjes van ons, Binti & Zooka
  😽🧑😽🧑😽🧑😽🧑😽🧑😽🧑

  1. Hoi Binti, Zooka en frauw,
   😹😹😹 frauw kon er niet zo mee lachen!!
   Nee wij mogen ook niet op het aanrecht maar ja als je iets wil bietsen dan moet je wel!!!!
   Binti ga met je pootje onder de deur van de ijskast en dan trekken…….misschien kan Zooka je een beetje helpen!!??

   Liefs Izzy 😽

 13. Whahahaha, wat een goeie truc, gehaktkoffie!Lekker blijven proeven van alles hoor! Want als het lekker is, dan mag jij ook genieten vind ik! En anders gewoon uitspugen hihihi. Kopje Streepje.

  1. Hoi Streepje,
   Je zegt het goed hoor!!!!
   Dat vind ik nou ook!!! 😹😹😹

   Liefs Izzy 😽

 14. Ha die Izzy,

  Nou nou, wat een mooi portret ben jij. Onze vrouw moest er tenminste erg om lachen en wij vinden jou heel slim.
  Heel vroeger woonde hier Jasper en die kon de koelkastdeur open maken en zo het een en ander uit de koelkast halen. Onze vrouw dacht eerst dat ze zelf zo dom was geweest om de koelkast open te laten. Maar toen ze het een keer Jasper zag doen, heeft ze twee plakhaken op de koelkast gedaan met een stevig elastiek ertussen. Toen Jasper het weer probeerde viel de deur vanzelf weer dicht. Ook kon Jasper de schuifdeur van de garderobekast open krijgen en dan ging hij daar lekker in liggen slapen. Bij die schuifdeur moest onze vrouw zelfs een beetje kracht zetten, dus het was knap dat Jasper dat kon. Dus daar werd ook een haak opgezet. Tja poezen en katers zijn slimme en vindingrijke dieren, dat is wel duidelijk. Maar dat is ook de reden waarom onze vrouw zo dol op ons is.
  Lieve Izzy, bedankt voor je grappige verhaal.
  Veel kopjes van Cindel en Jillie en liefs van onze vrouw.

  1. Hoi Cindel, Jillie en mefrauw,
   Dan was Jasper nog slimmer dan ik.
   Lijkt me leuk om ook eens de koelkast open te maken!!!
   Ik denk dat ik dat moet gaan oefenen en dan vrouw ermee verrassen 😹😹😹
   Wat zal ze opkijken!!!!!

   Liefs Izzy 😽

 15. Hoi Izzy,

  Ikke herken wel een aantal dingen fan die jij doet. Heb dan ook les gekregen van m’n sterreoopaas Moos en Max. Hihi Moos kon zelfs schuifdeuren en gewone deuren open doen. Hij was een heel slimme Siamese heer. En Max ging in het deksel van de noepies bijten om het zo oope te krijgen.

  Pootje van Minnie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *