Mila had een ferstop plan

Lieve allemaal, van me eigen wil ik iedereen bedanken voor de liefe feeliezietaazies. Vorige week ben ik twaaluf van mij jaren geworden. Ik kreeg heel veel kriebels en knuffels maar ook lekkere sneks en snoepjes. Ik kon niet kiezen in welke ik nou het beste vond want het was allemaal even fijn. Als nieuwe mienister van zachte zaake vind ik dat daar geen verschil in is omdat het allemaal zachte dingen zijn.

Leeftijd

Nou was ik op mij verjaardag een beetje ondeugend want ik vind dat je leeftijd niet uitmaakt van hoe jij je foelt. Als jij je een jonge katermansje of poesemeisje foelt dan is dat helemaal prima al ben je misschien seeniejoor van je leeftijd. Nu dat ik twaaluf ben merk ik nog stees helemaal niks van mij jaren in mij aktief leven.
Me eigen houdt heel veel van aktief bezig zijn maar ook van rustig aandoen. Dat rustige is meestal na het eten omdat ik dan aan mij leefeswerk denk dat ik net zo mooi wordt als mama Loes.

Ondeugend

Eefe terug naar mij ondeugend want dat was ik. Het was op mij verjaardag en mij vrouw was er natuurlijk ook. Zij zorgt altijd voor alle sneks en kadootjes als iemand van zijn of haar jaren is. Dat is megalief en nou dacht ik iets leuks.
Ik foelde van binnen alles kriebelen alsof je een snek pakt terwijl je dat eigenlijk niet mag hebben. Het was in de middag en de zon was er ook. Ik was buiten in de tuin de tjek aan het doen die Bram ook altijd deed. Dat hoort zo als je taken overneemt van elkaar. Ik zag een verdwaalde slak en die heb ik eefe de weg naar de overkant van de straat gewese want hier is geen plek voor een slak. Ik hoorde mijn vrouw binnen en ik had al kriebels in mij lijf want ik wist dat ze voor mij verjaardag kwam.
Dus ik vlug eefe denke en toen wist ik het, ik ga mezelf ferstoppe!!

Stil

Alle kriebels gingen door mijn leefeswerk heen. Eerst in mij kop en toen naar mijn buik. Oooo zo dadelijk kom mij vrouw mij zoeke en dan ben ik ferstop.
Waar ga ik me ferstoppen? Dacht ik. Ja, daar!! Ik zag een hele grote struik van ze eigen staan en dat was de perfekte plek. Dus ik met al mijn kriebels in mij lijf hup zo de struik in! Ik deed eefe rondkijken of ik helemaal in de struik was en dat was zo. Op de achtergrond hoorde ik ‘Waar is onze spooky poekie?’ Dat is ze, dat is mij vrouw. Nou moest ik heel stil zijn want daar was ze. ‘Ergens in de tuin’ zei mijn Ooma. Ze kwam stees dichterbij en ik moest echt heel erg stil zijn van me eigen.

Pss pss Mieltje? Klonk het. Het was mijn vrouw die me aan het roepen was. Ik bleef zitten waar ik zat en ik deed helemaal niks. Het was zo spannend dat ik mij motor bijna aanging zette. Inees zag ik haar voor de struik maar zij had mij nog niet gezien.
Mieltje, waar ben je meisje? Hoorde ik heel dichtbij. Nou moest ik alles op alles zetten om echt heel stil te zijn. Ik wilde haar verrassen met een sprong uit de struik maar dat mislukte want mijn vrouw liep van de struik af naar de andere kant. Klein lief meisje kom je kriebels halen? Mieltje? Pss pss. Ik sloop de struik uit naar haar toe. Ze had niks in de gaten. Langzaam liep ik haar naar toe en daar kwam het: MIEW! Inees een harde mauw, zo hard dat mij vrouw schrok. Daar ben je! Ondeugend meisje, je liet me schrikken. Mij motor ging meteen draaien en ik moest gewoon kopjes geefe aan de plant. Ik had haar verrast en ze schrok! Het was gelukt en nou was ik heel ondeugend geweest. Ik ging heel veel kriebels halen bij mij vrouw en ook knuffels. Ze pakte me op in de ik-knuffel-je-de-hele-dag houding. Dat doet ze soms en dan houd ze me heel stevig vast en plant ze allemaal kusjes overal. Zelf vind ik dat helemaal niet erg omdat ik juist van kriebelen en knuffelen hou. Voor mij verjaardag kreeg ik anti haarbal snoepjes van vitakraft van haar en ik mocht aan de meloen likken want dat vind ik ook lekker.

Vietaal

Het was een fijne en spannende verjaardag met mij ferstop plan. Ik heb in de avond mij fagt weer schoongemaakt en met Ooma tv gekeken. Ook heb ik met mijn manspersoon op de computer gezeten voor wat rees spelletjes. Ik was de bijrijder en mijn manspersoon ging keihard reesen overde weg met de auto. Me eigen foel me nog stees jong en vietaal en helemaal zacht.

Ik mauw een woordje voor freede mee en ik mauw voor onze liefe sterren. Ik geef een zacht kopje voor wie het gebruiken kan.
Poot getekend,
mienister van zachte zaake Milamuis

PS: Het is geen sneeuw wat er in de tuin ligt. Het is zout omdat ooma denkt dat dat werkt voor onkruid. Nu weet je ook waarom ik de slak aan de overkant van de struik heb gezet.

18 gedachten over “Mila had een ferstop plan

 1. Hoi Mila,

  Wat heb jij je vrouw even goed laten schrikken door je je te verstoppen en dan tevoorschijn komen, je verstopplan is goed gelukt.
  En wat ben je goed verwend met allerlei lekkers en sneckkies, maar dat mag ook als je jarig bent vind ik.
  Soms doe ik ook nog wel eens ondeugend maar liever lig ik lekker op het grote bed te slapen en te luieren, maar als je 14 jaar bent dan mag dat vind ik.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi liefe Tommy, dat vind ik ook. Als jij al zoveel van jouw jaren heb dan kan jij best op het grote bed. Ik denk niet dat jouw mensen het erg vinden anders mauw je het maar eefe dan doe ik zachtjes happen. Zacht neusje van mij

   1. Hoi Mila,
    Wat een spannend verhaal dat jij je verstopt had!!!!! En stil zijn is dan wel heel moeilijk 😹😹
    En dat racen met je manspersoon…….ohhhh dat lijkt ons ook gaaf!!!!

    Dikke knuffel van ons allemaal
    😽😽⭐️😽😽😽🐔🐔😘

    1. Hoi liefe mevrouw Ceciel, ik vond het zo heel erg moeilijk want mij motortje wilde zelf al meteen aan en dat wilde ik nog niet. Maar toen mijn vrouw mij zag toen ging alles inees gewoon draaien en heel hard. Misschien heb mij manspersoon wel tijd voor jullie dan kunnen jullie mee kijken met reesen. Ik vind het ook altijd leuk om mee kijken. Soms denk ik wel eens of ik achter het stuur durf maar dat durf ik niet zo heel goed dus dat doet hij maar. Ik kijk wel gewoon toe. Zacht neusje van mij, Mila

 2. Lieve Milaameisje,

  wat heb jij je vrouw laten schrikken? Zomaar verstoppen in zo een mooie bloemenstruik. En dat nog wel op je 12e verjaardag. Dat is de spirit meisje, zo blijf je gelukkig en vitaal.
  En je doet mee aan races met je man. Nou ik denk dat Zusje al 10 keer onder het bed had gezeten van al dat lawaai. Je bent me wel een heerlijke Minister van Zachte Zaken!
  En ik weet zeker dat jouw Mamma Loesje trots is op haar Milaameisje. Je doet het zo goed en je denkt ook nog eens aan je eigen Leefeswerk. Lieve Mila jij hebt de toekomst en je krijgt lieve en zachte knuffels van ons,

  Mevrouw Loes en Zusje

  1. Hoi liefe mevrouw Loes en Zusje, bedank jou voor jou liefe woordjes. Ik denk als Zusje genoeg kopjes geef dan heb zij geen last van ze reesherrie. Mijn manspersoon doet ook vaak iets op zijn oren. Oh ik hoop zo dat mama Loes tros is. Ik doe elke dag mij best. Vandaag heb ik vis van de jumbo, het is al gebakken en zo. Die vind ik ook super lekker. Ik zal een stukje bewaren voor jullie en voor Loes en Oopa. Zacht neusje van mij

 3. Hoi Milaaa!
  Wat lief dat je die slak heb geret en wat goet dat je in de struik sat om je frauw te laate sgrikke!
  Ik fint het so een goet idee dat ik dat tuis ook een keer ga doen maar dan ga ik in een doos sitte of onder de taafel!
  Ik fint dat je mooie letters sgrijf Mila!
  Feel liefs fan Leootje en het is ook naames me broers!

  1. Hoi liefe Leootje, wat een super duper goede plan is dat! Ik weet zeker dat ze bij jouw ook gaan schrikken en al helemaal als jullie het allemaal tegelijk doen! En dank jou wel voor jou liefe woordjes. Ik doe elke dag mij best om een goede mienister van zachte zaake te zijn. Zacht neusje voor jullie

 4. Lief, lief klein jarig geweest muisje van twaalluf jaaren, hier is je kuikentje, wat zeg je nau, had je je ferstopt?, en kon je vrouw je niet finden?, o dat is keispannend!, maar ik ben ook wel heel blij dat ze je toch gefonden had en je allemaal kusjes en knuffels kreeg, want dat hoort erbij als je jaarig bent!, ooo en wat sta je weer mooi op de footoos, met die roose bloemen, die heb ik ook in mijn tuin en nau ga ik altijd als ik ze zie aan jau denken, maar ik denk altijd aan jau hoor!, gelukkig dat je je nog zo vietaal foelt, en ik find het heel lief dat je de slak de weg had geweezen, dat deed je broer Brammie altijd, en nau doe jij dat, dat hoort erbij als mienister van zachte saake, en jij kan dat keigoed!, lief Milamuisje je bent nog mooier dan de mooiste roose bloem, en ik ben helemaal trots op je, dat je zo een mooie letters maakt, en dat ik jauw kuikentje mag zijn!, ik stuur jau en je vrouw heeeeeeeel veel lieve kopjes, en voor jau doe ik er ook nog allemaal kleine likjes en neusjes bij, maar ik let heel goed op dat je haaren netjes blijfen!, het is van je kuikentje!!!

  1. Mij liefe Keverkuiken, jij ben een zo een echte katermans heertje met jouw liefe woordjes en manieren. Ze maken mij ferleege als jij zo woordjes geeft over bloemen en mooi zijn. Als ik denk aan mijn vrouw en het ferstoppe dan heb ik weer kriebels van binnen en het gebeurt gewoon zomaar. Ik vind jou de allerliefste mooiste Keverkuiken van ze allemaal. Ik vind het helemaal niet erg dat jouw voor poten korter zijn, dat ziet toch niemand en ik vind dat het jouw speesjaal maakt want nu ben je nog knapper dan je al was. En heeel veel liever maar dat was je al. Met je hele mooie ogen want jij kan heel flieft kijken en toen ik ineens een meel kreeg met een pikante foto vond ik het best een nette foto omdat ik weet van: Dit is van Keverkuiken voor mij speesjaal en niemand ziet die mooie foto. Nou doet mij hartje weer boemsieboem!!

 5. Ha die Mila,

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag. Wij vinden 12 jaar een heel mooie leeftijd. Wij zijn wel wat ouder, maar we weten nog goed hoe het voelde toen wij 12 waren.
  Wat een mooie foto’s van jou bij die hortensiastruik. Inderdaad een prachtige plek om je te verstoppen. En dat nog wel op je verjaardag. Maar je bent flink verwend zo te lezen.
  Lieve Mila, bedankt voor je gezellige verhaal.
  Veel zachte kopjes van Cindel en Jillie en liefs van onze vrouw.

  1. Liefe mevrouw Marjoke, Cindel en Jillie, heel erg bedankt voor de liefe woordjes. Mij ekskuus als ik het verkeerd heb maar ik heb begrepen dat Ivar naar regenboogland is? Als dat zo is dan weet ik zeker dat mijn grote broer op hem wacht.

  2. Ik was eefe zonder mauwtjes maar mij hart en mij hoofd is bij jullie Mevrouw Marjoke, Cindel en Jillie. Ik weet presies hoe jullie je voelen nou dat Ivar bij Bram is. Het is inees heel stil en je gaat van alles missen van hem. Dat is heel ferdrietig maar ook mooi want elke traan fertel presies hoeveel je hartje van Ivar houdt. En ferdriet vind ik iets heel zachts want er komen zachte kleine druppeltjes die glinsteren alsof er miljoenen sterretjes in straale. Alle kleine traandruppel zitten helemaal vol met allemaal liefde en zonnestraalen en sterrestraalen en vooral warme fijne gevoelens. Als je dat zo hebt, dan ben je de meest gelukkige denk ik van mij hartje. Ik zal een extra zachte mauw doen naar Ivar!

   1. Dank je wel, lieve Mila. Ivar is inderdaad naar regenboogland. Onze vrouw heeft hem uit het asiel gehaald toen hij al ruim 11 jaar was en hij heeft gelukkig bijna 6 heerlijke jaren hier gehad. Maar wij missen hem enorm, want hij was zo’n gezellige en lieve kletskater. Maar wij hebben gelukkig een heel mooi fotoboek van hem en we blijven natuurlijk altijd aan hem denken.
    Heel veel liefs van ons allemaal.

 6. Hoi Mila dat jij al 12 jaar bent dat zou je niet zeggen je ziet er nog zo mooi en jong uit. Ik ben nog maar 6 jaar. Dat jij je vrouw zo hebt laten schrikken is wel een grappig verhaal Vrouwtje en ik hebben er om moeten lachen.

  Lieve groet van Figo🐈‍⬛ en zijn vrouwtje.

  1. Hoi liefe Figo, als je zes bent dan ben je nog héél erg jong. Je bent dan de helft van wat ik nu ben. Ik woon nu al twaaluf jaar bij mijn mensen en toen ik zes was was ik nog een beebie ukkie. Maar… wat ik ook eefe wil mauwen als mienister van zachte zaake is dat ik vind dat jij al hééééél erg groot bent en dapper en je maakt altijd liefe woordjes voor op de blog. Dat is het allerfijnst! Ik geef je een zacht neusje en ook voor je vrouw, ze zijn van mij, Milamuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *