Interview met de roodwitte kater Cornelis

Hoi Cornelis! Deze mooie kater is naar mij genoemd. Hij zit in het asiel. Heb ik ook meegemaakt. Met hulo van mijn vriend Bram kon ik Cornelis interviewen.

Cornelis, volgens mij heb je best veel meegemaakt al. Je bent nou veilig maar je kijkt nog sip. Wat is er gebeurd?

Nou Bert, ik woonde op straat en deed daar mijn ding toen ik eten rook. Dus hup, ik op dat eten af want dat rook lekker. Volgens mij was er iets raars want toen ik naar dat eten ging zat ik ineens in een kooi. Nou ik vond dat niet zo leuk en was hier best van geschrokken. Zit je daar te eten en ineens ga je ergens heen.
Toen deden ze een kijken of ik iets in mijn nek had en toen zeiden ze nee. Daarna zei een vrouw: ‘Dit wordt Cornelis, vernoemd naar Adelbert Cornelis omdat ik denk dat hij ook een hele dappere huiskater kan zijn!’. Nou dat ben ik dan, Cornelis. Nu ben ik twee jaar en in augustus word ik drie!

Of ik dapper ben, weet ik niet Cornelis. Wel dat ik nou een thuis heb en dat gun ik jou ook. Alleen ik hoor dat je bijt. Waarom doe je dat?

Omdat ik best bang ben. Er gebeurt van alles en ik vindt het helemaal niet leuk. Het is niet veilig. Elke keer komen ze en dan moeten ze in mijn hok zijn en dat wil ik niet. Als ik dus blaas en mep weten de meesten wel dat ze mij met rust moeten laten. Alleen sommige moeten dan toch nog iets met me en dan bijt ik omdat ik bang ben. Toen ze mij uit de kooi haalde, keken ze of ik een meneer was… nou ja! Ik natuurlijk grommen en bijten. Daarna kreeg ik wel vlees dus wat ik nou gedaan heb ik snap ik nog niet.

Volgens mij ben je in treening. Dat had ik ook in het asiel. Dat ze je van alles leren. Wat leer jij allemaal?

Eerst mag ik leren wat binnen zijn is. Dat er meubels zijn en dat er altijd eten en drinken is. Dat is ook even genoeg voor nu. Misschien dat ik later meer wil maar dat weet ik nog niet. Hier hoef ik niet te scharrelen en te stelen. En ik hoef ook niet boos te doen als iemand anders mijn eten wil want hier staan heel veel bakjes met brokjes, elke dag!!

Hoe is dat voor je, Cornelis?

Moeilijk. Ik snap niet waarom dit zo is. Ik vind het lekker maar ook raar. Ik denk dat ik dat moet leren. Er zijn andere dingen dan op straat. We hebben bedjes en dozen en mandjes en speeltjes en we kunnen buiten kijken. Er komen mensen binnen lopen. We krijgen elke keer andere kleedjes en zo. Raar hoor. Dat had ik buiten niet.

Mensen komen ook knuffelen!!

Wat is knuffelen? Spelen kan ik denk ik wel maar dan moet ik in de mood zijn. Ik doe blazen, telt dat ook?

Een beetje.  Als je genoeg hebt geleerd, ga je op zoek naar een eigen huis. Wat zou dan ideaal zijn?

Rust en veiligheid. Dat ik niet meer de straat op hoef. En al die drukke dingen wil ik ook niet. Vlees wil ik wel. want dat vind ik gewoon lekker. Maar je mag niet kijken als ik eet, oké, want dat vind ik niet fijn.

Dankjewel voor dit interview, Cornelis. Wat tof dat je zo eerlijk durfde te zijn en het gaat vast in orde komen, je bent nou van alles aan het ontdekken. Dankjewel ook aan mijn katervriend Bram voor de hulp bij het interview.

Oja Cornelis woont nou bij de Hokazo dus als u denkt ik heb straks wel een rustig mandje: klik hier.

20 thoughts on “Interview met de roodwitte kater Cornelis

 1. Hallo Bert,

  Wat heb je samen met de hulp van Bram een prachtig interview gedaan van Cornelis en wat kan hij goed uitleggen hoe hij in het asiel is gekomen.
  Nou ikke kan me indenken dat je je een bult schrikt dat je heerlijk eten vind en dan patsboem zit je opgesloten in een nare kooi en moet je mee naar een wereld die helemaal niet bekend is voor je. Wel heel fijn dat je niet meer op de straat hoeft te leven en maar moet zorgen dat je buikvulling hebt, een veilige plek om te slapen en niet meer hoeft te vechten om een rustige plek. Maar ja dan moet je aan het binnen huis leven gaan wennen en dat is toch super moeilijk lijkt mij.
  Maar Bert die prachtige lieve Cornelis die krijgt vast en zeker een heel fijn leven en komen er mensen die hem dat gaan geven. Je moet gewoon Cornelis in zijn waarde laten en respect voor hem hebben, nou dat gaan er voor Cornelis en zijn mensen een heel fijn leven komen . Was hier ook zo met Joeri en die heb ikke geleerd hoe fijn mensen en een huisleven kan zijn.

  Vrouwtje en ikke hopen dat er vlug mensen voor Cornelis komen en ikke ga pootjes draaien voor hem.
  Bert wel top van jou dat je best kans hebt door dit mooie interview dat Cornelis vlug een huisje kan krijgen

  Fijne dag voor jou en geniet van jouw mooie leven samen met vrouwtje vandaag, knuffel van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip het is wel zo dat Bram het meeste werk heeft gedaan anders was het er nooit gekomen. En Cornelis kan het heel goed uitleggen ik herkende best veel dat het voor mij ook zo was. In het begin deed ik ook blazen je moet toch iets doen als je bang bent. Nou is Cornelis wat bekender en ik hoop ook dat hij een huisje vindt, als zijn treening af is. poot van je vriend Bert

 2. Ach lieve Cornelis, jij hebt een moeilijke Start in je Leventje gehad tot nu toe!
  Ik hoop dat je een heeeeel fijn Gouden Mandje krijgt in een huis zonder kinderen en bij mensen die jou in je waarde laten , ik denk dat jij je daar het meest op je gemak gaat voelen!

  Liefs van Ollie

 3. Oooooh cornelis. Je denke nu misschien datte het heel erg en gemeentjes is, maar geloofe mij….dees mensen willen jouw help hoor. Je moet het alleen nog gaan inzien. Je krijge lekker eet.ooooh fijn is dat he? Misschien ga je dan denk van jeetje….watte lief. En dan blaas je ietsie korter. En wie weet geef je zelfs een keer een kopje😀
  Dat isse zo leuk om te doen. Want dan maak je dat mens tot jouwe eigendom.
  Ooooh cornelis….maar wel alles in jouwe tempoo hoor.
  Liefs vanne mij😽

  1. Wat zeg je daar verstandige dingen Katrien, dan kan ik merken dat je een poes met levenservaring bent. Dat je weet hoe de dingen gaan. Dan weet Cornelis dat ook en dan heeft hij vast weer een beetje moed!

 4. Lieve Cornelis,
  Wat een nare start heb jij gehad in het leven zeg.
  Ik hoop dat je er vlug achter komt dat er ook lieve mensen bestaan. In het asiel hebben ze het goed met je voor hoor, al snap je dat nog niet helemaal misschien. Bert heb je al gesproken, die heeft je vast wel verteld dat het leven toch nog goed kan worden.
  Misschien moet je ook eens een goed gesprek hebben met Bolle, die had vast ook nooit gedacht dat het leven zo mooi zou worden. Jip wist ook niet wat hem overkwam toen hij met z’n vrouw mee mocht. Katrientje heeft je al goede raad gegeven, die is met haar wolkenzusje Catootje ook zo maar een gouden mandje ingerold, dus die kan het weten, die is al bijna 17, die heeft al veel beleefd! Rijdt skoetert en heeft verkering!
  Als je het echt niet meer weet, dan moet je misschien in te-raa-pie bij Loesje, een heel wijze poes, die samen met haar broer Floris, en haar zus Zusje ook heel gelukkig zijn bij hun vrouw. En zij staat alle poezen en katers bij, sinds uit haar plooien gekomen is, oh nee, sinds zij zich heeft ontplooid heet dat.
  Zelf ben ik een schuwe kater geworden vroeger, na maar één week op straat, dus ik durf er niet eens aan te denken wat jij allemaal hebt doorgemaakt. Ik kwam weer terug in mijn fijne huis, maar het heeft een hele tijd geduurd voor ik niet zo bang meer was. Ik weet zeker jou dat ook gaat lukken, al zal het wat langer duren.
  Mijn vrouw zegt dat Cornelis een mooie, stoere naam is, allebei haar opa’s heetten zo.
  Heb vertrouwen Cornelis, en laat nog eens horen hoe het met je gaat.
  Een heel lief zacht kopje van Vlo.

  1. hoi Vlo de opa van mijn vrouw heette ook Cornelis net als die van jouw vrouw en daar ben ik naar vernoemd dat was omdat ik dan bij de familie hoorde. Dus nou moet het zeker weten helemaal goed komen met deze Cornelis ook!

 5. Hoi liefe cornelis, hier Bas. Ik was ook een hele teid op straat aan het zwerven. Toen fonden hele liefe mense mei. Ik was toen al ongefeer 10 jaar. Ik was erg ziek, en toen moest er een oogie uit. Ik fond het allemaal heel eng maar de mensen gave me een warm mandje en een dekentje en ik hoefde nooit meer te zoeken naar eten. Op een dag kwam er iemand naar mij kijken en dat fond ik heel erg eng. Ik ging dan ook blaaze maar die vrouw zag ook dat ik ergens van binne heel lief was. Ik moest toen in een soort mand en ging in een auto. Dat fond ik ook wel eng. Toen kwam ik in een huis met nog 3 broertjes en 1 zussie. Daar moest ik erg aan wenne, ik was zo bang dat ik de eerste maanden alleen maar onder een bed durfde te liggen, daar kreeg ik ook ete en mijn vrouwtje of bediende kwam dan bij me zitte en ging tegen me prate. Dat fond ik erg fijn. Op een dag dacht ik ik ga kijken wat er nog meer is in dit huis en toen kwam ik in een kamer met allemaal warme mandjes. Mijn broertje Oliver sei dat het helemaal niet eng was en dat ik bij hem in een mandje mocht ligge. En dat was met toch fijn, nu lig ik het liefste de hele dag in een mandje met mijn broertje Oliver en soms ook met mijn broertje Bjarne. Er zijn zoveel warme mandjes dat ik gewoon kan kiese waar ik ga liggen. En ik kreig nu heel vaak knuffies van mijn vrouwtje en dat find ik toch fijn. Alleen als ze me oppakt dat find ik nog eng. En ik krijg lekker ete daar hoef ik nu niks meer voor te doen, ik krijg het zomaar. Echt Cornelis , het komt allemaal goed, ook voor jou is er vast een lief vrouwtje of manspersoon die voor je wilt gaan zorge. Je moet jezelf alleen de tijd geve en dan find je het vast net zo fijn als ik. Mijn vrouwtje zegt dat we al met zoveel zijn anders mogt jij ook wel bij ons wonen. Maar er sein genoeg andere lieve mense die jou vast gaan helpe.
  Heel veel lieve knuffels van Bas, en oh ja ook van mijn broertjes Bjarne, Oliver, Bikkel en van mijn zussie Kruimel.

  1. hoi Bas wat een goed stuk heb je geschreven!! Volgens mij heeft Cornelis daar veel steun aan. Vooral dat je eerst dingen eng vindt en dan door hoe het thuis is de moed kan vinden om op onderzoek uit te gaan. Zoiets had ik ook. Dus ik geloof ook steeds meer dat het in orde komt.

  2. Zo Bas, wat heb je een geluk gehad dat je nu mag wonen waar je woont! Met allemaal broers en een zusje, en een hele lieve vrouw!
   Geniet er maar van, want dat heb je wel verdiend na het straatleven!
   Een lief kopje van Bolle.

 6. Hallo Cornelis,

  hier Loesje en ik wil zegge, jij ben een mooie jongen. En jij heb een mooie naam meegekreege. Assie wat ouder ben kan jij het beeter begrijpe maar jij heb jou naam van mij verkering Adelbert Cornelis. Oooh ik voel ontroering in mij hart.
  Cornelis jij ben nog jong en jij kan alles nog leere. Van me eigen ben ik ouder en mij vrouw heb mij ook uit me asiel gehaald. Mij hart zeg, voor jou kom er ook een vrouw en het kan ook een man zijn of saame. Dan hebbie er twee.
  Maar eerst moet jij jou eigen rust vinde Cornelis en jij heb alle tijd. Jij mag jou weereld ontdekke op jou eigen manier en jou eigen tempoo. Assie veel van eete hou dan hebbie al iets want eete is belangrijk. En straks ga jij mense die jou eete geeve ook lief vinde en jou hart gaat langzaam open. En dan kom jij weer jou stapje verder maar jij moet goed bij jou eigen blijve. Stapje voor jou stapje mense leere vertrouwe.
  Assie straks mense kan vertrouwe kom de rest van ze eigen. Maar jij hoef niet bang te zijn, iedereen is lief voor jou Cornelis. En jij ben ook nog eens een mooie jongen.
  Mij hart zeg, alles kom goed.
  Laat jij nog een ander keertje weer van jou hoore? Assie wil? Hoe het met jou eigen gaat. Iedereen leef nu met jou mee Cornelis,

  Liefs van Loesje

 7. Hallo Bert, hier met Gijsje. Wat een mooi gesprek met Cornelis. Ik vind Cornelis wel een stoere naam.
  Eerst leeft Cornelis op straat. Dan wordt hij met een stukje vlees een kooi ingelokt. Nu leeft hij in een asiel. Geen wonder dat Cornelis in de war is. En dan willen de mensen ook nog alles van hem. Hij is zeker ook al bij de witte jassen geweest. Cornelis vertelt daar wel heel eerlijk over.
  Maar geloof me Cornelis, al dat gedoe is nodig om jou te leren met mensen om te gaan en niet bang voor hen te zijn. Mensen zijn heel lief en knuffelen je en praten met je. En allerbelangrijkste mensen geven je eten en drinken.
  En zo’n fijn huisje gun ik jou ook.
  Groetjes en kopjes en knuffels van Gijsje en vrouwtje.

  1. hoi Gijsje wat goed dat je Cornelis zoveel steun meegeeft hij is keizenuwachtig van alles en jij snapt hem.

 8. Dag Cornelis. Hier even Fynn.Wat kon je goed vertellen over het asiel leven,en je straat verleden. Ja ik.kom ook van de straat dus snap heel goed dat je wilde vechten en zo voor alles.Ik kwam vanaf de straat in mijn huis.Met 2 zussen erbij.Die hebben mij ook wel wat geleerd,want ze waren niet van mijn straat manieren gecharmeerd. …….maar nu gaat dat al jaren goed hoor.Dus als ik het kan,kan jij het ook.En je hebt al een stoere mannen naam.Er is al heel veel raad gegeven en ik zou zeggen,doe rustig aan met alles,dan komt het vast helemaal goed.En de eerste stap heb je al gezet.Een interview geven.Dat is echt heel spannend en moeilijk.Ik hoop dat er een mooie mand voor je komt met lief geduldig personeel. Hou je taai.Stevige poot van Fynn

  1. hoi Fynn, jij spreek uit ervaring dat is belangrijk voor Cornelis. Dan weet hij hoe de dngen kunnen gaan. Ik hoop ook dat hij een goede mand vindt.

 9. Dag Cornelis,

  Hier Bolle.
  Wat een mooie naam heb je gekregen! Als je naar Bert genoemd bent, en Bram en Bert hebben je in het zonnetje gezet, dan komt het vast goed met je.
  Ik kan aan je ogen zien dat je bang bent. En dat snap ik heel goed.
  Ik woonde zelf ook buiten, en Bert ook. En nu wonen we binnen, en vinden dat fijn.
  Je zal wel eerst moeten wennen aan alles. En vooral aan mensen. Maar dan zul je ontdekken dat mensen ook heel lief kunnen zijn, en dat het binnen altijd lekker droog en warm is.
  Het zal wel een tijdje duren, of misschien ook niet. Dat kun jij alleen bepalen, en niemand anders.
  En als je écht niet kunt wennen, kun je misschien ergens wonen dat je ook veel buiten kunt zijn. Met je eigen huisje, en altijd te eten. Zo heb ik ook gewoond. Maar na een tijd, toen ik ouder werd, wilde ik toch binnen wonen.
  Ik denk dat het ook al scheelt als je geen kindertjes kunt maken. Want als je dat niet meer kunt, ben je minder agresiev, zeggen mijn mensen.
  Ik zal voor je duimen, Cornelis, dat vanaf nu alles goed gaat. En dat je kunt veilig kunt leven, op de manier waarop jij dat wilt.
  Een lief steunkopje van Bolle.

  1. goed dat je jouw ervaringen aan Cornelis meegeeft Bolle. Dan weet hij gewoon meer van hoe het verder kan gaan. En dat hij ook zelf wat te kiezen heeft!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *