Ik voel nou al dat ik beter ga worden

  Ik voel nou al dat ik beter ga worden dus dat is goed nieuws. De operatie is kort geleden en het was best veel om te verwerken als je daarvoor je huis uit moet.

Wat moet je doen om beter te worden als je iets moeilijks hebt? Dit zijn mijn tips.

Rust

Het allerbelangrijkste is rust aan je kop. Dan heb ik het nog geeneens over slapen. Gewoon rust. Dat er niet de hele tijd tegen je gepraat wordt en of dat er naar je wordt gestaard van hoe-is-het-met-hem of dat er de hele hele echt de hele tijd wordt geaaid.

Rust aan je kop is dat je mag liggen en bijkomen zoals je voelt dat je wilt. Gisteren lag ik met mijn kop tegen de muur. Doe ik anders nooit. Nou wilde ik het. Mijn vrouw keek even en ze zei er niks van. Dat moet je hebben. Die rust.

Slapen

Nou kom ik vanzelf op slapen. Want dat kan alleen als je rust hebt. Gisteren heb ik heel veel geslapen en dat doe ik nog. Extra slaap is goed dan verwerk je van alles beter. En het is goed voor je lichaam. Dat is ook belangrijk.

Hulp

Ja eerlijk is eerlijk als je hulp krijgt dan is alles gemakkelijker. Ik kreeg steun van thuis. Extra aaien. Bij me zitten en dan verder niks doen, dan voel ik me echt samen. En ze sliep beneden op de bank dus ik lag op de bankleuning want dan kon ik naar haar kijken. De nacht erna sliepen we weer boven maar ik wilde dat ze met haar gezicht naar me toe lag dan kon ik haar zien als ik wakker was, alleen sliep ik natuurlijk.

Pil

Ik heb een pil die moet ik elke dag. Die krijg ik in een snack dus dat kan ik eten. Dat vieze spul hoeft niet als ik er gespannen van raak, zei de dierenarts.

Beter worden is best veel werk je moet op van alles letten dan kan het, en dan is alles ook het snelste weer gewoon, tenminste dat merk ik nou.

11 thoughts on “Ik voel nou al dat ik beter ga worden

 1. Lieve Bert,

  Nog even en je bent straks weer helemaal jezelf, heeft effe tijd nodig.

  Je hebt best veel te verwerken,psychisch(weg uit huis ,in je reismandje,met de taxi) ,maar ook lichamelijk(de behandeling bij de dierenarts).

  Het komt allemaal goed, je hebt een lief vrouwtje die heel goed voor je zorgt.

  Heel veel beterschap lieve jongen.

 2. Hallo Bert,

  Ja voor jou die heel veel heeft meegemaakt en niet tegen welke verandering kan, want dan raak jij uit je doen en ben je de weg kwijt in je bolletje. Jou vrouwtje had jou heel goed voorbereid op je operazie en de reis ernaar toe. Je kreeg lekker veel wiewie en daar werd jij rustig van en kon je het beter aan. Niet een poes/kat vind het prettig om opgesloten te zitten in een reismand, want als er gevaar is kun je geen kant uit om dekking te zoeken. Mijn vrouwtje doet altijd een grote badlaken over mijn mand als we op reis gaan in die brombeer op 4 wielen. Ik kruip onder mijn kussen die in de mand is om mij te verstoppen. Ik mag van vrouwtje altijd liedjes zingen onderweg, doe ik dan natuurlijk goed vals.
  Ja dan kom jij in een hele vreemde omgeving met allemaal mensen die er raar uitzien. Goed dat je een gaatje in de bontjas kreeg en heerlijk kon gaan slapen, Maar toen jij weer wakker werd in een tralie hok , duurde het ook weer niet lang en kwam vrouwtje jouw weer halen, Je merkte natuurlijk al meteen dat je geen au meer had. Toen jij mocht slapen hadden die rare mensen ervoor gezorgd dat die au wegging. Heerlijk thuis in je eigen vertrouwde omgeving bijkomen en veel uit slapen . Zo zal jij weer ervaren dat je weer jezelf gaat worden. Schaam jij je maar niet dat je veel dingen heel moeilijk vind en er niet mee overweg kan hoor. Ik ben ook een held op Jippe sloffen hoor en heel veel van jou vriendjes en vriendinnetjes zijn ook niet zo’n held, vele hebben ook dat vervelende rugzakje.
  Maar vrouwtje en ik waren echt zo blij dat jij weer thuis was en dat het steeds weer beter met je gaat.
  Hele fijne dag en veel knuffels van vrouwtje en kopje en poot van je grote vriend Jip.

  1. dat is waar Jip ik heb eigenijk heel erg veel meegemaakt en nou moet ik heel erg bijkomen. Mijn vrouw belde vanmorgen de dokter en die zei dat het wel tien dagen kon duren nou dan heb ik zeker weten veel meegemaakt. Dus ik ga rustig aan doen behalve als ik zin heb om iets te doen. Poot van je vriend Bert

 3. Ooooh bertje,jij bent een hele stoere kat hoor. Wat heb jij het goed gedaan. En je bent bijna weer je gewone ikje. De narekoos zit nog steeds in je,dat moet je er nog even uitslapen.
  Ik heb ook een paar keer dat narekoos gehad,maar dat was heeeeel lang geleden. Voorlopig wil ik dat niet meer.
  Jouw vrouw was heel lief dat ze bij jou bleef slapen op de bank. Hier deden ze dat nooit!!!

 4. Fijn dat het goed gaat met je, Bert.
  Hoop dat je snel weer helemaal de oude bent.
  Ik ben een beetje verdrietig en dat komt omdat ik alleen thuis ben. Er komt wel 2x per dag een lieve mevrouw die me aait en met me speelt en die eten geeft maar ik mis de gezellig vertrouwde samen dingen….
  Nog 4 nachtjes slapen en dan zijn we weer samen😿
  Dag lieve Bert, groetjes van Fietje

  1. hoi Fietje dat snap ik best dat gevoel alles is toch anders dan je gewend bent. Strakszijn je mensen weer thuis en op feesboek en hier ben ik er en Loes en Katrien ook!!

 5. Hallo Bert,

  Fijn dat het al beter gaat met jou Bert.
  Ik begrijp dat het een heel gedoe is geweest met de behandeling voor je gebit,
  En ook begrijp ik de ongerustheid van je baas. Want het is altijd spannend als je onder narcose moet worden gebracht voor een operatie. Ook al was het maar enkel om je gebit.
  Enfin nu is alles achter de rug.

  Namens al mijn katten hier, veel groetjes,
  Oom Rudy

  1. hoi Oom Rudy, wat super dat u mij snapt. Het was ook wegens mijn verleden en dat ik angstklachten heb en dat ik nog nooit uit huis was geweest sinds ik hier woon dus er gebeurde opeens heel erg veel!! poot van mij

 6. Hallo Bert, wat een avontuur heb je beleefd zeg. Je vrouwtje heeft in ieder geval goed aan je gedacht en rekening met je gehouden. Want het was niet niks. Je hebt het gelukkig achter de rug en je kan nu rustig bijkomen samen met je vrouwtje. Dikke knuffels van ons allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *