Ik kan omgekeerd niesen

omgekeerd niesenEr is iets met mijn gezond en het is niet erg of moeilijk maar het is er wel en dat is dat ik soms omgekeerd doe niesen.

Nies

Het is raar. Froeger deed ik het nooit, ik wist geeneens dat het bestond. Je niest of je niest niet, dat dacht ik en nou doe het toch andersom. Het is pas de laatste tijd, en fooral wanneer ik water heb gedronken. Laatst stond ik op mijn matje en toen foelde ik het. Een kriebel in mijn neus. Dus ik bijna niezen en dan weer bijna niezen en weer en weer en toen was de kriebel ofer en weg.
Mijn vrouw keek naar me, heel intens, en toen gingen we heel lang aaien. “Wat is er toch, Bertje,” vroeg ze en ik dacht er is helemaal niks dus aai fooral door.

Omgekeerd

Maar de dag erna belde mijn vrouw de dokter. Over dat ik raar deed. En wat ze moest doen. En of ik er dood aan ging.
Nou dat hoorde ik best!! En als seeniejor-kater zijnde komt dat aan!! Fooral als je vrouw emo wordt en ze wil erna zelf heel lang aaien!!
Ze ging met mij praate en toen werd mijn gefoel van binnen ook rustiger. Er is dus alleen omgekeerd niesen en het is niet erg het gebeurt gewoon er zijn meer katten die het hebben en mijn vrouw moest bijhouden wanneer ik het deed en dan over een hele lange poos moet ze weer met de dokter bellen en zelf hoef ik nergens heen dus ik ga niet in een taksie en de dokter hoeft ook niet te komen.

Soms nies je gewoon en soms nies je omgekeerd, zo is het leefe. Dan is er niks aan de hand en met mij ook niet.

Opmerking mevrouw Bert
De dierenarts noemde het ‘reverse sneezing’, voor een toelichtend artikel kreeg ik deze link, klik en lees het ook bij debuitenkat.nl

14 thoughts on “Ik kan omgekeerd niesen

 1. Lieve Bert,

  mij vrouw zeg Loes deze is belangrijk en het is van jou Bertje. Toen heb wij Saame gelees en mij vrouw heb het mij eigen uitgeleg. Jij doe aan ommekeer niese en het is nie erg en het is nie gefaarluk. Toen had ik wel meer rust weeges dat jou gezond foor mij hart heel feel belangrijk is. Jij weet selluf heb ik heel feel erfaring met niese maar ik doe heel feel hard niese met snot ensoo. En het is naa buite zeg mij vrouw en ook in mij vrouw ze gezich. Maar zij houw tog van mij eigen Bert. En nu is mij niese rustig, mij vrouw zeg Loes jou niese slaap. En zoies moet jij koessere Bert. En nu weet ik foor mij hart, jij kan iets en het is ongefaarluk. En jij krijg knuffels en alles is goed. Maar ik weet ook, jou vrouw let heel feel goed op jou mij Bert Dan kan jij rustig slaape en ik ook van mij eigen weeges verkering is zorg hebbe foor elkaar.
  Dank jou wel Bert dattie ons zoies allemaal fertel en heel feel goed uitleg,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, er is dus niese en niese en misschien nog meer niese daat weet ik nog niks fan, en ook niet of het foor mij groonies is zoals jij het hebt, maar het is heel soms en het is niet gefaarlijk dat heeft je vrouw goed gezegd. Ik nies ook soms gewoon en misschien ook wel in mjn vrouw ze gezich daar kan ik niet op letten als ik nies,
   ik wilde geoon eerlijk zijn over mijn gezond,

   je Bertje

 2. Heee lieve Bert, dat is me ook wat, dat je omgekeerd niest!, gelukkig is het niet erg, en hoef je niet naar de dokter, want daar is niks aan, kan het komen omdat je een beetje water in je neus krijgt?, dat had Bolle wel eens, ik moet zelf altijd heel hard tetteren als ik water ga drinken, mijn mensen schrokken daar eerst van, maar nau zijn ze er aan gewend, water drinken kan best moeilijk zijn find ik!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!

  1. Hoi liefe Kever dat kan heel goed met dat water net dronk ik en toen had ik het weer, froeger kon ik alteit water drinken maar nou is het anders net wat je zegt het kan best moeilijk zijn, kopje van
   Bertje

 3. Ajooo Ome Bert!
  Tiga doet soms ook omgekeer niese.
  Omgekeer niese is nie sofeel biesonder maar de ree-akzies fan die tweefoeters…
  Fersgrikkelek.
  Uw Frauw wer eemo en besorreg, onse Mamma pak meteen alles groot aan!
  Se ruk meteen het stofsuigermonster uit se kast en dan moet al ons speelgoet in de doose en opgestaapelt en dan gaat se tekeer met dat monster in alle hoekies en gaatjes!
  Wij sijn dan allemaal weg weeges het stofsuigmonster is eng.
  Alleen Simon blijf derbij sitte weeges hij hoort het niet.
  Dan krijg Simon alle speeltjes die Mamma fint as se beeseg is.
  Tiga wil niet faak so niese weeges Mamma pak egt meteen het stofsuigermonster.
  En as Tiga so nies en hij is in de kaamer fan Fre dan moet Fre haar kaamer heelemaal sgoon maake.
  Dan is Fre bes boos en een heele dag fan het wiekent beeseg weeges Mamma en Pappa staan derbij met het swifferding en het stofsuigermonster en de wasmant en fuilnessakke.
  Omgekeer niese kan je beeter op de bak doen in je eige praaifesie.
  Feel rusteger.
  Leootje

  1. hoi Leootje, zooo dus Tiga doet het ook dat wist ik niet en je hebt gelijk mijn eigen praaifessie is beter bij jou is het ook moeilijk meteen stofzuige!! Ik ben niet allergies foor stof het is iets met het water dat denk ik nou. Maar ik moet toch drinken!!
   Ome Bert

   1. Hoi Ome Bert,
    Tiga heef het fan de stof, dan gaat ie gek niese, fandaar dat se hier dan meteen met het swifferding gaan swaaie.
    Natuurlek moet U drinke, dan maar een beetje moeielek as u maar drinkt.
    Mamma seg as Uw Frauw besorreg is dat U te weinig drink dat u dan meer likwitsnek mag weeges dat is ook fogt en dikker.
    Mesgien is dat makkeleker.
    Foor mense die ouwer worre is dat wel makkeleker.
    Dan maake se het drinke een beetje dikker.
    Of het lekker is weet ik niet maar likwitsnek is ALTIJT lekker en as U se niet blieft mag ik se dan assebief?
    Feel kopjes fan Leootje
    PS: Keef, as je dit lees, ik ben een beetje uit mijn wiew roes, ik kan weer praate maar ik hep wel pijn in me hooft…
    Soooheee.. dat was wiew seg!

    1. ja ik krijg nou ook likwitsnek het is met kip Leootje dat is lekker spul. Ik wist niet dat het ook door stof kan koome dat ligt hier alteit en ik heb er niks fan.

 4. Hoi Bert,

  Gelukkig is het niet gevaarlijk het omgekeerd niezen, daar ben ik wel blij om.
  Kan me voorstellen dat je bang was om naar de dierenarts te moeten, fijn dat dat dus niet nodig was.
  Heerlijk knuffelen en aaien is dan het beste wat er is, even samen zijn en bijkomen van de schrik.

  Poot je van Tommy!

  1. hoi Tommy ik heb het nou nog steeds als ik wat aan de voordeur hoor dat ik denk ik moet met de taksie!! Het is weeges dat ik een trauma heb daarfan. Maar ik ben lekker thuis net als jij,

   pootje van Bertje

 5. Hoi lieve Bert,
  Nou zeg dat was schrikken voor je vrouw!!! Gelukkig dat je er zelf geen last van hebt en dat het verder geen kwaad kan!!
  En nog belangrijker…..je hoeft niet in de taksie en de extra knuffels zijn mooi mee genomen!!!
  Maar mensen hebben het ook wel eens……dan moeten ze niesen, halen een paar keer diep adem en dan opeens is de nies weg.
  Zou dat hetzelfde zijn?

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. hoi allemaal van mensen die niesen heb ik geen ferstand, soms doet mijn vrouw het en dat is echt niks aan dan kijk ik en dan zegt ze sorrie Bert en dan fergeef ik het dat ze een stom geluid maakte ik bedoel ik woon hier ook!!
   knuffel van Bert

 6. Lieve Bert, hier had ik nog nooit van gehoord, van omgekeerd niezen. Gelukkig is het niet erg en hoef je niet naar de dokter. Jouw liefe frau heeft uitgelegd wat het precies is. Ik ben blij dat het niks ergs is lieverd. Fijne avond saampjes. Knuffel van ons.

  1. dankjulliewel foor de knuffel ik ben nou al weer mezelf en heel soms fandaag eefe had ik het maar het ging weer gewoon weg!!
   Bertje

Reacties zijn welkom