Bram kreeg steun van thuis en dat hielp

steunLieve allemaal, Hier ben ik weer van me eigen op Brammie-Zaterdag. En op de foto lijk het alsof ik doe aan Hallowien maar dat was nu niet zo.

Seeriejeus

Er was vanne week iets heel engs. Namelijk storm Ciaran kwam eefe gedag zeggen. Ik wist niet eens dat stormen namen hebben. Maar dees storm was niet zo heel friendelijk. De weer meneer had al verteld over dees storm en dat Ciaran best sterk is. Ik was binnen toen Ciaran langskwam. Van mijn Ooma en manspersoon mocht ik niet naar buiten. Ciaran maakte keiveel herrie. Ik hoorde de deuren zoemen en kraken. En van buiten gebeurde er van alles maar ik durfde niet te kijken. Ook daar hoorde ik kraken en rammelen. Mijn Ooma stond voor de raam te kijken wat Ciaran allemaal aan het doen was. Nou ik kan je mauwen dat het seeriejeus is. Mijn Ooma had traane in haar ooge en ze deed mijn vrouw bellen.
Ik kon niet heel veel verstaan van het telefoontje want Ooma was best geschrokken van Ciaran. Ze zei dat de schutting leef. De schutting ging van links naar recht en toen weer terug.

Verstopt

steunNiet veel later kwam mijn vrouw aan. Zij heb snelle beene en ze deed rennen. Mijn manspersoon was in een ziekenhuis op bezoek dus die was niet thuis.
Mijn vrouw en ik doen altijd kroelen als we elkaar zien, dat hoort zo. Alleen nu was ik verstopt omdat ik bang was van Ciaran. Er kwam ook keiveel regen en die kletterde kei hard tegen de ramen. Daar was ik ook echt bang van. Mila was helemaal verstopt. Die vind dat ook eng. Mijn vrouw is naar mij gekomen. Ik was verstopt op mijn op zolder. Dat wist mijn vrouw al. Ooma had mij namelijk al eerder gezien.

Saame

Mijn vrouw kwam heel veel kusjes brengen en knuffels. Ik mauwde haar dat ik Ciaran niet zo leuk vond en dat het best een herrie maakte. Mijn vrouw begreep dat meteen en ze zei tegen me dat alles nu goed is want we zijn nu saame. En dat is ook zo. Als we saame zijn dan kan je kei veel. Eerlijk is eerlijk, ik vind dees kusjes en knuffels super fijn. Want dan weet ik dat ik feilig ben en warm en dat mijn vrouw mij niet alleen laat. Zij komt toch naar mij, Ciaran of niet. Mijn vrouw is op haar sportschoenen kei snel komen rennen. Zij kan dat, ik niet. Ik ben gemaakt voor gefoelige saake, niet de sportsaake.
Mijn vrouw, Ooma en ik hebben saame tv gekeken tot dat Ciaran een beetje minder gek deed. Daarna is mijn vrouw terug naar haar huis gaan rennen, Ooma is naar bed gegaan en ik heb nog gewacht op mijn manspersoon.

Zolder

Toen mijn manspersoon thuis kwam deed hij meteen mij roepen. En ik hoorde hem al aankomen maar ik durfde nog niet helemaal naar beneden. Ik ben op mijn manspersoons bed gaan liggen. Als dan Ciaran weer vervelend deed dan kon ik kei snel naar boven of naar beneden. Mijn manspersoon kwam naar boven en zag mij op bed liggen. Heej jonge, ik ben er. Er kwam een mauw bij mij en ik wist niet waar die hoorde. Ik was blij en bang. Bang voor de storm en blij dat mijn manspersoon er weer was.

steunVolgens mij ben je op de zolder geweest jonge, ik zie het aan je. Toen leerde ik dat ik eruit zag klaar voor Hallowien. Ik was inderdaad op de zolder geweest want daar zijn de beste ferstopplekken. En daar kan niemand mij finde, ook niet Ciaran de storm.
Op deze ferstopplekken zitten ook spinnen en hun webjes. Ik ben daarbij gaan zitten want als zij dat durven dan kan ik dat ook en folgend jaar wil ik toch als spin gaan met Hallowien. Ik had namelijk een kei grote web op mijn kop. Een spinneweb met stof. Het zat op mij wenkbrauw en snorharen. Ik heb er niks van gemerkt totdat mijn manspersoon het zei. Daarna heeft hij het van mijn kop gefeegd. De storm heeft dees keer niks kapot gemaakt bij ons gelukkig. Ik geef iedereen een kopje die het nodig heeft met dees rare herfsweer. En Ciaran hoef nie meer te koome.

Ik tetter mee voor freede, ook in de wolken want storm is lastig. En ik doe ektra swaaie naar de sterren fanavond.

5 thoughts on “Bram kreeg steun van thuis en dat hielp

 1. Krrrrr krrrrr….

  KRRRRRRRR…….
  Sjips ouwe telefoon!!

  HOORT IEMAND MIJ
  HAAI HAAI HIER BEN IK
  OOPAAAAA FLORIS
  HOE VET IS DIE?
  HEE KEREL HOE GAAT IE?
  OOPA ZEGT
  WINDJE NAAR RECHTS
  WINDJE NAAR LINKS
  KEIVETTE STORMWOEIWAAI
  WHAAAAAA HAAAAAAA
  JOE GOO WIT DE FLOOW KAREL
  OOPA GOOS WIT DE BROMMERT
  WHAAAAAA HAAAAAAA
  KEIVETTE SJIPS

  KATRIENTJE STARTTEN DIE HAP
  VROEMMMM VROEMMMM

  TOEDELEDOKIE

 2. Lieve Brammievlinderleeuw, hier ben ik, je Kevermans!!, o wat find ik het erg dat je bang was en dat je je ferstopt had, dan was je echt keibang, o daar word ik helemaal ferdrietig van want ik wil niet dat je bang bent, want bang zijn is helemaal niet fijn!, gelukkig dat je vrouw snel was gekomen en dat je SAMEN met haar was, dan ben je feilig, en wat zielig dat Mila ook bang was, folgende keer kom ik ook naar jullie toe en dan kunnen we ons met zijn drietjes ferstoppen, met Toby erbij als hij ook bang is, en dan doe ik een deekentje over ons heen en dan kan niemand ons finden, ook een storm niet!, ik find wel dat je er keigaaf uitziet als spin Brammie, en ik ben ben blij dat je jebij de spinnen mocht ferschuilen, spinnen kunnen heel veel en ze helpen altijd!, fijn dT je meetettert voor vreede, ik zwaai fanafond mee naar de sterren,, lieve 🦋🦁🕷️, ik stuur je heeeeeeeeeeel veel zachte kopjes en neusjes, en ik tetter dat ii je altijd bescherm!, en mijn Milamuis ook, en ik ben een hele grote pan sous met malse stukjes kip aan het maken, spesjaal voor jau!, en ik haal Jafita op en dan kom ik naar jau toe, dan kunnen de dames geseliig alvast smullen en dan gaan wij spinnen kijken, okee?, je Kevermans!!

 3. Lieve Bram,

  Wat was Cairan een vervelende mevrouw hé, beetje iedereen bang gaan maken!
  Vind dat echt niet kunnen, zelf ben ik dicht bij de baas gebleven want ook ik vond het spannend en eng hoor.
  Gelukkig is de storm nu weg, en kunnen we weer rustig onze dingetje gaan doen.

  Lieve Bram, een zacht high five pootje van Tommy!

 4. Meow stoere Bram,

  heel furstandig van jou om te schuilen voor die storm. Die heeft bij ons ook huis gehouden. Je leest er maandag alles over in mijn furhaal.
  Dat spinnenspul staat wel stoer. Het lijkt me een purrrfecte outfit voor Halloween. Wist je trouwens dat Pita Piraat net zo’n oog heeft als jij? Ze stuurt je snuffels.

  Koppie van Japie

 5. Lieve Bram, oh wat was dat allemaal eng he met die storm. Fijn dat jouw frau aan kwam rennen op haar sportschoenen om oma en jou te beschermen,. Gelukkig is alles goed gegaan en die enge storm is weg. Ik vind dat spinnenweb wel leuk voor Halloween volgend jaar. Fijne dag nog met z’n allen lieve Bram en Pasa en ik tetteren mee voor vrede.

Reacties zijn welkom