Ik hoef geen koeltedeken

koeltedeken  Gisteren was het een keihete dag en mijn vrouw had speciaal voor mij iets gekocht.  Het was een koeltedeken.

Eerst rook ik er even aan, dat was een beetje omdat ik wil weten wat er in huis komt. Maar ja het zat nog in de verpakking.

“Heel veel dieren houden van een koeltedeken,” zei mijn vrouw nog.

Koel

Ze liep met de deken naar de badmaker en opende de kraan. De deken moest nat zijn, dat riep ze en ook dat het juist fijn was.  Toen kwam ze ermee naar de kamer.

Een grote natte koude lap, wie wil daar nou op liggen?

Ik niet.

Dus ik liep er voorzichtig omheen en ik deed net of die lap er niet was. Toen ik per ongeluk er een pootje opzette, trok ik mijn poot meteen terug.

Lap

Nou woon ik best klein dus die grote lap in de huiskamer nam veel ruimte in. Ik ging op mijn kussen liggen en keek mijn vrouw aan. Ze snapte het meteen. Gelukkig. Ze pakte de lap en frommelde die tegen haarzelf aan. Toen was de kamer weer gewoon de kamer. Ik kon weer lopen en dat deed ik dus.

Rustig

Koel blijven is moeilijk wanneer het de hele tijd keiwarm is. Het beste is dat je rustig doet een hele lange tijd achter elkaar.  En water drinken met iets lekkers erin. En extra aaien, dat je geen losse haren in je vacht hebt. Dus koel blijven gaat niet echt vanzelf je moet er met je kop bijblijven en je hebt steun van thuis nodig.

Regen

Gisteravond lagen mijn vrouw en ik voor de ventilator toen ik buiten een raar geluid hoorde. Ik snapte het niet. “De regen komt,” zei mijn vrouw tegen me. “Je bent vergeten hoe regen klinkt.”  En dat was zo, dus ik moest heel erg opletten en luisteren en gelukkig bleef mijn vrouw de hele tijd naast me liggen want als er van alles gebeurt heb je als huiskater gewoon steun van thuis nodig.

8 thoughts on “Ik hoef geen koeltedeken

 1. Ooooooh wanneer houden mensen nou eens op met katten te pesten. Bert,ikjes ken jou niet anders als makkelijk in de omgang. Nee is nee en ja is ja.
  Nee….je wil geen vieze poezenmelk. Nee,je wil geen nat doekje. Ja…je wil snacks en veel. En dan zegt het personeel van maar andere katten zeiden dat ze het wel lekker vonden.
  Maar jij bent Bert en geen andere kat!!!

 2. Bert hier heeft ons vrouwtje wel een coolmat maar die gebruikt ze alleen op show . Wij hebben een eigen kooi die ze sturdi noemen en daar ligt een kleed in. Met een zomer en winterkant. Is het te warm dan gaat de coolmat onder het kleed. Maar thuis nee geen natte handdoeken. Wij liggen het liefst beneden in de douche of boven in de wc op de vloertegels. En Elani die krijgt nu wel iedere dag een nat washandje waarmee het vrouwtje haar wat koeler houdt. Haar zwangerschap verliep niet goed dus de kittens moesten gehaald . Helaas geen kittens en ze werd gelijk geholpen. Ze heeft nu een rompertje aan met die warmte, omdat ze anders aan haar hechtingen gaat bijten. Gelukkig vind ze washandje niet erg en zelfs de medicijnen die het vrouwtje superfijn maakt in het natvoer eet ze op. Waar ons vrouwtje wel op let is dat we voldoende drinken

  1. wat moeilijk dat het zo met Elani is gegaan, en dat nou iets waarvan je blij moet zijn iets is waarvan je droevig bent. Ik vind haar heel dapper met het washandje en de medicijnen!!

 3. Hoi Bert,

  Vertel mij wat zeg met die warmte ,niet uit te houden, speciaal voor Kitty en Coco een ventilator in huis gehaald.

  Maakte mij super ongerust omdat kleine Coco tijdens het spelen uit haar bekje begon te hijgen.
  Zij is gewoon niet rustig te krijgen, anders dan jij en Kitty,maar ja, ze is nog een kitten he?

  Maar anyway toch voor de zekerheid de dierenarts gebeld en die zei dat ik mij niet ongerust hoef te maken.(hij had Coco”s hartje al beluisterd tijdens de controle en alles was ok)

  Ben blij als het weer iets minder warm wordt ,want ik vind het zo zielig voor jullie, met jullie vacht enzo.

  Daarom inderdaad ,gewoon lekker lui en sloom zijn tijdens die broeierige dagen.

  1. wat erg voor Coco, dan had ze het heel er gwarm. Goed dat u de dokter heeft gebeld. Spelen kan eigenlijk niet als het zo keiheet is maar dat weet nog niet je als je kitten bent.

 4. Hallo Bert,

  Dat van dat koeldeken hebben vrouwtje en ik veel over gehoord, maar wij dachten dat het iets was om in de koelkast te koelen en dan gewoon koud op de grond te leggen. Maar nu snap ik heel goed dat het voor jou niks is, een natte hand van vrouwtje dat vind jij wel fijn, maar op die nattigheid te moeten liggen kan ik wel begrijpen. Jij hebt als straatkater al te vaak op natte grond moeten liggen, ik ook het eerste jaar van mijn leven. We worden hier meteen weer aan herinnert. Even alleen voor jouw oren bestemt, ik heb zelfs een hekel aan druppels water op mijn lijf, kijk als vrouwtje in de keuken bezig is valt er wel eens een druppel op mij of als ik op het balkon ben en het regent nou dan ben ik zo weg daar hoor. Misschien als het koeldeken weer droog is, kan vrouwtje het in de koelkast leggen en als het koud is gewoon onder je dekentje leggen, dan vind jij het misschien wel fijn. Vrouwtje zou het in ieder geval eens kunnen proberen. Vrouwtje zegt wie niks probeert zal er ook niet achter komen.
  Voor vandaag kunnen jij en vrouwtje van wat minder hitte genieten, vrouwtje heeft hiet ook alles op gezet zodat die bedompte lucht het huis uit kan.
  Veel knuffels van vrouwtje en kopje en poot van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, die koeldeken vond ik niks en het rook ook nergens naar. Nieuwe spullen vind ik ook gewoon moeilijk. Toen heeft mijn vrouw de deken gebruikt dat vond ik goed. Druppels water op je vacht lijkt me moeilijk, je voelt het toch!!poot van je vriend Bert

Reacties zijn welkom