Ik heb een heel raar lentegefoel

lentegefoel

Ik weet zeker dat er lente aan komt, ik heb een raar gefoel, de dingen zijn hetzelfde en toch anders, dus dan is er iets aan de hand.

Wiewlucht

Na de sneeuw dacht ik nou wordt alles weer gewoon en dat was ook zo. Voor eefe. Toen kwam de verandering. Beneden aan de voordeur rook ik dat de lucht anders was, net of er een beetje wiew in zat. Dat kan niet en toch leek het zo.
In de huiskamer was er ’s morgens meer licht. En het raam ging soms open, dan kwamen er van die wiewluchten in de kamer. Snappen doe ik het niet maar het gebeurt.

Geen rust

En vanmorgen bij de ochtendknuffel kon ik helemaal niet zo goed ontspannen als anders. Gewoon is dat ik ga liggen en dan ben ik rustig en als de buik-knuffels komen dan raak ik diep in mezelf rielekst. Nou dat lukte niet. Ik lag te liggen en toen wilde ik een brokje eten. Toen sprong ik in de vensterbank en ik kwam weer terug, en daarna ging mijn vrouw aan haar werktafel zitten en ik vroeg om een snek die kreeg ik. Normaal wil ik daarna zachtjes in slaap geaaid worden maar nou had ik geen rust, ik ging beneden kijken en boven en pas na een poos toen ik echt keimoe was toen ging ik een dutje doen. En erna was ik meteen keiwakker.

Genieten

Ik foel dat ik misschien ga verharen. En dat er meer zon komt. En dat ik superveel van het leefe ga genieten.

Maar mijn vrouw zegt dat het ook kan komen door de nieuwe druppeltjes van de hoomeeoo-dokter. Nou dat kan maar het kan zeker weten dat er lente aan komt en daar moet ik iets mee, dat zegt mijn gefoel en daar luister ik naar.

15 thoughts on “Ik heb een heel raar lentegefoel

 1. Hajoooooo oompie

  Oooooh uwes raai nooit waar ikke gissere op ben weest!! EG!!
  Hihihi hette was heeerwuk daar. Ikke hoop dat ik fanmijndaag weer mag!! Ooooh de wente komp er aan!!!
  Pootjes 🐾🐾

  1. hoi Dorus, wat superfijn voor je dat je weer op het balkon mocht, daar foel je je gefoel van lente het beste. En het mag vandaag vast weer dat denk ik,
   pootje van
   Oompie Bert

 2. Lieve Bert,
  Dat doe je goed……altijd op je gevoel vertrouwen!!!!!
  Wij ruiken de lente ook!!!! We blijven wat langer in de tuin omdat het langer licht is.
  En zelfs onze kippies gaan later slapen omdat het langer licht is!!!
  En zelfs onze vrouw voelt het want zij loopt nu steeds door de tuin om naar planten te kijken!!!!
  En Moby begint al heel veel haren te verliezen, hij is de eerste van ons waarbij het begint!!!!
  Dus wij zeggen ” laat de lente maar goed beginnen”!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi allemaal wat is Moby snel met verharen ik dacht er ook over maar vrienden op Feesboek zeiden wacht nou nog maar eefe. Maar folgens mij heeft Moby best gelijk en het wordt eerlijk waar echt lente!!
   pootjes van
   Bertje

 3. Lieve Bert,

  jij ben mij weerkater van mij hart. Iedereen weet, assie zeg dattie zon krijg dan krijgie zon. En assie zeg jij krijg reege dan krijg iedereen reege. Daarom geloof ik jou van jou eigen assie zeg, mij lucht ruik naar wiew. Oooh Bert assie wiew in jou lucht heb dan wor iedereen rieleks. Dan ga iedereen spinne van ze eigen en jij krijg kriebels. Assie kriebels krijg is mij erfaring krijg jij lente. Dan ga jou buik spinne van jou geluk en jij steek jou neus in jou lucht.
  In mij hart foel ik ook mij lente Bert want assie verkering heb kriebel jou hart. Misschien heb mij hart ze eigen wiew….

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje dat kan heel goed van dat er een eigen wiew is voor van alles daar heb ik nog nooit zo over nagedacht en vandaag lukt het helemaal niet, ik had het raam open en ik heb buitenlucht gehapt en toen moest ik slapen en ik had ook veel trek in brokjes dus ik weet zeker dat er lente komt!!
   je Bertje

 4. Hallo Bert, Nou dat jij je anders voelt zal zeker ook door jouw nieuwe druppels komen, je moet ze eerst zeker een week innemen voor ze goed werken, dus nu. Maar jouw gevoel in heel goed hoor, we krijgen een aantal dagen lente weer en dan worden wij dieren daar onrustig van in de kop. Kijk dat is nu ook bij jou zo, Ik dreutel ook erin en eruit en vrouwtje zegt dat ik minder rust in mijn kontje heb. Ik voel duidelijk dat we heerlijk weer krijgen. Maar ja dan gaan er ook haren uit je jas, zorg er wel voor dat je er nog genoeg inlaat, want het is eggies te vroeg om je winterjas uit te doen. Het kan eggies nog winter worden hoor. Maar voor nu ga heerlijk genieten, want dat ga ikke ook doen hoor. Fijne dag en veel lente knuffels van vrouwtje. Kopje en poot van je grote vriend Jip

  1. dat kan ook Jip dat het de druppels zijn maar de lucht is anders dat weet ik zeker ik heb het meegemaakt vandaag dus de lente is er bijna en niks meer winter, dat is nou geweest,

   poot van je vriend
   Bert

 5. Hoi lieve Bert, ik denk dat je gelijk hebt dat de lente er is, bij mij is de lente ook in de tuin, zooo heee ik vind het mooi hoe je het zegt dat het net lijkt alsof er wiew in de lucht zit, zo foelt het presies, ik wil steeds de tuin in, want daar foel ik de lente het beste, en mijn vrouw zei ook dat het wel lente lijkt, en ik heb al een paar bloempjes in de tuin, DUS het is lente, jeopie!!, heel veel lentekopjes voor jau van Kever!!!

  1. Ik bedoelde joepie, maar ik had de letters verkeerdom!

  2. hoi Kever, jij hebt het dus ook dat gefoel van wiew en lente, en dat is heel biesonder want dit is je eerste lente in je nieuwe huis, dan weet je nog niet wat de tuin doet en hoe je mensen zijn maar je foelt het wel, dat is de lente,
   pootje van
   Bertje

 6. Hoi Bert ik snap je zelf heb ik ook last van de lente kriebels. Ik wil de hele tijd naar de tuin, vis inspectie doen want de visjes in de vijver zijn weer zichtbaar en ja die verdienen wel een kusje van mij toch vind ik hi hi hi.

  Kopje van je vriendje Ollie😽

 7. Lieve Bert wat fijn is dat als je zo’n lentegevoel hebt. En het wordt lenteachtig dus dan wordt het leefe veel fijner. Voor de mensen en de dieren. Fijne avond lief vriendje, een lentekopje van Floortje en een lenteknuffel van mij.

Reacties zijn welkom