Bram over toen hij veel sneeuw had

sneeuw

Hoi lieve allemaal, afgelopen week was speesjaal want toen had ik de vijfigste blog geschreven en dat is kei veel. Er waren allemaal liefe reejaksies over dat ik niet onzeker hoef te zijn en dat mijn verhalen mooi zijn.

Dat vind ik fijn om te horen. Als katerman zijnde doet het me goed.Ik foel me iets sterker en dan durf ik ook meer. Dat is dapper ben weet ik nu. Ik heb namelijk iets gedaan en dat ga ik nu met jullie delen.

Witte flokke

sneeuwHet gebeurde afgelopen week. Ik weet niet meer welke dag maar ik weet wel dat het toen keihard sneeuwde. Sneeuw zijn witte flokke die uit de lucht komen. Ze zijn best koud. Ik heb er een op mijn neus gekregen en toen foelde ik dat. En als de zon erop schijnt, schittert het allerlei kleuren. Het was afgelopen week ook echt heel koud want ik mocht van mijn vrouw niet elke dag naar buiten. Mijn vrouw legde me uit dat mijn poote dan befroore kunnen zijn en dat doet zeer als ze dan weer warm worden. Toch deed ik aan de deur zeuren. Dat is omdat ik gewend ben om te zeuren maar ook omdat ik echt naar buiten wilde. Ik wilde weten hoe koud het nu echt was.

Heel koud

Eerst deed mijn vrouw niks toen ik aan de deur stond te zeuren. Maar na een tijdje zei ze tegen mij dat ik misschien heel even mocht als ze klaar was met het poetsen van haar bak. Gelukkig heb ik mijn eigen bak en niet die van haar. Maar dit was het hem nu, ik moest ineens op de bak en ik wilde dat graag in mijn eigen tuin doen. Dus toen ging ik keihard zeuren. Dat is wanneer ik het echt meen en dan komt de mauw ook echt van diep. Ik heb dan heel veel kracht in mijn buik en die moet er dan uit. Dan kan ik heel lang een mauw doen. Mijn vrouw begreep de mauw gelukkig en ik mocht heel even zei ze. Want het is nog steeds heel koud buiten en er was heel veel sneeuw. Eerst wist ik niet of ik wel dapper ben. Want er was echt heel veel sneeuw. Een hele berg. Maar door al die liefe reejaksies van de afgelopen week de blog, durfde ik gewoon naar buiten.

Kasteel bouwe

sneeuwEerlijk is eerlijk, sneeuw is niet fijn aan de poote. Eerst is het droog en daarna wordt het koud en nat. Dat koude en natte wist ik al van de flok die op mijn neus was gevallen. Toen was er ook een keertje sneeuw maar die sneeuw bleef niet liggen. Nu was er ineens een berg en ik paste er helemaal in. Met mijn poote spurtte ik naar de bak en toen ik daar was feegde ik al het sneeuw weg want ik wil wel mijn gewone bak. En dat lukte me. Met mijn vacht foelde ik de wind. Die was ijskoud. Ik foelde dat ik eigenlijk snel naar binnen wilde omdat het zo koud was. Maar ik deed wat ik moest doen en dat deed ik snel. Dus vlug een gat maake met mij poote, vlug even een kasteel bouwe en daarna weer begrave.

Toen was het Bram in snelle aksie moode want alles was koud. Mijn billen, mij poote en mij oore, alles was koud. Mij vrouw stond bij de keukendeur op me te wachten en deed meteen de deur open toen ze mij aan zag komen. Ik ben deze week niet meer buiten geweest todat het weer wat warmer is geworden. Want zo koud is niet fijn.

27 thoughts on “Bram over toen hij veel sneeuw had

 1. Lieve Brammiesaurus, wat was je stoer om naar buiten te gaan. Ik durf dat echt niet en ik hou niet van kou. Mijn krullen zouden uit mijn vacht gaan. Het was koud Brammiesaurus want hier deed mijn vrouwtje de deur open en je voelde de kou. Ik ben trots op je dat je in de kou durfde, maar ben je wel voorzichtig want ik wil niet dat je pootjes en billen vastvriezen in de sneeuw, je zou ziek kunnen worden. Dat wil ik niet Brammiesaurus. Ik.stuur je al mijn lieve warmte, mijn warme fleeceplaid en 1 klein flesje wodka. Als je daar van drinkt Brammie voel je warm worden van binnen, maar echt een klein beetje anders ga je van se knock out of loop je raar door het huis. Megaknuffels van jou Jafita.

  1. Liefe Jafita, ik ben kei foorzichtig! Mij poote doen niet befriese. Ik heb geen idee wat wodka is maar folgens mij is het lekker. Het klinkt goed.Een hele dikke mega knuffel terug en kei veel kopjes van je brammiesaurus. Kei fijn wiekent!

 2. Hajooooo oompie bwam.

  Ooooooh wat benne ik bwij datte die fiese sneew weg is. Ikke durfte nie naar buiten. Ikke was bang dat er ies af sau friese. Ikke wau wel naar buite, ikke stont teets foor de deur te huiwe datte ik naar buite wau. Maar ikke foelte de kauw en sag sneew oppe ballekon. En toen durfte ikke nie. Sniksnik.
  Maar nu het weg is magge ik naar buite!!! JIPPIEEEEEEEEEE
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi liefe knul, ik ben blij voor jou dat de sneeuw weg is. Nu is het weer feilig voor jouw op jouw balkon. Ik hoop dat je fandaag kei veel op je balkon bent. Het is mooi weer. Fijn wiekent en super kopjes van mij, oom bram

 3. Hoi Bram.
  Ik vind het kei dapper dat je in de sneeuw geweest bent.
  Ik had zelfs sneeuw in de ren op het balkon.Allemaal flokken naar binnen gewaaid.
  Mijn scullary girl deed de deur even open voor mij.Ze vroeg of ik mijn nagels nog buiten aan de muur wilde doen.
  Eigenlijk hoopte ze dat ik mooie pootafdrukken in de sneeuw wilde zetten en dan klik klak gauw foto’s maken.
  Ja,ja maar ik ben gek,en heb een grote hekel aan kou.
  Dus Muzette eggies waar niet naar buiten hoor.Laat ze zelf maar haar poot afdrukken in de sneeuw zetten.
  Bram dat je zelfs in je buiten wc geweest bent.Dat vind ik eggies waar knap.Koude poten en billen brrrr.
  Verstandig dat je de rest van de sneeuw week binnen bent gebleven.
  Ik hoop dat nu snel de warme zon komt.Dan wil ik buiten wel weer mijn nagels poticuren.En lekker bakken in de zon.Ik ga er nu vast van dromen.
  Dank je wel voor je mooie schrijf.Voor mij ben jij een held,dat je de sneeuw hebt laten zien dat jij er niet bang voor bent.
  🐾🐾🐾🐾Muzette

  1. Hoi liefe Muzette, je bent kei slim! Ik zou ook niet zomaar gaan en dan klik klak hoppa foto. Dan hebbie geen praivussie. Gelukkig viel de kou mee aan mij billen. En nu Muzette, nu is het kei warm buiten. Ik ga ook zo in de tuin op kontroole. Ik wens jullie een kei fijn wiekent en heel veel kopjes van mij, bram

 4. Hallo Bram,
  Nou jij bent wel super dapper dat jij in de bergen sneeuw ging lopen en dan ook nog graven voor je kasteel. Ik heb in huis in de badkamer een eigen wc en buiten kan ik het niet doen. Mijn ren heeft stenen op de grond. Ik deed wel in de sneeuw spelen maar er lag in de ren niet zo’n dikke deken sneeuw, wel in de tuin.
  Gelukkig is mijn tuin er weer, sneeuw is mooi zegt vrouwtje voor als je er niet door hoeft, maar ze is blij dat het weer weg is en ook de reuze kou. Nu staat het raam weer open en hoef ik niet te vragen of ik eruit of erin mag. Raam is alleen dicht als het koud is.
  Bram fijne lente dagen en jij zal ook wel veel nu in je tuin zijn. Knuf van vrouwtje en ze wenst jullie allemaal een fijn weekend. Poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Hoi Liefe Jip, binnen heb ik ook een bak maar ik vind buiten gewoon fijner. Ik ben dan oer en ik vind oer zijn heel fijn. Fandaag is het kei mooi weer Jip, nu kunnen we allemaal naar buiten.Ik hoop dat je geniet van het mooie weer. Liefe kopjes van mij, bram

 5. Zo hee , Bram , jij bent echt een stoere katerman, hier was ook heel veel wit spul op straat, mijn vrouw vertelde dat dat sneeuw is en dat dat heel koud is. Ik ben maar niet op het balkon gegaan Bram, want kou vind ik niks. Geef mij maar een lekker zonnetje, daar word ik dan heerlijk warm van en dan kan ik heel goed dutten. Ik zoek altijd het plekje op in huis waar de zon is. Mijn vrouw zegt dat het vandaag en morgen lekker weer wordt , dus misschien mag ik dan wel op het balkon, want dat witte is gelukkig helemaal weg.
  Bram koude poote en billen is niks hoor, maar jij bent en blijft wel mijn stoere katervriend en grote voorbeeld. Geniet van je tuin Bram en van het lekkere weer, dan heb je tenminste geen koude poote en billen meer als je nodig moet. hihihihi.
  Hai vaif van je vriendje Bikkel.

  1. Hoi Liefe Bikkel, ik weet niet of ik dat nog een keertje durf hoor. Ik was wel dapper maar het was echt heel koud. En fandaag is het kei warm dus ik ga zo kontroole doen in mijn tuin. Misschien verhaar mij vacht dan. Fijn wiekent en een super haai vaif van je grote vriend bram

 6. Lieve Bram, wat was jij keistoer en dapper dat je zomaar door de sneeuw ging naar jouw buitenbak , en daar ging doen wat je moest doen, ondanks koude billen en poten. Dat is nog eens oer, ik ben trots op jou. Nu schijnt de zon en kunnen we lekker naar buiten. Floortje en ik wensen alle vriendjes en hun mensen een fijn zonnig weekend. Floortje stuurt je een lentekopje en ik een lenteknuffel.

  1. Hoi Liefe Ina en Floor, hier is nu ook alle sneeuw weg. Er zijn bloeme in mij tuin gekome. En mijn vrouw zegt dat het nog niet eens lente is. Ik hoop dat jullie heel fijn genieten van het mooie weer want het is echt warm buiten. En dank je wel dat je me dapper vind. Ik doe het niet nog eens want mijn billen waren koud. Fijn wiekent voor jullie , kopjes van mij bram

 7. Hoi lieve vriend Bram, zooo heee wat ben jij een stoere dappere katermantijger!, dat je gewoon zo in de witte flokken durfde te lopen en ook op de bak durfde, ik vind het echt waar helemaal top!, ik had die witte flokken ook hier, maar mijn mensen hebben een klein atukje schoongemaakt voor mij, en daar zat ik dan eventjes te kijken, maar ik durfde niet de sneeuw in, veels te kaud en te nat en te diep, er lag wel tien meter flokken (mijn vrouw zegt dat dat niet zo is, maar ik weet zeker van wel!, net als bij jau op de footoos, en dat is ook tien meter!), ik ben blij dat het nu zomaar ineens lente is geworden, ik wens je een heel fijn wiekent en dat je lekker kan genieten je tuin, o ja en je footoos zijn machtig mooi!, je kan goed zien dat je heel veel durft en je witte haren zijn zo mooi bij de sneeuw, heel veel lieve kopjes voor jau en je famielie van Kever!!, en sssttt… ik heb een staapel snoepies achter mijn oor, spesjaal voor jau!!

  1. Hoi Kever *smek smek smek* (de snoepies zijn nu op), het is echt wel kei tien meeter hoor! Er was heel feel sneeuw. Ik paste er helemaal in. En dat het jouw niet lukt vind ik kei dapper van jou want jij geef je grens aan. Jij bent de allerslimste Kever van mij allemaal. Onner ze bank van je mensen lig een grote snek ferstop. Ik wens jou en je mense kei fijn wiekent en geniet van het mooie weer Kever. Ik weet zeker dat je nu wel de tuin in durft. stoere kopjes van je vriend Bram

 8. Hoi Bram,

  Wij hebben veel bewondering voor jou, want jij bent een echt stoere kater die niet bang voor kou is. Wij durven dat niet hoor, want wij zijn echte koukleumen. Een poosje geleden ging hier de verwarming stuk en onze vrouw moest toen wel een week wachten tot er iemand kon komen. Koud dat het hier werd. Overdag een graad of 12 en in de nacht nog minder. Het was echt niet leuk meer. Wanneer onze vrouw ging slapen, sprongen wij ook allemaal op het bed en zo konden wij elkaar lekker warm houden. Onze vrouw mopperde wel over te weinig ruimte, maar daar trokken wij ons niets van aan. Te weinig warmte vinden wij veel erger. Gelukkig gebeurde dat van die verwarming nog voor die heel erg koude periode. Onze vrouw noemt dat een geluk bij een ongeluk. Nu is alles weer zoals vroeger, want de verwarming doet het weer goed. Ivar ligt weer heerlijk in zijn hangmandje aan de verwarming en wij zoeken zoveel mogelijk de zonplekjes op. Zo zie je maar dat wij absoluut niet van de kou houden , al is dat natuurlijk niet erg stoer.

  Heel veel kopjes van Jillie, Cindel, Fenneke, Lisette en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

  1. Hoi liefe allemaal, nou gelukkig doet de verwarming het weer zeg. Dat is niet fijn als er zoveel kou is. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn billen ook echt koud waren dus ik ga niet meer in de sneeuw naar buiten. Maar nu is het kei lekker warm vandaag. Er zijn al bloemen overal.En jullie hebben de perfecte dutplekjes in de zon gevonden. Mij gevonden zusje Mila houd ook van de zon. Ze lig het liefst de heledag ergens in de zon op te warmen. Zij vind kou ook niks. Ik wens jullie kei fijn wiekent en heel veel kopjes van mij Bram

 9. Lieve Bram,

  oooh wat bennie stoer. Jij ga zomaar buite in jou sneeew, jou poote en jou staart befries waar jij bijsta. En jij ben zofeel slim Bram, jij kan gewoon jou eigen bak vinde ook al is alles wit. Jij ben jou eigen tuinkater, jij ben baas van jou tuin en van jou bak. Dat is belangrijk. Jij weet wat jij kan en assie moet dan moetie.
  Jij moet wel foorsichtig zijn Bram want jij kan maar fier poote befriese. Daar moetie sorgfuldig mee zijn.
  Selluf vin ik sneeew wit en koud teege mij buik. Jij zak er zo diep in.
  Ik wil jou eerluk zegge Bram, mij hart lig in mij soomer maar lente mag ook.

  Geefie jou vrouw, jou woef, mij Milaameisje en jou eigen mij zachte knuffel. En jij ben goed beezig Bram,

  Loesje

  1. Liefe Loesje, van mij eigen hoef die kou ook niet meer hoor. Maar ik moest heel erg naar de bak en ik wilde gewoon de sneeuw foele. En toen ik in de tuin was, toen was het kei kou aan mij billen. De folgende keer ga ik nie meer as het sneeuw is. Maar nu is het lente Loesje, het is kei warm buiten en mij tuin heb ze bloeme al! Ik heb nog geen bije gezien of wepse maar mij vrouw zeg dat het winter is en nie lente. Nou as er bloeme zijn dan is het lente hoor. Doe jij foorzichtig van je eigen en geef jij je zus en oppa en je vrouw liefe kopjes van ons ? Likjes van mila en een kopstootje van mij

 10. Hoi Bram, wat een avontuur! Ik vind dat witte ook koud aan mijn poten. Heb jij ook een binnenwc? Want wij hebben die niet buiten, wij hebben daar nepgras en daar mogen we het niet op doen. Ik vind je foto’s heel erg mooi. Jij bent heel erg fotosjenniek. Pootje van mij en ons!

  1. Hoi liefe Tjaiia, mij bak is binne en buite. Wanneer ik oer ben wil ik buite en wanneer ik befries wil ik binne. Dees is maar één keer. Ik ga niet meer in de kou. Mij bille ware bijna befroore.Dank je wel dat je de foto’s mooi vin. Mij vrouw heb ze gemaak. Fijn wiekent voor jullie allemaal en stoere kopjes van mij, Bram

 11. Lieve Bram,
  Jij bent dapperder dan dapper hoor!!!
  Om in de sneeuw en met die kou naar buiten te gaan.
  En dan ook nog graven voor je bak!!!

  Wij zijn helemaal trots op jou!!! ❤❤❤

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi Liefe allemaal, nou ben ik kei ferleege met die kompliementen. Ik doe het niet meer hoor, ik ga niet meer in de sneeuw. Mij bille waare kei kou geworre en toen moest ik opwarmen bij mij vrouw. Maar nu is het kei fijn weer buiten. Het is warm en er zijn bloeme in de tuin. Ik hoop dat jullie ook genieten van dees zon. Het is heel fijn. Liefe kopjes en neusjes voor jullie van mij, Bram

 12. Hoi Lieve Bram,
  Wat goed van jou dat je de sneeuw in ging zeg! Wij deden dat in het begin echt niet. Uiteindelijk zijn we wel naar buiten gegaan op het balkon, maar dan precies over de randjes waar niets meer lag. Zooka deed helemaal dapper en deed een parkoersje over het balkon. Gelukkig is het nu weer weg. Vanmiddag was het heerlijk op een droog balkon en een zonnetje.

  Lieve groetjes en knuffeltjes Binti & Zooka

 13. Hoi ome Bram…ikke ben ook keertje buiten in de sneeuw geweest…mama zei ga maar kijken…..En toen waren mijn pootjes zomaar weg! Ik heb beroept naar mamma en die heeft ze weer gevonden!
  Ik ga niet meer naar buiten als er wit spul ligt!!!
  Hele lieve kroelkopjes van mij en lieve aaitjes van mamma…( En een kusje op je kopje zegt ze)
  Noa

 14. Hoi Bram. Koel dat je in de sneeuw was zeg. Echt een stoere katermans. Nu is al het wit weg en is de zon weer terug. Lekker hoor. Pootje van mij voor jullie alledrie en onder mijn staart ligt een snekje.

 15. Wauw miauw, Bram, jij bent echt superstoer!
  Als ik dit had gelezen toen die ijskoude beer bij mijn luik stond te brullen, was ik misschien wel eerder naar buiten gegaan. Want als jij dat durft dan moet ik dat toch ook durven. Plastic plasdozen vind ik stom. Jij als stoere kater snapt vast wel dat je gewoon wind moet voelen als je nood hebt. Dat dat hoort bij je oer voelen. Dus niks plastic plasdoos. De eerste dagen heb ik de gordijnen geel gekleurd. Pas toen de ijskoude wind minder werd durfde ik weer door mijn kattenluik en heb ik de sneeuw getrotseerd en een andere kleur gegeven.
  Volgende keer doe ik net als jij.
  Foppe

 16. Lieve Bram, ik vind jou heel stoer en dapper.
  Dat je zomaar in de kou naar buiten durfde om naar de bak te gaan, brrr.

  En vind je verhalen super leuk en gaaf, samen met deeltijdbaasje lees ik ze heel graag.

  Pootje van Tommy!

Reacties zijn welkom